adelaparvu.com despre apartament 78 mp, designer Magdalena Motylinska, m2p2.pl foto (6)

In apartamente, Design Interior

Apartament la bloc amenajat în tușe de roșu

Sunt mulți tineri în ziua de azi preocupați mai degrabă de carieră decât de a-și întemeia o familie, așa că acest lucru se simte și în amenajarea locuințelor lor. Uite, am ales să-ți prezint apartamentul unui tânăr cuplu polonez care a decis ca deocamdată, pentru câțiva ani buni de zile, să se concentreze pe carieră și mai puțin pe viața de familie, adică să aibă copii. Așa că atunci când au cumpărat locuința de față, se gândeau cum să modifice totul ca să obțină o cameră în plus, una dedicată birourilor, dar și un loc suficient de generos pentru depozitarea cărților și a bicicletelor. În plus, ambii iubesc culoarea roșie și și-ar fi dorit-o la interiorul casei. Și pentru că nu știau cum să procedeze au apelat la designerul de interior Magdalena Motylińska de la biroul m2p2.pl. Dar hai să-ți spun mai multe și să-ți postez schița cu organizarea interioară de acum (cu tot cu balcoane sunt 78 de mp).

adelaparvu.com despre apartament 78 mp, designer Magdalena Motylinska, m2p2.pl foto (3)

Inițial în loc băii de serviciu și a actualului dressing exista bucătăria delimitată de o parte și de alta de două camere și un hol generos. Designerul a prevăzut reconfigurarea spațiilor, după o expertiză ce a vizat structura de rezistență a blocului și posibilitatea retrasării instalațiilor. De ce? Pentru că toată zona centrală a locuinței a fost modificată, chiar dacă asta a dus la micșorarea spațiului dedicat dormitorului (aici s-a prevăzut baia spațioasă de acum) și la înglobarea într-un singur spațiu a trei funcțiuni: living, sufragerie, bucătărie. Practic, pentru a obține a treia cameră, una situată între dormitor și living, a trebuit mutată baia în dormitor și mutată bucătăria de cealaltă parte a intrăii în locuință. A rezultat un apartament de tip vagon, unde biroul este o încăpere de tranzit între zona de zi și zona de noapte.

adelaparvu.com despre apartament 78 mp, designer Magdalena Motylinska, m2p2.pl foto (9)

Dar ce este special la acest apartament? În primul rând organizarea spațiilor. Dacă în zona de zi totul este clar și la vedere, adică un spațiu deschis unde funcțiuniile se întrevăd prin specificul mobilierului și marcarea cu diverse corpuri de iluminat, în birou lucrurile sunt mai interesante. În spatele bibliotecii ce pare una înzidită, ușa culisantă ascunde dressingul. Practic, intri prin bibliotecă pentru a ajunge în dressing (ușă secretă). Apoi, în dreptul ușii de la balcon, unul generos, care se întinde pe toată lungimea apartamentului și care are acces și din living, au instalat suporturile pentru biciclete. Astfel, acestea sunt suspendate în dreptul ușii duble, care este îmbrăcată cu o draperie simplă, însă a cărui material a fost ales să aibă un impreimeu mai artistic.

adelaparvu.com despre apartament 78 mp, designer Magdalena Motylinska, m2p2.pl foto (4)

În dormitor, lucrurile par clare: locul de pat și accesul către baie. Însă și aici acest acces a fost altfel gândit. În locul unei simple uși, designerul a prevăzut uși culisante generoase, care să lase lumina naturală să pătrundă în baie. Tinerii proprietari și-au dorit o baie unde cada să fie obiectul central, așa că toată amenajarea a fost gândită luându-se în considerare acest lucru. A fost destul de dificil de retrasat instalațiile pentru cada centrală pentru că asta a presupus și modificarea șapei, inclusiv hidroizolarea ei, dar s-a reușit la final acets lucru. Baia a fost finisată însă frumos, cu mozaic și plăci ceramice doar unde a fost nevoie, în rest s-a folosit vopsea lavabilă, obținându-se o imagine actuală, aerisită și plăcută, ca de spa, așa cum și-au dorit cei doi tineri.

adelaparvu.com despre apartament 78 mp, designer Magdalena Motylinska, m2p2.pl foto (5)

Nuanța de roșu aprins se regăsește în fiecare încăpere, dar diferit tratată. Astfel, dacă în living mobilierul este cel roșu, respectiv canapeaua și fotoliulu, în dormitor un perete între este finisat în această nuanță. În rest, există obiecte roșii, inclusiv în birou, dar suprafețele mari, în afara peretului din dormitor nu mai sunt. De ce? Pentru că roșul este o culoare care stimulează atenția și devine obositor, așa că e bine să nu-l ai în fața ochilor. Nu întâmplător designerul a prevăzut culoarea în spatele tăbliei din dormitor pentru că odată ce tinerii se pun în pat, ea nu-i obosește pentru că e în spatele lor. Însă ca efect decorativ este de impact având în vedere că se vede din zona de zi atunci când ușile culisante ce separă camerele rămân deschise. Este folosit din plin albul în locuință și griurile alături de accente negre. Și asta pentru a mai pololi din intensitatea roșului. În plus, pe lângă piesele de mobilă noi, aici sunt altele recuperate (vechi, cele din sufragerie) sau transformate (măsuța din living, noptiere din dormitor). O locuință interesantă. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre apartament 78 mp, designer Magdalena Motylinska, m2p2.pl foto (1)

adelaparvu.com despre apartament 78 mp, designer Magdalena Motylinska, m2p2.pl foto (8)

adelaparvu.com despre apartament 78 mp, designer Magdalena Motylinska, m2p2.pl foto (14)

adelaparvu.com despre apartament 78 mp, designer Magdalena Motylinska, m2p2.pl foto (6)

adelaparvu.com despre apartament 78 mp, designer Magdalena Motylinska, m2p2.pl foto (7)

adelaparvu.com despre apartament 78 mp, designer Magdalena Motylinska, m2p2.pl foto (2)

adelaparvu.com despre apartament 78 mp, designer Magdalena Motylinska, m2p2.pl foto (4)

adelaparvu.com despre apartament 78 mp, designer Magdalena Motylinska, m2p2.pl foto (12)

adelaparvu.com despre apartament 78 mp, designer Magdalena Motylinska, m2p2.pl foto (13)

adelaparvu.com despre apartament 78 mp, designer Magdalena Motylinska, m2p2.pl foto (5)

adelaparvu.com despre apartament 78 mp, designer Magdalena Motylinska, m2p2.pl foto (10)

adelaparvu.com despre apartament 78 mp, designer Magdalena Motylinska, m2p2.pl foto (11)

4 raspunsuri pentru Apartament la bloc amenajat în tușe de roșu

  1. Culbeci Daniela spune:

    Superb!

  2. Ramona spune:

    Superb! Adela , putem apela la tine pentru design interior? Si daca da, cum pot proceda? Multumesc, Ramona Miu!

  3. Flori spune:

    Foarte frumos!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *