adelaparvu.com despre casa rustica, casa Spania, Asturias, arhitect Jaime Galmes, FotoElMueble (48)

In Case, Design Interior

Au pornit de la trei ziduri ruinate pentru casa lor rustică

Cineva spunea că nu te costă nimic să visezi pentru că visurile sunt gratis. Nu cred că trebuie să facem o corelare cu banii, dar nici nu cred că nu te costă nimic să visezi. Te costă energie, emoție, speranță! Cred cu tărie că e important să visezi pentru că altfel ce rost ar mai avea toate pe lumea asta? Nu cumva totul pornește de la un vis? Proprietarul acestei case a fost într-o excursie pe malul mării și i-a plăcut tare mult zona. Atunci, în vara în care a pășit pe nisipul fierbite și-a spus că și-ar dori să aibă o casă aici, dar au mai trecut încă alți optsprezece ani până ca visul său să devină realitate. Dar a contat faptul că niciodată n-a încetat să viseze, lucru care l-a motivat, l-a făcut să fie pe fază și să nu rateze nicio oportunitate pentru familia sa. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa rustica, casa Spania, Asturias, arhitect Jaime Galmes, FotoElMueble (1)

Casa de față este în Spania și aparține lui Pablo, care împreună cu familia lui se bucură de frumusețile locului. În urmă cu zece ani a găsit o ruină în Asturias, practic trei ziduri vechi care aminteau oarecum de o casă rustică. Având în vedere că la ei e mult mai ușor să obții autorizația de construire dacă există deja o fundație sau o urmă de casă, n-a ezitat să cumpere proprietatea, care pe lângă amărâtele de ziduri avea un teren generos situat aproape de malul mării, într-o zonă cu stânci. Aici vântul și valurile mării cântă, pentru că atunci când se lovesc cu forță de stâncile de pe coastă, prin crăpăturile acestora, ajung să se strecoare ca prin elementele unui fascinant instrument muzical creat de natură. Da, Pablo și familia sa aude din depărtare simfonia marină, dar la el acasă a creat o oază relaxantă creionată în stil rustic. Pentru ca locuința sa să devină realitate a apelat la arhitectul Jaime Galmes, care folosindu-se de vechile ziduri a creat în jurul lor o casă cu ferestre mari, spații ample și logic înșiruite.

adelaparvu.com despre casa rustica, casa Spania, Asturias, arhitect Jaime Galmes, FotoElMueble (2)

Ruinele de secol XVII au fost păstrate, adică zidurile groase de circa 80 de cm, și ele au devenit pretextul și modelul de urmat pentru a reconstitui într-o manieră actuală o casă tradițională din Asturias. Manieră actuală însemând faptul că beneficiază de tot confortul la standardele din ziua de azi – de la instalații la dotări. În locul unor încăperi multe și mici, spațiile au fost create ample și deschise unele către altele, cum ar fi bucătăria ce comunică liber cu sufrageria, practic sunt o singură cameră. Plafoanele noii case sunt înalte, respectiv la 3,20 metri înălțime ceea ce a permis lăsarea grinzilor la vedere, deși ele au fost vopsite în alb pentru a amplifica senzația de lumină, mai ales în camerele unde zidurile de piatră au rămas la vedere. Sunt impresionante ferestrele care pur și simplu lasă lumina naturală să inunde interiorul, dar și crâmpeie superbe de peisaj care pot fi admirate din casă.

adelaparvu.com despre casa rustica, casa Spania, Asturias, arhitect Jaime Galmes, FotoElMueble (11)

Decorul interior este foarte plăcut și nu trădează îmbinarea de nou și vechi. Șarmul rustic este peste tot, de la finisajele alese la ușile interioare antichizate, de la piesele de mobilă cu patină la decorațiunile rustice. Este o casă caldă, care încântă simțurile, care te provoacă să-ți treci degetele peste zidurile de piatră sau să te lași în voia aromei lemnului, care cu aerul sărat al zonei îți dă impresia că ești într-o vacanță continuă. Mi-au plăcut mult decorațiunile textile, din materiale țesute din fibre naturale, ca și petele de culoare prezente în tapițeria canapelei din living, a covoarelor din dormitoare sau a micilor obiecte ce conferă atmosferă. Tare plăcută casa asta. Un vis de venit realitate, dar nu peste noapte, ci în ani de zile, în care fiecare lucru a fost căutat și apoi așezat la locul său. Da, e important să visezi și să ai răbdare să-ți îndeplinești visul. Nimic nu se întâmplă peste noapte, dar important este că se îndeplinește atunci când îți dorești asta din tot sufletul. Sper să te inspire și pe tine casa asta!

adelaparvu.com despre casa rustica, casa Spania, Asturias, arhitect Jaime Galmes, FotoElMueble (15)

adelaparvu.com despre casa rustica, casa Spania, Asturias, arhitect Jaime Galmes, FotoElMueble (3)

adelaparvu.com despre casa rustica, casa Spania, Asturias, arhitect Jaime Galmes, FotoElMueble (4)

adelaparvu.com despre casa rustica, casa Spania, Asturias, arhitect Jaime Galmes, FotoElMueble (7)

adelaparvu.com despre casa rustica, casa Spania, Asturias, arhitect Jaime Galmes, FotoElMueble (8)

adelaparvu.com despre casa rustica, casa Spania, Asturias, arhitect Jaime Galmes, FotoElMueble (6)

adelaparvu.com despre casa rustica, casa Spania, Asturias, arhitect Jaime Galmes, FotoElMueble (13)

adelaparvu.com despre casa rustica, casa Spania, Asturias, arhitect Jaime Galmes, FotoElMueble (9)

adelaparvu.com despre casa rustica, casa Spania, Asturias, arhitect Jaime Galmes, FotoElMueble (10)

adelaparvu.com despre casa rustica, casa Spania, Asturias, arhitect Jaime Galmes, FotoElMueble (12)

adelaparvu.com despre casa rustica, casa Spania, Asturias, arhitect Jaime Galmes, FotoElMueble (14)

adelaparvu.com despre casa rustica, casa Spania, Asturias, arhitect Jaime Galmes, FotoElMueble (17)

adelaparvu.com despre casa rustica, casa Spania, Asturias, arhitect Jaime Galmes, FotoElMueble (16)Sursa foto: ElMueble

4 raspunsuri pentru Au pornit de la trei ziduri ruinate pentru casa lor rustică

  1. Toader Aurica spune:

    O amenajare cu simt artistic si bun gust.

  2. Îmi plac foarte mult pereții îmbrăcați în piatră naturală, deși cred că i-aș asocia, mai degrabă, cu o casă de vacanță. Zona de living este ideală pentru o cameră de familie, chit că nu este foarte spațioasă. Mi s-a părut ingenioasă și ideea montării unui perete de geam, la intrare. Schimbă complet situația.

  3. silvia spune:

    O simplitate studiata, o frumusete si liniste dorite de toti in casele noastre. Bun arhitect si bun interior designer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *