adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (1)

In apartamente, Design Interior, Romania Mea

Iulia și-a amenajat singură apartamentul din București, dar zău că a ieșit frumos

Pe Iulia Banu am cunoscut-o la unul din cursurile de design interior pe care le-au ținut în București. Am remarcat-o din prima pentru că era foarte cochet îmbrăcată, deși ei i se părea că nu e nimic deosebit în vestimentația ei. Apoi, ne-am încins la vorbă cu toții care eram la curs, iar Iulia ne-a arătat mica ei bucătărie fotografiată cu telefonul mobil (ai să vezi o parte din acele poze mai jos). Mi-a plăcut atât de mult încât mi-am spus că trebuie să-i fac o vizită și să-ți spun și ție despre experineța ei. Așa că m-am dus la locuința de trei camere (circa 51 mp) din Floreasca și am rămas surprinsă cât de frumos, eficient și practic a reușit să amenajeze, mobileze și să decoreze totul, în condițiile în care încăperile sunt mici. Pe cuvânt că are talent și chiar am sfătuit-o să-și ducă mai departe această plăcere și pentru alții pentru că se pricepe de minune. Dar hai să-ți spun cum a procedat pentru locuința ei.

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (4)

Iulia a căutat să ajungă la costuri cât mai rezonabile cu amenajarea casei, dar și să fie comod și plăcut pentru familia ei. Pentru fiul ei Robert și-a dorit o cameră veselă și bine organizată, iar pentru ea și soțul ei Cosmin un living unde să poată primi oaspeți. Când s-au mutat în București au optat pentru locuința aceasta pentru că le-a plăcut mult zona, chiar dacă repet încăperile sunt mici, iar balcoane nu au. Însă Iulia a găsit și soluția pentru balcon. A extins cu o structură metalică grilajul ce exista în dreptul ferestrei din camera copilului astfel încât să poată pună mai multe flori decât o simplă jardinieră. Apoi, singură a stat ți a calculat totul în privința mobilierului, a necesarului de piese și le-a potrivit de minune. Înainte însă a ales finisajele, un parchet laminat plăcut de la Hornbach, pereți finisați în alb și uși de asemenea albe (de la Pinum). Pentru că apartamentul este foarte îngust a încercat să optimizeze fiecare colț și să nu-l sufoce de culoare, însă l-a personalizat frumos cu decorațiuni.

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (34)

Bucătăria a fost cea mai mare provocare pentru că spațiul mic și îngust nu părea să fie sufcient și pentru un loc de luat masa. Dar Iulia a reușit să conceapă totul astfel încât acesta să fie prezent și să ofere cele trei locuri necesare familiei ei. Mai mult este și frumos personalizat cu draperii , față de masă și corp de iluminat suspendat, căci această zonă se vede încă de la intrarea în casă. În rest, s-a chinuit puțin cu alegerea și poziționarea pieselor de bucătărie, dar a găsit varianta în care frigiderul este la îndemână lângă masă. Singurul compromis pe care a trebuit să-l facă a fost acela că între plită și chiuvetă n-a avut cum să prevadă suficient blat pentru a prepara alimentele, dar a preferat să aibă în partea opusă mesei un astfel de loc liber, decât să fragmenteze totul cu o chiuvetă pusă într-o parte și plită în cealaltă.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, design interior Iulia Banu (1)

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, design interior Iulia Banu (2)

Lângă bucătărie se află baia, dar și aceasta este tare plăcut amenajată. Iulia s-a folosit de suprafețele pe verticală pentru a depozita obiecte și produse, folosindu-se de o etajeră înclinată.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, design interior Iulia Banu (5)

Holul lung și îngust găzduiește și el dulapuri, numai bune pentru depozitat, iar din el se face accesul către camera copilului și living, iar din living se accede în dormitor.

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (29)

Camera lui Robert este plină de culoare, dar cea mai mare parte a nuanțelor sunt prezente prin decorațiuni. Mobila a făcut-o pe comandă și a ales câteva piese de completare de la IKEA. A avut grijă ca aici, în ciuda dimensiunilor mici ale camerei să prevadă loc de birou, de pat (cu sertare dedesubt), dar și un dulap încăpător, gândindu-se că Robert va crește și va avea nevoei din ce în ce mai mult de spațiu de depozitare. Camera băiatului pare altfel decât cele de bloc obișnuite pentru că ferestrele sunt lungi, până la podea, de aici dechizându-se micul balcon de care-ți spuneam mai înainte. De fapt o consolă metalică ce găzduiește plante, dar care contează mult în atmosfera ambientului.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, design interior Iulia Banu (3)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (11)

Livingul este și el mic, dar Iulia a fost pe fază să nu-l ncarce cu piese mari. Deși nu-i mai place canapeaua, una veche pe care a luat-o cu ea de dinainte de amenajare, este bine încadrată. Se vede că are simț artistic pentru că a completat-o frumos cu un pled portocaliu, în contrast cu tapițeria albastră. În rest, a ales piese mici de mobilă și s-a folosit de rafturi și etajere suspendate, tocmai pentru a lăsa cât mai liberă suprafața pardoselii și astfel camera să poată fi percepută ca fiind mai mare.

adelaparvu.com despre amenajare apartament 3 camere Bucuresti, design interior Iulia Banu (4)

 

Din living se accede în dormitorul matrimonial. Deși mic, este foarte practic amenajat, iar detalii decorative îl personalizează. Dulapul cu oglindă a fost intenționat ales pentru a conferi impresia de spațiu și a amplifica lumina ce vinde pe fereastră, iar zona de bijurii, accesorii, deci la ceea ce are nevoie zilnic este rezolvată deschis chiar lângă intrarea în dormitor. Mi-a plăcut tare mult senzația de intimitate și modul de decorare al fiecărui colț, și rămâi uimit câte aranjamente și obiecte frumoase au putut să-și găsească aici locul în ciuda dimensiunilor mici ale camerelor. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (2)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (27)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (28)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (18)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (3)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (19)

 

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (20)

 

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (21)

 

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (7)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (30)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (31)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (35)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (37)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (36)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (1)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (17)

 

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (14)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (16)

 

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (15)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (12)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (13)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (22)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (26)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (24)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (23)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (5)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (25)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (39)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (38)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (6)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (10)

adelaparvu.com despre amenajare locuinta 3 camere, 51 mp, Bucuresti, design interior Iulia Banu, Foto Dragos Boldea (9)Foto: Dragoș Boldea

30 Responses to Iulia și-a amenajat singură apartamentul din București, dar zău că a ieșit frumos

 1. Camelia spune:

  Arata foarte bine! Felicitari! Sper ca intr-o zi sa imi spun si eu povestea in paginile tale. 🙂
  Adela, cand spui mobila pe comanda, te referi doar la camera copilului? As fi interesata de dulapul mare, alb de pe hol, de unde l-a achizitionat?
  Si crezi ca putem afla si un cost total pentru aceasta schimbare?

 2. Rodica H spune:

  Un apartament foarte frumos amenajat, plin de culoare!

 3. Stefana spune:

  foarte fain 🙂

 4. Superb aranjament ! Simplu dar cu gust 🙂

 5. estera spune:

  Vesel si dragut

 6. Mihaela spune:

  Foarte frumos amenajat! Si eu am o intrebare: stii cumva unde a gasit masa din bucatarie? Sau a facut-o pe comanda? Cu siguranta e mai mica decat mesele standard. Si eu am o bucatarie micuta cu masa pusa in aceeasi pozitie. Trebuie sa o schimb si nu stiu unde as putea gasi o solutie pentru o masa solida, frumoasa si nu prea scumpa.

 7. claudia spune:

  Mihaela, masa wenghe din lemn masiv 90*90 estensibila cu scaune sezut tapitat(eu l-am retapitat cu material impermeabil) este sau a fost la un pret super aprox 900 lei

 8. Irina spune:

  Imi place foarte mult, mai ales livingul si baia!

 9. Laur spune:

  Foarte frumos facut.
  Etajera verticala din baie unde se gaseste ?

 10. alina spune:

  Iulia are simt estetic. Eleganta si placuta locuinta!

 11. Alexandra spune:

  Foarte frumos decorat.Nu am inteles, insa, de ce a fost necesar compromisul din bucatarie.Nu putea muta chiuveta la capatul opus plitei?Astfel ramanea loc intre cele doua, si se forma si „triunghiul” intre electrocasnice, care presupune o organizare corecta a acestora.

 12. George spune:

  Foarte frumos amenajat…albul e magic
  O intrebare am si eu etajera din baie de unde este sau daca este facuta pe comanda vreau si eu dimensiune si sa-mi spui modul de prindere in perete.
  Multumesc frumos.

 13. […] Ce poți pune pe un hol unde n-ai lumină naturală? Ei bine, am ales să-ți prezint un apartament de două camere reconfigurat unde s-au găsit soluții ingenioase la problemele enumerate mai sus. Este o […]

 14. Madalina spune:

  Imi puteti spune unde gasesc placuta magnetica pe alb sau negru ca cea de deasupra biroului?
  Multumesc frumos

 15. Anca spune:

  Superb amenajat. Cu mult gust. M ar interesa mobila de bucătărie la ce firma a comandat o!? Mulțumesc anticipat!

 16. Mariliana spune:

  De unde este chiuveta din baie?

 17. Flori spune:

  imi place foarte mult baia, ce dimensiune are cada?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *