adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, SUA, arhitectura Dimauro Architects, Foto Nat Rea Photography (3)

In Case, Design Interior

Casă mică la mare. De vacanță

Am fost recent pe litoralul nostru și am constatat cu surprindere cât de mult s-a construit în ales în partea de nord, dar uimirea mea a fost legată de numărul mare al blocurilor. E adevărat că sunt mai rentabile din punct de vedere al dezvoltatorilor, dar zău că ideea de vacanță parcă nu se leagă cu cea de bloc. Ca atare, m-am gândit în ce fel de loc mi-ar plăcea să mă relaxez la mare și am dat peste acest bungalou simplu, plăcut, aerisit, o căsuță din lemn care te deconectează doar când o privești din imagini. Dacă vrei să-ți faci o casă de vacanță la mare, una pe care eventual chiar să o și închiriezi, cu siguranță te va inspira cea de față. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, SUA, arhitectura Dimauro Architects, Foto Nat Rea Photography (1)

Suprafață mică, dar plafoane înalte și ferestre generoase, da, asta face ca o casă de vacanță să te transpună mai aproape de natură, să te elibereze de constrângerile urbane, unde privirea dă tot de alte clădiri. Proiectată de biroul de arhitectură Dimauro Architects, bungaloul de față este gândit cu o zonă de zi generoasă, cu bucătărie deschisă, parțial separată și orientarea livingului și a zonei de luat masa către suprafața vitrată. Mai mult, pe lângă mica terasă există și un spațiu de tip verandă acoperită, dar care este conceput din construcție, nu ca și livingul este conceput să aibă imaginea unei verande, orientat către terasa exterioară și cu vedere către mare.

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, SUA, arhitectura Dimauro Architects, Foto Nat Rea Photography (4)

Și când e vorba despre o casă de vacanță nu e musai să te gândești la spații formale sau la amenajări complicate. Aici lungimea casei din lemn a fost folosită pentru înșiruirea funcțiunilor pe o parte cele de zi, pe cealaltă parte cele de noapte. În loc de domitoare convenționale cu pat pe mijloc s-au amenajat paturi suprapuse, care te transpun în atmosfera de tabără. Totul tratat în alb la nivelul finisajului lambirului interior, lemn la nivelul pardoselilor, mobilă deschisă la culoare pentru a-ți da senzația că respiri și evident totul în ton cu peisajul, care este adevărata zona de intereses a întregii case. Până la urmă în vacanță îți dorești să evadezi în natură, nu să schimbi un interior de casă cu altul, nu-i așa? O casă de vacanță mică, șarmantă, funcțională. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, SUA, arhitectura Dimauro Architects, Foto Nat Rea Photography (3)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, SUA, arhitectura Dimauro Architects, Foto Nat Rea Photography (5)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, SUA, arhitectura Dimauro Architects, Foto Nat Rea Photography (8)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, SUA, arhitectura Dimauro Architects, Foto Nat Rea Photography (7)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, SUA, arhitectura Dimauro Architects, Foto Nat Rea Photography (6)

adelaparvu.com despre casa de vacanta la mare, SUA, arhitectura Dimauro Architects, Foto Nat Rea Photography (9)

Foto: Nat Rea Photography

Un raspuns pentru Casă mică la mare. De vacanță

  1. Mie mi-ar placea sa si locuiesc aici :)), mai ales daca as avea marea asa aproape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *