adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (21)

In Garsoniere, Horeca, Romania Mea

În Timișoara, locuința de 35 mp cu grădină, plăcut amenajată de tinerii arhitecți Damian Alexandru și Onci Olimpia

Îmi plac tinerii creativi și cu inițiativă, care nu doar că au idei, dar depun eforturi să le materializeze frumos. Alexandru Damian și Olimpia Onci sunt la început de drum în arhitectură, iar printre primele lor proiecte a fost unul mai inedit. Totul a pornit de la grădină și ideea de a amenaja un spațiu la parterul unei case din Timișoara ca o garsonieră de închiriat, în special pentru turiști sau cei care vin cu treburi de afaceri. Ca alternativă la hotel, turiștii se pot bucura de spațiul grădinii, de ospitalitatea vecinilor și de senzația cum ar fi să locuiască în orașul de pe Bega. Dar hai să-ți spun mai multe.

Cei doi tineri au abordat tot proiectul în relație cu grădina, căci spațiul garsonierei de 35 de metri pătrați are ferestrele orientate către oaza de verdeață a curții, ceea ce oferă din start o altă imagine întregului spațiu. Situată la parterul unei case ridicată în anii 90, locuința a avut nevoie de îmbunătățiri, de renovare, dar și de o reorganizare a interiorului. Cei doi tineri au abordat amenajarea din perspectiva simplității și funcționalității, fără să uite de căldura familiară pe care toți o caută. Dacă din punct de vedere al dimensiunilor spațiului lucrurile nu mai puteau fi prea mult îmbunătățite, accentul s-a pus pe mobilier multifuncțional și o tratare în stil scandinav, cu suprafețe din lemn masiv la vedere.

Mi-a plăcut ideea de podium din cameră, o platformă ce poate adăposti fără probleme practic două paturi, iar pe timpul zilei să devină un generos divan confortabil. Apoi modul cum este concepută și executată mobila, din lemn masiv, cu finisaje natur, muchii bin trasate și îmbinări frumoase. Din spațiul camerei, unde există loc de depozitare mascat simplu cu o draperie și o bibliotecă la vedere, se accede în zona bucătăriei unde în dreptul ferestrei este gândit un loc de birou sau oricum pentru laptop. Ușa de la baie este și ea frumos concepută, integrată în ansamblul separării cu lemn dintre cele două încăperi.

Deși totul este foarte simplu, cu bun-gust, costurile amenajării și renovării au fost de 10.000 de euro, iar timpul de execuție în jur de 4 luni de zile. S-a făcut totul pe îndelete, iat mai mult de jumătate din sumă a fost necesară pentru renovarea locuinței, inclusiv la exterior. La interior majoritatea materialelor pentru finisaje au fost achiziționate de la Hornbach și Dedeman, iar mobila în cea mai mare parte a fost realizată la comandă de către tâmplari din Timișoara. Alte piese precum scaune, accesorii, corpuri de iluminat au fost cumpărate de Interio, Buttlers și Ikea.

Atuul locuinței este luminozitatea și funcționalitatea, dar negreșit și priveliștea către grădină. Aceasta a fost amenajată în urmă cu mulți ani de zile, de unde și vegetația crescută și numeroasele plante. Chiar și pe timpul iernii atmosfera este plăcută, iar primăvara și vara spațiul verde devine practic o extensie a locuinței. Există și loc de terasă, dar și de relaxare sunt pomi, iar florile sunt prezente din abundență. De când au deschis locuința pentru închiriere, cei doi tineri au numeroase cereri, mai ales că au înscris-o și pe site-uri precum Airnb, Tripadvisor, Booking sub denumirea de Fresh Garden Studio. Dacă ai treabă în Timișoara și vrei să stai aici îi poți suna pe cei doi tineri, dar de asemenea, dacă ți-a plăcut amenajarea cu iz scandinav poți apela la serviciile lor. Uite, datele lor de contact: Damian Alexandru, tel. 0766600736, damian.aleksandar@gmail.com; Onci Olimpia, tel. 0754555048, onci.olimpia@gmail.com. Sper să te inspire și pe tine!

Alexandru Damian si Olimpia Onci

Alexandru Damian si Olimpia Onci

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (13)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian, Olimpia Onci (10)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (12)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (10)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (8)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (7)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (2)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (35)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (21)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (22)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (28)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (30)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci(23)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (19)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (34)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (29)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (33)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (25)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (39)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (26)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (24)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci(31)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci(20)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (18)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (32)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (38)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci(16)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (41)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (40)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (2)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (1)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (42)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (9)adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (14)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (5)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (6)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (11)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (4)

adelaparvu.com despre Garden Studio Timisoara, garsoniera 35 mp cu gradina, design Alexandru Damian si Olimpia Onci (14)

11 raspunsuri pentru În Timișoara, locuința de 35 mp cu grădină, plăcut amenajată de tinerii arhitecți Damian Alexandru și Onci Olimpia

 1. Lucica spune:

  este extraordinara locuinta aceasta
  ..imi place mult .. multumesc ca ne-ai aratat-o si noua.

 2. Ramona spune:

  Superb!!!

 3. c spune:

  Foarte frumos,asa cind lucreaza doi specialisti,imi pare foarte rau caci nu am si eu asfel de idei

 4. Sidi spune:

  foarte frumos, felicitari tinerilor arhitecti! mi-a placut mult si poarta/gardul casei, a facut parte din proiectul renovarii? daca da, m-as bucura sa primesc cateva informatii legate de pret si furnizor. multumesc mult!

 5. Corina spune:

  Senzationala casuta cu gradina! Sunt tare fericita cand descopar romani care dau o asa de frumoasa personalitate locului in care traiesc, aici in Romania. Adela, multumim mult pentru faptul ca impartasesti cu noi astfel de isprave inspirate!

 6. Dana spune:

  Este impresionant, sincer!!!!! Felicitari autorilor!!!

 7. Zirbo Sanda spune:

  Da!!O casa ce exprimă puritate.

 8. Mihaela spune:

  Ce fel de gresie este montata in bucatarie??
  Sau ce este ??
  Poza nu este clară!!!
  Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *