adelaparvu-com-despre-romanii-mei-si-romania-mea-foto-dorin-mihai

In Eseuri si idei altfel, Romania Mea

Da, îmi place să fac reclamă pentru românii mei și România mea!

Mi-e drag de tot ce se face frumos și bun la noi în țară, mi-e drag de toți cei care muncesc, de la oamenii care fac curat dimineața pe străzi și până la directorii de magazine, patroni de firme, de la cei care reușesc să-și cumpere și să-și facă propria locuință până la cei care se zbat și care nu țin mâna întinsă. Mi-e drag când simt și văd că se muncește. Să faci ceva pentru familia ta e o mare realizare, să faci ceva ce e de folos celorlalți este extraordinar!

Da, nu suntem perfecți, nu le facem exemplar pe toate, dar le facem și pe parcursul acestui drum învățăm că e loc de mai bine, de mai frumos. Important este să nu ne lăsăm bătuți, să nu acceptăm o situație, să nu spunem resemnați „asta e”, ci să schimbăm prin propriul exemplu, așa cum știm și ne pricepem în „asta vreau să schimb” . Să nu ne oprim cu „nu se poate”, ci să mergem înainte cu „trebuie să existe o soluție”, să nu ne descurajăm cu „nu am bani”, ci să înlocuim cu „ce pot să fac să am mai mulți bani”.

Și mai ales, atunci când vedem că se face, că se poate, că alții au reușit să ne bucurăm și să ne întrebăm cum au reușit și ce am putea învăța de la cei care au reușit. Da, mă refer la cei care creează, la cei care produc, la cei care revitalizează locuri vechi, de tradiție, la cei care deschid pensiuni, la cei care renovează hoteluri, la cei care deschid restaurante, la cei care manufacturează obiecte, la care care fabrică în serie, la cei care muncesc pe bune și pe rupte. Mă refer la acei români care nu se lasă, care nu dorm, care nu au concedii, nu au weekenduri, nu-și văd copii, nu mai știu să se relaxeze, dar sunt români care se zbat din ambiție, din dorința de a fi mai buni, din orgoliul de-a lăsa ceva în urma lor, din pasiune.

De ce atâtea explicații? Pentru că am constatat cât de mic e unghiul sub care privim lucrurile. Uite, spre exemplu, eu pot scrie pe blog despre o firmă românească, care poate produce, nu cele mai bune și frumoase obiecte, dar poate că are peste 1000 de angajați, deci hrănește 1000 de familii, dă 1000 de salarii în fiecare lună. Dacă ai măcar un angajat, știi ce înseamnă asta, dacă nu, crede-mă că este extraordinar. Eu pot scrie pe blog despre mici ateliere și poate că știu mai multe decât cele scrise acolo, ateliere care sunt ținute de familii mici, adică de 2-4 oameni, care clar că nu pot răspunde tuturor comenzilor, care nu fac toate lucrurile perfect, dar se zbat să o facă și merită promovați și încurajați și doar pentru că au avut curajul să se aventureze pe acest drum. Sau poate că scriu despre un hotel sau pensiune, unde poate că tu ai avut parte de o experiență nefericită, eveniment absolut nedorit și poate singular și pentru care tu ești în stare să-ți folosești toate armele ca să denigrezi locul respectiv, fără să te gândești că de pe bloguri, precum al meu, comentariile tale circulă prin lume, că sunt străini care jubilează când văd că românii singuri își desființează ceea ce este legat de turismul din propria țară.

Eu scriu cu responsabilitatea că trebuie să ne promovăm țara prin producătorii de la noi, prin turismul local, prin creatorii autohtoni. Da, repet, ei nu sunt perfecți, dar să-i denigrăm noi înșine, mai ales prin comentarii pe bloguri și în social media, mi se pare un soi de sinucidere, pentru că ceea ce scriem este deja gândit, pentru că ceea ce gândim ne influențează starea și atitudinea, dar mai ales imaginea noastră peste hotare. Practic, prin propriile noastre comentarii ne facem singuri portretul. Dacă noi nu suntem în stare să vedem ce e bun și frumos la noi în țară, cum să vadă ceilalți, de unde să afle străinii?

Dacă nu ai fost mulțumit de niște produse sau servicii românești mai bine reclamă asta la Protecția Consumatorului, scrie în condica de reclamații a firmei respective, fă sesizări la autorități, dar nu-ți vărsa nemulțumirea în online pentru că aceste lucruri pot fi speculate în defavoarea tuturor. România mea este frumoasă pentru că eu vreau să o văd așa și, pentru că vreau să o văd așa, îmi și iese.

Da, nu voi aproba comentariile negative pe blog pe mai ales când e vorba despre producători români sau turismul românesc, chiar dacă pierd cititori. Mai bine pierd cititori, decât să știu că am fost sursa de propagare a unei imagini defăimătoare la adresa românilor în general. Poți să mă acuzi că fac reclamă, că iau bani, că orice, dar crede-mă că prefer să crezi asta decât să trăiesc știind că de la un comentariu de pe blogul meu un loc frumos din România este depunctat de pe Booking sau că un producător român poate pierde contracte cu străinii.

Poate ți se pare că spun vorbe mari, dar știu din experiență cum e să trăiești sentimentul degradant că ți-ai făcut țara de rușine. Am fost redactor la o agenție de știri și unul din lucrurile pe care le regret este că am scris, la un moment dat, o știre despre hotărârea unui consiliu local, dintr-un oraș de provincie, de a scăpa de ciorile din oraș, organizând o vânătoare cu toți cei autorizați să dețină o armă. Știrea a ajuns în Le Monde și cei din redacție erau fericiți că numele agenției era publicat într-un ziar așa de important. Am primit felicitări, mărire de salariu, dar eu am fost mai tristă ca oricând. Am crezut că e o știre banală, locală, dar ea a devenit un alt prilej ca francezii să râdă de noi. Mi-am jurat că nu voi mai face asta niciodată, că nu voi mai da eu ocazia asta nimănui să râdă de cei care trăiesc în țara asta, de România mea.

Și da, poate crezi că un banal comentariu răutăcios nu contează pe un blog scris în limba română. Dar eu știu că nimic din ceea ce spunem și scriem nu este banal. Ai grijă ce scrii, ai grijă ce spui despre concetățenii tăi și despre țara ta. Încearcă să vezi tabloul general, dincolo de ceea ce te deranjează la nivel personal. Când e vorba despre un producător român, despre servicii, turism românesc, despre creatori din țara asta, încearcă să vezi partea plină, frumoasă și benefică a paharului. Am mai spus-o și o mai spun: suntem ca într-un stup de albine, fiecare cu treaba lui, legați unul de celălalt. Și când e să nu meargă treaba, reclamă asta celor din stup, nu în afara lui, căci asta se poate numi simplu și direct trădare.

Știu, sunt idealistă, dar îmi asum punctul meu de vedere. Da, îmi place să fac reclamă românilor mei, și când spun asta mă refer la toți cetățenii români, indiferent de minoritatea sau etnia din care fac parte, decât să-i vorbesc de rău. Prefer să scriu numai despre ce-mi place și să fiu înconjurată de oameni luminoși și optimiști, decât să propag gândurile negative și opiniile răutăcioase ale celor care nu văd tabloul în ansamblul lui mai larg. Ți-o spun scurt și direct: prefer să fiu pupincurista celor din țara mea decât să fiu trădătoarea lor! Despre asta e vorba!

adelaparvu-com-despre-romanii-mei-si-romania-mea-foto-dorin-mihai

Foto Dorin Mihai

36 Responses to Da, îmi place să fac reclamă pentru românii mei și România mea!

 1. MIHAIL spune:

  Bine spus…bine punctat…Va admir ! mult succes, sunt alaturi de dumneavoastra!

 2. Carmen spune:

  Cata dreptate ai, draga mea Adela! Mi-au mers la suflet cuvintele tale frumoase despre aceasta tara minunata! Si DA, avem atat de multi oameni frumosi in tara asta.. Mi-ar plăcea sa vad, sa citesc, sa aud mai des despre lucrurile curate care se întâmpla aici, ACASA la noi..

 3. Victoria spune:

  Multumesc Adela! De la tine am aflat despre foarte multi producatori de mobila din Romania; de curand mi am luat niste scaune de la Dalin de care sint absolut incantata! Deci da- povestete-ne, arata-ne, promoveaza-ne!

 4. Marghita Croitoru spune:

  Adela draga, iti impartasesc intru totul parerea! Asta vine dintr-o educatie pe care avand-o, pornesti de la aproapele tau – familie, prieteni, vecini – sa ii vezi calitatile si nu defectele, ceea ce este benefic atat pentru tine, pentru noi, fiecare, ca om. Aceasta denigrare de care ii place romanului se reflecta in ceea ce ni se tot intampla. Dar cei ca tine (si pot spune si ca mine, desi nu o fac intr-un mediu public asa ca tine) sper sa se inmulteasca si punctul nostru de vedere al tuturor sa inceapa sa devina, odata cu puii pe care ii crestem fiecare (eu sunt profesoara) tot mai laudativ! Succes in continuare si iti multumesc si eu pentru ideile tale pe care le folosesc la casuta mea din Sirnea!

 5. Teodora L. spune:

  Te respect si te iubesc, Adela ! Suntem multi care simtim si gandim la fel !

 6. Mady Isan spune:

  Mulțumim Adela! Îți împărtășim toate părerile expuse mai sus, mai ales ca noi suntem dintre imperfectii care muncesc și pentru salariile angajaților unui mic atelier, intr-o zona unde locurile de munca sunt rare iar oamenii calificați, foarte rari. De aceea am și invitat în stand la BIFE pe Molcush și pe dna Rozica Miclescu. Doamne ajuta!

 7. Nico Dobre spune:

  Felicitări Adela! Aşa ar trebui să gândim toți, pentru a putea face România mai frumoasă și pentru a o ridica la loc de cinste, aşa cum merită. Ce-ar fi să începem toți să ne apărăm țara, să ne mândrim cu ce este frumos, în loc să criticăm mereu, dar, în același timp să nu încercăm să schimbăm ceva?!?

 8. Ani Florea spune:

  Draga Adela,
  acesta este spiritul din care ar trebuie sa renasca tara asta frumoasa si oamenii ei. Iti multumesc ca existi si ca pui in cuvinte ceea ce gindesc. Se spune ca nu se face primavara cu o floare dar ma uimesti de fiecare data „gradina” ta superba.Poate ca tot ce am cistigat in „89 a fost libertatea de a ne alege unghiul din care privim viata si ne evaluam optiunile. M-a impresionat felul in care ai punctat acest aspect. A alege sa vezi viata, asa cum se deruleaza ea , cu bune si rele intr-un mod pozitiv , declaseaza in lumea invizibila care ne inconjoara , o energie uriasa , astazi masurabila , cu un potential creator care nu poate fi exprimat in unitati de masura. Si ma refer , la energia unui singur om , la puterea incredibila pe care o declaseaza. Adunat fir ci fir, poate va renaste si tarisoara asta a noastra, iar daca n-o sa se intimple, macar sa ne bucuram unii de altii ! Oare de ce speranta e ultima care moare ?
  Iti multumesc.

 9. Melania spune:

  Sunt in acelasi gand cu tine, Adela! As vrea sa scapam de obiceiul acesta de a vedea doar raul din jurul nostru, de a ne denigra pe noi insine ca tara, ca popor, si de a crede ca tot ce e al altora e mai bun. Imi doresc sa reinviem ca oameni, sa fim mai bine educati, mai civilizati, mai preocupati de ce facem noi, decat de ce fac vecinii nostri, colegii nostri. Si cred ca deja am inceput sa ne schimbam. Da, schimbarea vine incepand cu noi insine, cu pasi mici, invizibili de multe ori. Iar in privinta comentariilor de pe net, sufar atat de mult cand vad usurinta cu care lovim unii in altii cu vorbe grele. Si nu realizam cata raspundere poarta acest ocean de cuvinte. Iti multumim, Adela, pentru omul care esti!

 10. Barboi Simona Georgeta spune:

  Dragii mei,mi-am inceput ziua cu primul lucru pe care il fac cand deschid compul:ce a mai postat Adela? Credeti-ma ca nu e deloc o surpriza sa constat ca puterea ei de a infrumuseta si a ajuta vine direct din suflet si asta se vede! Pacat ca nu suntem foarte multi care gandesc asa si ar vrea sa mute muntii, sa urneasca lucrurile si sa demonstreze ca se poate, ca exista solutii si ca ne trebuie mai multa iubire pentru tot ce inseamna Romanica noastra. Multi ar zice ca suntem demagogi, dar sa stiti oameni buni, ca intr-adevar mai sunt din cei care considera ca numai aici pot trai si aici vor sa lase mosteniri copiilor lor si nu in lumea larga.

  • ANCA spune:

   Bravo , Adela!
   Da, sunt in totaliatate de acord cu cele scrise de tine , m-au impresionat profund!
   Cred ca noua comunismul ne-a mutilat nu doar orasele ci mai ales sufletele.A disparut sentimentul de mandrie nationala , respectul fata de valorile si elitele acestei tari.Trebuie sa le redescoperim pentru a redeveni o natiune nu o populatie.Imi creste sufletul de cate ori calatoresc in strainatate si aud comentarii elogioase la adresa romanilor sau Romaniei.
   Multumesc , Adela!Nu doar pentru informatiile pretioase,cat si pentru lectia de patriotism pe care ne-o dai!

 11. Daniela Bosoi spune:

  Felicitări pentru tot ceea ce faceți!!!

 12. Alina spune:

  Imi incep ziua cu tine, Adela si e o delectare. A devenit o dependenta sa citesc articolele sa vad lucruri frumoase si sa ma incarc cu energie pozitiva. Multumesc. Nu cumva sa dispari!

  bouquet-flowers-wallpaper

 13. Maria spune:

  Felicitari Adele pentru tot ceeea ce faci!Te imbratisez cu drag!

  picture011

 14. Dyamisi spune:

  Felicitari Adela pentru omul frumos si vertical care se contureaza din cuvintele tale.Iti urmaresc cu mare placere atat blogul cat si emisiunea.Daca mediul online ar fi plin de oameni ca tine ,poate am reusi sa vedem ce tara minunata avem si cat de multe prejudecati putem inlatura cu putin efort.

 15. marcela cosnean spune:

  Adela draga,

  Esti o pastila de energie grozav de buna si frumoasa,

  Iti multumesc ,

  Putere si bucurie iti doresc, in toate ale tale ,

  cu drag si prietenie,

  marcela cosnean

 16. Silvia Serratore spune:

  Buna ziua,
  Ma bucur sa citesc pe blogg-ul tau atat de frumoase lucruri. Acestea ne arata cat de frumoasa esti ca fiinta umana, cat de mult iti pasa de ceilalti Romani. Am avut o experienta trista timp de 14 ani intr-o tara care primeste oameni de pretutindeni, oferindu-le adapost iar unora un trai mai bun. Am prieteni de pe toate continentele si sincer, nu am auzit pe nimeni sa se planga de tara lor cum o fac Romanii. Tot ce le-a ofetit Romania, ,lor si parintilor lor, miroase urat. Uita ca de fapt s-au format in tara, profesional, ca de cele mai multe ori studiile le-au fost platite de tara lasata in urma..
  Romanilor, din tara si strainatate, le trebuie un pic mai mult timp sa realizeze ca marimea casei sau a masinii nu inseamna si fericire, sa se bucure de fiecare bucatica din tara asta si sa ajute la schimbarea in mai bine pe care, noi toti o asteptam(schimbarea noi o vom face, nu guvernele care se perinda).
  My beautiful Romania este unica si la fel si noi Romanii.

 17. Fanel spune:

  Salutare,
  Mi-e drag de ceea ce faci,tine-o tot asa ca noi cititorii simplii te iubim la maxim

 18. Adrian spune:

  Adela, cred ca face parte din munca ta sa ai parte si de comentarii rautacioase, nu pentru ca este ceva gresit ci pentru asa sunt unii oameni facuti (unii ca albinele, vad doar florile, altii ca mustele, vad doar gunoaiele).

  Spor si multe articole in continuare!
  Adrian

 19. Irina Anghel spune:

  Acest blog este proprietatea legală şi intelectuală a d-nei Adela Pârvu. Doamna îşi asumă clauzele contractuale cu persoane şi companii şi are libertatea de a-şi exprima – şi, la modul curent, explica – simpatiile şi ralierea la o cauză sau la un grup cu interese comune. Dreptul cititorilor-comentatori la liberă exprimare se poate face prin declinarea identităţii reale a acestora şi sub semnătură proprie, persoanelor îndiguite să le înregistreze şi rezolve petiţiile, în termenul şi temeiul legal. Celor care consideră că au opinie argumentată, le recomand să îşi exprime voia şi atitudinea către CNA, pentru că, cu foarte infime excepţii, audio-vizualul are rol educativ diminuat, sprijină analfabetismul, incită la dispreţ social şi induce până la instaurare sindroame precum depresia şi mania.

  Cei cu pizmă în izmene, dar cu redundanţă artistică, pot accesa material de pe http://www.romaniangraffiti.ro/. Am făcut o reclamă? Ce pupincuristă sunt!

  Să ne adunăm, zic şi să epurăm acest grup. Vă reamintesc că d-na Adela Pârvu a demisionat dintr-un post bine remunerat, pentru a face educaţie voluntară, pe un segment care a rămas de nişă – estetica design-ului de interior sau a acasei fiecăruia dintre noi şi dinamica peisagistică. Dacă nu procedează bine, să instituim subscrierea către blog, pentru a-şi plăti mentenanţa şi colaboratorii.

 20. Doina Filciu spune:

  Inteleg furia ta, pe care ai reprimat-o foarte elegant; eu nu stiu, daca as fi reusit cu atata impacare!As putea sa spun ca trebuie ignorati acei IGNORANTI, RAI, PROST INTENTIONATI si in cele din urma NEEDUCATI, dar imi dau seama ca este destul de dificil deoarece sunt multi si in plus respira acelasi aer cu noi ceilalti! Ce faci tu vis-a-vis de romanii talentati, daruiti,muncitori, se numeste PATRIOTISM! Pentru asta te felicit si iti multumesc, ca si cei care au comentat inaintea mea,ca ai aceasta atitudine, forta de munca si determinare!
  Vreau sa te corectez un pic, fara rautate, ci mai ales in gluma, ca ceea ce faci tu nu se numeste nici pe departe ‘pupincurism’, ci dimpotriva recunoasterea valorilor, aprecierea justificata a talentului celor din acest spatiu, pe care il impartim intre noi, in dorinta de a ne simti mai bine, mai fericiti, mai impliniti, mai ROMANI!
  Pentru mine si pentru ceilalti care ti-au scris este usor sa te sustin/sustinem, mai rau este ca sunt atatia carcotasi, invidiosi si prosti,carora se vede de la distanta, ca le lipseste educatia cu tot ce presupune ea.
  Mult bine iti doresc tie, mie si celor ca noi, care au nevoie de frumos, bun si bine!

 21. Briela spune:

  Fac o reverență in fața ta, dragă Adela! Aproape că mi-au dat lacrimile citind aceste minunate rânduri scrise cu dragoste , dar și cu patimă. Așa ar trebui să gândim toți. Am călătorit destul de mult prin alte locuri, chiar am locuit un an într-o țară ce se vrea printre cele mai sigure din lume, dar nimic nu se compară cu țara mea. ” De România nu mă pot sătura, pentru că România face parte din destinul meu … un om normal are o singură patrie, restul sunt țări.” – iată cuvintele care îmi încălzesc sufletul, oriunde m-aș afla.

 22. Dana Calvin spune:

  Imi doresc cati mai multi romani ca tine si atunci clar lucrurile se vor schimba in directia buna…Nu stiu de ce avem noi tendinta de a vedea ce este rau prima data si de ce suntem adesea rautaciosi cu semenii nostrii…dar clar exista speranta si cred ca cu totii vom lucra la noi sa fim mai buni,inimosi si sa incercam sa sarim in ajutor atunci cand chiar este nevoie…Mie imi place foarte tare blogul tau si apreciez faptul ca impartasesti cu noi tot ce tine de frumos si pozitiv..Te citesc cu drag…

 23. Dana spune:

  Sunt un om care se plictiseste repede (nu ma mandresc cu asta) si sunt abonata la mai multe bloguri, insa al tau este singurul pentru care imi fac timp zi de zi sa il citesc.
  Apreciez aceasta postare a ta si implicit omul care a scris-o .

 24. maria spune:

  Draga Adela,
  Am ajuns sa citesc acest articol de-al tău fiindu-mi fwd-at de o turista ce a stat la mine la pensiune. Chiar îi povesteam ce mult înseamnă un review din partea lor…..și ai mare dreptate! Am avut ocazia justificata de multe ori sa fac observații negative în online ca e ff ușor, la îndemână, cauți site, pagina de Fb sau booking și dai cu nemiloasa….dar nu, am căutat persoana responsabila și cu blândețe am sugerat rezolvarea problemei…..asa se face! Nu lași treaba nerezolvata….ca da, așa rămâne când doar arunci un comentariu pe care chiar dacă îl citesc 1000 de turiști cine trebuie nu ajunge sa-l citeasca!

 25. Ana Maria Munteanu spune:

  Asa este Adela.
  Trebuie sa ne laudam oamenii de nadejde si tara.
  Daca nu o facem noi cine sa o faca. De aia suntem prost vazuti in afara,pt.ca suntem mandrii ca suntem romani si nu laudam lucrurile bine facute.
  Stiu ca suna un pic demagogic. Dar asa este.
  Felicitari!!!
  Fa in continuare ce ai facut pana acum.

 26. Georgeta Seceleanu spune:

  Draga Adela,
  Apreciez tot ceea ce faci pentru noi si sunt mandra ca suntem romani!Cu asa oameni lucrurile se vor schimba in bine !Avem o tara minunata si daca fiecare punem umarul, cu energie si pozitivism ,avem sansa sa ne bucuram si sa ne demonstram ca ,, se poate,,!
  Apreciez postarile tale si te citesc cu drag! Multumesc!

 27. Florin Pop spune:

  Buna ziua,

  Va invit sa faceti reclama unei firme producatoare romanesti, care face si face bine, profile decorative arhitecturale din polistiren. Doar sa va aruncati o privire peste site-ul acestora http://www.profilhd.ro si pe urma sa hotarati daca romanii fac treaba buna.

  Multumesc

 28. Ioana spune:

  Draga Adela, ma bucur ca existi! Iti multumesc ca imparti frumusete si bunatate prin blogul tau cu lumea intreaga. Avem destula rautate si destul urat in jur. Iti multumesc ca tii la valorile Romaniei si ne indemni si pe noi sa facem la fel.Te admir pentru munca deosebita pe care o faci si pentru frumosul pe care il sadesti prin articolele tale in sufletele noastre!

 29. Maria spune:

  Draga Adela,

  Iti multumesc pt ce faci. Imi faci viata mai frumoasa cu tot ceea ce postezi.

  Eu lucrez intr-o multinationala, muncesc foarte mult, pentru straini ar spune unii.
  Dar eu am constiinta curata fata de tara mea ,pentru ca-mi place sa cred ca fac bine ceea ce fac si, de cate ori am fost plecata din tara, am incercat sa ma comport exemplar, de la curatenia pe care o lasi in urma ta cand parasesti un hotel, de la felul cum mananci la un local, de la cat de zgomotos esti pe strada, de la ceea ce spui despre tara ta cand vorbesti cu strainii chiar de-i consideri prieteni. Incerc, atat cat imi sta in putere, sa schimb perceptia strainilor despre romani.
  Cei ce-si denigreaza tara se denigreaza pe ei insisi. E ca si cum ti-ai vorbi copilul de rau.

 30. Draga, Adela! Iti citesc de multi ani articolele tale. Sunt adevarate surse de inspiratie si pline de lucruri frumoase pe care oameni frumosi din Romania noastra frumoasa le pot face. Mergi inainte si crede cu tarie in frumos si-n Romania noastra frumoasa! Romania nu inseamna politicieni fara caracter si inima, Romania inseamna oameni simpli si frumosi care inca mai stiu sa respecte tara in care s-au nascut. Multi sunt alaturi de tine si de lucrurile in care crezi si pe care le promovezi!

 31. Roxana spune:

  Draga Adela,
  Apreciez mult blogul tau si am aceeasi atitudine privind micii intreprinzatori, care trebuie sustinuti, pentru ca fac lucruri cu daruire, in serie mica si pentru ca la randul nostru putem da de lucru oamenilor din tara noastra, oameni de multe ori foarte talentati si cu mult bun-simt.
  Sunt insa cazuri, cum am patit si eu, de producatori la care te duci cu incredere, caci au multe recomadari, platesti chair mai mult pe acele produse si ei in schimb, te trateaza cu lipsa de profesionalism, caz in care nu trebuie confundate lucrurile. Trebuie sa ramanem nationalisti si sa-i apreciem pe cei care merita, dar sa nu acoperim incompetenta. Pentru ca si banii nostri sunt munciti si sunt obtinuti cu greu.
  Cand citesc un review pe booking trec si prin filtrul meu si ceea ce altora nu le-a placut, ca de pilda accesul dificil si lipsa televizorului, poate ca mie imi place. Asa trebuie sa facem si acum privind producatorii, sa fim impartiali, sa nu ii punem pe toti intr-o oala si sa le acordam aprecierea pe care o merita.
  Eu mi-am comandat 5 scaune la un producator despre care am citit numai cuvinte de lauda pe blogul tau, avea un portofoliu impresionant si era mult recomandat. Scaunele erau mai scumpe decat la Ikea sau Kika sau in centrul de mobila Tamilia. De buna credinta, am platit un avans mai mare decat era cazul. Si au venit si scaunele. Cu vopseaua julita, inca lipicioase si mirosind a proaspat vopsit. Le-am trimis inapoi cu promisiunea ca vor fi reparate, mai bine ambalate si vor face treba buna. S-au intors fara reparatii, doar cu un strat subtire de vopsea dat peste locul unde erau julite. Se cunostea diferenta dintre straturile de vopsea. Din nou era vopseaua luata pe alocuri. Le-am trimis inapoi si oamenii nu vor sa-mi restituie acum avansul. Le-am comandat pe firma si mi-au ras in nas, caci nu ma pot duce la OPC, chiar ei mi-au spus.
  Ce vina am eu, ca ei nu sunt capabili sa faca niste scaune ? Nu ma astept sa fie perfecte dar nici facute in bataie de joc. Stiu ca si tu esti un om integru si indiferent cata publicitate ai primi, nu poti acoperi astfel de situatii. Eu una nu voi putea vorbi niciodata de bine despre acesti producatori de scaune si daca eu am patit-o, ma voi asigura sa nu pateasca si altii la fel ca mine, din acelasi nationalism.
  Eu propun sa ii tratam pe fiecare cum merita, fara prejudecati, fara sa facem rau gratuit. Daca putem sa ajutam, sa o facem din toata inima, iar daca trebuie sa ne aparam drepturile, sa o facem asa cum trebuie !

  • Adela Parvu spune:

   Roxana, ba da trebuie sa spui cine este acel producator. Sa stii ca si eu ii iau la rost si le spun cand nu se comporta profesionist, mai ales ca pe multi dintre ei i-am promovat si ajutat fara a le cere absolut nimic, nici macar donatii pentru diferite cazuri, asociatii sau ong-uri.

   • Maria spune:

    O fi Casa Rusu ?

   • Roxana spune:

    Iti multumesc pentru raspuns si implicare. Este vorba de Mobirom din Caransebes.
    Am incercat chiar ieri sa mai acord o sansa proiectului, dar nu imi mai raspunde nimeni la telefon. Trista poveste incepe cu comanda a 5 scaune turcoaz, platind un avans chiar mai mare decat era nevoie- cca 350 de lei, caci am fost de buna credinta.
    Cand au ajuns la mine in Bucuresti, scaunele erau neuscate, prost ambalate si cu vopseaua luata, vopsea care se regasea pe ambalaje. Le-am returnat cu promisiunea dl Ovidiu Roman, directorul, ca le vor remedia si le vor returna. Cand le-au returnat, aceeasi poveste! Tot cu vopseaua luata, de data asta mai putin, iar acolo unde erau lovite, fusesera revopsite prost, cu un singur stat de vopsea, incat se vedea diferenta dintre straturi. Nu am putut primi un produs prost lucrat, pe care l-am asteptat cu atata bucurie…banii nu ii mai vad recuperati, caci fiind o comanda pe firma nu ma pot adresa OPC-ului, se rezolva doar in instanta, insa poate fi invatatura.
    Sunt convinsa ca e un caz izolat, nu sunt toti producatorii asa, am intalnit oameni minunati cu mult talent, carora trebuie sa le dam credit.
    Sa aveti multe proiecte reusite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *