adelaparvu.com despre producatori de mobila din lemn Romania, in foto produse GMS Wood 1

In Mobila, Romania Mea

Mobilier din lemn masiv, cu aspect actual, produs în România

De cele mai multe ori când auzi despre mobilă din lemn masiv fabricată în România te gândești imediat la ceva cu linie clasică sau rustică, ceva robust și greoi, dar lururile se shimbă. Mobila din lemn masiv sau cu elemente este gândită de către fabricanții din țara noastră și pentru spațiile locuințelor contemporane. Acum, producătorii români sunt mai atenți la cerințele oamenilor și vin cu propuneri adaptate trendurilor actuale, deși încă se simte lipsa unei colaborări constante între producători și designeri de produs. Anul trecut am fost la târgul de mobilă BIFE-SIM și am surprins în standurile producătorilor câteva piese de mobilă interesante, potrivite pentru ambientele apartamentelor și caselor care se doresc a fi amenajate actual. Așa că dacă ești în căutarea unor piese mai deosebite, fii pe fază mai jos cu datele câtorva producători de la noi din țară și cere-le oferte pentru ceea ce te interesează. Asta în condițiile în care nu toți sunt la zi cu site-urile sau cu o comunicare online eficientă. De multe ori se întâmplă ca pe siteu-rile sau pe paginile lor de Facebook să nu găsești piesele pe care le expun la târg, deci e cu atât mai bine să știi ce pot face dacă nu ai apucat să vizitezi târgul. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

Mobila produsă de Bradul Mâneciu

Standul din 2016 al producătorului de mobilă  Bradul Mâneciu a fost amenajat de către designerul Ionela Pascu. La cei de la Bradul Mâneciu găsești atât piese de mobilă din lemn masiv, cât și piese tapițate, canapele și fotolii. Vezi www.bradul-maneciu.ro

Mobila produsă de Bradul Mâneciu

Toate piesele pe care le vezi în standul producătorului de mobilă Bradul Mâneciu sunt făcute de către ei, de la șemineul fals la oglinzi. Ei realizează pe bază de proiect și mobilă și piese la comandă.

Mobila produsă de Bradul Mâneciu

Mi-a plăcut această piesă produsă de cei de la Mobila Bradul Mâneciu. Nu ai să găsești prețuri pe site și nici nu-ți vor răspunde foarte repede, dar au câteva piese foarte reușite, iar la comandă îți pot face mobilă rezistentă și aspectuoasă, inclusiv pentru HoReCa.

Mobila produsă de Ronex

Mobila produsă de Ronex a fost mult timp numai în stil clasic, dar producătorul din București s-a orientat și către stilurile modern și contemporan. În standul din 2016 am dat peste piese interesante din fier și lemn masiv de stejar. Vezi www.ronexprod.ro

Mobila produsă de Ronex

Multe din mesele produse de Ronex arătau foarte bine, cu picioare metalice și blaturi masive din lemn de stejar.

Mobila produsă de Monta Câmpeni

Majoritatea pieselor fabricate de către producătorul din județul Alba sunt cu o linie clasic-contemporană, însă în 2016 au lansat o nouă gamă. Colecția Sphix produsă de Montana Câmpeni mi-a tras atenția prin combinația de metal și lemn, deși consider că mânerele alese nu sunt tocmai inspirate, dar la cerere se pot schimba sau se pot monta sisteme push (deci fără mânere). Vezi mobilamontana.ro

Mobila produsă de Monta Câmpeni

Acum sunt în mare vogă aceste mese de cafea, mese de living cu cadru metalic și blat din lemn. Poți găsi modelul acesta în colecția produsă de Montana Câmpeni.

Mobila produsă de Monta Câmpeni

Pe lângă mobila de serie, cei de la Montana Câmpeni pot produce la comandă și mobilă pentru restaurante, baruri și hoteluri.

Mobila produsă de Bio Mobila

Mobila produsă de către cei de la Bio Mobila este tratată cu uleiuri și lacuri cu ingrediente naturale. În 2016 au venit cu piese pe care le pot face în serie, dulapuri cu uși culisante, paturi, scaune și mese pentru locuințe actuale. Vezi www.biomobila.ro

Mobila produsă de Bio Mobila

Mobila produsă de Bio Mobila, dulap cu sisteme push, deci fără mânere (stânga) și dulap personalizat în stil vânătoresc (dreapta).

Mobila produsă de Bio Mobila

Cei de la Bio Mobila s-au lansat cu mobilă pentru copii, după cum ți-am scris și aici, totul fiind tratat și finisat cu produse bio. Pe lângă mobila de serie pot face și mobilă la comandă, dar numai pe bază de proiect. De asemenea pot produce pardoseli și placări din lemn (parchet, lambriuri), atât pentru interior, cât și pentru exterior.

Mobila produsă de Pure Home Collections

Mobila produsă de Pure Home Collections este creată de designeri din Olanda și fabricată în România, iar stejarul și pinul sunt esențele preferate pentru piesele lro de mobilier. Dar pe lângă piesele din lemn masiv la ei poți să găsești și piese tapițate cu piele și stofă, de la canapele, fotolii la scaune și scaune de bar. Vezi site-ul lor www.purefurniture.ro

Mobila produsă de Pure Home Collection

Mobila produsă de Pure Home Collection este din lemn masiv, dar vei găsi și piese din metal și lemn sau metal și tapițerie.

Mobila produsă de Pure Home Collection

Acest dulap din standul Pure Home Collections mi-a tras atenția prin design, dar și modul cum era lucrată piesa.

Mobila produsă de Select Wood

Cei de la Mobila Simex, cunoscuți pentru mobila cu linii clasice și ornamente încărcate s-au reorientat și au lansat în 2016 un brand nou: Select Wood. Pentru această nouă colecție încă nu au făcut un site separat și nici o rubrică pe site-ul lor actual. Piesele sunt actuale, simple, debarasate de ornamente și cu aspect rustic al finisajelor. Vezi www.mobilasimex.ro

Mobila produsă de Select Wood

Mi-au plăcut mult taburetele din lemn lansate de Select Wood (Mobila Simex), care invariabil m-au dus cu gândul la Brâncuși.

Mobila produsă de GMS Wood

Mobila produsă de GMS Wood este din stejar, iar pe lângă piesele de serie pe care le fabrică, pot onora și comenzi din domeniul HoReCa, deci mobilă la comandă pentru restaurante, baruri, magazine, hoteluri, pensiuni. Mi-au plăcut combinațiile de lemn vopsit negru cu lemn natur, dar vitrina cu plasă metalică, piese pe care nu le-am găsit pe siteul lor www.mobilastejar.com

adelaparvu.com despre producatori de mobila din lemn Romania, in foto produse GMS Wood 1

8 raspunsuri pentru Mobilier din lemn masiv, cu aspect actual, produs în România

 1. Victoria spune:

  Foarte actual acest articol! Multumim Adela!
  Imi poti spune te rog cine ar putea face un blat din lemn(stejar) pt mobila de bucatarie?
  O zi buna

 2. Mihaela C. spune:

  Foarte util articolul! Multumim frums! Caut canapele, coltar foarte comode, in care sa ai impresia ca te afunzi. Ai idee unde as putea gasi asa ceva? Mare multumire!

 3. Flory spune:

  Am fost si eu la targ si am vazut cateva piese exceptionale! Avem si designeri si capacitatea de productie si ma intreb de ce inca exportam lemn brut!

 4. Mady spune:

  Biomobila iti multumeste mult, Adela, pentru bucuria pe care ne-ai facut-o, incluzandu-ne in articol! Iti uram megaspor in tot ceea ce faci si sa ne vedem cu bine la Mobila Expo!

  16002867_578344019029192_4432332611920304613_n

 5. Mihaela spune:

  Buna Adela,
  cei de la Pure Home Collection vand produsele si in Romania? Ma poti indruma pe cine ar trebui sa contactez?

  Multumesc frumos!

 6. CONSTANTA spune:

  BUNA ADELA !VAND UN MOBILIER ANTIC SI INCERC SA CONTACTEZ SAU SA IAU LEGATURA CU PERSOANE SERIOASE CARE SE OCUPA CU ANTICHITATI.INSA NU REUSESC SA GASESC ASA CEVA.UNELE DINTRE PIESE SUNT CHIAR INTERESANTE SI DE MULTA VALOARE.IMI POTI SPUNE TE ROG LA CINE SAU UNDE SA MA ADRESEZ?MULTUMESC ANTICIPAT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *