adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (2)

In apartamente, Design Interior, Idei pentru acasa

Dormitor ingenios separat și mobilă din OSB într-un apartament de două camere

Mi-au plăcut mult ideile din acest apartament pentru că ele pot fi aplicate și la noi. Chiar dacă nu toate, măcar pe bucăți și tot vei găsi soluții care pot fi adaptate. Mi-a atras atenția, în special, separarea dormitorului pe care o găsesc foarte ingenioasă, în condițiile în care este un spațiu destul de anost. Dar designerul a găsit o modalitate de-a asigura un aport suficent de lumină naturală și de-a elimina percepția de cub. Ai și planul locuinței ca să te ajute să te orientezi mai bine, să-ți dai seama cum a fost proiectat totul. Uite, ți-l postez mai jos și apoi îți spun mai multe despre amenajare.

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (21)Locuința de față are în plan o formă pătrată și în spațiul disponibil au fost organizate multe funcțiuni. Situat într-o clădire din centrul istoric al Kievului din Ucraina, apartamentul este situat la ultimul etaj. Amenajarea a fost concepută de designerul Alex Bykov pentru un cuplu de tineri creativi, clar și ei artiști, căci genul acesta de oameni sunt deschiși la propuneri atipice. Care a fost ideea ameanjării? Aceea de a oferi libertate de mișcare, de a exista fluiditate, acces facil peste tot. Ăsta e și motivul pentru care Alex Bykov a denumit proiectul său Constant Motion. Și da, îl consideră un proiect de loft. Dar pe lângă asta, a fost foarte important să creeze suficiente locuri de depozitare și să îmbine piesele de design primite cadou de nuntă de către proprietari cu soluții care să nu-i usture la buzunar. Ăsta e motivul pentru care a optat pentru OSB.

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (2)

Cum e împărțită locuința? Păi foarte ingenios. Odată ce intri în casă e un mic hol. În față se vede bucătăria deschisă către living, în stânga e baia, iar în dreapta, după dulapurile din OSB se ajunge în zona de zi. Spun zona de zi pentru că aici, pe lângă living, există un spațiu dedicat bibliotecii, unul generos conceput de Alex Bykov cu mobilă simplă, dar ingenioasă. Locul este configurat pe o platformă pentru a câștiga dedesubtul ei spațiu de depozitare, iar deasupra rafturile pot fi așezate diferit în funcție de dorințele proprietarilor. Da, pot fi mutate și reconfigurate. În fața platformei există și un loc de luat masa. Deci, multe funcțiuni în zona de zi, inclusiv bucătăria aflată la vedere. De remarcat mutitudinea corpurilor de iluminat. Este o chestiune foarte importantă iluminatul, când într-un singur spațiu ai mai multe funcțiuni. De ce? Pentru că trebuie să asiguri lumina necesară fiecărui loc în parte. Ține cont de acest truc și acasă la tine!

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (1)

Este interesant cum designerul a prevăzut locul de dormit, într-un colț al locuinței. Da, cei doi tineri și-au dorit ca zona de odihnă să fie separată, așa că ea a fost delimitată cu pereți din gips-carton. Pentru a înlătura imaginea de cutie a camerei au fost montate panouri de ferestre la nivel superior. Soluția este foarte practică, în condițiile în care pe peretele comun cu livingul suprafața este folosită pentru videoproiectare. Da, proprietarii folosesc videoproiectorul în locul clasicului ecran tv. Totodată separarea a prins bine pentru că bucătăria este deschisă, ca atare zona de dormit este protejată față de aburii și mirosul mâncării. Și mi-a plăcut faptul că accesul către dressing se poate face din dormitor. Spun și din dormitor pentru că se poate ajunge în dressing și din holul de lângă baie. Deci, când proprietarii ies din baie pot ajunge în dormitor prin dressing. Mi-a plăcut asta!

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (4)

În privința finisajelor și al decorului, ei bine, totul e mai pe genul hipster, dacă e să mă exprim așa. Pentru a da un plus de căldură și personalitate ambientului, designerul a folosit cărămizi pentru a îmbrăca pereții din living. Si finisajul acesta arată interesant în combinație cu OSB-ul. Într-un spațiu unde predomină finisaje cu aspect vibrant, ca aici, unde cărămida și OSB încarcă vizual, ca să mai oferi răgaz ochiului mobila e bine să fie simplă, la fel ca și decorațiunile. Dar designerul a știut asta și a acționat în consecință. De aceea vei vedea pardoseală simplă peste tot, într-o singură nuanță, mobilă simplă și draperii cu perdele în tonuri neutre. Culoarea este adusă de această dată prin tapițeria canapelei și pernele decorative, care, nu întâmplător, sunt alese în nuanțe mai vii. Prin ele există un strop de strălucire la interior. Și ai să vezi cum tot acest ambient se schimbă pe parcursul serii, când luminile artificiale transformă percepțiile și nuanțele. Mi-au plăcut soluțiile de aici. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (5)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (3)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (8)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (2)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (12)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (7)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (6)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (4)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (9)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (10)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (11)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (18)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (20)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (19)

Locuința pe timpul serii se transformă, grație modului de iluminare artificială.

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (15)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (16)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (14)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (13)

adelaparvu.com despre amenajare apartament de doua camere, mobila cu OSB, concept Constant Motion, arhitect AlexBykov (17)Sursa foto: Alex Bykov

6 raspunsuri pentru Dormitor ingenios separat și mobilă din OSB într-un apartament de două camere

 1. vasile spune:

  Foarte frumos si ingenios lucrat, multa indemanare si pricepere pentru obtinerea unor piese de mobilier elegante. Multumesc. O zi minunata.

 2. Brindusa spune:

  Pare ingenios… Eu însă m-aş feri să folosesc mobilier din plăci de OSB, pe cât posibil. Sunt destule chimicale nocive în jurul nostru, iar OSB-ul elimină formaldehidă, care e un carcinogen… După părerea mea, nimic nu se compară cu materialele naturale.

 3. Mrs. Mona spune:

  Conceptul asa functional este nemaipomenit dar culoarea trebuies sa fie alba sau pastel peste tot altfel ai dureri de cap. este un spatiu mic cu prea mult impact visual. ce sa spun ; sunt doar geloasa. de multe ori ma gandesc ca ce avem in case este asa de nefunctional , asa aiurea amenajat chiar daca este frumos. si de acea apreciez un concept care dovedeste ca designerul s-a gandit la detaliile ce apar in viata de zi cu zi si a cautat o solutie 😉

 4. daniela spune:

  foarte frumos!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *