adelaparvu.com despre casa remodelata, design interior Patricia del Olmo, Maiolica Studio, Foto ElMueble (55)

In Case, Design Interior

Rafinament și mai multă lumină într-o casă cu încăperi mici

Locuințele din orașe sunt de cele mai multe ori unele cu încăperi mici, înghesuite, dar avantajul de-a trăi în mediul urban îi convinge pe mulți să facă achiziții de proprietăți neofertante la prima vedere. Și unii chiar au curajul să se avânte în remodelare completă. Casa de față aparține unei familii formată din șase membrii. Situată în Madrid, inițial clădirea veche avea cămăruțe întunecoase și multe holuri. Ei bine, au apelat la o firmă de amenajări care le-a modernizat casa (Maiolica), au extins-o superbă cu o verandă și au transformat spațiile mici într-unele deschise și luminoase. Dar hai să-ți spun mai multe.

adelaparvu.com despre casa remodelata, design interior Patricia del Olmo, Maiolica Studio, Foto ElMueble (1)

Când ai o casă mică este important ca golurile ferestrelor să fie cât mai ample și dacă se poate să obții o înălțime mai mare a camerelor. Dar atenție! Pentru a schimba ferestrele sau pentru a aduce orice modificări pe fațade ai nevoie de autorizație de construire, deci nu poți face asta fără aprobări și fără specialiști. În cazul de față structura casei a fost refăcută tocmai pentru a mări pe înălțime încăperile și pentru a permite configurarea unor ferestre mai mari. Apoi, la nivelul finisajelor, deși mulți se feresc de alb, decoratoarea Patricia del Olmo a prevăzut multe zone cu pardoseli deschise (vezi bucătăria), unitare și zugrăveli în tonuri de alb. Pentru a aduce un plus de căldură în zona de zi parchetul ales este unul plăcut, într-o nuanță de stejar auriu, nuanță continuată subtil la nivelul draperiilor ce subliniază verticala spațiului. Albul vine de pe pereți vine să camufleze noile elemente apărute după remodelare – grinzi și stâlpi. Dar decorul, de la tapițeria mobilierului la tablouri și corpurile de iluminat vin să creioneze atmosfera elegantă dorită aici.

adelaparvu.com despre casa remodelata, design interior Patricia del Olmo, Maiolica Studio, Foto ElMueble (13)

adelaparvu.com despre casa remodelata, design interior Patricia del Olmo, Maiolica Studio, Foto ElMueble (6)

Pentru un plus de confort și rafinament în dormitoare decoratoarea a ales ca pardoselile să fie îmbrăcate cu mochetă de calitate pentru care a așezat covoare în texturi colorate. Apoi, pentru a mări senzația de spațiu s-a folosit de oglinzi și piese de mobilă cu suprafețe lucioase. Ai să vezi astfel de corpuri atât în bucătărie, unde totul este aproape minimalist tratat, dar și în dormitor, unde o masă elegantă servește și ca loc de birou, dar și ca masă de toaletă. În baie însă decoratoarea a ales un mobilier cu aspect vintage inspirat de piesele tradiționale asiatice balineze. Asta aduce un plus de șarm, dar și textură și căldură. În spații tratate simplu – cu zugrăveli simple și pardoseli asemenea, mobilierul, dar mai ales obiectele de decor și corpurile de iluminat contează mult pentru a creiona stilul ambientului. De aceea merită să vezi texturile și nuanțele din detaliile acestei case.

adelaparvu.com despre casa remodelata, design interior Patricia del Olmo, Maiolica Studio, Foto ElMueble (2)

adelaparvu.com despre casa remodelata, design interior Patricia del Olmo, Maiolica Studio, Foto ElMueble (10)

Mi-a plăcut la nebunie veranda, pe care, ca spațiu exterior greu ți-ai închipui-o atât albă pentru că te gândești la praf, la noroi. Dar aici este amenajată frumos și grădina, iar decoratoarea Patricia del Olmo a folosit albul din plin tocmai pentru a amplifica senzația de lumină și spațiu. Practic veranda se află în extensia zonei de zi și ea se vede pe ferestrele largi și ușile cu geamuri ce asigură legătura dintre interior și exterior. Veranda este de altfel o zonă tampon excelentă și față de vecini, care inevitabil sunt mult mai apropiați la oraș, comparativ cu o proprietate la țară. Pe ansamblu o casă unde sunt frumos combinate soluțiile actuale, influențele rustice, piesele cu personalizate, de artizanat și obiecte cu aer vintage. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa remodelata, design interior Patricia del Olmo, Maiolica Studio, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre casa remodelata, design interior Patricia del Olmo, Maiolica Studio, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre casa remodelata, design interior Patricia del Olmo, Maiolica Studio, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre casa remodelata, design interior Patricia del Olmo, Maiolica Studio, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre casa remodelata, design interior Patricia del Olmo, Maiolica Studio, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre casa remodelata, design interior Patricia del Olmo, Maiolica Studio, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre casa remodelata, design interior Patricia del Olmo, Maiolica Studio, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre casa remodelata, design interior Patricia del Olmo, Maiolica Studio, Foto ElMueble (14)

adelaparvu.com despre casa remodelata, design interior Patricia del Olmo, Maiolica Studio, Foto ElMueble (4)Foto: ElMueble

11 raspunsuri pentru Rafinament și mai multă lumină într-o casă cu încăperi mici

 1. Radu spune:

  Pare foarte mare :). Obiectele de artizanat sunt deosebite si intr-adevar de aici vine si rafinamentul.

 2. superba casa……..nu mai zic de serviciul de ceai, capuccino sau ce se serveste in ele…..imi place le nebunie

 3. Liliana Blaga spune:

  Impecabil!!!

 4. Irina spune:

  frumos albul…acum m-ai dat de tot peste cap cu alegerea culorii in living…am alb in living cu geamuri generoase si cand tocmai am ales o culoare semilucioasa de la benjamin moor pe care aveam de gand sa o dau si pe tavan nu numai pe pereti si doar un perete sa fie cu san marco decorativa , acum na ca zau daca mai stiu ce sa fac…

  • Adela Parvu spune:

   Ramai la ceea ce ai ales pentru tine si ai incredere in alegerile tale Irina! Casa asta oricum e pozata pe bucati, deci ceea ce vezi sunt numai zone mici 🙂

   • Irina spune:

    multumesc pentru incredere! apropos’, un sfat daca imi poti da? sa vopsesc si tavanul cu benjamin moor sau sa il las alb si sa mai vopsesc peretele pe care va fi mobila alba cu vopsea decorativa san marco sau sa fie toti peretii cu benjamin moor semi lucioasa (tamplaria geamurilor este gri)?multumesc mult!

    • Adela Parvu spune:

     Draga Irina, nu-mi dau seama de spatiul pe care-l ai. Daca incaperile sunt inalte, adica cel putin 2,70 m inaltime si ai ferestre mari poate arata ok cu vopsea pe tavan. Daca nu, varianta mai sigura este sa ai tavanul alb. Sigur pentru ca e mai usor de intretinut, refacut si incadrat cu profile decorative.

 5. Teodora spune:

  Superbe sunt Doamnă jos pălăria în fața dumneavoastră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *