De multe ori pentru cei mulți oameni rusticul pare să fie ceva foarte bolovănos, cu mult lemn brut, cioplit la mână sau cu influențe incerte de proveniență folclorică. Ei bine, există oameni pentru care e suficientă acea patină, acea aură care să le aducă aminte de clipele fericite din copilărie petrecute la țară, dar care în casa lor să regăsească mai degrabă prin finisaje și obiecte decât printr-un stil anume. Uite, am ales să-ți prezint o casă în care există elemente rustice, dar frumos combinate cu unele de inspirație industrială. Rezultatul? O casă plăcută, confortabilă și actuală. Da, se poate să ai o casă contemporană, dar care să vorbească despre rustic, să fie inspirat de el, fără ca ambientul să fie încărcat sau obositor. Dar hai să-ți spun mai multe.
Contează foarte mult să știi ce vrei sau cum vrei să te simți în casa ta. Chiar dacă nu știi exact stilul dorit, dar știi că-ți place, spre exemplu piatra, lemnul, nuanțele naturale ori că ți-ar plăcea să te simți ca la țară, dar interiorul casei să nu aibă un aspect ca atare, un designer de interior te poate ajuta. Mai mult, ar fi ideal să enumeri tot ceea ce-ți este pe plac încă din faza de proiect, asta dacă-ți construiești o casă nouă. De ce? Pentru că atunci arhitectul va știi cum să dimensioneze spațiile, cum să le orienteze și cât de mari să conceapă ferestrele, ca să nu mai spun de oeganizarea interioară. Casa de față este una nou construită în Spania și proprietarii și-au dorit să existe un aer tradițional, o reinterpretare a caselor vechi, dar la interior totul să fie cât mai aerisit, luminos și actual. Nu e corect spus modern, dar hai că spun așa – vroiau o casă modernă, dar cu accente din mai multe stiluri – ceva rustic, ceva industrial, ceva clasic. Așa că arhitecții de la biroul Tuneu au conceput o casă cu plafoane înalte, terase largi și un living spațios, exact cum și-au dorit proprietarii.
Dar ceea ce nu au știut proprietarii a fost combinația de obiecte și stiluri de la interior. Ei bine, totul a pornit de la dorințele lor, au spus ce visau, iar designerii de la Studio Ester Prat Badia au ales în primul rând o gamă de culori naturale, pasteluri inspirate de nuanțele pietrei, pământului, nisipului. Pornind de aici au ales apoi culori care să scoată în evidență tonurile neutre, precum un galben foarte stins și bejuri calde. Pardoselile au fost tratate simplu, cu microciment, tocmai pentru a obține suprafețe libere, ample, nefragmentate, care să reflecte lumina și care să fie suficient de neutre. Apoi, plafoanele au fost lăsate la vedere mă refer la structura lor din lemn, dar vopsite în alb pentru a amplifica lumina, iar tâmplăria a fost făcută din metal cu geamuri mari, o tâmplărie care nu încarcă, ci parcă trasează tușe de delimitate în golurile pentru ferestre și uși.
Și da, după ce suprafețele mari au fost conturate și finisate, restul a fost obținut prin așezarea și alegerea obiectelor. Nota clasică este prezentă ca idee, nu ca estetică printr-un șemineu cuminte, actual, cu o oglindă aurită deasupra, stilul rustic este sugerat prin piese de mobilier din lemn, unele de par scorojite de vreme, dar a căror textură contează mult, iar stilul industrial pe lângă tâmplărie este exprimat prin corpuri de iluminat subtile, elegante. Restul? Actual, dar pe ici pe colo suliniat de nuanțe pastelate de turcoaz, verde mentă.
Mi-a plăcut modul de poziționre al canapelelor din living, mai multe, dar orientate către șemineul încadrat de ferestre, asta în locul veșnicei canapele colțar. Apoi mi-a plăcut soluția de așezare a patului din dormitor mai către centrul camerei, astfel încât în spatele lui să existe un culoar de trecere către baie, dar și către dulapul de aici. La fel mi-a plăcut prezența faianței doar în zona de lucru la bucătărie, ca și dulapul verde încastrat în zid din zona sufrageriei. O casă plăcută, unde nimic nu iese în evidență ca și culoare sau formă, dar unde totul este armonios și se elementele se completează reciproc. O casă simplă, de la interiorul căreia se citetesc și se simt zidurile terasei placate cu piatră, dar fără ca interiorul să fie încărcată de ea, ci mai degrabă completată. O locuință pe care o vezi pentru familie și una pe care o vezi atemporală. Vorba aia casa nouă, suflet vechi. Sper să te inspire și pe tine!
Superba casa. Culorile pastel si cele neutre sunt alese perfect pentru aceasta frumusete.
Minunata! In asa casa , mi-ar place sa locuiesc!!!!
Foarte frumos .
Dna Adela de curand am cumparat un apartament in Iasi micut si vreau sa il mobilez in asa fel incat sa dea acel sentiment de caldura a unei case primitoare si sa aiba functionalitate iar eu sincer nu ma pricep la design interior .Ma puteti ajuta cu vreun numar de contact a vreunui designer interior din Iasi?
Multumesc
Ps Imi place mult website.ul tau
Buna Vasilica! O aveti pe Valentina Drutu in Iasi, foarte talentata. Este si pictorita. Uite telefonul ei 0744.384.819
Buna seara,doamna Adela!Felicitari pt.blog,f.util si cu mult bun gust!Mie imi place stilul modern rustic pe care f.frumos il prezentati pe blogul d.voastra!Imi puteti va rog recomanda pe cineva in Timisoara?Multumesc!