adelaparvu.com despre reamenajare apartament de doua camere, design interior Jeanette Trensig (51)

In apartamente, Design Interior

Frumos amenajat apartamentul. Pe hol este locul de luat masa

Noile locuințe au o configurație, în majoritatea cazurilor, deschisă, adică încăperile din zona de zi comunică liber. Și totuși, există de multe ori dorința ca bucătăria să fie separată, la fel ca și holul de la intrare. Dar atunci când se delimitează spațiile, apar zonele de trecere, holurile care devin prea mari și aparent inutilizabile. Ce poți pune pe un hol unde n-ai lumină naturală? Ei bine, am ales să-ți prezint un apartament de două camere reconfigurat unde s-au găsit soluții ingenioase la problemele enumerate mai sus. Este o locuință amenajată în Spania și decorată de Jeanette Trensig, care a folosit inteligent noile spații create în urma separărilor din zona de zi. Dar hai să-ți spun mai multe despre acestă locuință de tip vagon.

Primele spații separate au fost micul hol de la intrare, care s-a dorit a fi prezent pentru a masca zona de depozitare a hainelor și pantofilor, apoi bucătăria. Dacă separarea holului de la intrare (unde există și un wc de serviu) s-a făcut simplu, prin montarea unei uși culisante, iar problema luminii naturale nu era una majoră, în partea a doua a locuinței, la separarea bucătăriei față de living noul hol creat ar fi fost prea întunecat și inutilizabil. Ei bine, designerul a propus un compromis – bucătărie mai mică și o fereastră interioară care să asigure lumina naturală către zona nou creată. Astfel, bucătăria nu este deloc la vedere din living, dar noul spațiu câștigat a putut fi transformat în loc de luat masa, adică sufragerie.

Pentru că locul de luat masa era în zona de trecere dintre intrarea în casă și living, designerul a prevăzut o bancă fixă în dreptul parapetului cu fereastra interioară. Astfel s-a câștigat spațiu suplimentar atât pentru locurile de ședere la masă, cât și pentru zona de trecere cu funcțiunea de hol. Mi-a plăcut faptul că bancheta se continuă frumos după colțul zonei de zi devenind comodă pentru televizor și mobilă de depozitare în living. Camera de zi a rămas practic liberă, aerisită, iar biblioteca este așezată opus ferestrei, deci în zona de trecere către dormitor. Rafturile nu încarcă spațiul, dar sunt ușor accesibile și poziționarea lor este foarte inspirată pe un perete către care o parte din canapeaua colțar este orientată.

Oricum ar alege proprietarii să stea pe canapeaua din living, ei au în față un ansamblu frumos decorat. Mi-a plăcut și soluția de încadrare a tabloului cu două lămpi cu braț reglabil. S-a câștigat spațiu, dar și un iluminat punctat exact unde trebuie pentru lectură sau pe timp de seară. De asemenea, designerul a ales un fotoliu și un taburet care să nu fie la set cu canapeaua și le-a așezat strategic în dreptul ușii ce dă spre dormitor. Culoarul de acces există, dar această organizare face ca livingul să pară mai mare și să nu iasă în evidență prezența ușii. Dormitorul a fost și el reconfigurat pentru ca baia mare să devină una matrimonială, deci cu acces dintre din încăperea dedicată odihnei. O locuință funcțională și delicat decorată. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de doua camere, design interior Jeanette Trensig (5)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de doua camere, design interior Jeanette Trensig (4)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de doua camere, design interior Jeanette Trensig (12)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de doua camere, design interior Jeanette Trensig (10)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de doua camere, design interior Jeanette Trensig (6)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de doua camere, design interior Jeanette Trensig (1)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de doua camere, design interior Jeanette Trensig (2)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de doua camere, design interior Jeanette Trensig (2)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de doua camere, design interior Jeanette Trensig (8)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de doua camere, design interior Jeanette Trensig (7)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de doua camere, design interior Jeanette Trensig (1)

adelaparvu.com despre reamenajare apartament de doua camere, design interior Jeanette Trensig (9)Foto: Jeanette Trensig

7 raspunsuri pentru Frumos amenajat apartamentul. Pe hol este locul de luat masa

 1. Mihaela spune:

  De unde sunt achizitionate lampile din living de pe perete?

 2. Radu spune:

  Foarte bine portionat spatiul ! Imi place biblioteca incorporata.

 3. baban oana spune:

  da si pe mine ma intereseaza lampile,de unde sunt achizitionate?

 4. adriana spune:

  unde a facut bancuta ,locul de luat masa?eu acum am comandat mobila la sipro si nu stiu unde sa comand si o bancuta.multumesc

 5. Echipa spune:

  Buna ziua, lampi asemanatoare ceva mai simple se pot gasi pe site fabricadelumini.ro SPOTlight Erik la 180,65 lei.

 6. Lucia spune:

  Foarte frumos,placut ochiului!

 7. […] aflată imediat a intrarea în casă, s-a dorit a fi separată, dar luminoasă. Soluția? O fereastră interioară către hol încadrată cu mobilier, apoi în loc de fereastra veche, una dublă precum o ușă care […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *