adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (23)

In Case, Design Interior, Idei pentru acasa

Un adevărat sanctuar al relaxării

Mi-a plăcut la nebunie cum a fost reamenajată căsuța asta, de la materialele folosite la culori, dar mi-a plăcut mai ales povestea ei, care cred că te-ar putea inspira mai ales atunci când e vorba despre o construcție veche. Este vorba despre o un atelier de lucru aflat într-o zonă rurală din Marea Britanie care stătea să cadă. Dar peisajul plăcut al regiunii, dimensiunea proprietății și accesul la ea, plus vegetația existentă în jur, i-a determinat pe Juliette Chamerlain și soțul ei Tom, care au o firmă de renovări (Adcroft Build) să facă ceva cu totul spectaculos. Da, ei se ocupă cu renovări, transformând case vechi pe care ulterior le vând ori fac lucrări de renovare și transformare pentru diverși clienți. De această dată însă au făcut altceva: au cumpărat proprietatea, au amenajat-o și au pus-o la închiriat pentru turiști în portofoliul Unique Home Stays. Deși e o casă mică, ai să găsești o mulțime de idei aici. Un adevărat sanctuar al relaxării, pe care l-au denumit simplu, dar elocvent: The Sanctuary.

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (43)

Aspectul exterior al casei nu ți-ar spune mare lucru atunci când ai ajunge în fața ei, dar spectacolul de abia începe când pășești la interior, pentru ca ulterior să descoperi și terasa din spate.

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (42)

Atuul clădirii vechi? Poziția și faptul că avea în componența ei materiale vechi, cu patină, de la cărămidă la bârne vechi din lemn. Desigur, a fost multă muncă și bătaie de cap, mai ales că a trebuit să-i schimbe destinația clădirii, dar rezultatul este absolut fantastic. Au consolidat vechiul atelier, au schimbat acoperișul și au recompartimentat totul, astfel încât să obțină o casă mică, dar cu deschideri largi. Adică, un dormitor, o baie de-a dreptul luxoasă, un living cu sufragerie și bucătărie în același spațiu a căror ferestre largi se deschid către o terasă minunat amenajată. Ce ți-ai putea dori mai mult pentru o vacanță în doi?

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (27)

Fațada din spatele casei, locul este terasa, se transformă total pe timpul serii, grație modului de iluminare și de decorare.

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (1)

Ce este special la această amenajare? În primul rând combinația de stiluri între rustic și industrial, apoi contrastul de culori și materiale. Acest turcoaz închis dă extraordinar de bine cu lemnul în nunațe de miere și stejar, dar și cu textura cărămizii roșii și cu elementele negre, ca ornamente sau din fier. Practic au mizat pe un singur contrast cromatic pe care l-au reinterpretat în fiecare spațiu. Turcoazul rece și lemnul ori cărămida calde. Ce au făcut în rest? Au adus decorațiuni textile deschise, albe și crem (canapea cu tapițerie deschisă, draperii, lenjerie de pat, covoare, perne) care luminează totul, au inserat piese metalice (vezi cada, corpuri de iluminat, rafturi) care să confere un plus de strălucire.

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (22)

Caracterul casei este dat însă de texturile autentice, de la pardoseala din lemn la cărămida recuperată și folosită pentru placări, de la bârnele vechi recuperate de deasupra bucătăriei la piese de mobilier cu aspect rustic. Au desăvârșit imaginea casei cu decorațiuni mici bine alese și bine plasate, astfel încât în orice partea ai privi să mai descoperi niște detalii, să-ți mai odihnești privirea pe texturi neregulate, imperfecte, dar atât de plăcute, de reconfortante. Până la urmă nimeni nu e perfect pe lumea asta, așa că de ce ar fi perfectă amenajarea unei case? Tocmai aceste imperfecțiuni te fac să te relaxezi, îți dau impresia că nu ai ce strica, nu ai ce deteriora și atunci te miști natural în spațiul respectiv.

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (24)

Terasa este practic un alt spațiu de locuit în aer liber, de la locurile de ședere pe fotolii confortabile cu loc de foc în fața lor la bazinul rotund cu hidromasaj, de la canapeaua de sub pergolă la dușul cu aspect industrial situat pe unul dintre colțuri. Da, un spațiu ușor ridicat deasupra peluzei verzi de iarbă care se termină într-o vegetație matură, de-a dreptul odihnitoare, o perdea naturală care îți dă senzația de protecție. Un loc de vis, un loc unde îți poți crea noi rituali de viață, una orientată către natură și natural, un loc unde să te reculei, să te aduni și de unde să reîncepi în forță, cu bateriile încărcate de frumos, de bine noi aventuri în viața cotidiană. Unde alții au văzut doar o cocioabă Anne și Tom au văzut un sanctuar, și nu doar că și l-au închipuit, dar l-au și materializat superb. Tare mult mi-a plăcut totul. Sper să te inspire și pe tine!

Poți petrece și tu în The Sanctuary o vacanță odihnitoare. Vezi pe site-ul uniquehomestays.com detalii despre cazare rezervări.

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (25)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (23)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (19)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (31)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (20)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (12)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (30)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (2)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (3)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (4)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (5)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (44)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (8)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (6)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (7)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (46)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (45)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (32)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (26)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (36)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (37)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (35)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (14)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (13)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (17)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (15)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (33)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (38)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (39)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (40)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (41)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (11)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (9)

adelaparvu.com despre casa mica in Marea Britanie, turcoaz si lemn si caramida, casa de oaspeti, The Sanctuary, Unique Home Stays, Foto Unique Home Stays (10)

Foto: Unique Home Stays/ The Sanctuary

12 raspunsuri pentru Un adevărat sanctuar al relaxării

 1. Igor spune:

  Extraordinar proiectul! Atât de bine au reușit sa integreze terasa în spațiul de locuit! O casa pentru suflet! E de reținut acest proiect.

 2. Cristina spune:

  Buna, Adela. Urmarim cu interes postarile tale. Multumim. Dar apropo de relaxare, dorim si noi un acvariu. Doar ca spatiul de amplasare ar fi un cerc cu diagonala de aproximativ un metru in peretele dintre bucatarie si living. Dorim si noi idei, dar si persoana care sa le puna in practica. Multumim mult.

 3. Marius Apostolescu spune:

  Cui nu i-ar placea un astfel de loc??!!!. Intrebarea grea abia acum apare: EXISTA in Romania vreun coltisor unde s-ar amenaja asa ceva si nu ar fi: pradat, devalizat sau furat????? nici macar in Ardeal sau la munteni. De curiozitate va-ti interesat ce s-a intamplat cu proiectele Dumneavoastra din Visuri……… Din pacate am vazut si auzit despre multe „grozavii” intamplate chiar si cu localnici din orice zona a tarii. Ce prezentati Dvs. place ochiului si sufletului dar…. devine utopic fiindca….. ramai cu un gust amar de pe urma unui sapiens de caverna. Am fost plecat in cateva tari din VEST si ce m-a izbit cel mai mult (mai ales in oraselele mici- fie Franta, Belgia, Olanda sau Germania-) nu au portile la case inchise. Intr-o astfel de LUME exista si case de 300 de ani care se renoveaza cu cap. Vom ajunge vreo data si noi?

 4. Izolda Bartha spune:

  Foarte frumos! Multora ne-ar place o astfel de locuinta. Si mie… Dar, din pacate , raman doar cu vise. Numai dusumeaua din casa aceasta costa cat casa noastra (adevarat, neterminata). Am lucrat la un atelier de tamplarie, unde lucram numai cu lemn vechi.Se fabrica dusumea, parchet, laminat, decor de perete (stacatto). Toate bune va doresc!

 5. Teodora L. spune:

  … s u p e r b !!!

 6. absolut fantastic. o casa extrem de calduroasa si o locatie plina de vegetatie care binedispune

 7. adrian spune:

  minunat , ceva frumos ce mi-a schimbat seara , felicitari

 8. Carmela spune:

  Buna ziua Adela,

  ai si dimensiunile acestei casute si suprafetele fiecaei incaperi ?
  multumesc.

 9. Stefania spune:

  Superba locuinta, imi place cum ai ales mobila, culorile!

 10. Sebastian spune:

  Superbă casa, ne puteți da un RAL și un nume de marcă pentru vospeaua folosită?

 11. Eugenia spune:

  Superb! Am parcurs fiecare imagine cu multă bucurie, atenție și am mult respect pt cel,cea care a făcut totul.Respect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *