Când cumperi o locuință de bloc unde ai multe ferestre și spații mari, totul te poate încânta până ajungi la partea de mobilare. De ce? Pentru că atunci când ai de pus finisajele, de organizat funcțiunile, te trezești că nu mai știi cum să le pui ca să nu aglomerezi spațiul care te-a încântat din start. Așa au pățit și proprietarii locuinței de față, una cu două camere, locuință din Ucraina pe care au achiziționat-o cu bucătăria și livingul deschise. Le-a plăcut tare mult cum se vedea totul, dar când a fost nevoie să găsească un loc pentru televizor au intrat în panică. Așa că au apelat la designerul Eugene Meshcheruk care le-a compartimentat frumos totul, dar mai mult, ceea ce mi-a plăcut mult a fost integrarea unor dotări precum aerul condiționat și caloriferele, precum și spațiul multifuncțional din dormitor. Dar hai să-ți spun mai multe.
Cât am stat de vorbă cu designerul acesta mi-a spus că provocarea cea mai mare a fost în privința instalațiilor. Așa că majoritatea celor electrice le-a retrasat prin plafon, unul care este fals în zona de zi. În ansamblul acestui plafon fals sunt prevăzute ca niște inserții diverse elemente, iar cel mai evident este panoul decorativ dintre living și sufragerie, desenat de designer și executat la comandă. A marcat și zona canapelei cu o structură mai joasă la nivelul plafonului și, de asemenea, a prevăzut ca peretele din spatele locului de ședere să fie îmbrăcat cu panouri din placaj. Deși minimalist tratat, prin nuanțe și texturi totul a devenit mai cald și mai plăcut. A trebuit să prevadă un loc de priză în dreptul panoului ce separă livingul de sufragerie, astfel încât televizorul să poată fi facil conectat, iar cablurile mascate.
Tot la nivel de detalii, designerul a avut grijă ca ușa de interior prezentă în zona de zi să fie fără tocuri, pefect integrată în ansamblul peretelui. Sunt uși care la noi se aduc la comandă și sunt în același plan cu peretele.
Mi-a plăcut mult soluția de mascare a caloriferului dintre cele două ferestre generoase ale zonei de zi. Designerul a gândit o structură din gips-carton, ulterior îmbrăcată cu un mozaic din lemn, mozaic folosit și pentru grilajul caloriferului. Deasupra acestuia, la nivelul superior al peretelui, designerul a prevăzut să fie creată o nișă pentru aparatul de aer condiționat. Astfel, aparatul nu se mai simte ca și volum în încăpere, ci este frumos integrat, chiar dacă la nivel de nuanță și formă se citește clar.
O altă soluție ingenioasă a fost cea pentru mobilarea holului, respectiv un dulap încăpător folosit și pe post de delimitare dintre funcțiuni, adică între sufragerie și holul de la intrarea în casă. Pe o parte e practic cuierul sub forma unui dulap, pe cealaltă parte, dulapul frumos finisat, pare un perete îmbrăcat, iar în dreptul lui este așezată orga.
Dormitorul este și el foarte bine organizat, mai ales că aici proprietarii și-au dorit nu doar un loc de odihnă, ci și unul de muncă, adică loc de birou, plus un loc pentru masă de toaletă. A fost o adevărată provocare pentru designer să găsească cea mai bună soluție, dar cert este că ceea ce a rezultat la final îi încântă pe proprietari. Locul patului a fost tratat și marcat similar celei pentru canapeaua din living, respectiv cu peretele îmbrăcat cu panouri din placaj. În locul unor noptiere clasice designerul a prevăzut unele mici, realizate la comandă și suspendate pentru a avea loc în lateralul patului de 140 cm lățime pentru masa de birou și cea de toaletă.
Masa de birou este organizată pe toată lățimea camerei, în dreptul ferestrei și deși există un scaun în dreptul blatului, îți spun că există loc berechet pentru două persoane. În latelul ferestrei sunt așezate câteva rafturi de depozitare sub formă de cuburi, iar blatul masei este sprijinit pe corpuri cu sertare pentru depozitare. Pe timpul serii, pentru a masca zona de birou, se pot lăsa draperiile din fața mesei de lucru, mascând astfel biroul de acasă. În fața patului o comodă cu sertare este loc pentru tv, dar și pentru depozitare de mici obiecte, iar locul pentru haine este prevăzut în afara dormitorului, designerul folosindu-se de hol pentru organizarea acestui spațiu, adică zona către baie. Și camera de baie este frumos amenajată, simplu, dar cald prin materialele și placările alese. În ansamblu, o locuință plăcută, bine organizată, unde iluminatul interior aduce un mare plus la capitolul atmosferă, iar mobilarea delimitează reușit spațiile și asigură necesarul de depozitare dorit de către proprietari. Sper să te inspire și pe tine!
forte tare ! de mult nu am mai vazut asa ceva . CAUT O SOLUTIE PTR UN AP DE 2 CAM . M-am inspirat ! Multumesc ca esti pentru noi si cu noi ! Mama de gemeni, Alina
Wow…când ai suficient spațiu p
super…