adelaparvu.com despre LG Smart Garden, designer Hay Joung Hwang, RHS Chelasea Flower Show 2016 (17)

In Amenajari Gradina, Gradina

Grădină premiată. Un spațiu verde cu dotări inteligente și materiale de ultimă generație

Au fost selectați și invitați doar 16 peisagiști din întreaga lumea pentru a-și materializa conceptele la RHS Chelsea Flower Show, iar dintre aceștia doar șase au fost femei. Una dintre doamnele peisagiste, un nume cunoscut la nivel intenațional, este Hay Joung Hwang, de origine coreeană. Grădina pe care a prezentat-o, sponsorizată de LG, a fost denumită Smart Garden și a tratat toată amenajarea ca pe un spațiu de zi în aer liber. Da, ca și cum grădina devine o extensie a livingului, cu loc de ședere, de relaxare, dar și pentru masă, un loc unde ai și ecran tv, dar și senzori de monitorizare ai plantelor pe care-i poți programa folosind aplicații specifice de pe telefonul mobil. A primit medalia de argint la competiția din 2016, recent încheiată la finaul lunii mai. Dar hai să-ți spun mai multe.

Mi-a plăcut îmbinarea dintre natură și dotările contemporane, dintre ideea de spațiu verde ușor sălbatic și camera ordonată, cu mobiliă în stil scandinav. Un contrast atât de prezent în zilele noastre, dar atât de reușit materializat aici. Pe lângă aparatura furnizată de LG, peisagista a folosit un material inovator: lemnul Accoya, un produs patentat, special creat pentru amenajări exterioare, care nu este atacat de apă și nu putrezește, nu necesită întreținere și poate avea multiple utilizări, de la tâmplării pentru uși și ferestre, îmbrăcăminte pentru fațade, pardoseli și până la utilizarea lui ca materie primă pentru mobilier. De altfel, în grădina amenajată de doamna Hay, și mobila a fost făcută de către olandezii de la Maasstoel din acesta material. Sigur am să mai investighez despre acest material pentru că nu știam de el până acum.

Acest concept de grădină se potrivește foarte bine pentru spațiile urbane. Acolo unde există calcane sau garduri înalte zidite, ele pot fi privite din perspectiva delimitărilor unui spațiu în aer liber. Da, dacă pe timpul verii e plăcut să stai afară, de ce n-ai face-o în propria curte, unde, pe lângă locul de luat masa înconjurat de flori, umbrit de o pergolă, poți să-ți amenajezi și un loc de ședere la televizor. Asta aviz pasionaților de fotbal, că tot începe Campionatul Mondial curând. O grădină plăcută, unde liniile contemporane se împletesc frumos cu natura, cu florile și plantele cățărătoare care parcă îți inspiră calm, sănătate și liniște. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre LG Smart Garden, designer Hay Joung Hwang, RHS Chelasea Flower Show 2016 (2)

adelaparvu.com despre LG Smart Garden, designer Hay Joung Hwang, RHS Chelasea Flower Show 2016 (3)

adelaparvu.com despre LG Smart Garden, designer Hay Joung Hwang, RHS Chelasea Flower Show 2016 (6)

adelaparvu.com despre LG Smart Garden, designer Hay Joung Hwang, RHS Chelasea Flower Show 2016 (5)

adelaparvu.com despre LG Smart Garden, designer Hay Joung Hwang, RHS Chelasea Flower Show 2016 (9)

adelaparvu.com despre LG Smart Garden, designer Hay Joung Hwang, RHS Chelasea Flower Show 2016 (1)

adelaparvu.com despre LG Smart Garden, designer Hay Joung Hwang, RHS Chelasea Flower Show 2016 (8)

adelaparvu.com despre LG Smart Garden, designer Hay Joung Hwang, RHS Chelasea Flower Show 2016 (4)

adelaparvu.com despre LG Smart Garden, designer Hay Joung Hwang, RHS Chelasea Flower Show 2016 (10)

adelaparvu.com despre LG Smart Garden, designer Hay Joung Hwang, RHS Chelasea Flower Show 2016 (7)

3 raspunsuri pentru Grădină premiată. Un spațiu verde cu dotări inteligente și materiale de ultimă generație

  1. Raluca spune:

    Imi place deck-ul! Mult mult! 🙂

    P.S. E campionat european 😛

  2. c spune:

    Imi place mult,mult, nu avem posibilitatea sa avem si noi

  3. […] au venit cu o propunere atipică, începând de lipsa unui hol standard de intrare, înlocuit cu un living în aer liber, dotat inclusiv cu șemineu și până la bucătărie și zonă de zi cu aspect industrial, dar cu […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *