adelaparvu-com-despre-apartament-de-3-camere-fara-living-moscova-designer-nadia-zotov-6

In apartamente, Design Interior

Au renunțat la living pentru a face dormitor copilului

Apartamentele de bloc sunt locuințe clar definite pe care nu au unde să le extinzi. Și când nevoile de locuire se schimbă, oricât s-ar dori nu se pot obținesupliemtar metri pătrați. Sunt numeroase cazurile în care la nașterea celui de-al doilea copil se dorește o cameră în plus. Dar cum să faci când numărul camerelor este din start stabilit? Sunt mulți care se gândesc la recompartimentare, dar sunt deseori întâmpinate probleme, fie cu structura de rezistență a blocului, fie cu poziția în plan a ferestrelor. Ce soluții există? Să fie schimbată locuința cu una mai mare sau, cum e în cazul de față, să fie revizuit stilul de viață. Am ales să-ți prezint azi un astfel de caz, total atipic, dar care sigur te va pune pe gânduri. Dar hai să-ți spun mai multe, nu înainte însă de a-ți posta planul locuinței.

adelaparvu-com-despre-apartament-de-3-camere-fara-living-moscova-designer-nadia-zotov-1

Apartamentul de față era unul care avea două dormitoare dispuse de o parte și de alta a livingului. Proprietarii, un cuplu de tineri ruși, aveau deja un copil, dar la apariția celui de-al doilea și-au dorit neapărat o cameră pentru acesta. Din cauză că locuința nu putea fi recompartimentată, proprietarii au luat o decizie neașteptată: să renunțe la living pentru ca acesta să fie transformat în camera celui de-al doilea copil. Totul s-a întâmplat când cel mic a ajuns la vârstă școlară și avea nevoie de un loc de studiu. Părinții au realizat că prea mult timp nu petrec ei în living, ci mai mult cu copii lor și că oaspeții, de câte ori le trec pragul se simt cel mai bine la bucătărie. Au apelat la designerul Nadia Zotova pentru ca aceasta să le decoreze camerele stabilite de către ei, cu mențiunea ca fostul living să fie o cameră în care familia să se poată aduna împreună, iar la bucătărie să existe un loc mai plăcut ambientat pentru a putea primi oaspeți.

adelaparvu-com-despre-apartament-de-3-camere-fara-living-moscova-designer-nadia-zotov-4

Da, e bizar să renunți la camera de zi, dar proprietarii de față au considerat că e mai important locul de studiu pentru copiii lor decât vizionatul programelor tv seara. Și oricum, timpul petrecut împreună se derula la bucătărie sau fiecare părinte cu câte un copil pentru a face teme. Designerul a ținut cont de dorințele lor și a conceptul un decor elegant, care este evident și funcțional. A mizat pe culori de accent fie la nivelul zugrăvelilor, fie la nivelul mobilierului și decorațiunilor, în funcție de cameră. În fostul living a avut grijă să grupeze cărțile familiei, grupându-le într-o bibliotecă generoasă. Cert este că proprietarii au decis că mai bine redecorează decât să vândă locuința, care le convenea ca și poziție în oraș. Dar au făcut ceva pentru viața de familie: au achiziționat o casă de vacanță, astfel ca de vineri până duminică și în perioada concediilor să petreacă timp alături de cei dragi, atât cu cei mici, cât și cu prietenii. Mi-a plăcut amenajarea, dar și ideea de a reevalua nevoile familiei și de a lua niște decizii clare pentru educația celor mici. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu-com-despre-apartament-de-3-camere-fara-living-moscova-designer-nadia-zotov-14

adelaparvu-com-despre-apartament-de-3-camere-fara-living-moscova-designer-nadia-zotov-2

adelaparvu-com-despre-apartament-de-3-camere-fara-living-moscova-designer-nadia-zotov-6

adelaparvu-com-despre-apartament-de-3-camere-fara-living-moscova-designer-nadia-zotov-7

Fostul living găzduiește acum biblioteca familiei, dar este camera unuia dintre băieți. Patul a fost realizat cu zone de depozitare sub el, iar același model a fost făcut la comandă și pentru cea de-a două cameră de băiat.

adelaparvu-com-despre-apartament-de-3-camere-fara-living-moscova-designer-nadia-zotov-8

adelaparvu-com-despre-apartament-de-3-camere-fara-living-moscova-designer-nadia-zotov-10

În celde-al doilea dormitor de copil spațiul pentru haine este configurat sub forma celor două dulapuri care încadrează patul. Forma patului și dispunerea lui la perete aduce mai mult cu imaginea unei canapele.

adelaparvu-com-despre-apartament-de-3-camere-fara-living-moscova-designer-nadia-zotov-9

adelaparvu-com-despre-apartament-de-3-camere-fara-living-moscova-designer-nadia-zotov-13

adelaparvu-com-despre-apartament-de-3-camere-fara-living-moscova-designer-nadia-zotov-12

adelaparvu-com-despre-apartament-de-3-camere-fara-living-moscova-designer-nadia-zotov-11

Dormitorul matrimonial are pe o parte patul, pe cealaltă parte dulapurile, care sunt concepute ca o placare de perete ce continuă nuanța predominat de albastru din încăpere (vezi în oglindă).

adelaparvu-com-despre-apartament-de-3-camere-fara-living-moscova-designer-nadia-zotov-3

În dormitorul matrimonial a fost păstrat ca amintire pătuțul de bebeluș. Acum este doar decorativ.

adelaparvu-com-despre-apartament-de-3-camere-fara-living-moscova-designer-nadia-zotov-5Foto via Nadia Zotov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *