adelaparvu.com despre amenajare eleganta la bloc, locuinta Moscova, designer Vera Totskiy (3)

In apartamente, Design Interior

Apartament elegant în tonuri calme, pe gustul tinerei familii care locuiește aici

Simplitatea este întotdeauna greu de obținut, mai ales când vine vorba despre interioare, și cu atât mai dificil când vorbim despre o locuință de bloc. Spațiile elegante nu sunt doar plăcut ambientate, dar trebuie să ofere senzația de amplitudine, de lejeritate, ceea ce nu e deloc ușor într-un apartament. Am ales să-ți prezint azi însă o amenajare elegantă, în tonuri calme, unde contrastele sunt subtile, iar detaliile sunt cele care conferă tușele rafinate. Poate că atunci când vezi piese de mobilier sau corpuri de iluminat aurite te-ai gândi că ele nu se potrivesc decât în case fastuoase, dar ai să vezi aici cât de bine dau și cât de mult contează în aspectul elegant al locuinței din Moscova amenajată de designerul Vera Totskaya. Dar hai să-ți spun mai multe.

Proprietarii, un cuplu tânăr care au un băiețel de șase ani au locuit înainte într-un apartament care era plin de dulapuri și, în general, de mobilă. Și-au dorit ca în noua lor locuință să beneficieze de o atmosferă mult mai relaxantă, fără ca spațiile să fie sufocate. De asemenea, și-au dorit bucătărie separată de living, una care să găzduiască și locul de luat masa, iar pentru haine neapărat o altă soluție decât dressing în dormitoare. Designerul a studiat cu atenție locuința și a gândit amplasarea mobilierului astfel încât totul să fie logic și la îndemână. Pentru dressinguri a folosit toată lungimea holului, suficient de spațios (circa 180 cm lățime), iar bucătăria a fost gândită ca o sufragerie, unde locul de luat masa să fie zona importantă.

Livingul a fost deschis către hol, dar două paravane discrete, cu rol decorativ, delimitează discret spațiul. Realizate din lemn de stejar, paravanele vin să aducă și un plus de textură și nuanță caldă în ambientul creionat în tonuri de gri albăstrui. De altfel, designerul a mizat pe o paletă cromatică naturală, un contrast de nuanțe reci (griuri) combinate cu nuanțe calde (de lemn) care se regăsesc la nivelul finisajelor pardoselilor și prin prezența corpurilor de mobilier. Contrastul de rece-cald este estompat de țesături crem (vezi draperiile), iar accentele aurite vin să confere un strop de eleganță. Practic, designerul s-a folosit de accesorii (mânere, suport masă, rame) și de corpurile de iluminat pentru a introduce textura și strălucirea aurită la interior, ceea ce a ajutat-o să scoată din anominat ambientul.

Merită să observi că piesele mari de mobilă sunt foarte simple, iar atunci când vine vorba despre mobila tapițată (canapele, fotolii, paturi) totul inspiră confort. Linii simple, clare, finisaje mate, volume bine definite, iar în acest context corpurile de iluminat sunt nu doar folositoare, ci și decorative prin alura lor sculpturală. Chiar și pentru camerele de baie corpurile de iluminat apar ca accesorii la o ținută simplă, dar ce mult contează! În camera băiatului, unde nu te-ai fi așteptat ca un accent aurit să se regăsească, un lampadar situat lângă pat aduce acel strop de eleganță prezent în toată locuința. Griuri, cremuri, lemn în nuanța mierii și accente aurite – iată o schemă cromatică de mare efect pentru cine visează la o ambianță elegantă și calmă în propria locuință. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare eleganta la bloc, locuinta Moscova, designer Vera Totskiy (8)Mobilierul bucătărie a fost desenat și ales de către desinger și realizat la comandă cu fronturi gri și mânere aurite, blat și laterale din piatră. Scaunele și masa sunt de la firma Morelato

adelaparvu.com despre amenajare eleganta la bloc, locuinta Moscova, designer Vera Totskiy (14)

adelaparvu.com despre amenajare eleganta la bloc, locuinta Moscova, designer Vera Totskiy (2)
Paravanele din stejar sunt desenate de către designer conform spațiului și realizate la comandă, la fel ca și măsuța din living cu suport metalic aurit și blat de marmură. Covorul este din lână achiziționat de la firma spaniolă Now Carpets.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta la bloc, locuinta Moscova, designer Vera Totskiy (1)

adelaparvu.com despre amenajare eleganta la bloc, locuinta Moscova, designer Vera Totskiy (6)
Canapelele sunt cu tapițerie textilă, cea maro achiziționată de la Flexteam, iar cea albastru deschis de la Sancal.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta la bloc, locuinta Moscova, designer Vera Totskiy (13)

adelaparvu.com despre amenajare eleganta la bloc, locuinta Moscova, designer Vera Totskiy (15)

adelaparvu.com despre amenajare eleganta la bloc, locuinta Moscova, designer Vera Totskiy (10)
Comoda din hol este de la Morelato, iar corpurile de iluminat de la BoConcept.
adelaparvu.com despre amenajare eleganta la bloc, locuinta Moscova, designer Vera Totskiy (5)
În dormitorul matrimonial corpul de iluminat, ca și altele din locuință, este de la Robert Abbey.

adelaparvu.com despre amenajare eleganta la bloc, locuinta Moscova, designer Vera Totskiy (12)

adelaparvu.com despre amenajare eleganta la bloc, locuinta Moscova, designer Vera Totskiy (7)adelaparvu.com despre amenajare eleganta la bloc, locuinta Moscova, designer Vera Totskiy (11)

adelaparvu.com despre amenajare eleganta la bloc, locuinta Moscova, designer Vera Totskiy (9)

adelaparvu.com despre amenajare eleganta la bloc, locuinta Moscova, designer Vera Totskiy (16)
Noptiera din camera copilului este de la Woodi Production.
adelaparvu.com despre amenajare eleganta la bloc, locuinta Moscova, designer Vera Totskiy (4)
Foto: VTDecor

15 raspunsuri pentru Apartament elegant în tonuri calme, pe gustul tinerei familii care locuiește aici

 1. Andreia spune:

  Foarte interesant!
  Ceasul din living e superb. Ai idee unde as putea gasi ceva similar?

 2. Ileana spune:

  Asa as vrea si eu!!

 3. Codruta spune:

  Imi plac foarte mult scaunele de bucatarie, de la model la culoare, aveti idee unde as putea gasi ceva asemanator?

 4. Viorica spune:

  Buna, Adela! Interesante articolele si amenajarile care le prezinti. Vreau sa te intreb de perdele…simple, superbe. De unde as putea lua asa ceva? Din ce material ar trebui sa fie sa „cada” atat de bine? Multumesc!

 5. Ana spune:

  Tapetul de pe hol este interesant. Unde poate fi gasit?

 6. Doina spune:

  Toate corpurile de iluminat sunt su-per-be! Si au un efect splendid! Mie mi se pare ca acest apartament are aerul unuia din anii ’60, dar adus cumva in actualitate: scaunele de la masa, canapelele, servanta, patul cu acele picioare specifice acelor ani, biblioteca…. elementele moderne aduc in prezent acest aer: baile, mobila de bucatarie, unele corpuri de iluminat. Ceva imi place iar foarte mult: oglinzile. Ca o nota particulara: oglinzile rotunde, care sunt foarte frumoase. Aceea simpla de la una dintre bai este cuceritoare, bineinteles in context! Oricum apartamentul este foarte frumos si elegant, dar in acelasi timp este cuminte! Totul este ales cu grija, fara exagerari sau sarituri indraznete! Am constatat in timp, ca este foarte interesanta combinatia de gri cu auriu, mai ales la piesele de mobilier.

 7. ana spune:

  Cu bucurie constat ca in aproape toate casele este si o pisica:)

 8. Oana spune:

  Ador apartamentul asta, ador simplitatea abordata!
  E exact genul de interior de la care nu ti-ai dori nimic in plus.

 9. cat de frumos si cu bun gust este totul amenajat. Imi place foarte mult mai ales ca eu sunt in cautari de ceva timp cum sa imi decorez apartamentul pe care urmeaza sa mi.l cmpar in zona de N-E a Bucurestiului. Imi doresc sa am un apartament primitor in care sa ma simt confortabil.Multumesc pentru idei, sunt foarte folositoare.

 10. Sara spune:

  Buna, Adela! multumim pentru articol(e); imi plac paravanele din acest apartament si par foarte meticulos executate. Tinand cont de experientele tale cu piata locala/colaboratori, ai putea recomanda un atelier din Bucuresti care ar putea raspunde unei cerinte similare? mercy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *