adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (3)

In apartamente, Design Interior, Designeri si Arhitecti, Horeca, Oameni talentati, Romania Mea

Inedită locuința din Cluj amenajată de Doru Tonea. E de închiriat!

Masă de tâmplar pe post de masă de sufragerie, un banc de lucru pe post de bucătărie, bufet vechi îndrăzneț pictat, grinzi recuperate transformate în pat…Da, sunt multe idei aici și numai o persoană nonconformistă ar fi putut vedea altfel lucrurile pe care le știm cu toții. Doru Tonea este un tânăr inginer constructor din Cluj-Napoca și mare pasionat de lucruri vechi. Și nu doar că-i plac obiectele cu istorie, pe care le-a avut de mic lângă el, tatăl său fiind colecționar, dar mai nou s-a apucat să le și reinterpreteze. Poate e prea mult spus recondiționare, eu i-aș spune reciclare creativă, dar cu siguranță Doru redă viața unor piese care altfel și-ar găsi nemeritat sfârșitul fie pe foc, fie la groapa de gunoi. Dar ce este cu această locuință pe care a denumit-o Apartmet Art Cluj și pe care a inaugura-o pe 27 februarie 2015? Și cum adică se poate închiria? Păi am ce să-ți povestesc…

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (26)

Doru Tonea

Doru Tonea

 În timpul facultății casa din strada Cetății 26 A a funcționat ca pensiune. Deși studia construcțiile, Doru a avut inițiativa de-a se ocupa și de turism. La parter era recepția, iar pe cele două etaje erau dispuse camerele. Era mereu nemulțumit de cum arată zona de primire și tot încerca să mai modifice una-alta. La un moment dat, într-un colț al recepție a găsit loc pentru o măsuță veche cu blat de marmură și picior din fier, dar nu mai știa cu ce să o însoțească. A căutat scaune, căci nu avea decât unele vechi și urâte. Dar când s-a uitat mai atent la ele și-a spus că le poate transforma, ceea ce a și făcut. Prietenii au fost încântați de schimbare și i-au cerut să le remodeleze și lor obiecte vechi pe care le aveau prin case. Au trecut vreo cinci ani până când un apropiat să-l întrebe pe Doru de ce n-ar face treaba asta cu transformările la o scară ceva mai mare. Deși lucra împreună cu tatăl său, Dănuț Tonea, inginer constructor și fratele său Dragoș Tonea arhitect la firma familiei, Doru și-a dorit să-și deschidă propriul atelier unde să remodeleze obiectele vechi.

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (27)

Pentru că după criza financiară treaba cu pensiunea nu a mai mers, cele două niveluri ale casei au fost închiriate ca spații de birouri, dar parterul a rămas neatins. Acesta are intrare separată și găzduiește un spațiu suficient de generos pentru o locuință. După proiectele la care a muncit cu tatăl și fratele său, după experiența cu atelierul său D’arts prin care l-a cunoscut pe Dacian Morar de la Cluj Apartments ce i-a devenit client, lui Doru i-a venit ideea să transforme parterul fostei pensiuni într-o locuință deschisă în regim hotelier. Și nu doar că i-a venit ideea, dar chiar s-a pus pe treabă și a realizat-o așa cum i-ar fi plăcut lui – cu suprafețe din beton tratat și cu obiecte vechi modificate. A îmbinat practic în amenajarea acestui loc atât priceperea sa de inginer constructor, cât și pasiunea pentru reciclare creativă. Rezultatul? Unul absolut inedit!

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (25)

Dacă la bucătărie un banc vechi de lucru dintr-o școală profesională a devenit perfect ca și blat în care au fost montate chiuveta și plita, masa de tâmplar a fost transformată într-una de sufragerie. Ce mi-a atras însă atenția a fost patul, despr ecare am aflat că a fost realizat din grinzi vechi de la o fostă fabrică. Dar de ce l-a conceput așa? Ei bine, Doru s-a gândit că această locuință poate găzdui și evenimente și atunci marginea laterală lată poate fi folosite ca o bancă, deci mai multe locuri de ședere. Un leagăn fixat cu două ancore te îmbie la joacă, iar pe pereți sunt tablourile pictate de tatăl său. Da, tatăl său, deși e inginer constructor se delectează și relaxasează pictând. O familie tare creativă!

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (30)

Suprafețele din beton mi-au captat atenția. De ce? Pentru că eram curioasă să aflu pot fi ele impermeabilizate și fixate, că doar știi că lasă praf în urma lor și absorb apa. Doru mi-a spus că le-a tratat cu o soluție specială care le conferă rezistență, iar la final, ca să obțină un efect lucios a dat cu lac de piatră. De asemenea, plasa folosită pe post de paravan între cameră și zona de bucătărie, accentuează caracterul industrial al spațiului. Dar alăturările sunt mai mult decât interesante. Pe fondul betonului fiecare pată de culoare devine și mai vibrantă. Doru spune că și-a dorit să facă ceva altfel pentru cei care vor să stea câteva zie în Cluj-Napoca, așa că locuința poate fi închiriată la prețul de 40 de euro pe noapte. Chiar dacă sunt doar două locuri de dormit, el este pregătit și pentru cereri suplimentare de paturi. Uite, dacă-și face cu ochiul locuința asta și vrei să stai în ea când mergi la Cluj îl poți suna pe Doru la telefon 0740.250.286. Vezi și pagina de Facebook dedicată ei , iar aici ai site-ul atelierului lui Doru reconditionaremobilier.ro. Și fii pe fază că împreună cu tatăl și fratele său pot oferi servicii de arhitectură și construcții la cheie. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (9)

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (10)

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (8)

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (18)

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (22)

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (17)

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (16)

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (7)

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (15)

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (14)

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (23)

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (32)

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (12)

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (11)

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (6)

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (19)

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (20)

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (21)

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (29)

adelaparvu.com despre Apartment Art Cluj, design interior Doru Tonea, Foto Alex Lates (24)

15 raspunsuri pentru Inedită locuința din Cluj amenajată de Doru Tonea. E de închiriat!

 1. andi spune:

  mi-a placut lavoaru

 2. Mala spune:

  Splendid! Fiecare coltisor are povestea lui si stie a o spune!

 3. Roxana spune:

  Imi place bufetul in mod deosebit. Seamana cu cel al bunicii de la tara.

 4. […] Adela Parvu Masă de tâmplar pe post de masă de sufragerie, un banc de lucru pe post de bucătărie, bufet […]

 5. Aura spune:

  Mi-a placut tare mult unul dintre tablouri, cel cu cararea si mult albastru. As vrea sa-l cumpar. Oare vand si tablouri?

 6. cora spune:

  Panoul din plasa de sarma este un element inedit pt. Interior.

 7. radhacross spune:

  arta de amorul artei,cam kitschos modernist-rusticoida[sic!]

  [Căutarea dvs. – kitschos modernist-rusticoida – nu a returnat niciun document.
  Sugestii:
  Asiguraţi-vă că toate cuvintele sunt ortografiate corect.
  Încercaţi alte cuvinte cheie.
  Încercaţi cuvinte cheie mai generale.
  Încercaţi să folosiţi mai puţine cuvinte cheie.]

 8. dan spune:

  leaganul din sufragerie ma duce cu gandul la filmul fifty shades of grey 🙂

 9. Bianca spune:

  Oribila casa! Iar copilul aruncat pe ceea ce se vrea o canapea sau pat arata ca intr-un film horror.

 10. lenuta39 spune:

  Foarte practic totul !
  De masa aia mobila,cred ca se numeste saitau.Am crescut acasa in familia mea cu unchiul meu, care era tamplar si avea asa o masa pentru a gelui (a finisa cu rindeaua) scanduri si alte lucrari de tamplarie.Acum chiar mi-a facut placere s-o vad !
  Multumesc, Adela !

 11. Rodica spune:

  Hmmm…nu pot spune ca mi-a placut dar nici ca mi-a displacut..total.Mi-au placut elementele rustice : bufetul, masuta, scaunele si in special lavoarul 🙂 Nu mi-au placut cele cu aspect industial cum ar fi masa de tamplar, peretii si pardoseala aparent ” nefinisate”, din beton, ma fac sa ma gandesc la niste vremuri de trista amintire…:P.

 12. pătrățel spune:

  superb panoul ala cu sarma de gard. Locul potrivit l-am gasit, si… tare ma bate gandul sa copiez ideea.

 13. […] putea lucra. Fără să-și dea seama s-a trezi că de la un hub sau cafenea a ajuns să viziteze garsoniere de închiriat și până la urmă a decis să cumpere una. Bine, bine de cumpărat a cumpărat-o într-un loc […]

 14. […] grădină și ideea de a amenaja un spațiu la parterul unei case din Timișoara ca o garsonieră de închiriat, în special pentru turiști sau cei care vin cu treburi de afaceri. Ca alternativă la hotel, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *