adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (23)

In Case, Design Interior

Deosebit amenajată această casă situată pe malul lacului

Contează foarte mult unde este situată casa, ce se vede pe ferestre și ce bucurii poate să-ți ofere zi de zi spațiul verde de lângă ea. Sunt însă cazuri când casa și grădina sunt pe marginea apei, cum e în cazul de față, pe malul lacului, iar natura să fie cea care inspiră tot ambientul interior. Am ales să-ți prezint această casă actual amenajată, ca să vezi cum tonuri discrete de albastru și gri au fost preluate din mediul natural pentru a creiona la interior o locuință frumoasă, plăcută și elegantă. Este locul perfect pe care Caroline și Robert l-au amenajat pentru familia lor, un loc care le-a oferit un alt stil de viață față de cel urban, dar hai să-ți spun mai multe.

După ce au ajuns părinți și-au dorit să evadeze din aglomerația Londrei, unde ajunseseră să facă nesfârșite curse, adică să-și petreacă mai multe ore în trafic, decât acasă alături de cei dragi. Simțeau că trăiesc în mașină. Să locuiești la oraș, dar să le spui prietenilor că ești la doar 90 de minute de centru li s-a părut deja hilar. S-au gândit că nu asta e viața pe care și-o doresc și oricât ar fi de râvnită o locuință într-una dintre cele mai dinamice capitale ale lumii, visul lor era să fie mai mult timp împreună și să se bucure cu adevărat de viața de familie. Caroline, care este designer de interior, abia aștepta să înceapă unul dintre cele mai importante proiectele ale ei. N-au căutat aproape de Londra, ci s-au uitat după o zonă unde natura să fie în prim plan și școlile bune. Așa au ajuns la 133 de kilometri de capitala britanică în regiunea Gloucestershire.

Dar în ce zonă au ales să trăiască! Nu doar că e natură, dar să locuiești pe malul unei ape este o plăcere. Au vândut ce aveau în oraș și au cumpărat o casă cu arhitectură contemporană pe care au amenajat-o la interior după gusturile lor. Caroline s-a inspirat din tonurile apei și ale cerului și a ales o paletă cromatică rece, cu multe tonuri de albastru și gri. În această mare de nuanțe reci a adus piese de mobilier din lemn în culoarea mierii (cum e masa din sufragerie) și câteva piese și decorațiuni în tonuri de galben vibrant, care încălzesc atmosfera zonei de zi, la fel și placarea peretelui din zona șemineului cu panouri furniruite. Spațiul lung și îngust, dar excelent luminat natural al parterului este împărțit pe zone prin modul de dispunere al mobilierului, deci deschis, fără pereți. Într-un capăt al parterului este bucătăria, la mijloc sufrageria (locul de masă), iar apoi livingul cu un frumos șemineu actual.

În zona de noapte, a dormitoarelor, totul este foarte neutru ca și culori, dar Caroline s-a axat mult pe confortul imprimat de țesături. Și-a dorit ca aici, în noua lor casă, să aibă parte de colțuri și locuri altfel, să se bucure de spațiul generos pe care nu-l aveau în capitală. Ca atare, vei vedea o canapea confortabilă și în dormitorul matrimonial, ca loc de lectură și relaxare. Apoi, în camera copiilor a ales paturi ample, de două persoane și le-a tratat mai sobru ca decor pentru a fi pe placul celor mici și când vor ajunge adolescenți. Și băile sunt mari și luminoase, ceea ce i-a permis instalarea de căzi într-un mod atipic. E cert că a știut și cum să combine texturile. Ai să vezi cum suprafețele lucioase se regăsesc ca accente în încăperile decorate cu texturi mate (cum e faianța la bucătărie, sticla geamurilor de la baie, tapete cu inserții lucioase).

Este o casă deosebită într-un loc special, înconjurat de lacuri. Dar ceea ce e cu adevărat important este că și-au schimbat nu doar casa, ci stilul și modul de viață. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (3)

adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (4)

adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (22)

adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (12)

adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (9)

adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (10)

adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (11)

adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (8)

adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (5)

adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (6)

adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (16)

adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (23)

adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (21)

adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (18)

adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (17)

adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (1)

adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (13)

adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (20)

adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (14)

adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (19)

adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (2)

adelaparvu.com despre casa moderna pe malul lacului, casa Anglia, Gloucestershire, Foto Weranda, Polly Eltes, Narratives (15)
Foto: Weranda

7 raspunsuri pentru Deosebit amenajată această casă situată pe malul lacului

 1. Diana spune:

  Felicitari!Incredibila senzatia de caldura pe care ti-o confera un ambient amenajat in culori reci!

 2. malica spune:

  Multumim , foarte frumos o sursa de inspiratie si pentru mine, deoarece sunt in costructii casa la tara.

 3. Lucica spune:

  Adela draga noastra, ce bucurie cand intru pe blog si vad un articol.. la cat mai multe

 4. Monalisa spune:

  Superba amenajarea si mobila a fost aleasa cu mult gust

 5. Stela spune:

  Baia este foarte interesantă

 6. […] și finisaje, arhitecții au propus zugrăveli și tapet în tonuri de gri (la bucătărie tapetul este protejat cu panouri de sticlă transparentă în zona de lucru), iar […]

 7. […] în living, pe fundalul căreia albul obloanelor și tâmplăriei se conturează frumos. Dar griul de pe pereții livingului mai au un atuu, camuflează bine canapelele cu tapițerie gri care ocupă ceva loc în modesta […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *