adelaparvu.com apartament redecorat in stil marin, designer Adam Scougall, Foto Yie Sandison (3)

In apartamente, Design Interior

Apartament redecorat în stil marin

Se poate să te îndrăgostești foarte mult de un anumit loc și, de regulă, asta se întâmplă în vacanțe. De ce? Pentru că atunci suntem deconectați, relaxați și fericiți, ca atare avem tendința să asociem anumite locuri și stiluri de amenajare cu o stare de bine. Și da, se prea poate ca într-o vacanță la mare să dai peste un loc inedit al cărui atmosferă ți-ai dori să o regăsești și în ambientul casei. De aceea m-am gândit că reamenajarea apartamentului de față, concepută de către designerul australian Adam Scougall, s-ar putea să te inspire, deoarece el combină stilul marin cu elemente vegetale și piese cu alură rustic elegantă pentru a obține ambiente degajate, confortabile și plăcute din punct de vedere estetic. Dar hai să-ți spun mai multe și să vezi în paralel imaginile de dinainte și după redecorare.

adelaparvu.com apartament redecorat in stil marin, designer Adam Scougall, Foto AS initial (4)

Livingul înainte și după redecorare. Comoda tv a fost păstrată, dar revopsită în alb pentru a se evidenția pe fundalul peretelui îmbrăcat cu tapet cu textură împletită. Canapelele au fost și ele păstrate, dar retapițate.

adelaparvu.com apartament redecorat in stil marin, designer Adam Scougall, Foto Yie Sandison (11)

Când te gândești la stilul marin e clar că alb și albastru sunt nuanțele predominante, însă pentru ca anamblul să nu devină prea rece prezența lemnului este de-a dreptul salvatoare. Lemnul, în special cel masiv conferă căldură interiorului, dă acea stare de bine, de naturalețe pe care ne-o insuflă de regulă natura. De asemenea, împletiturile, de la cele din răchită la cele din rattan duc note de artizanat, dar și materiale naturale la interior. Ca și imprimeuri decorative dungile sunt nelipsite într-un ambient in stil marin, iar alături de ele merg fără probleme cele cu ornamente vegetale, florale sau cu tematică din sfera fructelor de mare.

adelaparvu.com apartament redecorat in stil marin, designer Adam Scougall, Foto AS initial (2)

Bucătăria înainte și după reamenajare. Nu doar mobila, ci și finisajele au fost schimbate, iar transformarea este absolut evidentă. De la aspectul vechi s-a ajuns la o imagine aerisită, contemporană, elegantă.

adelaparvu.com apartament redecorat in stil marin, designer Adam Scougall, Foto Yie Sandison (3)

adelaparvu.com apartament redecorat in stil marin, designer Adam Scougall, Foto Yie Sandison (1)

În apartamentul de față, unde zona de zi include într-un singur spațiu bucătăria, livingul și sufrageria, funcțiunile sunt ușor de indetificat după tipul și așezarea mobilei, dar și prin finisaje. Alb-albastrul este omniprezent de la nivelul bucătăriei, unde mobila este într-o nuanță intensă, dar locul de luat masa și elementull de tip bar diferite (placare cu lemn și respectiv nuanță albă), la living cu canapele în tapițerii de alb și albastru și până la sufragerie marcată de tratarea peretelui în dungile marine.

adelaparvu.com apartament redecorat in stil marin, designer Adam Scougall, Foto Yie Sandison (2)Locul de luat masa adiacent bucătăriei a devenit unul dintre cele mai plăcute colțuri ale locuinței.

Și texturile din lemn sunt prezente peste tot în zona de zi, de la placarea din zona de luat masa a bucătăriei la parchetul și măsuța împletită din living și până la piesele de mobilă din sufragerie. Deci, texturile , culorile și imprimeurile temei marine se regăsesc peste tot, dar de fiecare dată sunt altfel folosite și combinate pentru ca ansamblul să fie unitar, dar totodată variat și sofisticat. Elementele vegetale sunt introduse plăcut fie prin prezența plantelor de interior, fie prin glastre cu frunze și tablouri.

adelaparvu.com apartament redecorat in stil marin, designer Adam Scougall, Foto AS initial (3)

Sufrageria înainte și după reamenajare. În locul unei oglinzi de-asupra comodei, designerul a placat întregul perete cu oglinzi, iar mobila este așezată diferit pentru a crea un culoar de trecere pe lângă masă.

adelaparvu.com apartament redecorat in stil marin, designer Adam Scougall, Foto Yie Sandison (8)

Dormitorul? Totul în nuanțe neutre deschise, dar accente marine la nivelul draperiilor și culoare la nivelul decorațiunilor, una de contrast împrumutată din lumea coralilor, un portocaliu plăcut care înveselește atmosfera. Texturile din lemn sunt mai puțin prezente, dar, nu lipsesc, în ciuda mochetei care îmbracă pardoseala. Ele se regăsesc la nivelul noptierelor și în structura suport a fotoliului, însă în camera dedicată odihnei decorațiunile textile sunt cele care predomină și imprimă senzația de confort. Un apartament plăcut, care prin ambientare te face să-l percepi mult mai luminos și mai înalt decât este în realitate, așezări simetrice ale mobilei și decorațiuni bine alese care imprimă senzația de ordine și prospețime. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com apartament redecorat in stil marin, designer Adam Scougall, Foto AS initial (6)

Dormiorul înainte și după reamenajare. Noul decor face ca încăperea dedicată odihnei să fie mult mai luminoasă, elegantă și deosebită, grație decorațiunilor textile prezente din plin aici și a modului de amplasare simetric al decorațiunilor pe perete. Draperia are un impact vizual mare în ansamblul camerei.

adelaparvu.com apartament redecorat in stil marin, designer Adam Scougall, Foto Yie Sandison (5)

adelaparvu.com apartament redecorat in stil marin, designer Adam Scougall, Foto Yie Sandison (12)

adelaparvu.com apartament redecorat in stil marin, designer Adam Scougall, Foto Yie Sandison (10)

adelaparvu.com apartament redecorat in stil marin, designer Adam Scougall, Foto Yie Sandison (9)

adelaparvu.com apartament redecorat in stil marin, designer Adam Scougall, Foto Yie Sandison (4)

adelaparvu.com apartament redecorat in stil marin, designer Adam Scougall, Foto Yie Sandison (6)

adelaparvu.com apartament redecorat in stil marin, designer Adam Scougall, Foto Yie Sandison (7)Foto: Yie Sandison

 

7 raspunsuri pentru Apartament redecorat în stil marin

 1. Ramona spune:

  Buna Adela! Ai idee unde putem gasi tapet cu textură împletită?

 2. Carmen spune:

  Am avut 2 apartamente identice in Cosmopolis si m-am hotarat sa le diferentiez printr-o redecorare. Unul dintre cele doua l-am decorat in stil marin si mereu imi da impresia ca sunt la mare mai ales ca daca ies pe geam vad piscina cu oameni balacindu-se.

 3. Andrei spune:

  Salutare,
  Tocmai am terminat de reamenajat dormitorul si seamana foarte mult cu cel din imaginea de mai sus, ma rog, mai putin perdelele, la mine nu au nuanta aia de albastru ci sunt albe complet. As vrea sa lipesc pe peretele din spatele patului un tapet. Am gasit niste oferte bune pe site-ul asta https://www.ka-international.ro/, dar nu stiu ce sa aleg… ce culori credeti ca s-ar potrivi, tinand cont de faptul ca dormitorul si culorile seamana cu cel din imagine?(e vopsit alb) Astept un raspuns deoarece e surpriza si vreau sa arate cat se poate de elegant si nu vreau sa o dau in bara. Multumesc!

 4. Geo P spune:

  Buna!
  Avem o camera de 5/4,5 m, care include bucataria si livingul. Nu stim cum sa amenajam, intrucat avem ferestre si usi destul de prost pozitionate, si jumatate de perete pe care nu putem aseza decat o mobila minimalista. Ai ceva sugestii, poze care ne-ar putea ajuta, te rog?
  Sunt multe aspecte de care ar trebui sa tinem cont, cel mai important fiind faptul ca avem doi copii mici.

 5. Mariana spune:

  Buna Adela. As vrea sa amenajez dormitorul apartamentului pt noi si bebe. In afara de pat nu stiu ce mobila s-ar potrivi. Poti sa ma ajuti cu o idee ? Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *