adelaparvu.com despre casa decorata de Craciun in alb si auriu, designer Silvia Rademakers, Foto ElMueble (1)

In Case, Design Interior, Idei pentru acasa

Poveste de Crăciun în alb și auriu

Fiecare casă are personalitatea ei, iar decorul de Crăciun este cu atât mai reușit cu cât este în spiritul ambientului. Cu cât mai simplu, cu atât mai elegant. Dar e adevărat și combinațiile contează și mă refer la cele de culoare și textură. Și așa cum există case de poveste, așa există și decoruri de Crăciun de poveste. Am ales să-ți prezint o casă frumoasă, cu ferestre generoase, o arhitectură clasică, care a fost superb împodobită de decoratoarea spaniolă Silvia Rademakers pentru Crăciun într-un stil ce amintește de delicatețea și simplitatea spiritului nordic. Dar hai să-ți spun câteva din trucurile ei.

Decoratoarea s-a inspirat din poveștile și miturile nordice pentru acest decor, gândindu-se la misterul și magia pădurilor întinse de la Cercul Polar. Și-a dorit ca pe lângă brad să aducă la interiorul casei senzația de natural prin prezența buchetelor și aranjamentelor preponderent din frunze verzi și flori albe sau în nuanțe pastelate de roz. Bradul este vedeta, dar decoratoarea a ales ca alte piese de impact din ambient, cum e șemineul, să fie evidențiate prin ramuri de vegetație (brad și eucalipt). Apoi, în diferite colțuri ale camerei de zi au fost puse aranjamente, care să continue contractul de verde și alb, dar care să continue atmosfera de sărăbătoare, fără a încărca decorul.

Și da, pentru a sublinia totul frumos, până la decorul livingului a avut grijă de intrare, acolo unde când deschizi ușa sărbătoarea să se simtă și prin ornamente. Dar nu e nimic opulent, ci în ton cu ambientul casei. Coronițe din brad aduc o aromă plăcută la interior, la fel ca și crengi de eucalipt, iar într-un colț, unde nu incomodează, o masă cu aranjamente de lumânări la baza ei aduce un plus de stălucire prin lumini și texturi aurite. Decorațiunile și ornamentele sunt din texturi naturale, iar sclipirile sunt sugerate de globuri din sticlă și de instalația de brad. De asemenea, accesorii aurite vin să sublinieze aerul festiv.

Decorul mesei este simplu pentru că bucatele sunt cele care vor colora totul. În locul unui aranjament înalt, o simplă jerberă din frunze verzi (eucalipt) decorată cu flori albe, totul la nivelul mesei adăugă nota festivă. De asemenea, vesela cu linii elegante și accesoriile aurite, argintăria, paharele de cristal, fața de masă albă, dar cu imprimeu geometric ușor irizat metalic subliniază atmosfera de sărbătoare.

Evident camera copiilor merită decorată de Crăciun, iar aici majoritatea ornamentelor se află la nivel superior, agățate de lustră, în jurul ferestrei. Un copac este pictat pe perete și el devine împodobit cu o instalație luminoasă. În locul unui brad real, unul confecționat din bucăți de lemn și împodobit cu ornamente textile aduce o notă de poveste, dar este și sigur că nu se întâmplă vreun accident nedorit, că nu se sparge nimic și că bucăți din el nu pot fi înghițite. Totul gândit în detaliu, cu grijă față de cei mici și cei mari, dar și în acord cu aerul elegant al casei. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa decorata de Craciun in alb si auriu, designer Silvia Rademakers, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre casa decorata de Craciun in alb si auriu, designer Silvia Rademakers, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre casa decorata de Craciun in alb si auriu, designer Silvia Rademakers, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre casa decorata de Craciun in alb si auriu, designer Silvia Rademakers, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre casa decorata de Craciun in alb si auriu, designer Silvia Rademakers, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre casa decorata de Craciun in alb si auriu, designer Silvia Rademakers, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre casa decorata de Craciun in alb si auriu, designer Silvia Rademakers, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre casa decorata de Craciun in alb si auriu, designer Silvia Rademakers, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre casa decorata de Craciun in alb si auriu, designer Silvia Rademakers, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre casa decorata de Craciun in alb si auriu, designer Silvia Rademakers, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre casa decorata de Craciun in alb si auriu, designer Silvia Rademakers, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre casa decorata de Craciun in alb si auriu, designer Silvia Rademakers, Foto ElMueble (13)

adelaparvu.com despre casa decorata de Craciun in alb si auriu, designer Silvia Rademakers, Foto ElMueble (12)Foto: ELMueble

5 raspunsuri pentru Poveste de Crăciun în alb și auriu

 1. Aida spune:

  Foarte dulce si curat si linistitor si elegant. Chiar o poveste.

 2. Miki Alexandru spune:

  In caminul acesta parca totul e nins cu zahar vanilat si praf de stele si parca e decorat de tine, Adela ( doar ca tu arunci si un strop de curcubeu printre lucruri)
  Miki

 3. […] unele case care au un șarm cu totul aparte, iar de Crăciun ele parcă devin adevărate cadre de poveste. Ei bine, o astfel de casă mi-a atras și mie […]

 4. Cristina spune:

  superba casa; parca cere un pic de rosu, mai ales acum de Craciun 🙂

 5. […] care să le faci împreună cu copii tăi, atunci sigur o să-ți placă și aranjamentele de aici. Idei frumoase, inspirate de natură, dar și de poveștile deja clasice asociate cu Crăciunul. Cadre dintr-o […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *