KIKA
adelaparvu.com
recomandă kika.ro
KIKA
adelaparvu.com despre vizita la Holcim (17)

In Romania Mea

Sunt CEO la Holcim pentru o zi! Hai să vezi fabrica unde se face cimentul pentru casele noastre

Ți-am spus că fac parte din Kooperativa.2.0., cea mai bună echipă de bloggeri, care e pe fază cu ce se întâmplă la noi în țară în diverse domenii. Ei bine, echipa din care fac parte a fost luna trecută la fabrica Holcim din Câmpulung Muscel, ca să înțeleagă mai bine procesul de fabricare al cimentului. Fiecare dintre membrii echipei a primit câteo funcție de conducere în fabrică. Eu am fost desemnată în calitate de CEO al echipei, dar pentru că nu am ajuns (ca un adevărat CEO cu treabă pe șantiere) i-am rugat pe ei să-mi raporteze cum a fost pentru că am încredere deplină în echipa din care fac parte. Am aflat multe informații interesante pe care le poți parcurge și tu, dar îți spun sincer că m-a uimit cum arată totul. Da, mă așteptam să dau peste oameni plini de praf și să găsesc totul acoperit cu pulbere fină. Ei bine, nu e deloc așa! Dar hai să afli mai multe de la colegii mei, iar la final ai și un reportaj video. Și înainte de citi și vedea video-urile te întreb: știi care e diferența dintre ciment și beton?

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (28)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (10)

Cristian Bubu (invitat special) – De la piatră la sacul de ciment 
Ce m-a impresionat la vizita în fabrica Holcim de la Câmpulung a fost grija pentru mediu și pentru angajați. Cum se traduce acest lucru? Te-ai fi așteptat ca la o fabrică de ciment să dai de foarte mult praf, o atmosferă gri, îmbâcsită. Ei nu-i deloc așa. Foarte mult spațiu verde presărat cu trandafiri.Cât despre siguranța în muncă și grija pentru angajați, zero accidente de muncă la un milion de ore lucrate.

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (2)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (1)

Bogdan Daradan (Director de Mentenanță) – Roca și zidul de beton al casei tale 
Să fiu manager pe mentenanță a fost cea mai mare provocare din cariera mea de blogger 🙂 Practic, eu m-am ocupat de buna funcționare a tot ce mișcă în combinat, de la banda transportoare din vârful Mateiasului care aduce roca necesară procesului de fabricare a cimentului până la banda mecanizată care trasportă sacii de ciment spre zona de paletare și livrare către clienți. Practic, într-o zi, tot ce s-a mișcat, tot ce s-a învârtit a fost controlat de mine la nivel decizional. M-am simțit al naibii de mândru mai ales că mi-s blogger din Muscel și am copilărit în zonă și am văzut investițiile care s-au făcut. Le-am trăit pe pielea mea. Dacă până în 1999, totul în jur era praf și fum, după 16 ani de Holcim poți să lași și rațe în incinta fabricii să mănânce iarba că nu mai vezi fir de praf. Asta înseamnă transformare, asta înseamna HOLCIM. Respect pentru oameni, respect pentru mediu, pentru care respectul este baza oricărei relații durabile așa cum cimentul stă la baza oricăror construcții solide.

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (39)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (16)

Corina Scheianu (Director Marketing) – BloggerBeton 
Datorită faptului că Holcim beneficiază de poziția de lider de piață în categorie și intenționăm securizarea și întărirea acestei poziții (dpdv market share, dar și a percepției de brand), am simțit nevoia unui refresh pentru pachetele Structo Plus – ”vedeta” noastră. Așadar, am adus îmbunătățiri precum: denumirea este scrisă mai mare decât în mod normal pe pachetele Holcim și iese în evidență alături de beneficiile pe care le oferă produsul, cum ar fi gradul de rezistență.
Pentru promovarea acestor schimbări a fost necesară dezvoltarea unui concept creativ ce are în centrul atenției constructorul demn de recunoștință: determinarea, forța, rezistența. Din punct de vedere al rezultatelor în vânzări, Holcim și-a îmbunătățit distribuția produselor și astfel și-a crescut cota de piață. Încercând să atingem publicul masculin la un cost per contact cât mai mic și prin plasări preferențiale care să evite aglomerarea publicitară din calup, am utilizat inserții TV și am planificat split screenuri în filmele de acțiune de vineri seara și billboraduri pe programele de știri sportive. Iată spotul care introduce schimbările aduse packaging-ului:

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (29)

Marius Matache (Director de DezvoltareDurabilă) – Vizita la Holcim 
Din punctul de vedere al dezvoltarii durabile, fabrica Holcim de la Câmpulung Muscel stă foarte bine în toate cele trei aspecte implicate (performanță economică, calitatea mediului, responsabilitate socială). Pe fondul unor investiții semnificative (aprox. 270 milioane de euro) în linia de producție, în pregătirea resurselor umane și în asigurarea calității mediului, combinatul a obținut certificarile 9001 (calitate), 14001 (mediu), 17025 (laborator), iar recent și BES 6001 – Standardul privind aprovizionarea cu produse de construcţii din surse responsabile (Standard for the Responsible Sourcing of Construction Products). Combinatul procesează, ca și surse de combustibili alternativi, deșeuri preponderent organice (anvelope, reziduuri petroliere etc.), contribuind la reducerea semnificativă a cantităților depozitate în haldele de deșeuri. Nu în ultimul rând, Holcim se implică activ în viața comunității printr-o serie de proiecte de CSR (Lecția verde, Școala Zidarilor etc.).

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (36)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (7)

Crintea Valerica (Director Cuptor) – Manager de cuptor 
Vizita la Holcim a reprezentat pentru mine descoperirea industriei care stă în spatele sacului de ciment pe care-l folosesc să ridic o casă ori să elimin noroiul din curte. Totuși în calitate de ”manager cuptor” am acumulat multe informații referitoare la importanța acestei etape a lanțului de producție. Temperaturile inimaginabile de până la 2000 de grade Celsius existente la focul cuptorului sunt definitorii pentru a se stabili importanța acestei etape.Tehnologia, senzorii și supravegherea continuă a cuptorului efectuată de profesioniști sunt cheia succesului”!

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (8)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (26)

Andrei Vulpescu (Director de Calitate) – Ce e interesant la un sac de ciment 
Departamentele s-au mișcat conform organigramei, obiectivele au fost îndeplinite la timp, iar calitatea produsului s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (27)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (25)

Claudiu Ciobanu (Director de Mediu) – Două zile BloggerBeton
Pe lângă reducerea emisiilor, livrarea produselor cu amprentă scăzută de carbon și reabilitarea zonelor industriale dezafectate, am urmărit cu interes activitatea unității Ecovalor de colectare, testare și procesare a deşeurilor, combustibili alternativi pentru mega cuptoarele fabricii, ce asigură protecţia mediului ș ieficientizarea costurilor.

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (21)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (19)

Cristian Florea (Director de Producție) – Trebuia calitate manager producție 
Mi-am ales funcția de Manager de Producție Holcim pentru că m-am gândit că sună bine, apoi, când am ajuns acolo, mi-am dat seama că funcția mea îmi dă o responsabilitate enormă. Eu ar trebui să știu ce mișcă în sectorul de măcinare a făinii din materiile prime, în cel de preparare a clincherului și zona de măcinare a cimentului. Alte activități de care ar fi trebuit să am tot eu grijă: descărcare şi uscare zgură, descărcare şi măcinare cărbune, descărcare şi utilizare cenuşă, producţie filer. Practic, în urmavizitei la Holcim mi-am dat seama că unprodus aparent banal, cum e cimentul, are o întreagă industrie în spate, la care se muncește mult, constant și în care se investește atât în producție, cât și în cercetare.

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (35)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (15)

VladDulea (DirectorExpediție) – Video la Holcim 
Activitatea Departamentului Expediţie, ce mi-a fost alocat în timpul vizitei la fabrica HOLCIM, include încărcarea cimentului vrac, încărcarea cimentului în saci, paletizarea sacilor şi încărcarea filler-ului vrac. Aici se „împachetează” cimentul cald, gata de trimitere la clienți și se încarcă cimentruck-urile cu ciment vrac. Pentru depozitarea cimentului există 11 silozuri de stocare ciment şi un siloz pentru filler, pentru însăcuire, 2 maşini de însăcuit rotative, iar pentru încărcare ciment, 4 puncte încărcare ciment vrac auto, un punct încărcare ciment vrac în vagoane și un punct încărcare filer vrac auto, plus platforme de cântărire auto şi o platformă de cântărire vagoane (paletizare saci în hala de paletizare, unde se face și încărcarea camioanelor cu ciment în saci), 2 instalaţii de paletizare care pot fi alimentate de la oricare din cele două maşini de însăcuit și 3 stivuitoare de 7 tone.

Ca idee, în 8 ore se înfoliază 1.440 de paleți, adică aproximativ 2.300 de tone de ciment. Toată activitatea Departamentului Expediție este automatizată, oamenii supraveghează sistemele și mașinile care lucrează și intervin în cazul în care apar erori.

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (37)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (23)

Mai multe informații interesante și imagini filmate la Departamentul Expediție de la HOLCIM pot fi văzute la minutul 4:40 al micului documentar video pe care l-am realizat în timpul vizitei la fabrică

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (14)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (12)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (9)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (6)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (5)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (4)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (38)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (32)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (33)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (34)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (30)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (24)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (31)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (20)

adelaparvu.com despre vizita la Holcim (18)

4 raspunsuri pentru Sunt CEO la Holcim pentru o zi! Hai să vezi fabrica unde se face cimentul pentru casele noastre

 1. Ileana mut spune:

  Bravo, De pe o insula,BLock island.USA.te urmaresc,

 2. observatorul spune:

  Frumoasa experienta !

 3. Buna Adela,

  Felicitari pentru articol si felicitari Kooperativa pentru aceasta initiativa. Mult succes in continuare cu blogul. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *