adelaparvu.com despre locuinta tinereasca 49 mp, designer Marta Bielewicz, Foto Rafal Lipski (2)

In apartamente, Design Interior

Apartament de două camere, 49 de mp, eficient și plăcut aranjat pentru un cuplu tânăr

Când ai ocazia să-ți achiziționezi prima locuință, nici nu mai contează că e mică sau că e are încăperi dificil de amenajat. Satisfacția să ai în sfârșit locul tău e mai presus de orice. Asta până când începi să te lupți cu metri pătrați disponibili. Dar când știi ce vrei și ce urmărești, totul devine mult mai ușor decât atunci când nu ești decis. Am ales să-ți prezint locuința unor tineri medici din Varșovia, proaspăt căsătoriți, ai căror bunici le-au donat locuința de bloc cu două camere, de 49 de metri pătrați. Numai că în această suprafață este cuprins și balconul generos, la fix ca spațiu de depozitare pentru biciclete, dar un minus la capitolul spațiu în camere. Însă cu ajutorul designeriței poloneze Marta Bielewicz au reușit să aibă tot confortul la care visau. Dar hai să-ți spun mai multe.

Cele mai grave probleme ale locuinței le-au reprezentat bucătăria și baia, ambele foarte mici ca spațiu și care se doreau dotate cu electrocasnice de ultimă generație. Înainte de amenajare, frigiderul nici nu încăperea în mica bucătărie, ci era ținut pe hol. După amenajare însă soluția găsită a fost cea de achiziționare a unui frigider încorporat și de-a muta locul chiuvetei în dreptul ferestrei. S-a renunțat la ideea unei mese clasice și s-a mers pe varianta unui blat suspendat pe console de tip bar. De asemenea, au renunțat la ușa interioară de la bucătărie, care acum comunică cu holul. De aceea, designerul a și prevăzut ca pardoseala din cele două spații să fie unitară. Pentru încăperea destinată băii au stat mult în cumpănă dacă să opteze pentru o cadă sau un duș cu rigolă îngropată, dar până la urmă au rămas la prima variantă, mai ales că nu exista nicicum loc pentru mașina de spălat.

Pentru mașina de spălat rufe au făcut un compromis și anume au instalat-o pe balcon, unul care este închis și care servește și ca loc de depozitare. În schimb au reușit să monteze un vas de wc suspendat, care ajută mult pentru curățenia și întreținerea facilă a băii. Plăcile ceramice le-au ales la fel atât pentru bucătărie, cât și pentru baie, doar că modul în care sunt realizate combinațiile sunt diferite. Când ai o locuință mică nici n-are rost să te complici cu mai multe modele de gresie și faianță. Maximum trei sunt mai mult decât suficiente, iar când combini alb cu gri și apoi mai alegi un model cu imprimeuri n-ai cum să dai greș.

Camera de zi și dormitorul sunt lejer ambientate, cu strictul necesar, într-un mod tineresc cu tușe de stil industrial date de corpurile de iluminat și un mobilier cu accente nordice. În living, pentru bibliotecă, au ales în locul sticlei pentru uși plasă de sârmă, care conferă o textură interesantă și mult mai mată. De asemenea, pentru canapea și pat au ales modele tapițate cu stofă pentru a imprima senzația de confort și căldură, cu atât mai mult cu cât decorul este ușor auster. Iar pentru pete de culoare nu s-au sfiit să opteze pentru tapet în dormitor și accente decorative mai deosebite în camera de zi. Multe suprafețe tratate în alb pentru luminozitate și tonuri de gri pentru un constrast discret. O locuință plăcută, amenajată cu buget mic, dar care răspunde nevoilor de locuire ale proprietarilor. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre locuinta tinereasca 49 mp, designer Marta Bielewicz, Foto Rafal Lipski (4)

adelaparvu.com despre locuinta tinereasca 49 mp, designer Marta Bielewicz, Foto Rafal Lipski (7)

adelaparvu.com despre locuinta tinereasca 49 mp, designer Marta Bielewicz, Foto Rafal Lipski (8)

adelaparvu.com despre locuinta tinereasca 49 mp, designer Marta Bielewicz, Foto Rafal Lipski (3)

adelaparvu.com despre locuinta tinereasca 49 mp, designer Marta Bielewicz, Foto Rafal Lipski (1)

adelaparvu.com despre locuinta tinereasca 49 mp, designer Marta Bielewicz, Foto Rafal Lipski (5)

adelaparvu.com despre locuinta tinereasca 49 mp, designer Marta Bielewicz, Foto Rafal Lipski (6)

adelaparvu.com despre locuinta tinereasca 49 mp, designer Marta Bielewicz, Foto Rafal Lipski (11)

adelaparvu.com despre locuinta tinereasca 49 mp, designer Marta Bielewicz, Foto Rafal Lipski (2)

adelaparvu.com despre locuinta tinereasca 49 mp, designer Marta Bielewicz, Foto Rafal Lipski (10)

adelaparvu.com despre locuinta tinereasca 49 mp, designer Marta Bielewicz, Foto Rafal Lipski (9)
Foto: Rafal Lipski

30 Responses to Apartament de două camere, 49 de mp, eficient și plăcut aranjat pentru un cuplu tânăr

 1. Elena M spune:

  Unde se poate gasi un model de tapet asemanator cu cel din dormitorul prezentat? Multumesc.

 2. Denisa spune:

  Foarte frumos. Observ ca atat masca din fata caloriferelor, cat si dulapul din salon au acelasi model. Un pont unde as putea gasi? Multumesc!

 3. Maya spune:

  Oare paravanul de sticla de la baie de unde l-a cumparat?

 4. Vali spune:

  Masa rotunda aveți idee unde poate fi găsită? Dacă ar fi și extensibila ar fi ideala 🙂 multumesc

 5. Riana spune:

  Îmi place cuvertură după pat, unde o pot găsi? Multumesc.

 6. Alina spune:

  Foarte frumos amenajat apartamentul! O recomandare se poate unde as putea gasi si eu scaune ca cele din livingul apartamentului?
  Mulțumesc

 7. Irina spune:

  Buna, unde pot gasi in Bucuresti scaune ca cele din sufragerie? Multumesc pentru raspuns:)

 8. Alexandra spune:

  Buna ziua, arata foarte bine tot apartamentul.
  Faianta din bucatarie, unde poate fi găsită?
  Multumesc.

  • Adela Parvu spune:

   Alexandra, faianta similara gasesti la Leroy Merlin, Mr.Bricolage (sub denumirea de faianta Metro), dar si la Delta Studio, EvConstruct, SSAB Impex, ProgettoCasa sub denumirea de faianta Subway.

 9. […] generoasă, locuința nu beneficia de o bucătărie mare, dar așa mică cum a găsit-o Marta a organizat eficient totul și a mascat tot ce însemna electrocasnice mari […]

 10. Mari Milea spune:

  Buna! Unde pot gasi oglinzi precum cele din hol? Multumesc!

 11. Elena spune:

  Buna, Adela!Multumesc, pentru toate postarile tale ,ma bucur de ele de fiecare data!
  Frumos aranjat acest apartament!Mi-a placut fotoliul din sufragerie ,ai putea sa-mi spui de unde a fost achizitionat?Iti transmit toate gandurile mele bune si spor in tot ceea ce faci!

 12. Vera spune:

  Mobila de bucatarie de unde este?

 13. Matache Marius spune:

  Inspirat articol. Chiar mi-am cumparat de curand un apartament cu 2 camere in Cosmopolis si o sa ma mut in curand cu viitoarea mea sotie, asa ca suntem in cautare de idei de amenajare. Imi place foooarte mult tapetul din dormitor. De unde pot cumpara si eu asa ceva?

 14. Elena spune:

  Buna, imi place foarte mult nuanta de gri de pe peretii livingului. as vrea sa stiu firma si nuanta vopselelei. Multumesc anticipat pentru raspuns 🙂

 15. Cristina spune:

  Buna ziua, daca ma puteti ajuta cu un sfat, am renovat apartamentul anul trecut, doar ca nu am reusit sa schimbam gresia din hol si bucatarie, iar acum imi pare rau. Exista vreo posibilitate sa fie vopsita? Nu imi place culoarea, altfel gresia arata f bine… sau ce alta varianta as mai avea, inafara de a o da jos😊☺multumesc mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *