adelaparvu.com despre apartament in stil marin, design interior MM Estudi si Gemma Mateos, Foto ElMueble (2)

In apartamente, Design Interior

Apartament în stil marin frumos amenajat pentru o familie cu copii

Cum ai combina un stil marin cu unul actual, contemporan? Cum ai face să aduci la interiorul locuinței o atmosferă de vacanță, dar fără să ajungi în zona stilului rustic? Ei bine, am ales să-ți prezint acest apartament care este fericit situat pe coasta Mării Mediterane aproape de Costa Brava în Spania. Da, contează peisajul, contează dimensiunea ferestrelor, dar mi-au plăcut mult și soluțiile de organizare, mobilare și decorare aplicate aici. De fapt, este o reinterpretare contemporană a stilului marin, una care poate fi aplicată cu succes în mediul urban, chiar și atunci când nu ai parte de priveliște către mare. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, design interior MM Estudi si Gemma Mateos, Foto ElMueble (12)

Proprietarii acestei locuințe sunt un cuplu tânăr cu doi copii de vârstă școlară, care și-au dorit un apartament de weekend și care au ajuns să locuiască aici pe perioada verii, dar, mai mult, se gândesc să se mute de tot aici când copii lor vor crește. Au visat la un decor în stil mediteranean, dar nu știau cum să împace preferinele lor cu arhitectura simplă, mimimalistă a blocului și cum să organizeze spațiile. Așa că au apelat la specialiști, respectiv la designerii de interior de la biroul MM Estudi și decoratoarea Gemma Mateos. Designerii au prevăzut, în primul rând, organizarea interioară a locuinței în funcție de preferințele familiei, adică zona de zi a fost gândită ca un spațiul generos și luminos în care toți membrii să-și poată petrece timpul împreună. Astfel, în zona cu ferestrele orientate către mare a fost prevăzut locul de ședere, lângă el un loc de lectură și relaxare, mai spre mijlocul spațiului bucătăria. Dormitoarele au fost tratate separat, ele fiind încăperi clar delimitate.

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, design interior MM Estudi si Gemma Mateos, Foto ElMueble (4)

Mi-a plăcut nuanța curajoasă de albastru închis folosită în amenajarea zonei de zi, dar și linia actuală a mobilierului, gândit la tranziția între bucătărie și living ca o placare. Nu-ți dai seama din prima că între bucătărie și living este prezent un ansamblu încăpător de dulapuri și asta și datorită nișei pentru cărți gândită la nivelul înălțimii unei mese. În plus, mobilierul nu are mânere, ci este dotat cu sisteme push, iar fețele lui au aspect de lambriu, evocând astfel stilul marin preferat de către proprietari. Albastrul se regăsește și în husele pernelor de pe banchetele situate în fața ferestrelor, de asemenea și în placare pereților din zona sufrageriei formale mai există un loc de luat masa în bucătărie). De asemenea, există o zonă cu șemineu ce funcționează cu bioetanol, care este placată cu foi metalice vopsite în nuanță de albastru închis, o nuanță ce imprimă senzația de adâncime.

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, design interior MM Estudi si Gemma Mateos, Foto ElMueble (8)

Practic, designerii s-au folosit de nuanța albastră pentru a conferi armonie și coerență întregii zone de zi, dar n-au uitat să creeze contraste cu alb, cum ar fi canapele cu huse albe, pufuri, obiecte decorative albe, scaune albe, tablouri cu paspartuuri albe. Au legat pardoseala cu textură de lemn cu draperiile deschise, dar crem și s-au folosit de această textură caldă și pentru bucătărie, respectiv pentru mobilier. Au imprimat luminozitate prin folosirea blaturilor albe, inclusiv pentru masa insulă și au evitat folosirea de plăci ceramice pentru a nu fragmenta spațiul. De asemenea, e important de menționat faptul că designerii au prevăzut un iluminat punctat, adică pentru fiecare zonă în parte, dar au evitat corpurile suspendate central pentru că locuința nu este foarte înaltă. Au optat mai degrabă pentru spoturi, plafoniere, lampadare, lâmpi, veioze, iar pentru zona mesei din sufragerie au integrat o bandă LED în placarea peretelui.

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, design interior MM Estudi si Gemma Mateos, Foto ElMueble (10)

Desigur că ceea ce captează atenția este în primul rând colțul de la fereastra din living, dar acesta n-ar mai arăta la fel de plăcut dacă întreaga amenajare nu ar fi atât de echilibrată. Există și câteva accente industriale, cum ar fi scaunele de bar, măsuțe mici din fier, galeria din zona de șemineu metalică, dar cu finisaj negru mat. Și locul de luat masa din bucătărie este plăcut conturat, cu un corp de iluminat așezat pe lângă perete, tocmai pentru a nu atrage atenția asupra plafonului jos, iar aici oglinda este intenționat pusă pentru a reflecta lumina și a induce senzația de adâncime. Dacă zona de zi este contemporan tratată, în dormitorul matrimonial și baie și-au găsit locul și piese și decorațiuni mai romantice. O locuință plăcută, bine gândită pentru o familie și cu un decor primitor. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, design interior MM Estudi si Gemma Mateos, Foto ElMueble (13)

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, design interior MM Estudi si Gemma Mateos, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, design interior MM Estudi si Gemma Mateos, Foto ElMueble (14)

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, design interior MM Estudi si Gemma Mateos, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, design interior MM Estudi si Gemma Mateos, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, design interior MM Estudi si Gemma Mateos, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, design interior MM Estudi si Gemma Mateos, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, design interior MM Estudi si Gemma Mateos, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, design interior MM Estudi si Gemma Mateos, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, design interior MM Estudi si Gemma Mateos, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, design interior MM Estudi si Gemma Mateos, Foto ElMueble (17)

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, design interior MM Estudi si Gemma Mateos, Foto ElMueble (15)

adelaparvu.com despre apartament in stil marin, design interior MM Estudi si Gemma Mateos, Foto ElMueble (16)Foto: ElMueble/ MM Estudi

4 raspunsuri pentru Apartament în stil marin frumos amenajat pentru o familie cu copii

  1. Flory spune:

    Dulapul acela lambriu m-a fermecat! Deja ma gandeam pe ce perete imi fac si eu la fel. Cred ca au dezvoltat o pasiune fata de perne. Am vazut perne peste tot.

    • Adela Parvu spune:

      Decoratiunile textile conteaza enorm intr-o amenajare. Cu ajutorul lor poti aduce culoare, textura si senzatia de caldura. In plus, sunt usor de schimbat 🙂 Ma bucur daca te-a inspirat amenajarea de fata Flory!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *