adelaparvu.com despre vila minimalista design Froma si arh Raluca Popescu (9)

In Case, Design Interior, Designeri si Arhitecti, Romania Mea

Spectaculoasa amenajare in stil minimalist intr-o vila din Bucuresti

Asta e o amenajare pe placul arhitecților noștri, care iubesc spațiile aerisite și piesele de design. Vila de față, o construcție recentă din București, a fost amenajată de tinerii arhitecți Roze Chira si Gheorghe Ghelase de la biroul Froma, sub îndrumarea arhitectului Raluca Popescu. Desfășurată pe mai multe nivele, locuința este complet finisată, mobilată și utilată cu cele mai în vogă dotări și piese de mobilier. Arată spectaculos, deși multora li s-ar părea rece. Dar asta înseamnă stil minimalist – spații generoase și luminoase, în care obiectele vin doar să sublinieze arhitectura debarasată de ornamente a clădirii.

adelaparvu.com despre vila minimalista design Froma si arh Raluca Popescu (11)

Astfel de case pot fi asemănate unor galerii de artă în care obiectele aproape că devin exponate. De aici și atenția care li se acordă. Nu sunt alese orice fel de lucruri într-o locuință minimalistă. Totul merge pe principiul puțin dar de top. Mi-au plăcut mult spațiile umede, respectiv băile, foarte ingenios amenajate și bucătăria. În rest totul e curat și devine mult mai plăcut când amplele încăperi sunt pline…de oameni și voia lor bună :). Dacă-ți place acest stil, nu ezita să intri pe site-ul tinerilor arhitecți froma.ro și să iei legătura cu ei, fie pentru amenajarea casei tale, a sediului de firmă sau a spațiilor comerciale pe care le deții.

adelaparvu.com despre vila minimalista design Froma si arh Raluca Popescu (9)

adelaparvu.com despre vila minimalista design Froma si arh Raluca Popescu (8)

adelaparvu.com despre vila minimalista design Froma si arh Raluca Popescu (5)

adelaparvu.com despre vila minimalista design Froma si arh Raluca Popescu (2)

adelaparvu.com despre vila minimalista design Froma si arh Raluca Popescu (6)

adelaparvu.com despre vila minimalista design Froma si arh Raluca Popescu (1)

adelaparvu.com despre vila minimalista design Froma si arh Raluca Popescu (10)

adelaparvu.com despre vila minimalista design Froma si arh Raluca Popescu (7)

adelaparvu.com despre vila minimalista design Froma si arh Raluca Popescu (12)

adelaparvu.com despre vila minimalista design Froma si arh Raluca Popescu (13)

adelaparvu.com despre vila minimalista design Froma si arh Raluca Popescu (3)

7 raspunsuri pentru Spectaculoasa amenajare in stil minimalist intr-o vila din Bucuresti

 1. Grupul sanitar deosebit ca aranjament si cromatica.

 2. alexandra spune:

  ca sa.i dai caldura acestei case,
  ai nevoie doar de 2-3 copii si un caine de talie medie 🙂

 3. […] Asta a și urmărit designerul și anume să obțină un efect maxim de luminozitate și de spații largi, care să comunice frumos între ele. A tratat pardoselile în zona de zi cu rășină epoxidică, […]

 4. […] suprafețe lucioase. Ai să vezi astfel de corpuri atât în bucătărie, unde totul este aproape minimalist tratat, dar și în dormitor, unde o masă elegantă servește și ca loc de birou, dar și ca masă de […]

 5. Dragos spune:

  Spatiu pierdut. Chiar daca esti in topul Forbes irosirea spatiului e un pacat. E ca o padure cu un copac…

 6. Alina spune:

  Va invit la mine in casa, ca sa vedeti ce amenajare a facut Dna. Raluca Popescu, „profesionistul” arhitect! M-am lasat pe mana ei, crezand ca stie ce face, ca doar de aia am contract-o. Asemenea porcarie de amanajare nu ar fi iesit nici daca il luam pe ultimul cersetor sa imi amenajeze apartamentul, fara niciun fel de studiu in domeniu.

  Am cheltuit o gramada de bani, ca sa imi faca un apartament fara usi intre camere, ca sa imi schimbe destinatia camerelor, din bucatarie sa fac dormitor si din dormitor sa fac bucatarie, si au iesit total aiurea, dar de, m-am lasat pe mana dnei. arhitect, crezand ca ea este o desteapta!

  Am pierdut o gramada de spatiu in casa, elementele de ergonomie lipsesc cu desarvarsire, notiunile de asezare in spatiu a mobilei, a caloriferelor, masurari si dimensiuni, ii lipsesc aceste notiuni! Am constientizat toate problemele ulterior, pentru ca mie imi lipseau aceste cunostinte si de aceea am apelat la arhitect, ca sa iasa ceva frumos, elegant. Din pacate, nu are habar de design interior si nici macar elementele de arhitectura nu le cunoaste serios! In plus, nu cunoaste elemente de urbanism, sau, daca le cunoaste, nu le comunica, pentru a evita sa se agite suplimentar.

  Inclusiv amenajarea acestei vile este urata! Cati bani aruncati pe o asemenea amenajare rece, futurista, cu elemente reci, impersonale, cu spatiu irosit inutil!

  Va rog, Dna. Parvu, pentru binele altor oameni, evitati sa o mai recomandati pe aceasta femeie! V-am spus: va invit la mine acasa sa vedeti ce a putut sa faca!

  • Adela Parvu spune:

   Dragă Alina, îmi pare foarte rău pentru experiența ta. Și eu cred că înainte de toate o casă trebuie să fie funcțională și apoi această funcționalitate frumos armonizată din punct de vedere estetic. Faptul că am prezentat o casă făcută de Raluca nu înseamnă că o recomand, ci arăt alte modalități de amenajare. Cred că e important pentru cei ce sunt în căutarea propriului stil să vadă cât mai multe și să decidă ce vor mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *