adelaparvu.com despre dulapul pentru medicamente (4)

In Idei pentru acasa

Dulapul de medicamente. Idei pentru depozitare adecvată

Știi, de cele mai multe ori când un designer sau arhitect concepe o amenajare interioară, își întreabă clienții despre diverse obiceiuri sau activități de rutină ale familiei lor. Dar adevărul este că multe lucruri, începând de la locul destinat mesei de călcat, suportul de întins rufe sau unde cel pentru medicamentele familiei tale, mai scapă a fi menționate de către proprietari atunci când enumeră nevoile de depozitare. Astfel, te poți trezi că în privința medicamentelor nu prea ai un loc unde să le ții în bune condiții. Cei care au copii mici au tendința să țină medicamentele în frigider, cei care au tratamente regulate le păstrează în bucătărie sau dormitor și mai sunt unii care le țin în baie. Eu îți spun sincer că nu prea iau medicamente, iar ceea ce iau pentru dureri de cap sau pentru frumusețe le cam păstrez în geantă, însă mi-am pus problema cum ai putea să le depozitezi acasă în bună stare și siguranță.

Așa că am ajuns să mă gândesc la un mic dulap sau la sertarul cu medicamente din casă. Dacă obișnuiești să iei multe medicamente poți să te gândești la un mic dulăpior tratat estetic, eventual și cu o oglindă pe care ai putea să-l ai în dormitor, baie sau bucătărie. Depinde foarte mult de rutina ta și de tipul tratamentului pe care-l ai. Cert este că e bine să ai un loc special pentru medicamente, mai ales când ai copii mici, pentru că un dulăpior dedicat poate fi mai ușor supravegeheat (mai exact conținutul lui) și montat la o distanță sigură față de cei mici. De asemenea, dacă citești prospectele, multe dintre medicamente sunt recomandate a fi păstrate într-un loc ferit de soare sau umiditate, deci frigiderul nu e tocmai cel mai bun loc indicat, așa că un dulăpior sau un sertar dedicat poate fi soluția cea mai sigură și practică. Uite, ți-am selectat câteva soluții pentru astfel de dulăpioare mai jos. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre dulapul pentru medicamente, Foto Christian Gladu Design
Într-o baie cu două lavoare, fiecare soț, mai ales la vârsta a treia poate avea propriul dulăpior.

adelaparvu.com despre dulapul pentru medicamente Xavier Claramunt si Miguel de Mas

adelaparvu.com despre dulapul pentru medicamente, Foto Harry Braswell
Locul pentru medicamente și cosmetice la baie poate fi tratat sub forma unui corp suspedant similar celor din bucătărie.

adelaparvu.com despre dulapul pentru medicamente, Foto J. Carsten Remodeling
La interior dulap, la exterior un tablou, o idee frumoasă și practică.

adelaparvu.com despre dulapul pentru medicamente, Foto Grand Woodworking

adelaparvu.com despre dulapul pentru medicamente (3)

adelaparvu.com despre dulapul pentru medicamente, Foto Alfredo Gregory
Locul pentru depozitarea medicamentelor și cosmeticelor în baie tratat ca o nișă mascată de o oglindă culisantă

adelaparvu.com despre dulapul pentru medicamente, Foto Hammacher Schlemmer
Există și seifuri pentru medicamente, atunci când acestea trebuie musai puse în siguranță față de copii.

adelaparvu.com despre dulapul pentru medicamente (2)
Dulapiorul de medicamente poate deveni și un element decorativ atunci când fețele lui sunt pictate.

adelaparvu.com despre dulapul pentru medicamente (1)
O valiză veche poate fi transformată în loc de depozitare pentru medicamente. Mai jos, dulăpiorul de medicamente este creat ca o nișă al cărei gol este închis cu o oglindă decorativă.

oval-lattice-medicine-cabinet

3 raspunsuri pentru Dulapul de medicamente. Idei pentru depozitare adecvată

 1. Larisa spune:

  sunt foarte interesante ideile, dar nu este recomandat sa depozitezi medicamentele nici in baie, nici in bucatarie, datorita umiditatii, diferentei de temperatura.

 2. miki spune:

  Din pacate Larisa are dreptate ;sau poate intr-o baie cu geam mare….

 3. Victoria Manu spune:

  Dulăpiorul de cosmetice, este Ideal pentru baie!
  In era BIO-ECO, dulăpiorul de medicamente, devine dulăpiorul de semințe si biointegratori alimentări ce ocupa zona bucătăriei. Aria medicamentelor, rămâne legată de digestie si ingerare de viața, prin urmare, funcție de vârstele si diagnosticele locatarilor ocupa un dulap sau un sertar mai mic sau mai mare, in bucatarie sau chiar in dormitor. Din păcate si din fericire, personalizarea amenajărilor interioare, ocupa un important aspect in delegarea micilor subfunctiuni arhitecturale, legate strâns de sociologia spațiului de locuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *