adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (25)

In Case, Design Interior

Lemn, piatră și metal superb combinate la interiorul unei case elegante

Dacă aveai impresia că rustic poate însemna doar ceva familiar și drăguț, cu ocazia acestei case îți vei da seama că reinterpretarea rustică poate fi de-a dreptul elegantă și luxoasă. Da, reușita constă în combinațiile alese, în texturi diferite ale aceluiași material, aici preponderent lemnul, subliniat de detalii precum piatra și accesoriile din metal. Și nu, nu este o casă de vacanță, ci una din suburbiile Moscovei, proprietarii dorindu-și ca în fiecare zi să se simtă în locuința lor ca și cum ar fi în concediu. Și-au ridicat o casă de tip chalet elvețian, dar s-au trezit că nu știu cum s-o amenajeze la interior. Așa că au apelat la arhitecta Tatiana Staschuk, căreia i-au dat mână liberă să creeze ambientul la care visau ei. Arhitecta a luat totul ca pe o provocare de-a readuce în contemporaneitate elemente tradiționale rusești și de-a realiza acele asocieri între piese și obiecte care să aducă un șarm elegant la interiorul casei. Dar hai să-ți spun mai multe.

Mi-a plăcut în primul rând textura lemnului și jocul fibrelor lemnoase. Da, dacă te uiți cu atenție vei observa că pereții sunt îmbrăcați în lambriuri cu tentă rustică și cu patină, căci în lipsa unui lemn vechi, arhitecta a decis ca acesta să fie antichizat și cu crăpături obținute cu ajutorul artiștilor. Dar pe suprafețele întinse ale lambriurilor, mobila, și ea din lemn, vine cu alte orientări ale fibrei lemnoase și cu finisaje migăloase. Din loc în loc sunt piese de mobilă contemporane (se remarcă cele de la Riva1920) din lemn masiv, dar care au forme unduitoare, organice, ce vin să întrerupă șirul de linii orizontale și verticale imprimate de textura lemnului. Și da, un perete din living are rondele de lemn, un contrast frumos de forme care vin să sublinieze frumusețea și aspectul acestui material cald.

Parterul este destinat zonei de zi, cu living spațios, sufragerie (loc de luat masa) și bucătărie deschisă. Și chiar dacă aceste funcțiuni comunică între ele, separările există, dar sunt fluid concepute. Cum așa? Odată prin diferențele de nivel (vezi treptele interioare) și a doua oră prin așezarea și orientarea mobilierului. Apoi, arhitecta a prevăzut câteva puncte de interes – șemineul în jurul căruia sunt organizate spațiile de la parter, dar un șemineu care le și delimitează frumos, apoi folosirea unor piese impunătoare – candelabrul din coarne de cerb al livingului, dar vopsit în negru, șezlongul cu tpăițerie din piele de vacă Le Corbursier, fotolii și măsuțe Riva1920. Pe lângă camerele obișnuite, această casă mai are și o încăpere dedicate home-cinema, unde nișe interesante cu bușteni de lemn vin să adauge un plus de textură, dar și accente decorative originale. Îți spun sincer că nu mi-aș fi imaginat canapele acestea în vreun ambient pentru că pur și simplu nu agreez ideea de piele naturală pentru aceste piese de ședere, dar trebuie să recunosc că aici ele se potrivesc foarte bine. De fapt acesta e secretul – combinația de obiecte și material în contextul potrivit.

La etaj, unde se accede pe o scară din lemn masivă, sunt prezente dormitoarele, fiecare cu baie proprie. Pe lângă dormitorul matrimonial, cu un pat impunător, în vecinătatea lui este organizat dressignul. Totul în lemn masiv, de fag, larice și zadă, nuanțe deschise, plăcute, pe fundalul cărora se potrivesc alte esențe lemnoase, dar și obiecte care ies frumos în evidență (vezi lămpile de pe noptiere, spre exemplu). Și camerele copiilor sunt plăcute și au un aer contemporan, chiar dacă abordarea rustică există. Un scaun cu tapițerie din lână albă, un poster colorat deja vorbesc despre preocupări tinerești și înviorează ambientul dominat de lemn. Băile sunt și ele senzaționale, o combinație reușită de piatră, mozaic și plăci ceramice cu lemn din abundență. Și pe lângă băi, acești proprietari și-au permis luxul de-a avea propria sală de spa, un loc unde să se relaxeze cu toții atunci când timpul le permite. Da, o casă frumoasă, unde accentele metalice (corpuri de iluminat, decoratiuni) vin să întărească trăinicia lemnului, unde piatra acompaniază frumos esențele lemnoase și unde căldura emană prin toată suprafețele. De-a dreptul luxoasă această casă cu șarm rustic. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (17)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (26)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (24)

adelaparvu.com despre casa eleganta cu interior rustic, arhitect Tatiana Staschuk, Foto AD Russia (3)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (19)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (20)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (7)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (3)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (28)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (21)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (14)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (25)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (31)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (5)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (2)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (1)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (11)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (8)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (15)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (29)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (23)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (30)

adelaparvu.com despre casa eleganta cu interior rustic, arhitect Tatiana Staschuk, Foto AD Russia (4)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (13)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (9)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (27)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (10)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (12)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (4)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (22)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (16)

adelaparvu.com despre casa rustica eleganta, arhitect Tatiana Staschuk, Foto The Estate (18)

adelaparvu.com despre casa eleganta cu interior rustic, arhitect Tatiana Staschuk, Foto AD Russia (5)Foto: AD/ The Estate

12 raspunsuri pentru Lemn, piatră și metal superb combinate la interiorul unei case elegante

 1. Roxana spune:

  Oau! nu cred ca am vazut cabana mai frumoasa! ce combinatie, rustic cu pretios! iti vine sa privesti intr-una!

 2. Irina Anghel spune:

  Are multe elemente preţioase, de fermă robustă, dar se simte nevoia unor accente de culoare pe anumite zone… În fine, nu m-am gândit, până la această amenajare, că o blană poate îmbrăca un schelet de feronerie – este un balet de spumă!

 3. dan spune:

  e frumoasa dar nu prea…m-as simti ca intrun cosciug

 4. e o combinatie de rustic si modern extraordinar de reusita! Mi-au placut in mod special masuta de ceai din living si patul cu baldachin din dormitor! Bravo lor pt a aceasta reusita si bravo tie pt ca ne aduci in atentie aemenea exemple minunate!

  Adrian

 5. Rabbyt spune:

  Superbă!

 6. c spune:

  Ii foarte frumos n-am cuvinte sa ma exprim

 7. Andrei Alina spune:

  Foarte frumos. Mi-ar placea sa folosesc cateva idei si la mine acasa. Sotul este inebunit dupa acest design.

 8. Bianca spune:

  Este sinistra, astept in orice moment sa aiba loc in aceasta casa o scena dintr-un film horror. Pernele cu animal print par atat de sinistre, ca parca lipsesc doar umele de sange de pe ele…si ursul ala din tablou parca e macelarit si isi traieste ultimele clipe. Arata ca o casa de macelar care s-a retras in mijlocul padurii, departe de legile normalitatii. Nu spun in schimb ca nu e o casa lucrata cu atentie, la decoruri si materiale, dar tot ce reuseste sa transmita este un teribil sentiment de cruzime…

 9. Doina spune:

  Mie mi se pare obositoare! Este apasatoare cu atata lemn. Mi-ar fi placut si cate un perete din zidarie sau piatra, la care sa se vada coloanele, grinzile de pe tavan. Mi-au placut enorm toate corpurile de iluminat: sunt splendide, inedite si pun accent in fiecare loc unde apar.La fel de interesante si frumoase sunt fotoliile, scaunele. cele din fata semineului sunt neasteptate. Toata lumea vede niste scaune din buturugi, nefinisate, noduroase. acestea sunt dimpotriva, superfinisate, fluide, desi sunt rotunde, parca sugereaza miscare…Iar cele de langa sezlongul Le Corbusier sunt ca niste cuibulete…foarte gingase mi se par, desi sunt din lemn.Imi place si peretele decorat cu busteni, in spatele sezlongului.Si scrinul din camera copiilor, acela cu alfabetul… foarte ingenios! Imi mai place si baia aceea cu mozaic gri. Acum ce nu imi place: mobilierul din bucatarie. Nu stii unde incepe mobila si unde este peretele, ceea ce in acest caz, nu mi se pare dragut deloc.Ce nu imi mai place este ca nu are accente in contrast, care sa inveseleasca atmosfera: draperii la culoare, canapele la culoare, cu exceptia celor cu piele de vaca. Sau tablouri mai luminoase, cu exceptia celui din camera copilului. este adevarat ca peretii din lemn contituie ei insisi un decor, dar tocmai de aceea cred ca suportau orice fel de obiect de arta mai viu! Cred ca la lumina zilei, acest interior nu spune prea multe. Acum luminat cu fel si fel de veioze arata intrun fel, dar ziua….Mi se pare prea cuminte, si deloc prietenos desi lemnul este cald si confortabil. Parerea mea! Era interesant de vazut si exteriorul casei si amplasamentul ei.

 10. O casa care chiar „miroase” a acasa. Cu paturi si canapele care te indeamna sa te tolanesti 🙂

 11. cara spune:

  Deosebit de elegant, sobru, fluid,o armonie a lemnului care emana pace si multa liniste. Este un gen care nu place tuturor deci si comentariile sunt diferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *