adelaparvu.com despre casa amenajat in hambar vechi, casa Spania, design interior AP Interiorisme, Foto ElMueble (7)

In Case, Design Interior

Și-au făcut casă nouă dintr-o ruină. Poarta hambarului a devenit fereastra livingului

Sunt oameni care găsesc frumusețea unei locuințe în imperfecțiunile zidurilor, în farmecul lucrurilor vechi sau în verdele vegetației ce le înconjoară casa. Dar dacă majoritatea oamenilor se gândesc exclusiv la lucruri noi, sunt unii pentru care patina timpului contează mai mult. Am ales să-ți prezint o casă ridicată dintr-o ruină, mai exact un hambar vechi cu ziduri de piatră transformat într-o șarmantă locuință pentru o familie din Spania. Da, merită măcar să-ți imaginezi cum dintr-o anexă gospodorească, unde odinioară se depozita fân și cereale, se poate obține o casă răcoroasă, cu spații deschise și camere plăcut luminate. Cine știe? Poate atunci când vei da și tu peste o construcție veche nu vei exclude o astfel de metamorfozare. Dar hai să-ți spun mai multe.

Pe proprietarii acestei case i-a încântat poziția lotului de teren pe care se afla vechiul hambar, căci grădina era generoasă, iar din ea se vedea turla bisericii din micul sat la marginea căruia vântul încerca să macine zidurile de piatră ale vechii anexe. Și-au spus că dacă totul e la un preț bun merită să păstreze ceea ce există și să adapteze totul pentru un trai contemporan. Dar nu știau cum să facă acest lucru. Ei bine, au apelat a specialiști, mai exact la AP Interiorisme, care din start le-au sugerat ca accesul în hambar să devină fereastra livingului. Da, în jurul acestei idei s-a dezvoltat mai departe și locuința. Clădirea veche putea adăposti actuala zona de zi cu living și bucătărie deschise între ele, dar nu mai mult. Așa că s-au extins pe verticală pentru că înălțimea hambarului permitea acest lucru. Dar a existat o problemă, respectiv zidul din spate era fără ferestre și nu părea potrivit pentru amenajarea încăperilor de odihnă. În plus, orientat către nord, acest zid era în bătaia vânturilor aprige din zonă.

Cum au rezolvat cu dormitoarele? Specialiștii au prevăzut noi goluri pentru ferestre astfel încât dormitoarele să poată fi ventilate și luminate natural. Și pentru că exista problema vântului, obloanele, absolut necesare în zona mediteraneană, căci soarele este puternic aici, au fost montate la interior. Astfel ele nu mai sunt supuse intemperiilor, dar își păstrează rolul, acela de a proteja interiorul de soarele arzător din timpul verii. De asemenea, baia a putut fi și ea prevăzută și amenajată în spațiul de la etaj, chiar deasupra bucătăriei pentru ca instalațiile sanitare și de alimentare cu apă să aibă același traseu. Deși din afară pare că toată clădirea hambarului a fost păstrată așa cum era cu un singur nivel, interiorul are de fapt o supantă, un etaj interior, grație înălțimii mari din fostul hambar și a modului cum a fost refăcut acoperișul.

Îți dai seama că a fost multă muncă aici, căci orice anexă țărănească este mai puțin îngrijită comparativ cu o casă, dar rezultatul este extraordinar. Acum zidurile din piatră sunt cele care conferă personalitate casei, ziduri care au fost îmbrăcate parțial în zona de bucătărie și dormitoare. Este un contrast puternic între zidurile de piatră și suprafețele perfect finisate în alb, contrast care se citește cel mai bine în zona bucătăriei. Pentru că piatra are nu doar culoare, ci și textură, la interior mobila și decorațiunile sunt alese în ton, dar albul predomină ca și cum ar oferi zone liniștite în asociere cu modelul ritmat al pietrei. Canapele albe însoțite de piese de mici de mobilă cu aspect rustic, iar petele de culoare punctate prin prezența decorațiunilor. Draperii din in sunt și pe post de perdele, filtrând plăcut lumina. Din zona de zi se vede frumos grădina, unde este amenajt un loc de luat masa în aer liber. O casă plăcută, nu foarte mare, dar cu șarm. Cine ar fi crezut că un hambar poate deveni o locuință atât de șamrnată? Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa amenajat in hambar vechi, casa Spania, design interior AP Interiorisme, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre casa amenajat in hambar vechi, casa Spania, design interior AP Interiorisme, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre casa amenajat in hambar vechi, casa Spania, design interior AP Interiorisme, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre casa amenajat in hambar vechi, casa Spania, design interior AP Interiorisme, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre casa amenajat in hambar vechi, casa Spania, design interior AP Interiorisme, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre casa amenajat in hambar vechi, casa Spania, design interior AP Interiorisme, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre casa amenajat in hambar vechi, casa Spania, design interior AP Interiorisme, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre casa amenajat in hambar vechi, casa Spania, design interior AP Interiorisme, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre casa amenajat in hambar vechi, casa Spania, design interior AP Interiorisme, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre casa amenajat in hambar vechi, casa Spania, design interior AP Interiorisme, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre casa amenajat in hambar vechi, casa Spania, design interior AP Interiorisme, Foto ElMueble (14)

adelaparvu.com despre casa amenajat in hambar vechi, casa Spania, design interior AP Interiorisme, Foto ElMueble (13)

adelaparvu.com despre casa amenajat in hambar vechi, casa Spania, design interior AP Interiorisme, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre casa amenajat in hambar vechi, casa Spania, design interior AP Interiorisme, Foto ElMueble (11)Foto: ElMueble

10 raspunsuri pentru Și-au făcut casă nouă dintr-o ruină. Poarta hambarului a devenit fereastra livingului

 1. roxana spune:

  foarte frumos! confortabil, culori si materiale naturale si frumase. mi-ar placea sa fiu acolo!

 2. Mmmm, usa hambarului aka fereastra livingului este cireasa de pe tort. Iubesc lumina naturala si open space-urile. Se vede ca s-a munct mult, dar ar fi fost tare interesant sa fi avut si o poza cu INAINTE si DUPA 🙂

 3. dan spune:

  si calul unde mai doarme? daca hambarul lui e sufragerie?…in apartament la bloc?

 4. Radu spune:

  As zice ca si modul in care a fost aleasa mobila si micile accesorii au contributia lor. Ma gandesc daca e suficient de calduroasa casa.

 5. Emilia-Ana spune:

  DAAA! As locui si eu intr-o asa casa. Imi place. Totul este luminos, primitor si natural.

 6. Ramona spune:

  este cea mai frumoasa casa pe care am vazut-o pina acum, Adela
  Simplitate, materiale naturale (piatra si lemn) si gradina cu multa verdeata natural – salbatica …
  Superba … m-as muta acolo imediat 🙂

 7. Dalia spune:

  Foarte frumos 🙂

 8. […] living și o nouă bucătărie. Ca totul să fie cât mai inedit, arhitecții au prevăzut și o supantă deasupra locului de luat masa, creând astfel zone similare luminatoarelor în noul acoperiș, dar […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *