adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (8)

In apartamente, Design Interior, Romania Mea

Și-au dorit, în apartamentul din București, atmosfera vacanței din Grecia

Se întâmplă deseori ca soții să aibă păreri diferite în privința amenajării locuinței, mai ales în cazul tinerilor, care trec pentru prima dată prin această experiență. Dar chiar dacă unul este mai îndrăzneț și visează obiecte variate, colorate combinate într-un mod eclectic, iar celălalt vrea ceva sigur, simplu și funcțional în tonuri cuminți, cu siguranță au puncte comune, unde vor constata că amândoura le place același lucru. Care poate fi acesta? Locul unde au petrecut o vacanță de neuitat. Așa s-a întâmplat și în cazul de față, unde arhitectul Sergiu Califar a reușit să identifice ceea ce le plăcea tinerilor pentru care urma să gândească amenajarea interioară a apartamentului lor de trei camere. Situat în zona Crângași, aproape de ștrand, apartamentul are o suprafață utilă de circa 83 de mp (cu tot cu balcon). Tinerii proprietari nu au copii, dar s-au gândit la o locuință de trei camere tocmai pentru a se pregăti pentru viitor. Și da, vacanța pe care nu o vor uita și care i-a ajutat să-și stabiească tema de decorare a fost în Santorini. Dar hai să-ți spun mai multe, nu înainte de a-ți posta planul de la dezvoltator ca să vezi cum e împărțită locuința (dormitoarele au fost amenajate altfel decât în plan).

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, plan dezvoltator

Este foarte importantă tema de amenajare pentru că în lipsa ei totul poate fi corect din punct de vedere ergonomic, dar rece ca și imagine. Când ai o tema pe care ți-o stabilești pentru amenajarea casei, atunci te regăsești în ea, știi și după finalizarea lucrărilor ce obiecte de decor ți s-ar potrivi, ce decorațiuni să alegi, ce plante. Casa ta devine locul unde îți creionezi povestea, pe care o savurezi zi de zi pentru a te simți bine, pentru ca timpul tău petrecut acasă să fie unul plăcut. Rolul specialistului, în cazul de față arhitectul Sergiu Califar de la biroul Pure Mess, este să-ți conceapă partea funcțională și cea estetică pentru ca spațiile locuinței să devină fluide, ușor de folosit, ușor de întreținut, dar și aspectuoase, să arate bine chiar și atunci când nu sunt toate obiectele decorative așezate la locul lor.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (3)

Încă din start locuința a fost achiziționată cu o separare din sticlă securizată între bucătărie și living. Așa că toată bucătăria este practic la vedere din zona de zi, de aceea arhitectul a fost atent la finisaje, proporții, texturi și culori. Cea mai mare problemă la bucătărie era prezența centralei termice, imediat după ușa balconului, deci a vedere orice ai face. Arhitectul, împreună cu echipa sa, au gândit însă o soluție de închidere, mascare a centralei ingenioasă. Pentru a permite inspecția tehnică obligatorie care se face odată la doi ani, conform legii, corpul ce ascunde centrala termică este pe roți. Practic poate fi tras cu totul, chiar dacă aparent este un corp soltat cu două uși. De acesta este prins cu o clemă specială fața albă, superioară, care maschează burlanul hotei și care permite desprinderea ușoară la nevoie a corpului centralei.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (15)

Tema Santorini a fost urmărită aici prin texturi, vezi fețele din grilaje de lemn (găsești modele similare la Gold House Concept), nuanța sticlei ce plachează peretele (sticlă securizată, de 6 mm, comandată în Ungaria) și albastrul fronturilor corpurilor de depozitare suspendate. În rest, mult alb și un blat cu textură de lemn pentru a marca tema, dar și pentru a oferi mai multă luminozitate în spațiul mic al bucătăriei.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (11)

În spațiul de zi, care măsoară circa 23 de mp, sunt grupate sufrageria, aproape de intrarea în bucătărie și livingul, cu locul de tv dispus în așa fel încât să fie vizibil și din bucătărie. Pentru living au fost realizate după schițele arhitectului două canapele cu tapițerie plușată și rezistentă la murdărire (comandate la Mavinni Mobili), iar culoarea lor este una care te duce cu gândul la vacanță. Pernele galbene conferă accente luminoase și leagă zona de living cu bancheta din sufragerie, realizată de asemenea la comandă. Fiecare zonă este punctată prin iluminat local, cu corpuri de iluminat achiziționate de la Domicilio, dar ambele funcțiuni sunt legate prin mobilierul ce înglobează locul de tv și biblioteca.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (4)

Din zona mesei un front decorat parțial cu gazon artificial pleacă înspre living, mascând de fapt locul cablurilor pentru televizorul suspendat. De asemenea, pe același perete cu ansamblul de mobilă, arhitectul a prevăzut un tapet de la Rasch, design Barbara Becker, unul cu modele etnice, geometrice în nuanțe subtile, nisipii.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (1)

În dormitorul matrimonial, arhitectul a prevăzut o dispoziție diferită a patului față de sugestia dezvltatorului și asta pentru a nu obtura fereastra generoasă prin care se vede habitatul natural de pe Lacul Morii, care te duce cu gândul la vacanță. A amplasat dulapul cu uși glisante pe toată lungimea camerei și lângă el patul. Pentru ca dulapul să nu pară masiv în încăpere, arhitectul l-a conceput cu fronturi diferite, iar la mijloc a prevăzut prezența unei nișe, având dedesubt sertare, ceea ce preia rolul unei comode de sine stătătoare.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (23)

Patul este, dar și pare mult mai confortabil datorită pernelor generoase ce formează tăblia lui. Peretele este finisat cu textură decorativă care să amintească de peisajele stâncoase din Santorini, iar albastrul tapițeriei de nuanța mării, dar și a acoperișurilor clădirilor din insula grecească. Lângă fereastră, caloriferul a fost mascat, iar deasupra acestuia sunt amplasate rafturi pentru obiecte decorative, ce urmează a fi aranjate de către proprietari, conform propriilor gusturi.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (19)

A treia cameră este mobilată cu gândul la un viitor copil, dar deocamdată are rolul unei camere de oaspeți. Pentru că mobilarea urma să fie una minimală, cu dulap pe toată lungimea camerei, un loc pentru canapea estensibilă, arhitectul Sergiu Califar a făcut cu echipa sa un decor mai special al peretelui. I-a dat o textură mai rugoasă cu glet, apoi a intervenit cu vopsea, iar la final, după ce a obținut aspectul antichizat al suprafeței a pictat o hartă a lumii folosindu-se de un proiector.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (24)

Pentru întreaga amenajare mobila a fost realizată la comandă, după schițele arhitectului, care a ales și texturile și culorile pentru ea. Sergiu Califar spune că pentru amenajările interioare de care se ocupă, preia în întregime și partea de mobilare, lucrând cu un atelier care face special și în exclusivitate pentru clienții săi piesele. Draperiile și storurile sunt din in și sunt realizate tot la comandă cu ajutorul unei firme specializate (Decora House), iar finisajele existente sunt cele din oferta dezvoltatorului imobiliar. Pentru toată amenajarea costurile au fost de 20.000 de euro, inclusiv toate serviciile, de la proiectare la montaj, de la alegerea finisajelor la achiziționarea electrocasnicelor. Un apartament luminos, tineresc, pregătit pentru viața de familie cu ajutorul biroului bucureștean Pure Mess (vezi aici pagina de Facebook a arhitecților și site-ul lor pure-mess.ro). Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (9)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (6)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (8)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (7)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (2)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (14)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (13)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (10)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (16)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (21)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (20)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (22)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (25)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (26)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (27)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (18)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, 83 mp, Design arh. Sergiu Califar, Pure Mess (17)Foto via Pure Mess

7 raspunsuri pentru Și-au dorit, în apartamentul din București, atmosfera vacanței din Grecia

 1. Elena Granzulea spune:

  Buna, de la ce firma sunt canapelele din living?

 2. Cris B spune:

  Te urmaresc cu mare drag, m-am abonat prin email la newsletter dar de vreo 2 saptamani nu mai primesc email cu articolele noi, oare de ce? Multumesc

 3. Popa spune:

  Buna Adela. De unde putem achizitiona jaluzelele acelea din material? Sunt foarte frumoasa

 4. Angi spune:

  Buna
  Costurile de 20.000 euro au inclus si gresie, faianta, mobilier baie, obiecte sanitare, podele/parchet, sau doar tapetul, mobilierul din apartament, dotarea si echiparea bucatariei, corpurile de iluminat, perdele, draperii, garnise si evident…serviciile arhitectului ?
  Multumesc

 5. Alina spune:

  ADELA, imi poti spune, te rog, canapeaua aceea micuta, galbena din zona de dinning de unde a fost achizitionata? Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *