adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (1)

In apartamente, Design Interior, Designeri si Arhitecti, Oameni talentati, Romania Mea

Și-a împlinit visul ca apartamentul ei din București să fie unul aerist și ordonat

Când Laura a achiziționat apartmentul de trei camere din Pipera, cu vedere către micul pâlc de pădure din apropiere, și-a imaginat o locuință imaculată, albă. A fost tare inspirată să-i contacteze pe designeri încă din standiul gri al blocului, adică atunci când putea să aleagă finisajele interioare. Și designerii de la Val Decor, Alia Bakutayan și Daniel Tufiș, au ajutat-o să-și împlinească visul. Dar visul ei alb a căptătat nuanțe plăcute, inspirate de stilul nordic. Acum, apartamentul de trei camere, ce măsoară 75 de metri pătrați a devenit o locuință confortabilă în care Laura și fiul ei Matei se simt excelent. Este și foarte ordonată, așa cum și-a dorit, dar are și căldura pe care designerii au știut cum s-o creioneze prin finisaje, mobilier și decorațiuni fără să altereze dorința ei de a avea casa aerisită pe care și-o dorea. Hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (2)

Singurul lucru care n-a putut fi modificat a fost tâmplăria din apartament, dar asta nu deranjează, căci ferestrele mari lasă să se vadă coroana copacilor din apropiere, ceea ce captează atenția. Însă în rest, totul a fost selectat pe baza temei agreată de Laura împreună cu cei doi designeri de la ValDecor, adică o tema inspirată de mare, dar cu nuanțele ei mai diafane, așa cum le găsești în Nordul Europei. Și designerii au început în primul rând cu organizarea spațiului. Au lăsat intrările către living deschise, fără uși, iar spațiul bucătăriei, prevăzut din plan a fi deschisă către living, a fost îmbunătățit prin lărgirea cămării înguste dinspre balcon. Acolo, o ușă culisantă, lată de doar 50 cm maschează locul centralei termice și rafturile de depozitare pentru legume, conserve și sticlele de suc și apă. Da, Laura și-a dorit ca la final totul să arate curat și ordonat, așa că designerii s-au gândit ca blatul bucătăriei, una mică de altfel, să rămână debarasat de alimente.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (12)

Dar ce culori au ales designerii? Au mers pe o paletă inspirată de materiale și texturi naturale, lemn, nuanța nisipului, tonuri de albastru pal, griuri, verde și galben palid. Și le-am combinat pe toate foarte frumos. Parchetul Egger cumpărat din Dedeman aduce un joc de nuanțe la nivelul pardoselii, mai ales că pereții au fost lăsați albi. Mai departe, mobila din zona de zi este una fără mânere pentru a lăsa suprafețele cât mai libere, și cea mai mare parte au realizat-o chiar designerii, începând de la bibliotecă, locul tv și terminând cu masa, toate pe bază de panouri multistratificate din lemn de mesteacăn. Designerii au alternat fețele ușilor din zona tv ca și nuanțe pentru a aduce un plus de vivacitate, dar și pentru a păstra linia geometrică din imprimeurile prezente aici. Canapeaua de la Divanissimi este tapițată cu stofă în nuanță deschisă, iar lustrele de la Domicilio crează efecte de stropi care se preling din plafon deasupra măsuțelor din sticlă, achiziționate tot de acolo. Scaunele de la Mobexpert aduc acea notă de design scandinav locului de luat masa, iar vazele și plantele verzi, alături de câteva tablouri pictate de Alia Bakutayan vin să personalizeze livingul. Și da, mi-au plăcut draperiile elegante ce încadrează ferestrele, fără a fi însoțite de omniprezentele perdele.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (7)

Dormitorul Laurei este foarte suav ambientat în tonuri pastelate și texturi confortabile. Pentru că peretele din fața patului avea o coloană pe mijloc, aceasta a fost îmbrăcată cu gips-carton, devenind locul pentru televizorul suspendat. Dar designerii au prevăzut amplasarea unei prize exact în spate pentru a elimina cablurile inestetice. La nivelul pardoselii ai să vezi parchetul care te duce cu gândul la o ambarcațiune veche, căci are un aspect ușor antichizat, la fel ca și ușile lamelare cumpărate de la Hornbach. Ele au fost montate pe șine pentru a putea culisa. Pentru aspectul lor însă Alia și Daniel au muncit mult pentru a le conferi o patină discretă. Dar totul este frumos contrabalansat de textile mate. Patul cu căpătâi de la Divanissimi (ce pare a fi un cuplu de perne supradimenionate) are lenjeriie de pat și cuverturi moi de la Zara Home și este frumos încadrat de noptiere făcute de către designeri, pe care stau lămpi cu abajururi textile. Deasupra patului este un tablou pictat de Alia Bakutayan. Camera lui Matei, lungă și îngustă a fost logic împărțită în trei zone. Cea mai întunecată, adică aproape de ușă este dedicată patului, apoi locul de birou și urmează cel de joacă, chiar la fereastră. Pentru că oricum aici se va schimba decorul peste 5 ani de zile, totul a fost achiziționat de la IKEA, mai puțin tapetul cumpărat de la ProPlus și draperia achiziționată de la Leroy Merlin.

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (19)

Mi-au plăcut tare mult modul cum sunt amenajate cele două băi. Deși în acord cu tema marină, nordică de decorare, fiecare este altfel aranjată. Una cu o combinație de texturi albe și lemn, cealaltă cu model de plăci patchwork combinată cu suprafețe uni. Toate obiectele sanitare, bateriile și cabina de duș au fost achiziționate de la Romstal, iar piesele de mobilier (și oglinda cu ramă albă și baghetă de fag) au fost realizate de către designeri. Plăcile ceramice însă au fost cumpărate din mai multe magazine de pe Valea Cascadelor, astfel designerii reușind să păstreze raportul preț-calitate al amenajării sunt control. Accesoriile au fost achiziționate din diverse locuri, dar plantele dau tare bine în baie. Dacă te întrebi asupra bugetului îți pot spune că pentru toată locuința a fost de 20.000 de euro, dar zău că banii aceștia au fost folosiți tare inspirat. Laura a reușit să facă economie importantă în privița manoperei pentru că dezvoltatorul imobiliar a fost de acord să-i monteze cu echipa proprie noile finisaje în costul total al locuinței, achiziționată cu credit. Ce mai? A ieșit un apartament de vis, aerisit, ordonat, funcțional și tare plăcut colorat, grație talentaților designeri de la ValDecor. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (17)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (18)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (8)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (9)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (10)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (11)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (4)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (3)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (5)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (6)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (1)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (3)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (23)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (20)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (21)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (22)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (28)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (29)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (30)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (31)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (24)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (25)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (26)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (27)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (14)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (15)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (16)

adelaparvu.com despre apartament 3 camere, 75 mp in Bucuresti, design interior Val Decor, Alia Bakutayan si Daniel Tufis, Foto Alia Bakutayan (13)Foto: Alia Bakutayan/ ValDecor

47 Responses to Și-a împlinit visul ca apartamentul ei din București să fie unul aerist și ordonat

 1. Ana Balan spune:

  Imi place foarte mult!!!

 2. elena spune:

  Foarte frumos! Stii de unde sunt covorul si mobila de bucatarie?

 3. Daniela spune:

  Imi place. Este foarte frumos. Chiar mi-a dat niste idei 🙂

 4. Iuliana spune:

  Imi place apartamentul,in special parchetul,desi personal nu as putea trai intr-o casa atat de ordonata.Sincer pretul mi se pare exagerat,e totul pal nu lemn masiv in acest apartament.Oricum,felicitari Laurei!

 5. elena spune:

  as dori sa stiu si eu de unde au cumparat perdeluta din camera copilului?

 6. Emma_Emma spune:

  Adela, stii cumva de unde au achizitionat cuierul? Este tare creativ si vesel, mi-ar placea si mie ceva asemanator!

 7. Aida spune:

  Doamne ce frumos este!
  Cand ai spatiu, poti face orice.
  Dar la o bucatarie de 2/2 m si o baie si mai mica………………

 8. simona spune:

  e superb…culori pastelate si calde…..o adevarata placere sa stai in acea casa…..

 9. Carmen-Mihaela Mihalache spune:

  Arata minunat! Adela, daca as avea nevoie, m-ai putea ajuta sa decorez un apartament? Sunt inca in tratative cu proprietarii pt inchiriere. Daca da, cum pot lua legatura cu tine?

  Multumesc

 10. Absolut superb!!!!!

 11. Cristiana Gabor spune:

  Buna Adela,
  Da, apartamentul este foarte frumos amenajat si mobilat, dar eu am o rugaminte mai speciala – in ce complex este apartamentul? Caut sa-mi cumpar si eu, iar geamurile mari si privelistea mi-au atras atentia. 🙂
  Multumeac

 12. Melania spune:

  Eu as vrea sa stiu unde se gaseste faianta decorata din baie si bucatarie. Apartamentul e foarte frumos, imi place jocul de culori de pe mobila din living.

 13. Mihaela spune:

  As dori si eu mai multe informatii despre acele bloculete, imi place f mult cum arata. Aveti idee daca mai sunt ap. 3 cam de vanzare si la ce pret? Multumesc

 14. […] Adela Parvu Când Laura a achiziționat apartmentul de trei camere din Pipera, cu vedere către micul pâlc de […]

 15. Ce frumoasa este combinatia dintre bleu si bej. Si se mai spune sa nu combini maro cu albastru :p

 16. Carmen spune:

  Draga Adela, pentru mine e sarbatoare de fiecare data cand prezinti amenajari Valdecor. Intotdeauna atat de reusite, de un bun gust impecabil! Felicitari!
  Ai idee de unde au luat covorul din sufragerie?

 17. MirelaMirela spune:

  Mie imi place apartamentul, pentru ca este f aerisit si simplu. Ma intereseaza cum a fost realizat dusul (usa de sticla, peretii). Multumesc.

 18. elena spune:

  Adela, de unde este covorul, stii? S.ar potrivi de minune la mine in sufragerie. Multumesc!

 19. Rodica spune:

  Sunt superbe finisajele! Felicitari!
  Insa mult prea multa ordine( chiar daca numai in poze) intr-o locuinta unde presupun ca exista si un copil destul de mic…iti lasa impresia unei case nelocuite sau pregatita pentru inchiriat…parerea mea!

 20. Sava Mircea spune:

  Este un apartament frumos nu extraordinar. Spun asta deoarece consider ca suma investita in acest apartamet este ENORMA comparativ cu rezultatul final.

 21. Gabriela spune:

  20000 euro nu este o suma enorma atunci cand NU folosesti sa alegi obiecte de duzina. Mobilierul din MDF, un pachet, gresie si faianta de calitate superioara (chiar si pe Valea Cascadelor exista) accesorii cumparate de la magazine gen Zara Home, covor Rugvity, scaune Mobexpert, plafoniere care par a fi de la Orion … Toate fac parte dintr-o gama diferita si de pret si de calitate fata de ceea ce ai cumpara de la magazine gen Bucur Obor sau din Ghencea. Si sunt numai cateva exemple.
  Noi avem un an de cand incercam sa finalizam renovarea apartamentului si am investit deja 20000 euro fara a schimba gresia, faianta, parchetul si usile, pe care le-am pastrat asa cum erau inainte … Si nu am terminat, mai avem de luat storuri pentru balcon si bucatarie, oglinzi pentru bai, tablouri pentru pereti… Si da, am cheltuit pentru ca am achizitionat produse de la magazine ca Mobexpert, Kika, BoConcept, Flexa (tot dormitorul copiilor), Home Design Mall … care nu sunt deloc ieftini, insa lucrul de calitate face diferenta atunci cand pui pret pe calitate. Parerea mea!
  Multumesc.

 22. catalina spune:

  draga Adela, de cand ai postat articolul, tot revin la el pt ca imi place apartamentul foarte mult si cel mai probabil cam asa as vrea sa arate si casa mea (cel putin baile, sunt perfecte). ceea ce ma distreaza este ca, indiferent de stilul casei/apartamentului din articolele tale, intotdeauna va comenta cineva ca nu e ok (e prea mult alb, prea putin alb, e prea incarcat sau prea simplu, mobila e prea ieftina sau prea scumpa, bla bla). e normal sa nu ne placa tot pt ca nu e casa noastra, ci a altcuiva, cu alta personalitate, alta poveste. asta nu inseamna ca nu e o locuinta frumoasa, in care sunt sigura ca Laura si fiul ei se simt minunat.
  Adela, multumesc pt tot ce postezi, faci o treaba geniala cu blogul! Keep up the good work 🙂

  • Adela Parvu spune:

   Multumesc pentru incurajari Catalina! Pana la urma eu ma bucur ca oamenii isi dau seama de ceea ce le place si ce nu le place. Stiu din experienta ca cel mai greu lucru pentru cineva e sa identifice ceea ce-si doreste, mai ales atunci cand vine vorba despre amenajari interioare 🙂

 23. Sava Mircea spune:

  Draga Gabriela,

  Si noi suntem in aceeasi situatie ca si tine si timp de un an incercam sa terminam un apartament de 4 camere. La apartamentul nostru cu instalatie sanitara, electrica, pereti dati jos pus plasa, pusa sapa etc, etc pus parchet masiv si usi de lemn masiv de stejar am ajuns la suma de 18000 euro. Atentie, in cazul apartamentului de pe acest blog vorbim de manopera asigurata de dezvoltator; eu am platit manopera pentru schimbarea instalatiei electrice si sanitare nu mai vorbesc de spart si decopertat pereti, glet, sapa, etc. si va asigur ca gresia , faianta nu le-am ales „de duzina” cum credeti dvs.

  La acest apartament avem un parchet Egger luat de la Dedeman. Parchetul este unul laminat, as dori sa stiu cat costa mp. Usile sunt din MDF furniruit..iarasi m-ar interesa un pret …..

  Mobila este minimalista. Daca vorbim doar de „biblioteca” din sufragerie eu vad cateva rafturi gen cutii din lemn stratificat. Cat ar putea sa coste asa ceva? Usile de la dressing sunt din lemn luate de la Hornbach..pe care o sa le luam si noi.

  Am scris toate aceste lucruri cu scuzele de rigoare daca am suparat proprietara apartamentului.

  Dar de mai bine de un an de zile sunt dezgustat de tot felul de fime pompoase care vand lucruri de slaba calitate la preturi astronomice si spun ca „platim fima”.

 24. […] foarte mulți oameni care-și doresc în locuințele lor cât mai mult spațiu, să se simtă relaxați atunci când ajung acasă. Da, când ai parte de luminozitate și camere […]

 25. Ella spune:

  Totul arata minunat,amenajarea este ca din povesti,foarte creativ si plin de viata in acelasi timp,imi place foarte mult.

 26. Cristina Lazarut spune:

  Lemnul va fi unul dintre materialele pe care le voi folosi destul de mult in noul meu apartament din complexul Cosmopolis. Apartamentul este suficient de mare pentru a imi permite sa ma joc cu accesorizarea lui asa ca sunt sigura ca il voi face sa arate cat mai mult ca unele dintre pozele afisate in acest articol.

 27. […] trebuie să-i fac o vizită și să-ți spun și ție despre experineța ei. Așa că m-am dus la locuința de trei camere (circa 51 mp) din Floreasca și am rămas surprinsă cât de frumos, eficient și practic a reușit […]

 28. […] dulapuri și, în general, de mobilă. Și-au dorit ca în noua lor locuință să beneficieze de o atmosferă mult mai relaxantă, fără ca spațiile să fie sufocate. De asemenea, și-au dorit bucătărie separată de living, […]

 29. Ana spune:

  Au lucruri calitative cei de la Leroy Merlin. Frumos!

 30. Georgeta spune:

  Arata excelent, totul se imbina intr-o maniera perfecta; atat util cat si aspectuos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *