adelaparvu.com despre fertilizant orhidee, Pokon Powerspray pentru orhidee, text Carli Marian (1)

In Colaboratori, Gradina, Sfaturi plante, Shopping

Dacă orhideele tale nu mai înfloresc, atunci au nevoie de powerspray

Carli Marian, designer florist si inginer horticol

Carli Marian, designer florist si inginer horticol

 

 

 

 

 

 

E păcat să arunci orice plantă doar pentru că nu-ți mai înflorește! Pentru că de foarte multe ori am tot auzit o sumedenie de păreri, cum că orhideea după înflorire o poţi arunca pentru că nu mai înfloreşte sau că înfloreşte destul de rar şi florile parcă nu mai sunt la fel, mi-ai zis că e cazul să-ți spun un truc pe care eu ca specialist l-am aplicat de curând. De acum înainte îţi garantez că orhideele tale vor înflori aşa cum trebuie, dacă le vei îngriji corespunzător şi vei folosi un îngrăşământ profesional. Eu, cu puţin timp în urmă, am testat un nou fertilizant sub formă de spay pentru mai multe specii de orhidee: phalaenopsis, cattleya, paphiopedilum şi dendrobium, iar rezultatele sunt uimitoare. Dar hai să-ţi povestesc despre ce este vorba.

Se numeşte Powerspray orhidee şi este un produs inovator ce face parte din gama de fertilizanţi profesionali pentru plante decorative a firmei Pokon. Firma Pokon este extrem de cunoscută în Olanda, Germania, SUA, Rusia, Polonia şi de curând a apărut şi pe piaţa din România datorită unicului distribuitor Florăria Tria`s. Denumirea de Pokon provine exact de la compoziţia chimică şi anume P₂O₅ – K₂O – N₂, unde P înseamnă Fosfor, K simbolizează Potasiul iar N defineşte chimic Azotul. De aproape 85 de ani compania Pokon ocupă poziţia de lider incontestabil în acest domeniu în Olanda.

Acum revenind la secretul din spatele înfloriri rapide a orhideelor trebuie să-ți spun ce este cu acest Powerspray pentru orhidee. În primul rând te atrage modul de ambalare întrucat este extrem de ergonomic și permite o aplicare ușoară. Pentru că vorbim despre un îngrășământ cu absorbție foliară, el se prezintă sub forma unui spray, adică soluția este pulverizată extrem de fin pe frunze, inclusiv pe rădăcini (care la orhidee știi că sunt la vedere).

Pulverizarea fină permite o economisire maximă a soluției nutritive și asigură folosirea produsului un timp mai îndelungat. Poți spune adio și timpului pierdut pentru prepararea soluției, pentru că acum doar apeși pe o clapetă și îngrășământul este aplicat aproape instantaneu. Trebuie să-ti mai spun că pe lângă aportul mineral pe care îl oferă plantei, acest produs îi conferă și un luciu natural, așa că nu mai ai nevoie de un alt produs separat pentru a da luciu frunzelor.

Eu atunci când aleg un îngrășământ verific toate informatiile legate de compoziția chimică, pe scurt mă intereseaza calitatea nutrienților pe care îi oferă. Află că pentru o orhidee este foarte importantă formula chimică sub care se regăsesc elementele esențiale și aici mă refer la Azot, Fosfor și Potasiu. Una este să-i oferi hrană în forme chimice ușor de metabolizat și alta este să-i oferi nutrienți în formule chimice mai greu de descompus de către plantă în timpul proceselor metabolice. Nu mai vorbesc despre cât de important este balansul celor 3 compuși esențiali astfel încât efectul să fie cu țintă directă. Vei vedea că toate aceste aspecte se vor reflecta și în capacitatea plantei de a răspunde rapid și pozitiv la o hrană corespunzătoare. Toate aceste probleme discutate zic eu ca fac diferența între un produs de calitate și unul mediocru.

Dacă vrei rezultate notabile și rapide, atunci trebuie să folosești un produs făcut de profesioniști și să te ferești de replici ale căror compoziție este îndoielnică. Pokon Powerspray a fost recunoscut de către prestigiosul juriu Paris Aerosol & Dispensing Forum ca având cel mai bun și sănătos sistem de dispersie. Trebuie să-ți mai spun că cei de la Pokon își dezvoltă produsele în colaborare cu Universitatea din Wageningen, lider în cercetarea din domeniul horticulturii.

Poți cumpăra fertilizantul din Florăriile Tria`s și din rețeaua de magazine Leroy Merlin laprețul de circa 29 lei flaconul de 300 ml. De asemenea, poți să-l comanzi online aici www.florariatrias.ro/magazin-online/. Eu am fotografiat orhideele mele pentru a-ți arăta exact ce efect are produsul Powerspray. De asemenea, vezi pagina de Facebook unde ai și concursuri și informații legate de noi tipuri de produse destinate îngrijirii plantelor. Sigur în curând și orhideele tale nu vor mai fi decorative doar prin frunze, ci te vor uimi prin abundența și frumusețea florilor. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

Merită să citești și alte articole pe care le-am scris până acum despre îngrijirea orhideelor:
Cum se înmulțește orhideea Phalaenopsis?
Când și cum schimbi ghiveciul pentru orhideea Phalaenopsis?
De ce putrezesc rădăcinile și se zbărcesc frunzele de la orhideea Phalaenopsis?
De ce apar picături lipicioase pe orhidee?

adelaparvu.com despre fertilizant orhidee, Pokon Powerspray pentru orhidee, text Carli Marian (8)

adelaparvu.com despre fertilizant orhidee, Pokon Powerspray pentru orhidee, text Carli Marian (2)

adelaparvu.com despre fertilizant orhidee, Pokon Powerspray pentru orhidee, text Carli Marian (1)

adelaparvu.com despre fertilizant orhidee, Pokon Powerspray pentru orhidee, text Carli Marian (7)

adelaparvu.com despre fertilizant orhidee, Pokon Powerspray pentru orhidee, text Carli Marian (6)

adelaparvu.com despre fertilizant orhidee, Pokon Powerspray pentru orhidee, text Carli Marian (3)

adelaparvu.com despre fertilizant orhidee, Pokon Powerspray pentru orhidee, text Carli Marian (4)

adelaparvu.com despre fertilizant orhidee, Pokon Powerspray pentru orhidee, text Carli Marian (5)

10 raspunsuri pentru Dacă orhideele tale nu mai înfloresc, atunci au nevoie de powerspray

 1. Dana spune:

  Good to know !! Si eu am o orhidee asa de frumoasa (odata) dar care nu a mai facut flori de 2 ani 🙁 ; multumim pentru pont

 2. alina pasc spune:

  La articole de acest gen, se pune in paranteza (P) – publicitate sau (C) – commercial.
  Promovezi un produs, e foarte bine – dar nu macar nu spune ~iţi garantez că orhideele tale vor înflori aşa cum trebuie~. Induci in eroare.
  Orice fertilizant de plante are la baza combinatia P-K-N; depinde doar proportia. Ca sa nu mai zic ca produsul recomandat nici macar nu indica care ar fi combinatia. Fertilizantul trebuie sa contina si micronutrienti si minerale (care in acest caz sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire din produsul promovat), difera in functie de duritatea apei si continutul de calcar al apei, stadiul de dezvoltare, anotimp si clima si asa mai departe.
  Pozele nu dovedesc o inflorire noua – nu apar tijele taiate in poza (care ar fi demonstrat o inflorescenta anterioara).
  Despre fertilizarea foliculara – e bine de stiut ca in tari ca Romania cu o clima evident netropicala – mai e de discutat muult. Orhideele se hranesc prin radacini si nu prin frunze (prin frunze se face fotosinteza).
  Un pic de apa/fertilizant in tija centrala si – la revedere.
  Inflorirea depinde de umiditate, sol si multe altele.
  Nu exista ~fertillizant~ care sa garanteze inflorirea.
  Sunt extrem de curioasa oare cum ferilizantul ar putea sa determine un dendrobiun sa infloreasca vara.

  • Adela Parvu spune:

   Alina, sa stii ca al meu coleg Carli Marian, care este specialist, a scris dupa ce a testat produsul, de aceea si-a permis sa spuna faptul ca garanteaza efectul lui. I-a luat o luna de zile sa obtina efectele care se vad in poze, dar e greu sa captezi in imagini intreaga evolutie. Si daca esti curioasa nu te impiedica nimeni sa testezi produsul. As fi apreciat comentariul tau mult mai mult daca ne-ai fi spus ca ai testat produsul si s-ar fi confirmat eventualele tale suspiciuni.

  • carlimarian spune:

   Buna Alina, sincer nu vreu sa intru intr-o discutie in contradictoriu cu tine, dar ma simt dator sa-ti raspund punctual la toate comentariile tale. In primul rand eu am folosit acest produs si rezultatele asa cum am spus sunt extraordinare. Solutia creata de POKON este una slab concentrata, echilibrata, cu toate mineralele esentiale, pentru a putea fi abosrbita de stomatele din frunze. Din punctul meu de vedere acest aspect este esential pentru sanatatea plantei!!! Evident ca, proportiile si compozitia este secretul producatorului, avand in vedere ca este un produs inovator. Referitor la fotografiile cu orhideele mele, daca priveai cu mai multa atentie fotografia de coperta ai fi vazut acolo o tija taiata cu o ramificatie laterala inflorita. Celelalte fotografii indica aparatia de noi tije florale. La partea cu fertilizarea sa stii ca trebuie sa cunosti mai multe aspecte din fiziologia plantei pentru a emite niste pareri fundamentate stiintific. Fertilizarea prin pulverizare extrem de fina pe frunzele orhideelor este un tip de mimetism natural al ploilor tropicale. Apa de ploaie contine sulfati, cloruri, nitrati, azot, amoniac, potasiu, etc, asemenea solutiei POKON. S-a demonstrat stiintific absorbtia prin stomate a compusilor chimici proveniti din apa de ploaie.
   Iar afirmatia de final cum ca niciun fertilizant nu garanteaza inflorirea este de-a dreptul o insulta la adresa unei plante sanatoase decorative prin flori. Sa stii ca nici omul daca nu este hranit corespunzator nu are cum sa fie frumos si sanatos! Orice hrana profesionala si care este aplicata conform cerintelor producatorului garanteaza inflorirea unei plante sanatoase, acolo unde este cazul! Ar trebui sa te gandesti logic, ce ar face producatorii olandezi de flori daca ei nu au garantia infloriri plantelor pentru a le putea vinde in toata lumea, in milione si milioane de exemplare. La speciile de sera rece unde se incadreaza si Dendrobiumul, Cattleya si Paphiopedilum stimuleaza formarea de noi radacini si noi tulpini viguroase care in sezonul rece vor inflori. Inflorirea la aceasta categorie de orhidee este strans legata de temperaturile scazute din timpul noptii. Cu cat sunt mai multe tulpini cu atat numarul tijelor florale vor fi mai multe. In final iti recomand sa incerci si tu acest produs si dupa aceea te astept cu pareri! O zi frumoasa!

 3. Mada spune:

  Buna,pot sa folosesc ambele produse pokon ingrsamant lichid si spray ul?mersi

  • Adela Parvu spune:

   Mada, e recomandat să folosești unul singur, nu ambele deodată și te sfătuiesc să începi cu sprayul. Am să-l rog și pe Carli Marian să-ți răspundă mai în detaliu.

 4. Aura spune:

  Buna seara ,de ce imi avorteaza bobocii orhideea mea?ms

 5. Aura spune:

  Am cumparat o si avea un singur boboc ofilit,astazi am vaxut k s au mai ofilit 2 😢

 6. GETY spune:

  ACEST SPRAY , POKON SE POATE FOLOSI LA TOATE SOIURILE DE ORHIDEE? EX: cATTEYA?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *