adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (7)

In Design Interior, Designeri si Arhitecti, Oameni talentati, Pensiuni, Romania Mea

Designerul Marinela Filip a transformat mobila veche pentru decorul clasic al pensiunii de lângă Castelul Bran

N-ai zice când o vezi că e o clădire nouă pentru că arhitectura ei e concepută în spiritul locului, mai exact zona veche a Branului, dar e o construcție recent finalizată, care are elemente foarte frumoase pe fațade, în special cele din lemn. Însă o să-ți placă și interiorul unde ai să dai peste încadramente la ferestre și elemente sculptate din lemn ce completează superb spațiile. Sunt concepute de arhitectul Gabriel Henegar, cel care semnează și proiectul pensiunii de 20 de camere ridicată chiar înainte să ajungi la Castelul Bran. Însă după ce arhitectul a creionat spațiile cu ale sale încadramente și detalii din lemn precum măștile pentru calorifere (pe care le-a desenat la scara 1: 1 pentru tâmplari), ambientul încăperilor a fost creat de designerul Marinela Filip, care a folosit numai mobilă veche frumos recondiționată și pe alocuri transformată, dar și o bună parte din parchetul vechi de la o altă construcție, parchet vechi completat cu altul nou achizționat. Dar hai să-ți spun mai multe, dar înainte să vezi pensiunea la exterior.

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (2)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (1)

Proprietarii pensiunii aveau deja lângă această clădire alte construcții destinate turiștilor. Ei și-au dorit practic o extindere a locurilor de cazare, așa că au apelat la cei doi specialiști pentru a le concepte Casa din Bran. Atmosfera pe care și-au dorit-o la interior a fost una care să transpună turiștii într-o poveste clasică, având în vedere că pensiunea se află foarte aproape de Castelul Bran. Și da, Marinela Filip a reușit cu brio să creeze scenografia interioară cu parfum clasic folosindu-se de piese de mobilă vechi pe care le-a recondiționat sau folosit în felurite moduri. Uite, spre exemplu un fotoliu brâncovenesc achiziționat de la negustorii de antichități a fost retapițat cu o fotă dintr-un costum popular, iar detaliile încrustate în lemn au fost redecorate în culori mai vii. A ieșit o piesă cu adevărat unicat. La fel, fote vechi au fost folosite pentru a îmbrăca tăblia unuia dintre paturi, căci fiecare cameră are denumirea ei și ca atare o temă de ambientare, iar aici a fost tema brâncovenească.

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (16)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (15)

În alte dormitoare ai să vezi decorul diferit, căci fiecare are un ambient personalizat, deci ai de unde să te inspiri sau să-ți alegi camera și în funcție de preferințe. Mi-au plăcut tăbliile de pat realizate din piese de mobilă veche, fie capitonate, fie lăsate ca atare, dar frumos poziționate. De asemenea, ai să vezi noptiere realizate din bucăți de mobilă veche ori polițe deasupra caloriferelor tot părți din piese vechi. Negustorii de antichități sunt sigură că nici nu se gândeau la ce pot fi folosite diverse elemente disparate pe care Marilena le-a ochit pentru această pensiune. Suporturi pentru flori au devenit unele pentru veioze, plachete argintate au devenit completări pentru noptiere suspendate care maschează prizele, iar lampadare înalte au devenit și mici măsuțe căci au inserate discuri de lemn la mijlocul lor.

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (31)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (26)

Mi-au plăcut de asemenea foarte mult băile, unde ai să vezi combinații reușite de plăci ceramice și profile decorative. Și da, designerul Marinela Filip a fost atentă la buget, așa că s-a limitat a folosi plăcile ceramice (de la Conrep Brașov) în zonele care contează, dar a realizat compoziții care atrag atențai și care se înscriu în linia clasică urmărită. A aplicat și un truc aici în loc de profile din ceramică între plăci a folosit baghete înguste de la Orac Decor pe care le-a finisat fie în auriu, fie în ton cu nuanțele prezente în ambient. De asemenea, țesăturile de interior sunt de mare impact, iar designerul le-a folosit din plin nu doar pentru draperii și paturi, ci și pentru huse de fotolii sau tapițeria scaunelor. A colaborat cu un bun meșter domnul Poenaru din Brașov care a înțeles toate indicațiile ei și a care practic a redat viață unor mobile vechi. Pentru câteva piese de mobilier pe care și le-a dorit finiate colorat, dar cu aspect antichizat a apelat la artiștii de la Rotechim, care manufacturează și pictează mobilă. Foarte frumos decorul camerelor, o pensiune concepută și amenajată tare reușit. Sper să te inspire și pe tine!

Uite aici site-ul pensiunii Casa sin Bran și pagina de Facebook
Uite aici mai multe imagini pe blogul designerului Marinela Filip și pagina ei de Facebook

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (3)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (4)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (6)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (7)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (5)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (8)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (9)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (10)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (11)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (12)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (30)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (20)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (19)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (14)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (31)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (32)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (29)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (27)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (28)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (23)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (24)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (13)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (22)

adelaparvu.com despre Casa din Bran Pension, arhitectura Gabriel Henegar, Designer interior Marinela Filip, Foto Andreea Pasca (17)Foto: Andreea Pașca/ Interior Design Marinela Filip

15 raspunsuri pentru Designerul Marinela Filip a transformat mobila veche pentru decorul clasic al pensiunii de lângă Castelul Bran

 1. silvia spune:

  Aceasta pensiune din Bran este ca o carte de istorie, cu cat rasfoiesti nai multe pagini, cu atat esti mai impresionat. Succes Adela in munca ta frumoasa si in educarea multora dintre noi, in arta decorarii interioarelor caselor noastre.

 2. Simona spune:

  Spectaculos….nu am cuvinte…că poate exista asa ceva si la noi…mă refer de la meseriasi …până la arhitect…cãtă muncă doamne si ce frumos a iesit..multumim Adela Pârvu ptr articole!!

 3. Teodora spune:

  Fenomenala creativitate si bun gust. Multumiri pentru postare.

 4. iulia spune:

  INCREDIBIL DE FRUMOS! DECI SE POATE SI IN ROMANIA!

 5. Daniela spune:

  Superb, sper sa ajung la aceasta pensiune

 6. Marinela Filip spune:

  Site-ul pensiunii din Bran este: http://casadinbranpension.ro/

  • Alina Ana spune:

   Marinela Filip, designul tau este absolut superb! Are un concept puternic definit, frumos integrate motive nationale, balanta curata intre culori si texturi, si o cursivitate linistitoare in toate spatiile. Felicitari cu multa sinceritate!!!!

 7. Ioana spune:

  M-am minunat si ieri de aceasta casa minunata! Era normal sa fie atat de frumoasa pe dinauntru, uite de-aia-mi plac mie designerii! Albastrul este minunat!

 8. Marghita Croitoru spune:

  Foarte frumos si articolul si minunata pensiunea.
  Felicitari Adela si celor care au conceput totul la casa!

 9. Alexandra spune:

  arata ca un muzeu! felicitari celor care au realizat minunatia!

 10. Radu Laurentiu spune:

  Am descoperit acest blog intamplator cautand sa imi amenajez casa in stilul dobrogean si de cateva zile nu mai ma dezlipesc de el ,este ca un serial cu multe episoade care te tin cu sufletul la gura.Nu am crezut ca in tara mai sunt oameni care apreciaza bunul gust .Aici totul este desavarsit ptr mine,felicitari doamna ptr ce faceti .Ca o paranteza acum doua zile eram absorbit de un articol de al d-vostra si un englez cu care eu lucrez (sunt marinar pe un tank petrolier in UK) ma intrebat daca imaginele la care ma uit sunt din Elvetia?in momentul acela ma uitam la o casa prezentata de d-voastra intr-un cadru mirific undeva la munte si i-am raspuns ca sunt din Romania.Va spun sincer ca nu ii venea sa creada. Credea ca glumesc.Inca odata felicitari ptr promovarea bunului gust si a tarii asteia care e desavarsita.

  • Adela Parvu spune:

   Buna Laurentiu! De multe ori spun ca Romania mea este frumoasa. Ma bucur ca ai descoperit-o si tu!
   Interesanta si grea munca ai. Iti doresc sa-ti mearga bine si sa ti se implineasca visul de-a avea o casa dobrogeana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *