adelaparvu.com despre apartamentul Slobozia, episodul 9 sezonul 5 Visuri la cheie, bucataria si holul (13)

In Romania Mea

Apartamentul familiei Cârja din Slobozia renovat de Visuri la cheie

Sunt de cinci ani în proiectul Visuri la cheie și pot spune că nu am întâlnit o locuință atât de mică precum cea a familiei Cârja din Slobozia. Bucătăria, baia și holul de la intrare au fost adevăratele provocări, camerele fiind oarecum mai acceptabile. Dar și acestea, pe lângă faptul că erau modeste ca și dimensiuni aveau multe goluri, practic un apartament semidecomandat foarte dificil de amenajat. Valentina este o mamă care își crește singură fiul, pe Rafael, dar nu și-a lăsat nici nepotul deoparte, pe Orlando. Își crește nepotul, de când acesta avea 3 anișori, ca pe propriul fiul și este dedicată celor doi băieți pentru a le oferi toate condițiile de viață decente posibile. A făcut un credit pentru a cumpăra o locuință, deși aceasta este una foarte mică și absolut ineficient organizată.

Corneliu Ulici, prezentatorul emisiunii Visuri la cheie, alături de Valentina, Rafael și Orlando.

Corneliu Ulici, prezentatorul emisiunii Visuri la cheie, alături de Valentina, Rafael și Orlando.

Echipa Visuri la cheie alături de Valentina și băieții lor Rafael și Orlando.

Echipa Visuri la cheie alături de Valentina și băieții lor Rafael și Orlando.

Când am ajuns la ei stăteau cu chirie pentru că nu-și puteau finaliza micul apartament pe care l-au cumpărat. Valentina s-a apucat de renovat, dar faptul că trebuia să plătească chiria lunară nu-i permitea să mai strângă bani pentru a termina amenajarea micului apartament. Află povestea familiei AICI, dar și pe site-ul visurilacheie.protv.ro. Dar tot îți spun eu de apartament mic. Hai să vezi planul.

În prima parte a locuinței este holul din care se deschid minuscula bucătărie, baia, apoi camera cea mare amenajată ca și living și camera băieților, iar la final este dormitorul mamei din care se deschide balconul.

În prima parte a locuinței este holul din care se deschid minuscula bucătărie, baia, apoi camera cea mare amenajată ca și living și camera băieților, iar la final este dormitorul mamei din care se deschide balconul.

Care au fost provocările? Cele mai mari au fost în privința amenajării bucătăriei și băii pentru că pur și simplu nu încăpeau dotările necesare, adică toate electrocasnicele în bucătărie, iar mașina de spălat nici gând să poată fi instalată în baie. Apoi, camerele erau cu trecere dintr-una într-alta, iar balconul putea fi accesat doar din ultima încăpere.

Cum ne-am împărțit spațiile? Ciprian și-a dorit să facă livingul, care urma să fie și camera băieților, Cristina și-a dorit dormitorul mamei, așa că eu m-am ocupat de cele mai mici spații – bucătăria, baia și holul de la intrare. Am reușit însă o mare victorie la ședința noastră și anume să-l convingem pe inginerul Florin Brînzan să tragă instalație de apă pe balcon (de fapt o logie) pentru mașina de spălat. Deci, după ce ne-am asigurat că electrocasnicele au locul lor, au trecut la treabă.

Holul de la intrare l-am tratat ca pe o extensie a bucătăriei. După ușa de la intrare, în care se vede fotografa Sorina Andreica de la ProTv, am prevăzut o oglindă realizată pe comandă la Martplast. Oglinda dă impresia de spațiu mai adânc, dar este pusă strategic și lângă cuier, deci la fix pentru o ultimă verificare înainte de a ieși din casă. Apoi, mobilierul include locul pentru cuptoare (cu microunde și de gătit) și mai departe locul pentru combina încorporată în mobilier.

Holul de la intrare l-am tratat ca pe o extensie a bucătăriei. După ușa de la intrare, în care se vede fotografa Sorina Andreica de la ProTv, am prevăzut o oglindă realizată pe comandă la Martplast. Oglinda dă impresia de spațiu mai adânc, dar este pusă strategic și lângă cuier, deci la fix pentru o ultimă verificare înainte de a ieși din casă. Sub locul de cuier este și un mic pantofar închis. Apoi, mobilierul include locul pentru cuptoare (cu microunde și de gătit) și mai departe locul pentru combina încorporată în mobilier.

Combina frigorifică încorporată în mobilier este situată și aproape de living, așa că poate fi accesată fără a incomoda.

Combina frigorifică încorporată în mobilier este situată și aproape de living, așa că poate fi accesată fără a incomoda.

Față-n față cu mobilierul ce include electrocasnicele mari, tot în hol este un ic loc de luat masa. Locul de luat masa este marcat în lateral de un paravan din MDF traforat, dar totodată și separat față de accesul în baie. Mobila este realizată pe comandă după proiectul meu la Martplast, iar scaunele din lemn sunt de la Dedeman și vopsite de mine într-o culoare de verde măr. Deasupra locului de luat masa este un tablou cu licheni și plante stabilizate de la Arta Grădinilor. Nuanța gri de pe perete este vopsea lavabilă de la Dulux obținută la mașina de colorat. Corpurile de iluminat sunt de la Dedeman.

Față-n față cu mobilierul ce include electrocasnicele mari, tot în hol este un mic loc de luat masa. Locul de luat masa este marcat în lateral de un paravan din MDF traforat, dar totodată și separat față de accesul în baie. Mobila este realizată pe comandă după proiectul meu la Martplast, iar scaunele din lemn sunt de la Dedeman și vopsite de mine într-o culoare de verde măr. Deasupra locului de luat masa este un tablou cu licheni și plante stabilizate de la Arta Grădinilor. Nuanța gri de pe perete este vopsea lavabilă de la Dulux obținută la mașina de colorat. Corpurile de iluminat sunt de la Dedeman.

Mobilierul din hol se continuă în bucătăria care după finisare măsura doar 120 cm lățime. Am mărit puțin golul pentru ca lumina dinspre bucătărie să pătrundă mai bine înspre hol. Gresia în formă de hexagoane este de la Dedeman, iar mobila realizată pe comandă după proiectul meu la Martplast.

Mobilierul din hol se continuă în bucătăria care, după finisare, măsura doar 120 cm lățime. Am mărit puțin golul pentru ca lumina dinspre bucătărie să pătrundă mai bine înspre hol. Gresia în formă de hexagoane este de la Dedeman, iar mobila realizată pe comandă după proiectul meu la Martplast.

În bucătăria lată de doar 120 cm am prevăzut a blatul de pe lîngă perete să aibă lățimea de 40 cm, pentru a exista suficient spațiu în fața lui pentru a accesa sertarele. Ca atare, pe acest blat am prevăzut o plită cu două ochiuri montată pentru a se încadra pe blat. În fața ferestrei mobila are adâncimea de 60 cm pentru a putea monta acolo o chiuvetă. Pe peretele bucătăriei, către fereastră este și locul centralei termice.

În bucătăria lată de doar 120 cm am prevăzut ca blatul de pe lîngă perete să aibă lățimea de 40 cm, pentru a exista suficient spațiu în fața lui pentru a accesa sertarele. Ca atare, pe acest blat am prevăzut o plită cu două ochiuri montată pentru a se încadra pe blat. În fața ferestrei mobila are adâncimea de 60 cm pentru a putea monta acolo o chiuvetă. Pe peretele bucătăriei, către fereastră este și locul centralei termice. Faianța albă este de la Dedeman, la fel ca și electrocasnicele și dotările.

În fața ferestrei am suspendat trei nuci de cocos folosite pe post de ghivece suspendate.

În fața ferestrei am suspendat trei nuci de cocos folosite pe post de ghivece.

Pentru a suplini necesarul de depozitare, dar și pentri a-i facilita Valentinei lucrul în bucătărie, am făcut un alt proiect special: un panou de gard pe post de suport pentru ustensile de bucătărie.

Pentru a suplini necesarul de depozitare, dar și pentru a-i facilita Valentinei lucrul în bucătărie, am făcut un proiect special: un panou de gard pe post de suport pentru ustensile de bucătărie.

adelaparvu.com despre apartamentul Slobozia, episodul 9 sezonul 5 Visuri la cheie, bucataria si holul (6)

În continuarea panoului de bucătărie am prevăzut o altă oglindă care să dea senzația de spațiu mai generos, oglindă montată în dreptul locului de luat masa.

În continuarea panoului de bucătărie am prevăzut o altă oglindă care să dea senzația de spațiu mai generos, oglindă montată în dreptul locului de luat masa.

Motivul hexagoanelor se regăsește atât în desenul pardoselii, cât și în cel al oglinzii.

Motivul hexagoanelor se regăsește atât în desenul pardoselii, cât și în cel al oglinzii.

Baia, un spațiu foarte mic, dar noroc că este ventilat natural. Am prevăzut un loc pentru duș separat cu un panou de sticlă. Am mutat locul vasului de toaletă pentru că incomoda accesul în baie, iar lavoarul este chiar la intrarea în baie.

Baia, un spațiu foarte mic, dar noroc că este ventilat natural. Am prevăzut un loc pentru duș separat cu un panou de sticlă. Am mutat locul vasului de toaletă pentru că incomoda accesul în baie, iar lavoarul este acum chiar la intrarea în baie. Gresia și faianța, precum și dotările sunt de la Dedeman.

Pe peretele opus oglinzii am prevăzut mici cuiere pentru halate de baie și prosoape, dar de asemenea și tablouri decorative.

Pe peretele opus oglinzii am prevăzut mici cuiere pentru halate de baie și prosoape, dar de asemenea și tablouri decorative.

Pentru ca accesul în baie să se facă mai facil, am prevăzut o ușă tip armonică, realizată pe comandă la Martplast.

Pentru ca accesul în baie să se facă mai facil, am prevăzut o ușă tip armonică, realizată pe comandă la Martplast.

Camera mare a fost gândită de Ciprian să fie multifuncțională: living și camera baieților. Deci pe lângă locuri de ședere, a avut în vedre prezența spațiilor de depozitare, două paturi și mese pentru birouri. Mobilierul este realizat pe comandă la Martplast după proiectul lui Ciprian Vlaicu și include culorile preferate ale băieților.

Camera mare a fost gândită de Ciprian să fie multifuncțională: living și camera baieților. Deci pe lângă locuri de ședere, a avut în vedre prezența spațiilor de depozitare, două paturi și mese pentru birouri. Mobilierul este realizat pe comandă la Martplast după proiectul lui Ciprian Vlaicu și include culorile preferate ale băieților. În imagine se vede unul dintre paturi cu spații de depozitare în jur. Finisajele și decorațiunile sunt de la Dedeman.

La o primă vedere al doilea pat nu se vede, dar el este mascat, fiind unul rabatabil. Între cele două paturi Ciprian a prevăzut o legătură prin masca de calorifer realizată din același MDF ca și mobila.

La o primă vedere al doilea pat nu se vede, dar el este mascat, fiind unul rabatabil. Între cele două paturi Ciprian a prevăzut o legătură prin masca de calorifer realizată din același MDF ca și mobila.

La nivelul plafonului Cirprian a vrut să sugereze un teren de fotbal prin cablurile corpurilor de iluminat.

La nivelul plafonului Ciprian a vrut să sugereze un teren de fotbal prin cablurile corpurilor de iluminat. Corpurile de iluminat sunt de la Dedeman.

Opus față de fereastră și după ușa camerei, Ciprian a prevăzut un ansamblu de mobilier cu piese care sunt pliabile și modulare. Masa de birou poate fi trasă de sub zona cu rafturi. În partea superioară e loc pentru tv pentru medaliile și trofeele copiilor. De asemenea, aici Ciprian a făcut și proiectul lui special pentru băieți: o poartă pentru fotbal marcată de o plasă portocalie.

Opus față de fereastră și după ușa camerei, Ciprian a prevăzut un ansamblu de mobilier cu piese care sunt pliabile și modulare. Masa de birou poate fi trasă de sub zona cu rafturi, de asemenea în partea de jos e și locul scaunelor pliabile. În partea superioară e loc pentru tv, dar și pentru medaliile și trofeele copiilor. De asemenea, aici Ciprian a făcut și proiectul lui special pentru băieți: o poartă pentru fotbal marcată de o plasă portocalie.

Patul rabatabil nu se sesizeaz atunci când este închis. Când este lăsat el poate fi sprijinit pe muchia albastră. Culorile de roșu și albastru marchează zonele pentru fiecare băiat în parte. Mai departe se vede dormitorul Valentinei.

Patul rabatabil nu se sesizează atunci când este închis. Când este lăsat el poate fi sprijinit pe muchia albastră. Culorile de roșu și albastru marchează zonele pentru fiecare băiat în parte. Mai departe se vede dormitorul Valentinei.

Dormitorul Valentinei a fost amenajat de către Cristina care a prevăzut deasupra patului o placare cu oglinzi pentru a da senzația de spațiu mai mare. De asemenea, în aceste oglinzi ansamblul de mobilier pare să fie mult prelungit, iar decupajul deasupra tăbliei patului se reflectă în oglindă dând impresia de acoperiș. Oglinzile, mobila sunt realizate pe comandă la Martplast după proiectul Cristinei Joia.

Dormitorul Valentinei a fost amenajat de către Cristina care a prevăzut deasupra patului o placare cu oglinzi pentru a da senzația de spațiu mai mare. De asemenea, în aceste oglinzi ansamblul de mobilier pare să fie mult prelungit, iar decupajul deasupra tăbliei patului se reflectă în oglindă dând impresia de acoperiș. Oglinzile, mobila sunt realizate pe comandă la Martplast după proiectul Cristinei Joia.

Efectul oglinzilor se citește bine deasupra patului unde mobila pare să aibă formă de acoperiș. Pe perete Cristina a prevăzut niște elemente decorative din MDF pentru un efect grafic, iar în loc de noptieră este o comodă care se continută cu rafturi integrate în ansamblul de mobilier.

Efectul oglinzilor se citește bine deasupra patului unde mobila pare să aibă formă de acoperiș. Pe perete Cristina a prevăzut niște elemente decorative din MDF pentru un efect grafic, iar în loc de noptieră este o comodă care se continută cu rafturi integrate în ansamblul de mobilier.

Mobila de depozitare se continuă până în fereastră.

Mobila de depozitare se continuă până în fereastră.

Față-n față cu dulapul Cristina a prevăzut un loc special pentru Valentina, respectiv o masă de toaletă.

Față-n față cu dulapul Cristina a prevăzut un loc special pentru Valentina, respectiv o masă de toaletă. Mobila este realizată pe comandă la Martplast, scaunul tapițat este fabricat la Mobila Dalin achiziționat de la Dedeman.

În locul mesei de toaletă Cristina a amplasat un tablou cu cei doi băieți, tablou pe care l-a pictat special pentru familie.

În locul mesei de toaletă Cristina a amplasat un tablou cu cei doi băieți, tablou pe care l-a pictat special pentru familie.

Pe balconul dormitorului este o zonă funcțională, respectiv loc pentru rufe.

Pe balconul dormitorului este o zonă funcțională, respectiv loc pentru rufe.

În partea mai ascunsă a balconului a fost amplasată mașina de spălat rufe încadrată de mobilier pentru depozitare.

În partea mai ascunsă a balconului a fost amplasată mașina de spălat rufe încadrată de mobilier pentru depozitare.

Imagini de la secvența Mută autocarul când echipa Kempo Slobozia și echipa de fotbal a băieților au fost prezente.

Imagini de la secvența Mută autocarul când echipa Kempo Slobozia și echipa de fotbal a băieților au fost prezente.

adelaparvu.com despre apartamentul Slobozia, episodul 9 sezonul 5 Visuri la cheie (5)

adelaparvu.com despre apartamentul Slobozia, episodul 9 sezonul 5 Visuri la cheie (6)

Echipa Visuri la cheie, de la stânga la dreapta: Cristina Joia, Ciprian Vlaicu, Adela Pârvu, Florin Brînzan.

Echipa Visuri la cheie, de la stânga la dreapta: Cristina Joia, Ciprian Vlaicu, Adela Pârvu, Florin Brînzan.

Săptâmâna viitoare vei descoperi alte provocări, dar mai ales o altă poveste de viață în emisiunea Visuri la cheie. Poți urmări edițiile Visuri la cheie gratuit, online pe protvplus.ro, poți vedea stiri și materiale video pe site-ul visurilacheie.protv.ro, dar și pe pagina de Facebook/Visurilacheie. Până atunci îți spun doar atât: Crede în oameni!

Foto: Răzvan Lupică/ Sorina Andreica – ProTv

40 Responses to Apartamentul familiei Cârja din Slobozia renovat de Visuri la cheie

 1. D. N. spune:

  Felicitări, faceți minuni. Va admir foarte mult.

 2. Alina spune:

  De unde ati achizitionat patul rabatabil?
  Multumesc!

 3. Anca spune:

  Nu pot decat sa ma minunez de câte ori vad un vis împlinit,sunteți geniali,cei mai buni,ma bucur foarte mult pentru toate familiile care au avut norocul si sansa sa li se schimbe viața prin ajutorul vostru,sunteți echipa numărul 1

 4. Radu Bogheanu spune:

  Buna seara, ma intereseaza si pe mine lustra din camera Valentinei. Imi puteti spune de unde este achizitionata? Multumesc

 5. Iulia spune:

  Cum ati adus apa in balcon pt masina de spalat?!

  • Adela Parvu spune:

   S-a tras instalație de apă de la baie prin camera mare până în balcon. Practic țevile au fost trasate din zona de duș de-a lungul pereților până la balcon.În camera mare țevile sunt mascate de mobilier și de masca de calorifer.

 6. Barca spune:

  Sa va dea Dumnezeu multa sanatate intregii echipe faceti minuni. Nu este o satisfactie mai mare sa vezi bucuria unor oameni in acest caz o femeie si baietii ei asa ii considera ea, la munca depusa de voi cu mult suflet.Bravo voua.

 7. MARIA spune:

  Sa fiti cu toti sanatosi si fericiti ,va admir si va iubesc.
  Sunteti minunati.
  Succes in continuare.

 8. Geanina spune:

  Covoarele gri sunt de la Dedeman?

 9. Minodora spune:

  Foarte frumos! 🙂
  …In adancul sufletului speranta-visele,imi spun ca o sa ajungeti si la noi…as vrea sa va intreb daca ati terminat pt anul acesta renovarile….sau mai mergeti inca la familii…sa stiu daca visez doar,sau mai sunt sanse…
  Multumesc,si spor in toate!
  O zi binecuvantata!

 10. oana spune:

  Apartamentul este minunat 🙂 Oglinda si cuierul galben din baie de unde au fost cumparate?

 11. Lazarescu hildegard spune:

  Foarte frumos

 12. Alina spune:

  Buna Adela. De unde ai luat traforajul acela alb de pe hol, iar Cristina de unde a luat plăcile cu dungi paralele negre din camera Valentinei. Vreau și eu la mine in camera că sa para mai mare. Are 2.40/4.00. Va pup pe toți și va iubesc. Tot respectul pt ceea ce faceți.

 13. Elena spune:

  Buna ziua,
  Patul rabatabil este genial, dar mie imi pace foarte mult panoul de gard pe post de suport…

 14. roxana spune:

  De unde s-a achizitionat oglinda cu motive hexagon si ce vopsea ai folosit pentru scaunele verde mar?

  • Adela Parvu spune:

   Cum am scris în articol oglinzile sunt realizate pe comandă la Martplast după proiectul meu. Scaunele le-am șmirgheluit înainte de lac și am aplicat pe lemn vopsea Aqua Matt, care se găsește peste tot în magazinele de bricolaj.

 15. Aura spune:

  Foarte reusita amenajare! Si stiu cat de complicat este cu spatiile (foarte) mici. Imi place partea care cuprinde holul, bucataria și baia. E o idee foarte buna folosirea gardului de sarma pentru agatarea diverselor unelte, obiecte necesare in bucatarie. Rafturile acelea albastre, din bucatarie sunt metalice? Sunt facute pe comanda, si daca da, unde? Sau sunt achizitionate gata facute si au fost vopsite? As fi facut masuta aceea de pe hol, unde se mananca, un pic mai mare, sa incapa 3 persoane, dar stiu ca spatiul a fost foarte limitat.

  • Adela Parvu spune:

   Bună Aura! Rafturile de la bucătărie sunt din lemn și sunt vopsite. Au fost făcute pe comandă după proiectul meu la Martplast.
   Familia poate folosi masa din living dacă vor să stea toți împreună. După cum vezi în planuri, da, e foarte mic spațiul pentru 3 persoane în hol.

 16. Marilena spune:

  Sunteti minunati, Adela! Voi, toata echipa de la Visuri la Cheie

 17. mirela spune:

  caloriferul din bucatarie unde este plasat?

 18. silvia spune:

  Sunteți minunați

 19. Cris spune:

  Adela,
  iti multumesc pentru toate articolele scrise: o adevarata sursa de inspiratie. In aceasta perioada amenajez bucataria care este open space cu intrarea in apartament (apartament mic). Am riscat, inspirandu-ma de la tine si am ales culoarea alb in partea de sus, iar turcoaz in partea de jos a mobilei de bucatarie; intre se afla faianta crem cu imprimeuri hexagonale, iar pe jos gresie care imita parchetul/lemnul.

  Nelamuririle mele sunt:
  1) Ce culoare sa aleg blatul : alb ca si partea de sus a mobilierului sau crem ca si faianta?Si apoi, chiuveta si plita : inox/ crem/alb?

  2) Din ce este facut aceea trecere de la blat la faianta alba din bucataria facuta de tine (asa deschisa) ? Tamplarul mi-a recomandat de inox, dar cred ca taie mult si as alege ce ai pus tu.

  3) Nu este greu de intretinut blatul si chiuveta alba ?????

  • Adela Parvu spune:

   1. Ți-aș sugera blat cu aspect de lemn pentru că ar încălzi combinația rece de culori alb-turocoaz și ai putea să o potrivești mai bine cu faianța
   2. Este o bagheta cu margini siliconate, iar interiorul alb. Dar există acum unele și la nuanță de crem sau care imită aspectul de lemn.
   3. Nu sunt greu de întreținut pentru că suprafețele nu sunt poroase. Murdăria se vede când sprafețele sunt rugoase ori poroase, dar dacă materialele sunt fine, sunt foarte ușor de curățat.

 20. Alexandra spune:

  Buna Adela. Proiectul cu masa si scaunele ascunse din living este facut tot la Martplast? M-ar interesa asa ceva la bucatarie.

  • Adela Parvu spune:

   Alexandra, tot ce este făcut la Martplast este făcut pe baza proiectelor noastre, adică noi le desenăm înainte, iar cei de la Martplast le fac conform schițelor noastre. Ei nu au acest produse de-a gata, deci, dacă vrei așa ceva pentru bucătărie, trebuie să ai un proiect înainte.

 21. Ileana spune:

  Ma minunez de viziunea pe care o aveti atunci cand aveti in fata niste provacari de acest gen. Sincer sunt impesionata.
  Oferiti Servicii, „consultanta” si online, la cerere? Daca da, cum se procedeaza?

 22. marilena spune:

  buna ziua,
  de unde ati achizitionat oglinda din camera Valentinei?
  sunteti minunati!

 23. NADRAG spune:

  DE UNDE POT COMANDA RAFTUL METALIC DE PERETE DIN BUCATARIE ?

  • Adela Parvu spune:

   Bună! Dacă te referi la rafturile turcoaz, ele sunt din lemn vopsit realizate de firma Martplast. Dacă te referi la panoul metalic, ecela e un proiect special, am scris despre el că este dintr-un panou de gard și l-am confecționat pe șantier.

 24. Vera spune:

  Buna ziua, partea de sus din bucatarie unde intra hota si centrala din ce este facuta? Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *