adelaparvu.com despre reamenajare apartament de 57 mp, camera copilului in fosta bucatarie, designer Anna Arcipowska, Foto Michal Mutor (4)

In apartamente, Design Interior

Camera copilului a fost amenajată în fosta bucătărie

Când tinerii își cumpără prima lor locuință, nu pot anticipa nevoile ulterioare pentru situația când ajung părinți. Dar sunt unii care au inspirația să preconizeze ceea ce va urma și să ia măsuri încă dintr-o fază incipientă. Am ales să-ți prezint azi cazul unui cuplu tânăr de polonezi, care au aflat că vor deveni părinți în perioada când căutau un apartament într-un bloc recent construit. Au găsit unul de două camere care avea o suprafață de 57 de metri pătrați într-o zonă bună și liniștită, iar în plus aveau o terasă generoasă de 30 de metri pătrați. Inițial s-au gândit că pot transforma terasa într-un extra spațiu de locuit, dar știi cum se spune că socotelile din târg nu se potrivesc acasă. Dar hai să-ți spun mai multe nu înainte de a-ți posta și planul locuinței de după reorganizare.

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de 57 mp, camera copilului in fosta bucatarie, designer Anna Arcipowska, Foto Michal Mutor (6)

Când au găsit de cumpărat locuința, blocul era încă în construcție. Au aflat că pentru închiderea terasei au nevoie de aprobări și plata unor taxe suplimentare, iar costurile pentru a muta bucătăria pentru terasă erau pur și simplu prea mari și nici nu putea fi făcută legal această mutare. Așa că au apelat la designerul Anna Arcipowska pentru a le face proiectul. Cei doi tineri își doreau încă un dormitor, locuința fiind prevăzută inițial doar cu unul. Designerul le-a propus o soluție de compromis: să transforme spațiul bucătăriei în dormitorul copilului, mai ales că în bloc coloanele de instalații permiteau acest lucru. Apoi, designerul a venit cu ideea de a folosi spațiul generos al holului pentru a configura într-o zonă a acestuia spațiul bucătăriei, ce urma să fie deschis către living. Terasa, deși a fost acoperită poate fi folosită mai mult în perioada caldă a anului, dar nu tot timpul, ei primid autorizație pentru o închidere ușoară și fără posibilitatea de-a încălzi spațiul.

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de 57 mp, camera copilului in fosta bucatarie, designer Anna Arcipowska, Foto Michal Mutor (2)

Așa că la interior cei 57 de metri pătrați au fost reorganizați cu două dormitoare, baia a fost păstrată, iar holul sacrificat pentru bucătărie. Acum, spațiul livingului comunică direct cu bucătăria, care pare reatrasă ca într-o nișă de dimensiuni mai generoase, și cu holul de la intrare. Deși dormitoarele nu sunt generoase, o parte din fostul hol este destinat depozitării, completând necesarul de dulapuri din locuință. În rest, totul a fost tratat cât mai simplu și ordonat cu putință pentru ca tinerii să se bucure de ceea ce i-a încântat la achiziția apartamentului: lumină naturală din plin și ideea unui spațiu de terasă care să poată fi folosit o mare perioadă din an. O locuință simplă, dar aerisită și cu soluții practice pentru reorganizarea ei. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de 57 mp, camera copilului in fosta bucatarie, designer Anna Arcipowska, Foto Michal Mutor (3)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de 57 mp, camera copilului in fosta bucatarie, designer Anna Arcipowska, Foto Michal Mutor (10)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de 57 mp, camera copilului in fosta bucatarie, designer Anna Arcipowska, Foto Michal Mutor (8)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de 57 mp, camera copilului in fosta bucatarie, designer Anna Arcipowska, Foto Michal Mutor (4)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de 57 mp, camera copilului in fosta bucatarie, designer Anna Arcipowska, Foto Michal Mutor (7)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de 57 mp, camera copilului in fosta bucatarie, designer Anna Arcipowska, Foto Michal Mutor (9)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de 57 mp, camera copilului in fosta bucatarie, designer Anna Arcipowska, Foto Michal Mutor (1)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de 57 mp, camera copilului in fosta bucatarie, designer Anna Arcipowska, Foto Michal Mutor (5)

Foto: Michal Mutor

9 raspunsuri pentru Camera copilului a fost amenajată în fosta bucătărie

 1. Oltean Magda spune:

  Buna Adela,

  Cum pot afla de unde a fost achizitionata masuta din bucatarie?

  Sunt in cautarea unei astfel de masute ( dimensiune mica) si nu resusesc sa gasesc in niciun magazin de porfil.

  Multumesc

 2. Bianca spune:

  Buna Adela, ma intereseaza sa stiu care este furnizorul de usi de exterior pe care l-ați folosit în acest caz. Imi doresc o usa asemănătoare, albă în interior. Presupun ca pe exterior este o nuanta de maro.

  Multumesc pentru raspuns

 3. Alexandra spune:

  Buna Adela, m-ar interesa dulapiorul din hol de unde l-as putea achizitiona. Multumesc mult

  • Brigita spune:

   Buna,…aproape sigur picioarele au fost montate ulterior pt. a se potrivi cu bancheta…dulapior asemanator gasiti in IKEA,…Spor la cumparaturi,

 4. Bogdan spune:

  Buna…As dori daca se poate o sugestie cu privirea la culoarea de tapet pe care as dori sa-l montez in dormitor…culoarea pereților este crem iar mobilierul si parchetul este maro inchis…multumesc anticipat

  • Adela Parvu spune:

   Cremurile și marourile se potrivesc bine cu nuanțe de turcoaz, verde, albastru, griuri colorate. Depinde ce-și dorești, ce atmosferă vrei să creionezi în spațiul respectiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *