adelaparvu.com despre apartament in stil marin, foto și design interior SAS (1)

In Idei pentru acasa

Apartament elegant în stil marin

Sunt familii care achiziționează apartamente în zona de litoral pe care le folosesc ca și locuințe de vacanță, dar în restul timpului le închiriază. Desigur, un astfel de apartament ar trebui să fie cât mai atrăgător și cei mai mulți mizează pe un stil de amenajare marin lejer. Însă există și proprietari cărora le place ca ambientul să fie elegant, să aibă aspectul unui apartament de hotel de patru stele. Și proprietarii apartamentului de față, locuință care măsoară circa 55 metri pătrați, au visat la ceva elegant, dar cu un buget mai mic, deci nu o investiție foarte mare. Pentru că nu știau cum să îmbine utilul cu frumosul, dar mai ales cu bugetul, au apelat la designerii de la biroul SAS. Aceșia au propus o combinație piese accesibile, mobilă pe comandă și câteva piese mai elegante pentru a echilibra bugetul dat de către proprietari, care a fost de circa zece mii de euro pentru mobilare și decorare, finisajele fiind deja montate de către dezvoltator. Culori de la alb la tonuri de albastru, texturi din lemn și accente de metalice au fost viate de către designeri, care au îmbinat stilul actual cu piese de mobilier cu linii clasice. Rezultatul? Un adevărat sanctuar de răsfăț pentru perioadele de vacanță. Dar hai să vezi ideile aplicate aici.

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, foto și design interior SAS (2)

Locuința are două camere, iar livingul comunică direct cu zona de zi. Peretele de accent din zona de tv este îmbrăcat cu un tapet cu motive geometrice (de AICI) într-o nuanță intensă de albastru, care amplifică ideea de mare și răcoare. Comoda tv este realizată pe comandă și gândită minimalist ca o piesă suspendată cu sertare și o singură nișă lăsată la vedere, unde sunt și prizele pentru tv. Designerii au avut în vedere ca alte tonuri de albastru să fie prezente în ambient, nuanțe care se combină frumos cu parchetul finisaj nuc, mai închis la culoare.

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, foto și design interior SAS (1)

În același spațiu sunt poziționate spate în spate locul de luat masa și canapeaua, dar prin așezarea lor sunt marcate clar funcțiunile. De asemenea, prin prezența corpurilor de iluminat (de AICI) s-a asigurat marcarea funcțiunilor, dar s-a introdus și o nouă textură: cea metalică. Prin accentele metalice s-a conferit un plus de strălucire interiorului, dar și eleganță. Prezența draperiilor în tonuri de bej, alături de celelalte decorațiuni textile și tapițerii imprimă senzația de confort. Canapeaua aleasă (de AICI) este una extensibilă, gândită ca loc extra de dormit în living.

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, foto și design interior SAS (3)

Piesele mari de mobilier sunt simple, cu linii clare, cum e și masa (de AICI), dar scaunele au o alură clasică (modele similare AICI), la fel ca și taburetul măsuță (de AICI) din vecinătatea canapelei. Pe lângă accentele metalice, forma scaunelor aduce acele tușe elegante interiorului.

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, foto și design interior SAS (4)

Bucătăria este deschisă către living și ea a fost tratată minimal tocmai pentru că e vorba despre un apartament de vacanță. Pentru a-i fi atenutat caracterul tehnic, designerii au avut în vedere ca fețele corpurilor suspendate să fie placate cu oglinzi. Frigiderul ales este unul de mici dimensiuni și încastrat în mobilier.

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, foto și design interior SAS (5)

Imaginea simplă și elegantă a bucătăriei este dată și prin modul de finisare al peretelui din zona blatului. Acesta este vopsit cu vopsea lavabilă specială pentru zone umede (cum este și gama Eggshell de la Dulux). De asemenea, laterala corpului suspendat este și ea placată cu oglindă. Partea superioară a bucătăriei amplifică, pe timp de seară, lumina corpurilor de iluminat suspendate deasupra mesei.

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, foto și design interior SAS (6)

Dormitorul este simplu amenajat în aceeași linie cu zona de zi, iar aici, pe lângă culorile finisajelor, modul de aranjare al patului sugerează aerul de vacanță al locuinței.

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, foto și design interior SAS (7)

Baia a fost cea modificată în totalitate ca și finisaje. Acum, după redecorare, are placări ceramice pe pardoseală și în zona umedă (duș) continuată și în spatele vasului de toaletă și al bideului, în rest totul este finisat cu vopsea lavabilă pentru spații umede, inclus pe tavan, de unde și senzația de răcoare. Mobilierul este absolut minimal, iar accentele metalice sunt prezente la nivelul corpurilor de iluminat. Gresia de pe pardoseală (de la Vives) dă impresia de spațiu mai larg datorită modelului 3D imprimat pe plăci.

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, foto și design interior SAS (8)

Textura lemnului este sugerată și în baie prin plăcile ceramice care imită culoarea și desenul fibrei parchetului din restul locuinței.

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, foto și design interior SAS (9)

Un apartament cu multe ferestre, de unde și senzația de luminozitate, dar unde tonurile închise de la albastru la lemn imprimă o atmosferă de cuib, de culcuș. Totul odihnitor, dar și elegant, grație accentelor metalice și formelor curate ale pieselor de mobilier. O amenajare funcțională pentru destinația de vacanță și totodată armonioasă, un stil marin elegant dedicat relaxării. Sper să te inspire și pe tine!

Foto via SAS

5 raspunsuri pentru Apartament elegant în stil marin

 1. Elena spune:

  Buna ziua, Adela,
  Te rog tare mult sa ma sfatuiesti in ce priveste modalitatea de montare a gresiei tip parchet.
  Am niste discutii cu meseriasul nostru si de aceea apelez la ajutorul tau!
  Numai bine iti doresc!
  Multumesc!
  Elena

  • Adela Parvu spune:

   Bună Elena! Îți dai seama că nu știu ce discuții aveți voi 🙂 Montajul se face în funcție de efectul dorit. Nu există o regulă clară. Oricum, dacă îți dorești ca aspectul de lemn să fie amplificat, plăcile se montează întrețesut, similar cărămizii, deci nu una lângă alta.

 2. Elena M spune:

  Este intr-adevar elegant, insa as fi adaugat si niste decoratiuni in stil nautic. 🙂 De exemplu – clopot de nava, o macheta micuta de barca, yacht, un tablou cu o schita de barca, o ancora. 🙂

 3. Catalin Vasilescu spune:

  Buna Adela,

  Arata extraordinar placarea fronturilor de bucatarie cu oglinzi !
  Si eu sunt la capitolul bucatarie si vreau iti cer o parere legat de amenajarea peretelui din zona aragazului – foto atasat.
  Sunt inclinat sa aleg faianta alba de mici dimensiuni sau un mozaic predominant bej (inspiratie din postarile tale 😀 )
  Merci anticipat!

  CBA1059E-6D3C-4802-8979-FF4F7FB1B509

  • Adela Parvu spune:

   Bună Cătălin! Da, ai putea alege alb fără probleme. Dacă vrei să pară mai rustic, ai putea să pui și gresie care imită parchetul, dar lamele lipite pe verticală, ca să imite imaginea unui lambriu 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *