adelaparvu.com despre casa cu interior romantic modern, decorator Asun Anto, arhitect Fernando Agusti (3)

In Case, Design Interior

Romantic și modern combinate în tonuri de alb

Deseori se întâmplă ca într-o familie gusturile să difere, dar un specialist va știi întotdeauna să găsească o cale de mijloc. Spre exemplu, dacă soției îi place mai mult stilul romantic, clasic, cu influențe shabby chic, pe când soțului i-ar plăcea mai mult un stil curat, contemporan, funcțional, cum le-ai vedea combinate? Ei bine, am ales să-ți prezint azi o astfel de casă, una ambientată de către decoratorul spaniol Asun Anto și organizată de către arhitectul Fernando Agusti. Proprietarii nu s-au decis asupra unui stil comun, deși amândoura le plăceau produsele firmei Coton et Bois, dar cei doi specialiști au reușit să contureze interiorul casei pe gustul ambilor soți, având ca reper brandul menționat. Dar hai să-ți spun mai multe despre cum au reușit să combine piese cu alură romantică în spații finisate, dotate și iluminate actual.

adelaparvu.com despre casa cu interior romantic modern, decorator Asun Anto, arhitect Fernando Agusti (7)

Înălțimea încăperilor casei nu este foarte generoasă, însă suprafața lor este amplă, mai ales în zona de zi. Astfel, pentru a echilibra proporțile, dar și pentru a combina gusturile celor doi soți, decoratorul a propuse o gamă de nuanțe deschisă de la bejuri, cremuri la tonuri de alb. Acum, partea de contemporan e la nivelul finisajelor pereților și plafoanelor, unde totul este simplu, inclusiv corpurile de iluminat, adică spoturi peste tot, completate de scafe de lumină. Tot din registrul contemporan este și tâmplăria ferestrelor. Pardoselile sunt din lemn, ceea ce imprimă căldură. În acest cadru clar conturat mobila și decorațiunile joacă un rol important în conturarea atmosferei. Și asta se simte încă de pe holul de la intrare, unde o masă consolă cu finisaj antichizat este încadrată de două fotolii tapițate cu alură clasică, dar covorul este actual, însă conferă textură și senzație de confort.

adelaparvu.com despre casa cu interior romantic modern, decorator Asun Anto, arhitect Fernando Agusti (6)

Din camera de zi ce cuprinde zona de conversație și cea de sufragerie se deschid bucătăria și holul, ambele însă sunt separate cu uși culisante, un alt element actual. Pe lângâ acestea se simt și se văd scafele de lumină, dar care sunt discrete. Spațiul fiind mai puțin înalt corpurile de iluminat suspendate lipsesc.

adelaparvu.com despre casa cu interior romantic modern, decorator Asun Anto, arhitect Fernando Agusti (1)

Zona de conversație și de tv din living este simplu tratată, însă forma canapelelor, modul lor de dispunere simetric față de șemineu și televizor, ca și tapițeriile duc cu gândul la romantism. Totul e legat de texturi și mai puțin de culori și ornamente. Prezența plantelor verzi contează foarte mult în ansamblul camerei pentru că ele imprimă senzația de prospețime și aduc un strop de culoare. De asemenea, contează mult fereastra liberă, care lasă lumina să pătrundă din plin la interior, nefiind obturată de perdele, deoarece fereastra beneficiază de storuri romane și draperii. Draperiile din in imprimă căldură, dar și subliniază verticala camerei.

adelaparvu.com despre casa cu interior romantic modern, decorator Asun Anto, arhitect Fernando Agusti (2)

În spatele uneia dintre canapele mobila cu rol de bibliotecă și cu spații de depozitare închise este foarte simplă, din registrul contemporan. Asta pentru a nu încărca spațiul, mai ales că rafturile sunt locuri pentru expunerea unor obiecte și cărți în ton cu povestea romantică.

adelaparvu.com despre casa cu interior romantic modern, decorator Asun Anto, arhitect Fernando Agusti (4)

În același spațiu de zi coexistă livingul cu sufrageria, la granița dintre ele fiind o zonă de relaxare punctată de un fotoliu și o mășuță cu alură clasică. Veioza de masă subliniază alături de draperia din spate verticala încăperii, unde tonurile deschise domină. Pentru că plafonul este jos, corpurile de iluminat suspendate lipsesc, inclusiv de la locul de luat masa.

adelaparvu.com despre casa cu interior romantic modern, decorator Asun Anto, arhitect Fernando Agusti (5)

Dacă în zona de living canapelele și obiectele decorative sunt romantice, pentru sufragerie mobilierul este simplu și confortabil. Mici detalii precum ornamentele pe picioarele mesei, de altfel actuală, ca și tapițeria scaunelor aduc puțin zona către registrul din cealaltă parte a camerei. Nuanța lemnului picioarelor este mai închisă, dar asta nu deranjează, ci adăugă o notă discretă, dar binevenită de culoare și textură.

adelaparvu.com despre casa cu interior romantic modern, decorator Asun Anto, arhitect Fernando Agusti (10)

La prima vedere bucătăria este actuală, cu mânere frezate, cu dotări și electrocasnice contemporane, însă dincolo de zona de lucru, locul de luat masa este romatic, chiar shabby chic.

adelaparvu.com despre casa cu interior romantic modern, decorator Asun Anto, arhitect Fernando Agusti (11)

Dacă mobila și decorațiunile sunt shabby chic, candelabrul ales este unul simplu, cu finisaj argintiu pentru a se potrivi cu spoturile încastrate la nivelul plafonului, dar și cu electrocasnicele din bucătăria contemporană.

adelaparvu.com despre casa cu interior romantic modern, decorator Asun Anto, arhitect Fernando Agusti (9)

Holul de la etaj este folosit ca spațiu pentru studiu, chiar dacă este zonă de circulație către mansardă unde iluminatul natural se face și prin intermediul ferestrelor Velux.

adelaparvu.com despre casa cu interior romantic modern, decorator Asun Anto, arhitect Fernando Agusti (8)

Pentru ca spațiul să fie la maximum folosit pe holul de la etaj, alveola în care s-a amenajat locul de studiu nu este separată cu pereți. Până la urmă dormitoarele fiind modeste ca dimensiuni, holul a fost perfect pentru amenajarea separată a unui loc de birou.

adelaparvu.com despre casa cu interior romantic modern, decorator Asun Anto, arhitect Fernando Agusti (17)

Camera copilului este mobilată cu strictul necesar, dar designul dulapului realizat pe comandă te duce cu gândul către un stil romantic, la fel ca și piesa de mobilier pe post de birou. Lambriul vine să protejeze pereții, la fel ca și plinta înaltă.

adelaparvu.com despre casa cu interior romantic modern, decorator Asun Anto, arhitect Fernando Agusti (16)

Finisajele pardoselii și ale pereților, ca și tâmplăria sunt din registrul contemporan, pe când mobilierul are un design cu alură clasică.

adelaparvu.com despre casa cu interior romantic modern, decorator Asun Anto, arhitect Fernando Agusti (15)

Dormitorul matrimonial este simplu amenajat cu un pat care are o tăblie contemporană, dar cu un dulap care continuă registrul romantic. Prin organizarea spațiilor se simte că este vorba despre o casă actuală, căci spre exemplu dormitorul matrimonial beneficiază de propria baie, care le rândul ei comunică cu dressingul. Practic, fiecare spațiu disponibil a fost folosit pentru depozitare. O casă plăcută, luminoasă și aerisită în care romanticul este interesant combinat cu contemporanul. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa cu interior romantic modern, decorator Asun Anto, arhitect Fernando Agusti (14)

adelaparvu.com despre casa cu interior romantic modern, decorator Asun Anto, arhitect Fernando Agusti (13)

adelaparvu.com despre casa cu interior romantic modern, decorator Asun Anto, arhitect Fernando Agusti (12)

Foto via Asun Anto

6 raspunsuri pentru Romantic și modern combinate în tonuri de alb

 1. Laura spune:

  Frumos. De ce toate casele frumoase prezentate aici sunt din strainatate ? Eu caut un designer de multa vreme si am vazut multe site-uri ale designerilor romani, dar nu mi-a placut nimic. De ce la noi nu vedem case si apartamente ca asta si altele din strainatate pe care le prezentati aici ?

  • Adela Parvu spune:

   Dragă Laura, sunt și la noi case care arată ca în străinătate, dar de regulă nu mai ajung specialiștii să le fotografieze ori proprietarii nu mai vor ca ele să fie arătate. Apoi, mai e o problemă și cu noi românii pentru că ne așteptăm să fie frumos, dar vrem să fie ieftin, iar asta nu se prea poate. E ca și cum ai vrea să te îmbraci de la piață, dar să arăți ca pe podium 🙂

 2. Teodor Adriana spune:

  puteti sa-mi spuneti de unde ati achizionat masa din living si scaunele?dar si patul alb din camera copilului,va rog!
  App,felicitari,va apreciem f mult!

 3. Ralu spune:

  Buna, si mie mi-ar placea sa vad mai multe articole cu apartamente din Romania.
  La modul ca dimensiunile apartamentelor din Romania au inceput sa fie din ce in ce mai mici si nu iti mai poti face o idee despre amenajare daca dimensiunile sunt atat de diferite..
  Imi place foarte mult ce faci si esti o inspiratie pentru toti!

 4. ela spune:

  Buna Adela! Ce variante ar fi in Romania pentru un parchet asemanator cu cel din aceasta casa? Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *