adelaparvu.com despre amenajare casa mica in tonuri naturale, design interior Carlos Baladia, Foto ElMueble (22)

In Case, Design Interior

Simplu, dar cu aspect natural interiorul acestei case, iar terasa este de vis!

Când ai o locuință care nu este foarte generoasă ca dimensiuni, dar îți dorești ca ea să arate aerisit și confortabil merită să mizezi pe simplitate și texturi naturale. Și ca să înțelegi la ce mă refer am ales să-ți prezint o casă modestă ca și mărime, dar tare plăcut amenajată. Are acea atmosferă primitoare la care cei mai mulți oameni visează. Am să-ți descos trucurile aplicate aici de către designerul spaniol Carlos Baladia, care este deopotrivă și proprietarul ei. Dar înainte de orice, îți spun că fiind o casă într-o zonă mediteraneană, lumina e mult mai caldă, mai intensă, ca atare și nuanțele neutre se văd ca fiind mai calde. În plus, deschiderile către terasă și curtea mică sunt esențiale în a percepe ambientul mai luminos și mai larg. Și da, designerul a început modificarea acesti mici locuințe construite în anii 40 cu schimbarea ferestrelor, pe care le-a gândit mult mai ample, tocmai pentru a lăsa lumina să pătrundă la interior, dar și a crea o legătură către exterior. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre amenajare casa mica in tonuri naturale, design interior Carlos Baladia, Foto ElMueble (4)

Dacă vreodată îți dorești să mărești ferestrele, să le schimbi cu alte mai mari să ai grijă pentru că ai nevoie de proiect de arhitectură și autorizație de construite. Nu doar că se schimbă fațadele, dar vei avea nevoie de o recalibrare a caloriferelor (să iei unele mai mari) și evident de repoziționarea lor, dar locul lor e bine să rămână tot în zona ferestrelor, acolo unde apar diferențele mari de temperatură între exterior și interior. La fel, și aerul condiționat e bine să fie direcționat tot către răcirea suprafețelor de geam, pentru că de acolo se propagă și căldură către interiorul casei. Ei bine, aici au fost schimbte ferestrele, dar merită să vezi că nu sunt combinații de perdele și draperii, ci designerul a ales numai perdele din in, dese și lungi, de unde și textura naturală prezentă din prima când vezi casa. În plus, aceste perdele sublianiază verticala încăperilor care nu sunt foarte înalte. Și nuanța aleasă pentru ele este una neutră, pentru a nu contrasta cu albul pereților.

adelaparvu.com despre amenajare casa mica in tonuri naturale, design interior Carlos Baladia, Foto ElMueble (6)

Deși pereții sunt zugrăviți în alb, iar pardoselile sunt foarte deschise, decorul interiorul denotă confort și familiaritate și asta grație mobilierul tapițat cu stofe (vezi canapele, fotolii), a prezenței pieselor din lemn măsuțe, biblioteci, dar și a tablourilor, decorațiunilor mici colorate și a obiectelor decorative cu texturi naturale. Și da, contează mult și prezența cărților, care personalizează din start ambientul, la fel ca și vazele cu flori proaspete. Dacă suprafețele mari sunt tratate cât mai simplu posibil, texturile naturale sunt prezente preponderent prin țesături (perdele, covoare, tapițerii) și piese de mobilă din lemn. Deschiderea către terasă, către verdeață contează enorm pentru că aduce un plus de prospețime, dar și de culoare. Merită să vezi și soluția adoptată pentru dormitorul principal, cu patul poziționat pe mijlocul camerei lungi și înguste, iar tăblia lui configurată pentru a fi folosită pe partea din spate ca loc pentru birou. O casă tare prietenoasă, caldă și elegantă, un ambient care pare ușor de creat, dar totuși atât de dificil de obținut. De ce? Pentru că atuncic înd totul e simplu ies în evidență cele mai mărunte aspecte, acele detalii care pot deranja, deci trebuie o atenție sporită ca să obții ceva coerent. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare casa mica in tonuri naturale, design interior Carlos Baladia, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre amenajare casa mica in tonuri naturale, design interior Carlos Baladia, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre amenajare casa mica in tonuri naturale, design interior Carlos Baladia, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre amenajare casa mica in tonuri naturale, design interior Carlos Baladia, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre amenajare casa mica in tonuri naturale, design interior Carlos Baladia, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre amenajare casa mica in tonuri naturale, design interior Carlos Baladia, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre amenajare casa mica in tonuri naturale, design interior Carlos Baladia, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre amenajare casa mica in tonuri naturale, design interior Carlos Baladia, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre amenajare casa mica in tonuri naturale, design interior Carlos Baladia, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre amenajare casa mica in tonuri naturale, design interior Carlos Baladia, Foto ElMueble (3)
Foto: P. Oromí y G. Conde/ ElMueble

11 raspunsuri pentru Simplu, dar cu aspect natural interiorul acestei case, iar terasa este de vis!

 1. Alexandra spune:

  Ce frumos! Aceasta terasa chiar te face sa visezi departe…. Imi doream si eu un set de la Ambi pur, am scris la coment atunci de pe telefon, dar am verificat mai tarziu si nu am vazut comentariul meu printre celelalte 🙁 o zi frumoasa !

 2. Raluca Orha spune:

  Superb! Imi place totul!

 3. tare ii frumos coltul viu te face sa visezi la vacante departe

 4. Mi-a placut mult ideea de a pune o biblioteca fix in spatele patului. Nice 🙂

 5. Irina spune:

  Frumos…dar de unde o fi luat acele perdele din in? La noi cu siguranta nu gasesti asa ceva…sau poate da?!?

  • Adela Parvu spune:

   Buna Irina! Ba da, se gasesc si la noi, dar s-a obisnuit lumea cu cele de voal. Ma bucur ca le-ai remarcat.

   • Irina spune:

    Buna Adela!Te rog , fii amabila si spune-mi unde as putea gasi asa ceva..:) Fiindca ce am vazut eu din in la noi…erau mai degraba a panza de saci nicidecum ca cele din poze:)

    • Irina spune:

     Buna Adela!Te rog , fii amabila si spune-mi unde as putea gasi asa ceva..:) Fiindca ce am vazut eu din in la noi…erau mai degraba a panza de saci nicidecum ca cele din poze:)

     • Adela Parvu spune:

      Irina, materiale de in frumoase gasesti la atelierele si firmele care fac pe comanda perdele cum sunt ProPlus, Sophia Romania, Decora Design, Igloo Design etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *