adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (9)

In apartamente, Design Interior, DIY/ Inainte si dupa, Romania Mea

Locuința familiei Bordei din emisiunea Visuri la cheie, sezonul II

Ce mamă extraordinară! Ce om puternic este Anișoara! A fost o întâlnire revelatoare pentru echipa Visuri la cheie cu această femeie mică, dar aprigă. Să crești șapte copii de una singură, să ai curajul să te rupi dintr-o căsnicie otrăvitoare, să fugi fără bagaje, dar cu cei șapte copii după tine ca să începi o viață de un singură este absolut uluitor. Anișoara ne demonstrează că se poate să-ți refaci viața, că sacrificiul pentru un trai mai bun merită și că toate eforturile ca părinte contează atunci când îți vezi copiii sănătoși, muncitori și cu bun simț. Noi am numit-o, de cum am cunoscut-o, doamna comandat, Dragoș Bucur i-a spus doamna general. Ce mai? Pentru noi a fost și este un model de părinte exemplar. Într-o țară în care, din păcate, vorba populară bătăia e ruptă din rai se aplică zilnic și mii de femei și copii lor sunt bătuți cu cruzime, Anișoara este acel model de femeie, soție și mamă care spune răspicat: STOP! Da, multe femei rămân acasă chiar dacă îndură bătaie zilnic. Multe femei speră prea mult că soții lor își vor reveni. Asta a crezut și Anișoara timp de 12 ani, până când a văzut că cei șapte copii ai ei sunt maltratați. N-a mai îndurat și într-o zi, după ce și-a pus la punct un plan bine ticluit, a fugit efectiv de acasă. Dar hai să-ți spun mai multe.

Anișoara a fost credulă, ca multe alte femei măritate devreme. Când soțul ei a apucat calea alcoolului, s-au întețit și bătăile. Și-a găsit refugiul în cărți. A citit și citește cu pasiune cărți polițiste. Este mare fan Agatha Christie și după ce a lecturat mai multe volume scrise de autoarea britanică, i-a venit ideea unei evadări. A aranjat lucruri cu minuțiozitate. În vacanța de vară a copiilor, acum 9 ani de zile, a așteptat ziua în care soțul ei avea să plece la muncă, iar ea să plece către o viață mai bună. Și-a îmbrăcat copii mai frumos, dar n-a luat niciun bagaj, doar actele celor mici. A rugat un vecin să o conducă la gară spunând că-și duce copiii la oraș să-i plimbe pentru că e vacanță. A plecat însă țintit către Iași, de unde a luat trenul către București. Și-a dorit să ajungă într-un oraș în care soțul ei nu o va găsi niciodată. Ajunsă în capitală și-a găsit imediat de lucru, în circa două săptămi, ca vânzătoare, iar de locuit a reușit să găsească o magazie. Primii ani a fost cumpliți, dar condițiile grele în care au locuit, într-un spațiu umed, unde noaptea melcii se urcau pe copii au motivat-o să muncească mai mult și să lupte pentru o viață decentă pentru copiii ei. Dar acest spațiu era mai bun decât o casă în care teroarea se urca în privirile copiilor ei zilnic, de fiecare dată când soțul ei trecea pragul porții.

Ceea ce este însă absolut remarcabil este faptul că Anișoara s-a îngrijit din start de copii ei, să meargă cu toții la școală, să fie la zi cu învățătura. S-a dus, s-a zbătut, a explicat situația cu demnitate și a găsit soluții. Mai mult, indiferent de condițiile de trai s-a asigurat că copiilor nu le lipsește nimic pentru școală, adică rechizite și ghiozdane. Dar ceea ce este inimaginabil e faptul că n-a vrut să ceară ajutor nimănui de frică să nu-i ia statul copiii și să se trezească cu ei la orfelinate. A ascuns atât de bine situația, încât cu greu a aflat cineva cât de mult s-a luptat de una singură cu vicisitudinile cotidiene. A muncit mult ca să poată plăti chirie și să asigure un trai firesc copiilor ei. Când a plecat de acasă, cea mai mare dintre fete avea 13 ani, iar cea mai mică un an. Acum Alina (22 de ani), Adrian (20 de ani) muncesc, iar curând și Mădălina 18 ani, care a terminat șefă de promoție la ea în liceu, va contribui la bunăstarea familiei și a celorlați frați mai mici – Sorin 16 ani, Marian 14 ani, Viorel 11 ani și Diana 10 ani.

În urmă cu un an de zile Fundația Hope and  Home for Children a ajutat-o pe Anișoara și copiii ei să găsească un apartament de patru camere pe care să-l plătească în rate direct către fundație pentru că nicio bancă nu i-ar fi acordat vreun credit acestei familii. În loc să plătească chirie, acum fiecare rată plătită lunar îi duce mai aproape către ziua când mama lor va deveni proprietar. Reprezentanții fundației spun că acest tip de ajutor este mai benefic decât a da de pomană pentru că toți membrii familiei sunt motivați să muncească, să învețe, iar fundația îi ajută să-și gestioneze banii pentru a avea un trai decent și a fi cu facturile la zi.

Noi, echipa Visuri la cheie, am renovat apartamentul pe care Anișoara l-a primit de la fundație și pe care-l plătește în rate. Pentru asta am folosit materiale de finisaj de la Dedeman, mobila făcută de Casa Rusu și electrocasnice și electronice de la eMag. A fost foarte greu de amenajat acest apartament (și de fotografiat :)) pentru că deși are patru camere, suprafața totală a lui este de doar 64 mp. Bucătăria absolut minusculă de 1,55 m x 3,50 m, baia fără wc, dar cu cadă de 1,49 x 1,86 m și wc-ul de serviciu de 1,01 m x 1,70 m au fost din start cele mai mari provocări. Ne-am gândit cum să facem ca aceste spații comune să fie cât mai funcționale în condițiile în care cele patru camere să le gândim pentru a grupa câte doi în fiecare. Da, ar mai fi fost nevoie și de un living al familiei și un loc de sufragerie, dar ne-am concentrat atenția ca totul să fie funcțional și să putem oferi intimitate. Anișoara și copiii ei au stat împreună până acum în doar două camere. Când i-am întrebat ce-și doresc, fiecare a spus fie că vrea să aibă patul lui, fie că dulapul lui. Practic, nu aveau niciun fel de alte pretenții, își doreau ceva foarte normal.

Din start ne-am dorit pentru ei două wc-uri și pentru asta am ținut cu dinții în fața constructorului Florin Brînzan, care a venit cu o propunere interesantă – mașina de spălat deasupra wc-ului de serviciu. Era singurul loc unde mașina putea fi instalată deoarece nici în baie și nici în bucătărie nu era loc de ea. Apoi, arhitecții Andrei Samoil și Alina Vîlcu au propus o organizare și pe verticală. Structura de rezistență a locuinței nu a permis modificări, singura posibilă fiind la unul dintre dormitoare, respectiv lărgirea acestuia către balcon. Locuința nu avea decât un singur balcon. În rest, totul a fost gândit la milimetru, iar dacă e să-l citez pe Andrei Samoil, care a dus familia în vacanță prin academia lui, adică Academia 1,61, la final am reușit să băgăm un elefant într-un joben.

Prima încăpere, bucătăria a fost ușor extinsă către micul hol de intrare, unde a fost poziționat frigiderul încorporabil. Aici, în bucătărie, mobila a fost concepută pe o singură latură, având în vedere că lățimea spațiului era de doar 1,55 m. Lățimea mobilei de 60 cm a lăsat prea puțin loc pentru o masă normală și cu atât mai puțin pentru 8 locuri la masă. Ce să faci în 90 cm? Ei bine, arhitecții au propus mese rabatabile și o banchetă care să fie suspendată. Apoi, toate electrocasnicele încorporate de la eMag. Ne-a încurcat cumva și prezența centralei termice pe care am găsit-o în apartament, dar pe care am păstrat-o. Ea „ne-a mâncat” spațiu important din zona de depozitare. Pentru ca bucătăria să nu se simtă claustrofobică, oglinzi mari au fost montate pe peretele opus mobilierului, iar lămpi, ca la bistrot, au fost coborâte din plafon.

După bucătărie, imediat de la intrarea în casă se vede holul lung al locuinței. Prima încăpere ne-am gândit să fie a fetelor mari, care lucrează și care au un program diferit de frații cei mici. Alina Vîlcu a propus în camera de 3,53 m x 3,12 m un ansamblu de uși armonică și rafturi care închise să separe camera fetelor, dar lăsate deschise să poată deveni un living al familiei, unde toți să se uite împreună la televizorul montat pe hol (holul cu lățime de  circa un metru). Ușile armonică și biblioteca pe roți care se închide au fost realizate pe comandă special pentru familie de către Casa Rusu. Nu se găsesc asemenea produse de-a gata, iar Casa Rusu nu face pe comandă pentru clienții obișnuiți astfel de piese. Paturile celor două fete – Alina și Mădălina, sunt poziționate sub formă de L tocmai pentru a oferi suficient spațiu pentru ședere tuturor celor din casă. Dulapurile sunt poziționate către hol, iar caloriferul frumos mascat încadrat de o parte și de alta de mici zone de depozitare, inclusiv un glaf mai lat. Pentru extra depozitare au fost gândite rafturi suspendate de plafon. Pe fundalul nuanței de gri al zugrăvelii a venit la fix o pată mare de culoare – tabloul cu cal pictat de către Daliana Răducan. Pentru ferestre s-a optat în favoarea unor storuri albe achiziționate de la Dedeman, loc de unde s-a luat și covorul alb. Vazele și micile obiecte decorative sunt de la Casa Rusu. Pe hol, de o parte și de alta a televizorului, sunt montate aplice rotunde, de fapt plafoniere achiziționate de la Dedeman. Efectul însă este foarte scenografic, dar lumina ajută și pentru vizibilitate în holul lung și îngust.

A doua cameră, care a revenit Anișoarei și fiicei celei mici, a fost amenajată cu loc de dormit și lectură pentru ambele, dar musai cu birou pentru Diana și loc de depozitare pentru amândouă. M-am gândit la o cameră feminină, romantică, știind că Anișoarei îi plac florile, iar Dianei că-i plac nuanțele de roz și albastru. Am ales o mobilă cât mai simplă ca formă de la Casa Rusu, o combinație de PAL stejar pastel cu fronturi albe, dar am ales un pat din zona de copii, respectiv unul dublu, dar cu saltele puse una sub alta. Patul este încadrat de corpuri înalte cu rafturi, legate între ele cu corpuri suspendate. Sub aceste corpuri suspendate am montat o șină de perdea și am fixat draperii simple care să ofere senzația de intimitate și să confere un aer romantic. Seara, patul de jos se trage, fiind montat pe roți. Camera foarte mică 2,95 m x 3,53 m am exploatat-o și pe verticală cu corpuri suspendate. Pe peretele opus patului se găsește masa de birou, o comodă cu setare, iar după ea un dulap cu uși duble. În partea de sus corpuri suspendate completează ansamblul și oferă loc suficient pentru lucruri. Toata mobila se găsește așa cum o vezi la Casa Rusu, dar piesele sunt combinate între ele. Storurile romane și pernele decorative (cele cu buline sunt de la Casa Rusu) au fost făcute pe comandă la Sophia România care le-a executat gratuit pentru familie, iar tapetul și covorul au fost achiziționat de la principalul sponsor al emisiunii Dedeman. Masca de calorifer a fost făcută de Casa Rusu din PAL cu un panou achiziționat de la Gold House Concept.

Chiar în fața ușii de la dormitorul Anișoarei și Dianei se află posterul familiei, pe care am reușit să-l realizăm cu ajutorul firmei Grup Transilvae, care l-a imprimat gratuit pentru această familiei, la fel ca și posterul din camera lui Adrian și a lui Sorin. Firma Grup Transilvae este specializată în furnizarea de imprimante profesionale dedicate celor care-și doresc să-și deschidă mici ateliere sau firme în domeniul decorațiunilor și tipăriturilor. La ei găsești imprimante pentru tapet, textile sau chiar suprafețe mai deosebite cum ar fi ușile interioare sau caloriferele din aluminiu. Tot această firmă ne-a ajutat gratuit și în sezon trecut pentru tapetul cu terenul de fotbal montat pe tavan la familia Damian din Dragomirești.

În camera băieților mici, cu suprafața de 2,92 x 3,10 m, arhitectul Andrei Samoil a conceput o organizare la milimetru cu două paturi suprapuse, dulap și două birouri. Pe lângă mobilier strict necesar a gândit un soi de raft suspendat care poate funcționa ca masă de joc pentru băieți. De asemenea, o mini masă de ping-pong, jocul preferat al familiei, este suspendată pe peretele opus paturilor. Pentru ca totul să încapă frumos și să fie funcțional, Andrei a avut în vedere să conceapă o scară de acces la patul etaj care să pară un panou decorativ – un panou cu goluri dreptunghiulare. De asemenea, mesele de birou sunt create pentru a permite deschiderea facilă a dulapului, de aceea una dintre ele are o formă trapezoidală. Toată mobila este realizată pe comandă de către Casa Rusu, iar decorațiunile sunt tot de la aceeași firmă. Storurile simple albe sunt de la Dedeman, la fel ca și lenjerii de pat albe.

În camera băieților mari, cu suprafața de 3,07 x 3.34 m (după extindere), s-a renunțat la balcon pentru a lărgi camera cu circa 77 de cm. Parapetul caloriferului a fost desființat, iar centrimetri câștigați au fost folosiți pentru amplasarea unui loc de birou pe o parte și a unui pat rabatabil în cealaltă parte. La fel, Andrei a avut grijă să existe atât locuri pentru două birouri, cât și două paturi necesare pentru odihnă. Dulapurile și rafturile nu lipsesc și ele vin să completeze spațiile de depozitare. Pe peretele din dreptul patului aflat la vedere a fost montat un tapet cu mesaj dedicat lui Adrian care spunea că-și dorește să urmeze o facultate, dar că este indecis între biologie și teologie. Este visul lui să poată urma cursuri universitare, dar până când ele vor fi posibile trebuie să muncească pentru a-și ajuta familia. Noi sperăm ca odată cu renovarea apartamentului să-și găsească tihna și să facă alegerea potrivită pentru studiile sale, dar Andrei a avut grijă săiI conceapă de pe acum locul de birou. Suntem siguri că Adrian va reuși să facă tot ce-și propune.

În privința băilor era absolut necesar să găsim o variantă în care familia să aibă parte de două wc-uri. Chiar ne gândeam cum se descurcau cu o singură baie. I-am întrebat și ne-au spus că se învățaseră să aștepte unul după celălalt și chiar își mai făceau glume cu ciocănei în ușă. Acum, după instalarea în noua casă, au măcar un wc-ul pentru băieți și unul pentru fete. Spațiile foarte mici au fost gândite la milimetru. În wc-ul de serviciu mașina de spălat a fost instalată pe o structură construită din profile metalice de oțel și placate cu gips-carton peste care s-a venit cu uși de PAL și rafturi. Tot ce înseamnă mobilă a fost realizat de către Casa Rusu. Vasul wc suspendat este cu sistem Geberit și a fost achiziționat de la Dedeman, la fel ca și mini lavoarul și bateria prezente aici. În cea de-a doua baie există o cadă, dar a fost mutat lavoarul mai către ea pentru a face loc celui de-al doilea vas de wc. A fost dificil de tras țevile pentru cel de-al doilea wc, dar important este că Florin Brînzan a reușit să facă asta.

Ne-a făcut o mare, mare plăcere să muncim pentru această familie cu adevărat deosebită. Anișoara ne-a inspirat foarte mult curaj, iar copiii ei ne-au uimit prin atitudinea lor de bun-simț și prin spiritul lor frățesc. Sunt copii care au învățat să împartă totul, care sunt luminoși, sinceri și cuviincioși. Dacă i-ai vedea pe stradă nu ți-ai fi închipuit că au trăit în condiții grele sau că au avut de înfruntat neajunsuri. Sunt atât de frumoși! Și evident că nu mă refer doar la chip, ci și sufletește! O familie care ne-a mers la suflet și care ne va rămâne acolo pentru totdeauna!

Poate că e ciudat pentru mulți, dar în acest caz eu le mulțumesc Anișoarei și copiilor ei pentru ceea ce sunt și pentru exemplul pe care ni-l oferă! Ei sunt pentru mine adevărații români, cei care înfruntă greutățile cu deminitate, ambiție și altruism, cei care nu se lasă copleșiți de situație, ci luptă mai departe pentru o viață mai bună. Iar Anișoara este pentru mine o mamă eroină nu doar pentru că a crescut singură cei șapte copii, ci pentru că a spus STOP acelei nefericite zicale românești răul cu rău, dar mai rău fără rău. Îți spun eu – răul nu poate fi mai puțin sau mai mult rău. E pur și simplu rău, iar noi nu trebuie să-l acceptăm. O viață avem? Trebuie să ne-o facem frumoasă! Când soarele nu răsare pe strada noastră e mai bine să urcăm, cu toate riscurile și greutățile, pe drumul ce ne duce deasupra norilor! De ce? Pentru că deasupra norilor soarele zâmbește mereu!

Poți vedea emisiunea despre familia Bordei (episoul 3 Visuri la cheie, sezonul II) în reluare duminică 11 octombrie pe ProTv și oricând vrei tu pe voyo.ro

Să nu ratezi emisiunea de miercurea viitoare, 14 octombrie 2015, când PENTRU PRIMA DATĂ ECHIPA Visuri la cheie CONSTRUIEȘTE O CASĂ DE LA ZERO!

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (40)Momentele dinaintea sosirii familiei. A fost o zi mai friguroasă, dar și plină de emoții.

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (28)Momentul când Dragoș Bucur i-a invitat pe Anișoara și cei șapte copii ai ei să vadă noua lor locuință renovată ce către echipa Visuri la cheie.

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (34)Holul apartamentului înainte de renovare.

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (8)Holul după renovarea făcută de echipa Visuri la cheie.

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (30)Bucătăria înainte de renovare.

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (20)

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (7)

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (23)Bucătăria după renovarea făcută de cître echipa Visuri la cheie.

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (38)

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (29)Momente de pe șantier. Andrei Samoil, inspirat de taberele pe care le oganizează pentru adulți și copii prin Academia 1.61, a instalat scripeții pentru banca din bucătărie. Și cu și fără camere de filmat 🙂

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (33)Wc-ul de serviciu înainte de renovare.

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (14)

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (24)Wc-ul de serviciu după renovarea făcută de către echipa Visuri la cheie. Mașina de spălat a fost instalată deasupra wc-ului din lipsa spațiului în baia mare și în bucătărie. Este montatp deasupra unei structuri din profile de oțel îmbrăcate în gips-carton și mobilier.

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (21)Camera fetelor mari

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (11)

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (10)

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (9)

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (2)Momente de pe șantier. Colegul nostru de la producție, Gabi Matei, prăbușit după ce s-a făcut curat în toată casa și mai urmau să fie așezate mici obiecte de decor. Era ora 3 noaptea și trebuia să pregătească pentru a doua zi echipamentul de filmare.

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (6)Dulapul din camera fetelor mari și ușile armonică pentru separare. Jos, locul de tv aflat în hol, pe bucata din dreptul camerei fetelor mari.

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (8)

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (19)

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (1)Daliana Răducan cea care a ajutat-o pe arh. Alina Vîlcu să facă pictura pentru camera fetelor mari.

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (35)Momentele petrecute cu Diana, fiica cea mică a Anișoarei. Am încercat să o trag de limbă și să aflu ce-și dorește. A fost tare simpatică la final cînd a spus că e fericită că are biroul ei, dulapul ei și că totul e moale în camera pe care o împarte cu mama ei 🙂

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (31)Camera Anișoarei și Dianei înainte de renovare. Jos aceeași cameră după renovarea făcută de către echipa Visuri la cheie.

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (12)

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (16)

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (4)

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (5)

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (3)

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (17)

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (27)

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (26)

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (39)Momente de pe șantier. Când am făcut aranjamentele florale din plante suculente aplicate pe sandale.

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (18)

În fața ușii camerei Anișoarei și Dianei a fost montat tapetul înscripționat.

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (37)Momente de pe șantier. Alina Vîlcu și Andrei Samoil încercau să fixeze tapetul înscripționat.

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (36)Momente de pe șantier: Constructorul Florin Brînzan testa parapetul din camera băieților mari ca să vadă dacă poate fi demolat.

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (13)Camera băieților mari după renovarea făcută de echipa Visuri la cheie.

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (25)

adelaparvu.com despre apartametul familiei Bordei Visuri la cheie, ProTv, episodul 3 sezonul II (15)Locul de birou în camera băieților mici după renovarea făcută de către echipa Visuri la cheie.

adelaparvu.com despre pisodul 3 sezonul 2 Visuri la cheie, ProTvEpisodul 3 din sezonul II Visuri la cheie poate fi urmărit pe voyo.ro sau pe pagina visurilcheie.protv.ro

34 Responses to Locuința familiei Bordei din emisiunea Visuri la cheie, sezonul II

 1. rpzepolschi spune:

  buna, Adela! foarte efficient impartita locuinta! mi-au placut baile mult si m-a impresionat personalizarea pe care ati dat-o fiecarei incaperi. Vreau sa-ti spun, de asemenea, ca datorita casutelor pe care ni le arati mereu, mi-am decorat dormitorul care are mobilierul foarte inchis la culoare cu tablouri, perdele si vase deschise la culoare, cu floricele de lavanda si musetel si parca este alt dormitor. Iti multumesc mult!

 2. Dimitri spune:

  Superb!!!Bravo intregii echipe,un concept practic,util si estetic in acelas timp!!!Iar rezultatul,uimitor ca toate casele pe care le aranjati !!!!!!!!

 3. Dana spune:

  Minunat!!!!! Lampile din bucatarie tot de la Dedeman? Si usile armonica? Si rama mastii de calorifer tot de House Gold Concept? Si storurile cu flori si covorul de la camera Anisoarei? Am o multime de intrebari…sunteti extraordinari…atitea idei..incredibil

 4. Anamaria spune:

  Buna Adela,
  Imi place tare mult covorul din camera Anisoarei si Dianei. Te rog frumos, imi poti spune de unde l-ati achizitionat?
  Multumesc 🙂

 5. Nicolae spune:

  Ati facut o treaba excelenta! Am vazut si emisiunea, impresionant.
  La bucatarie insa ati fortat nota cu banca aia suspendata. Da bine pentru spectacol dar in viata de zi cu zi… probabil ca va ramane acolo suspendata de decor.
  In rest toate celelalte camere sunt foarte concepute. Frumoasa pictura Dalianei.

  P.S. foarte fain vopsite tevile de la bucatarie!

 6. Anca spune:

  Ar fi extraordinar daca ati pune si planurile de arhitectura de la fiecare casa/apartament.

 7. monica spune:

  Dar camera baietilor mici? De ce nu apar poze din camera? Nici in emisiune nu s.a aratat f clar

  • Adela Parvu spune:

   Camera baietilor mici a fost greu de fotografiat. A aparut in emisiune si chiar unul dintre cei mici s-a si urcat in patul de sus. Incerc sa fac rost de poze si am sa le postez.

 8. Ioana spune:

  A fost singura emisiune la care m-am emotionat foarte tare. Totul e iesit foarte frumos si practic. Felicitari echipei.

  PS: Si eu sunt intr-o grea cautare sa imi inlocuiesc usa de la living cu panouri ca cele din camera/livingul fetelor ☺?.

 9. Laura spune:

  Ati facut o treaba minunata. Imi plac foarte mult jaluzelele din camera mamei. Presupun ca tot de la Dedeman, nu? In felul acesta nu mai punem draperii groase, nu? Tineti-o tot asa! Minunat!

 10. Adrian spune:

  arata foarte bine, totul respira acum un aer de liniste si fericire!

 11. Miki Alexandru spune:

  De cate ori va privesc,in momentul in care „prorietarii ” intra in noua locuinta ca intr-un vis, parca bucuria si fericirea voastra e mult mai mare pt voi decat pt ei.
  Desigur, doar aparent nu stiu sa se manifeste, pt ca sunt muti de uimire si de neincrederea ca minunea li se intampla, cu adevarat, lor.
  .Dar, ma gandesc Adela, ca voi, echipa, de cand ati inceput acest proiect, ati trait emotii atat de mari,cat toate cate le-ati trait pana acum!…
  Daca mie, in fata televizorului, imi dau lacrimile si-mi creste inima de bucurie, dar voua , care cu sufletul, mintea si mainile realizati toate acestea…….
  Sa va tina Dumnezeu asa , mult si bine!!!
  Felicitari!
  P.S In camera mamei si a fetitei se simte caldura si romntismul firii tale.
  Miki Alexandru

 12. Raluca spune:

  Superb totul va urmaresc de fiecare data.De ce nu puneți câteva poze din care celor mici?

 13. Doina spune:

  O mama cu o forta, o determinare si o dragoste pt.copiii ei demna de toata lauda !Se pare ca are si copii pe masura! Merita o viata mai buna, ajutor si intelegere de la cei din jur si un dram de noroc! O viata frumoasa le doresc tuturor! Pe de alta parte echipa voastra este de exceptie! Acesti arhitecti merita toate laudele pt. atata imaginatie,talent si inventivitate! Oricum, sunt convinsa, dupa ceea ce se vede, ca faceti o treaba excelenta si nu numai ca munciti, dar va puteti si bucura de rezultatele muncii voastre prin satisfactia si multumirea beneficiarilor eforturilor voastre ! Mult spor in continuare ! Tie Adela iti doresc in continuare chef de treaba si sanatate ca sa poti pastra tonul din blogul tau, deoarece faci ceva placut, folositor si extrem de interesant! Pe curand.

 14. Mihai spune:

  Foarte frumos prin tot cea ce faceti…va doresc succes si sa nu va opriti aici….sunt atat de multi oameni care au nevoie de voi…poate lasati si un pret estimativ a intregii lucrari!!!

 15. Nelu Sabău spune:

  m-a impresionat si pe mine familia asta. bravo lor si voua.

 16. Buna, Adela, ce treaba buna faceti!!! Spune-mi te rog , pernele alea lungi si circulare din camera fetelor mari de unde sunt?

 17. inna spune:

  super, dar ca sa puna dero/lenor in masina de spalat trebuie sa se urce pe wc? sau… cum? 🙂

 18. Marina spune:

  Aceasta familie minunata, aceasta mama curajoasa luptatoare, care cu 7 copii in brate si-a luat viata in propriile-i maini, merita din plin tot ce i se intampla, a crescut acesti copii atat de bine, sunt atat de educati, au atat de mult bun simt, cer atat de putin, incat ti-e mai mare dragul sa-i privesti si sa-i ajuti, mai ales cand faci comparatie cu loazele de bani gata, nesimtite si fara caracter.Cum spuneam o familie MINUNATA, iar voi ati facut din nou imposibilul, POSIBIL.FELICITARI!!!!!

 19. Marilena spune:

  Felicitari ADELA, ai ramas acelasi suflet cald si bun, asa cum te-am cunoscut, faci lucruri cu adevarat deosebite…….te imbratisez, Marilena

 20. Donson spune:

  Interesant. Dar unde-ti reincarci butelia de oxigen in momentul cand simti ca nu mai ai aer?

  • Adela Parvu spune:

   Donson, gandeste-te din perspectiva unei familii care pana acum a locuit in doar 2 camere. Apoi trebuie sa iei in considerare ca au program diferit. O parte dintre ei sunt la scoala, altii sunt la munca. Anisoara si copiii ei sunt fericiti si asta pentru noi este cel mai imbucurator lucru!

 21. Cristina spune:

  Mama mi-a spus despre acesta emisiune. Stiam de ea dar din lipsa de timp nu ma pot uita mereu. Astazi am vizionat impreuna cu familia si ne-a impresionat enorm si eu si sotul am plans de cata dragoste se afla in aceasta familie minunata si foarte uniti se au unul pe celalalt. Ati facut niste copii fericiti impreuna cu mama lor. Aceste emisiuni ne dau idei foarte utile si bune pt a face ceva frumos si la noi in case. Am ramas uimita cum dintr-un apartament mic se poate realiza ceva atat de practic si sa iti dea senzatia ca este mai mare. Bravo echipei!!

 22. Mariana spune:

  Vreau si eu reteta cu parfumurile facute de voi cu alcolo si cu coji de lamaii

 23. Catalina spune:

  Buna ziua,

  Am gasit articolul asta, dupa multe search-uri pe google. Mi-am amintit de emisiunea Visuri la cheie,in care, iprezentati o casa in care exista o masina de spalat rufe suspendata. Am nevoie de asa ceva, si ma gandeam ca poate gasesc raspunsul la tine pe blog. Poti sa aflu mai multe detalii despre sistemul folosit pentru suspendare, sau sa ma indrumi catre spevcialisti care se ocupa cu asa ceva?

  Multumesc frumos,
  Catalina

 24. […] 7 copii și nici un ban pentru a începe o ”viață nouă” în București – vezi cazul Anișoarei Bordei, ai cărei copii sunt șefi de promoție în clasele lor. Ce bărbat ar încerca să își crească […]

 25. Buna Adela,

  Iti urmaresc intrega activitate de cel putin 5 ani.

  In cazul in care ai nevoie de noi iti las sait-ul nostru http://www.design-total.ro . Iti multumesc si multa bafta in toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *