adelaparvu.com despre acoperisuri Bramac cu strat Glazuron (4)

In Constructii, In trend

Inovație pentru acoperișul casei tale

Când îți construiești o casă să știi că ea nu e doar a ta, ci și a comunității în care ai ales să locuiești. De ce spun asta? Pentru că orice clădire este o prezență pe care o remarcă și ceilalți. Admirăm casele vechi și frumoase, dar uităm că și ele au fost ridicate de către proprietari români pentru familiile lor. Este felul în care acele familii au lăsat o moștenire în urma lor nu doar descendeților lor, ci și nouă, tuturor care trăim în orașele din această țară, noi cei care am ajuns peste timp să le considerăm deosebite. Deși pare o acțiune singulară și egoistă construcția unei case, ea ar trebui să fie de fapt ceva făcut cu mare responsabilitate și mândrie. Așa că atunci când îți faci casa, gândește-te că nu e doar pentru tine, căci fațadele, acoperișul, exteriorul ei în ansamblu aparține și celorlați. Casa ta este felul prin care lași o amintire peste timp tuturor, nu doar familiei tale. Aș vedea ca această amintire să fie una frumoasă și de bun gust.

adelaparvu.com despre acoperisuri Bramac cu strat Glazuron (7)

Cum ai vrea să privească ceilalți către casa ta? Și aici am să te provoc cu imaginație de copil să vezi fațada principală ca pe un chip. Îmi place să întrezăresc chipurile caselor, să consider spre exemplu ferestrele ca fiind ochii unei case, ușa de intrare să o consider ca fiind gura ei, iar acoperișul să-l văd ca pe o pălărie ce conturează întregul ansamblu. De aici din această joacă îți dai seama și de armonia fațadelor, mai ales a celei principale, simți cumva ce-ți place și ce nu, dar dincolo de un exercițiu de imaginație în viața reală ajungi la detalii concrete, la alegeri care vor defini pentru tot restul vieții chipul casei tale. Azi am să mă opresc asupra învelitorii acoperișului, căci peste timp, el este poate cel mai expus intemperiilor, el îți protejează căminul și îți asigură etanșeizarea, dar totodată el definește și stilul în care este ridicată casa.

adelaparvu.com despre acoperisuri Bramac cu strat Glazuron (14)

adelaparvu.com despre acoperisuri Bramac cu strat Glazuron (2)

Cu siguranță ai auzit de Bramac, un brand renumit și apreciat în principal de către arhitecți pentru acoperișuri din țigle de beton. De ce este apreciat de către arhitecți? Pentru că ei știu de rezistența și aspectul frumos al acestui tip de învelitoare care se păstrează peste timp. Până la urmă este vorba și despre orgoliul arhitecților care îți doresc ca peste timp casele și clădirile pe care le proiectează să reziste și să arate impecabil. Cei de la Bramac produc mai multe tipuri de țigle, cu forme diferite, nuanțe diferite astfel încât în funcție de zona geografică și culturală în care sunt ridicate casele să existe opțiuni pentru cea mai bună alegere, atât din punct de vedere tehnic, cât și estetic.

adelaparvu.com despre acoperisuri Bramac cu strat Glazuron (6)

Cea mai recentă inovație de la Bramac este legată de un nou tip de strat protector la nivelul țiglelor denumită Glazuron. Practic, diferite modele de țigle din gama Alpina sunt produse acum cu acest nou strat care asigură o imagine impecabilă în timp a acoperișului. Da, mulți dintre noi nu știm că odată cu trecerea vremii, materialele folosite pentru acoperișuri își schimbă aspectul de la culoare la textură, pot deveni poroase, iar în miciile orificii își pot face loc mușchi, iar curățarea lor este clar dificilă. Ei bine, cu acest nou strat protector Glazuron țiglele Bramac au o peliculă protectoare care păstrează culoarea și textura învelitorii, inclusiv la acțiunea razelor UV sau la acțiunea ploilor acide, astfel că peste zeci de ani de zile acoperișul va arăta ca nou. De altfel garanția pentru țiglele obișnuite este de 30 de ani, iar cu acest nou strat protector Glazuron cei de la Bramac vor să ofere un motiv consistent suplimentar pentru cei care-și doresc un acoperiș estetic și rezistent pe viață.

adelaparvu.com despre acoperisuri Bramac cu strat Glazuron (18)

Dintre toate materialele destinate acoperișurilor cu siguranță Bramac nu este ieftin, dar odată ce ți-ai pus țigle nici nu le mai schimbi vreodată. Desigur, pe lângă materiale contează mult manopera și utilizarea accesoriilor indicate de producător. Eu am văzut cum arată aceste țigle atât ca elemente individuale cât și montate pe acoperișuri și pot să-ți spun că mi-a plăcut atât textura lor, dar și gama de culori. Și da, stratul Glazuron se vede și se simte, așa că merită să iei în considerare și această opțiune pentru învelitoarea casei tale. Este o inovație recentă, dar destinată pentru acoperișuri care să treacă cu brio testul timpului. Cere o ofertă, consultă-te cu arhitectul casei tale și decide pe baza tuturor informațiilor primite de la distribuitorii Bramac. Poți chiar să faci un exercițiu de imaginație și cu simulatorul de acoperișuri de pe site-ul Bramac, vezi AICI.

adelaparvu.com despre acoperisuri Bramac cu strat Glazuron (15)

adelaparvu.com despre acoperisuri Bramac cu strat Glazuron (3)

Eu mi-am propus doar să-ți atrag atenția asupra acestui nou tip de învelitoare cu strat Glazuron și să te provoc să te gândești la casa ta nu ca la ceva egoist, ci la modul în care vrei să lași ceva frumos în urma ta prin alegerile pe care le faci. Pe site-ul www.bramatica.ro ai toate produsele Bramac și date de contact, iar pe pagina de Facebook Bramac România ai imagini cu case, dar și noutăți legate de campanii, concursuri și oferte speciale. Și dacă ai întrebări, nu ezita să le scrii la rubrica de comentarii. Cine știe? Poate Vlad Petreanu, care e vocea internetului în căutarea de răspunsuri vizavi de acoperișurile Bramac, va găsi persoanele potrivite de la care să obțină informațiile cerute de tine, așa cum m-a luat și pe mine la întrebări în materialul video de mai jos. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

Foto Bramac/www.bramatica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *