adelaparvu.com despre casa rustica catalana cu interior elegant decorat, design interior Gemma Mateos, Foto ElMueble (10)

In Case, Design Interior

De poveste casa asta rustică locuită de o familie tânără cu copii

Da, poate că stilul rustic nu pare să fie opțiunea pentru un cuplu tânăr cu copii, dar sunt familii, care asaltate de valul tehnologic își caută refugiul acasă într-o poveste rustică. După ce au avut o locuință modernă, cu mobilier și finisaje contemporane, gusturile tinerilor de care-ți vorbesc azi s-au schimbat radical atunci când au devenit părinți. Au căutat nu numai să se simtă bine acasă, ci chiar să se mute undeva la curte. Și dorința lor a fost ca viitorul lor cămin să fie unul tradițional catalan, căci familia de care-ți spun este din această regiune a Spaniei. Au găsit ceea ce căutau, dar mai departe nu știau cum să amenajeze totul, așa că au apelat la un specialist, la decoratoarea Gemma Mateos, care le-a ghidat pașii și alegerile pentru a creiona ambiente de poveste pentru familia lor. Dar hai să afli mai multe.

adelaparvu.com despre casa rustica catalana cu interior elegant decorat, design interior Gemma Mateos, Foto ElMueble (2)

De cele mai multe ori o casă veche rustică, indiferent de zona geografică și culturală în care se află, încântă prin detaliile sale arhitecturale, fie că e vorba despre bârnele acoperișului, despre ușile vechi, despre forma casei sau de cea a plafoanelor. Aici, pe tânărul cuplu l-a cucerit tavanele boltite și prezența finisajelor ceramice vechi, dar odată ce au achiziționat casa nu mai găseau idei pentru ambientarea ei. Deși pare mare și spațioasă în imagini, și asta grație nuanțelor de alb alese de către decoratoare, camerele erau mici și dificil de amenajat. Orice casă rustică, de la țară era gândită cu încăperi mici, ca să poate fi repede încălzite. Aici, aceste încăperi au fost deschise unele către altele pentru a se crea zone mai largi în care lumina să pătrundă în voie. De asemenea, podul casei de piatră a fost mansardat, dar la fel, panta acoperișului punea probleme pentru poziționarea mobilierului și crearea locului pentru baie. Dar totul a fost rezolvat pentru că au avut parte de un decorator de interioare.

adelaparvu.com despre casa rustica catalana cu interior elegant decorat, design interior Gemma Mateos, Foto ElMueble (15)

Ce a făcut specialistul pentru familia de aici? S-a axat pe dorința tinerilor de-a se bucura de terasa și grădina casei, așa că a gândit totul în relație cu exteriorul. A prevăzut organizarea zonelor astfel încât, spre exemplu, să existe o legătură facilă între bucătărie, living și terasa acoperită. Apoi, a mizat pe simplitate și a ales albul pentru zugrăveli pentru a conferi armonie unui plafon foarte dinamic ca și volume (multe forme – arcade, bolte), dar și mai multă luminozitate. Apoi, pentru pardoseli a optat la parter pentru plăci ceramice, tocmai pentru a le fi ușor să întrețină curățenia având în vedere că circulația, mai ales pe timpul veri, este una intensă între interior și exterior, iar pentru dormitoare a ales parchet (și plintă albă). Apoi, în aceste spații simplu finisate a ales ca mobila care ocupă suprafețe mari – canapele, paturi, bucătărie, să fie deschisă la culoare și pe lângă ea a condimentat totul cu piese mai mici în texturi naturale.

adelaparvu.com despre casa rustica catalana cu interior elegant decorat, design interior Gemma Mateos, Foto ElMueble (17)

Simplitatea e greu de obținut mai ales când tentațiile sunt atât de mari în privința culorilor și obiectelor, dar decoratoarea a ales varianta cea mai sigură pentru ambientare. În camerele aerisite a venit cu detalii frumoase, de la coloanele sculptate din lemn în dormitor la șemineul din living, de la ferestrele colorate în verde la glafurile din lemn. Culorile? Normal că există, dar la nivelul obiectelor și decorațiunilor. Ai să vezi ce impresie pregnantă îți vor lăsa tonurile de albastru din dormitor, dar asta pentru că decoratoarea a ales o cuvertură și un covor în tonuri de albastru. Și florile, florile contează nu doar pentru prospețimea pe care o conferă casei și terasei, ci și prin nuanțele lor. Merită să observi și organizarea spațiilor – de la masa insulă din bucătărie situată pe centrul spațiului, acolo unde tavanul este mai înalt și până la zona de lavoare din dormitorul matrimonial, una aflată la vedere tot din cauza înălțimii, a traseului instalațiilor, dar și din dorința de a asigura cât mai multă lumină naturală la mansardă. O casă simplă, dar tare plăcută, o poveste rustică în tușe delicate de nuanțe excelent ponderate cu mult alb și culori naturale la nivelul pardoselilor. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa rustica catalana cu interior elegant decorat, design interior Gemma Mateos, Foto ElMueble (1)

adelaparvu.com despre casa rustica catalana cu interior elegant decorat, design interior Gemma Mateos, Foto ElMueble (3)

adelaparvu.com despre casa rustica catalana cu interior elegant decorat, design interior Gemma Mateos, Foto ElMueble (5)

adelaparvu.com despre casa rustica catalana cu interior elegant decorat, design interior Gemma Mateos, Foto ElMueble (4)

adelaparvu.com despre casa rustica catalana cu interior elegant decorat, design interior Gemma Mateos, Foto ElMueble (10)

adelaparvu.com despre casa rustica catalana cu interior elegant decorat, design interior Gemma Mateos, Foto ElMueble (11)

adelaparvu.com despre casa rustica catalana cu interior elegant decorat, design interior Gemma Mateos, Foto ElMueble (7)

adelaparvu.com despre casa rustica catalana cu interior elegant decorat, design interior Gemma Mateos, Foto ElMueble (8)

adelaparvu.com despre casa rustica catalana cu interior elegant decorat, design interior Gemma Mateos, Foto ElMueble (9)

adelaparvu.com despre casa rustica catalana cu interior elegant decorat, design interior Gemma Mateos, Foto ElMueble (6)

adelaparvu.com despre casa rustica catalana cu interior elegant decorat, design interior Gemma Mateos, Foto ElMueble (12)

adelaparvu.com despre casa rustica catalana cu interior elegant decorat, design interior Gemma Mateos, Foto ElMueble (13)

adelaparvu.com despre casa rustica catalana cu interior elegant decorat, design interior Gemma Mateos, Foto ElMueble (14)

adelaparvu.com despre casa rustica catalana cu interior elegant decorat, design interior Gemma Mateos, Foto ElMueble (16)

adelaparvu.com despre casa rustica catalana cu interior elegant decorat, design interior Gemma Mateos, Foto ElMueble (18)
Foto: ElMueble

21 Responses to De poveste casa asta rustică locuită de o familie tânără cu copii

 1. Andrei Alina spune:

  O casa frumoasa, primitoare, luminoasa de care m-am indragostit la prima vedere. 🙂

 2. Daniela spune:

  Este foarte frumoasa. Deja m-am gandit la niste idei 🙂 Multumesc Adela :0

 3. roxana spune:

  Abia asteptam sa am putin timp sa deschid mailul tau, Adela! e haios rau! trec de la „VLOOKUP(D18,’Y…” la frumuseti simple si care parca-ti mangaie ochii si inima. Spatiul interior se continua cu naturalete in exterior, totul e atat de frumos dar si foarte eficient. Gata! inapoi la treaba!

 4. Dorina spune:

  Tot ce ne prezinti este frumos si imi lumineaza privirea… Adela, newsletter-ul tau este singurul pe care il citesc constant. Felicitari!

 5. Nu pot sa zic ca ma dau in vant dupa lucrurile vintage, dar combinate cu elementele romantice parca prind viata si-ti lasa o cu totul si cu totul alta impresie, una de acasa 🙂

 6. Rodica spune:

  Mie imi plac tare mult aceste amenajari vintage, poate pentru ca am mai inaintat in varsta 😛 . Cand eram mai tanara imi placea tot ce era modern. De asemenea, imi plac locuintele ca aceasta, prezentate cu un dram de dezordine, chiar daca aceasta este „controlata” , mi se pare ca arata putin din preocuparile proprietarilor, ca sunt vii, fata de acelea excesiv de ordonate care oricat de frumoase ar fi, par goale de viata si sentimente.

 7. […] Adela Parvu Da, poate că stilul rustic nu pare să fie opțiunea pentru un cuplu tânăr cu copii, dar sunt […]

 8. Imi place mult! Totul foarte deschis si cu cateva pete de culoare!

 9. 251989Stefan spune:

  Va multumesc pentru acest articol sunteti cea mai tare!

 10. RODICA spune:

  Este o casă gingașe (dar aș fi vrut să văd și fațadele ! ), nu aș caracteriza-o drept „caldă ” din cauza albului ( de altfel foarte bine justificat ), poate ca o fondantă . Caldă , poate datorită formelor interioare ale plafoanelor și faptului că te simți bine când îi teci pragul . Totdeauna când am proiectat o casă , „m-am plimbat ”prin ea să văd dacă „mă simt bine ”, aceiași senzație am avut-o și în acest spațiu . Bine înțeles că frumusețea unei case este strâns legată de decorația interioară care dacă este „găsită ” cum trebuie , este o reală plăcere să vi acasă , dacă nu , nu !

 11. Radu spune:

  Am derulat fotografiile cu sufletul la gura. E sentimentul acela cand cauti ceva si in fine gasesti. Ne-ai inspirat din nou. Multumesc.

 12. enil009 spune:

  Ar fi interesant de stiut unde se afla casa. Stilul este rustic generic, nu poate fi atribuita Frantei, Italiei sau Spaniei, dar se poate afla in oricare dintre aceste tari.

 13. Bog spune:

  Salve!

  Ai un blog/site cu adevarat de ajutor in unele cazuri. Ai fi si mai de ajutor daca la materialele pe care le publici ai folosi niste taguri (#caselemn #gradini etc)

  Si pentru ca esti mult mai in tema as vrea sa te intreb urmatoarele: stii firme serioase care lucreaza in zona Capitalei pe lemn/metal pt o casa de locuit?

  Intreb pt ca de cateva luni caut niste firme serioase care sa poate realiza un proiect chiar si tip pe structura de lemn sau metal cu un buget limitat si nu prea gasesc in zona marelui oras!

  Cu multumiri anticipate..Bogdan!

  • Adela Parvu spune:

   Buna Bogdan! Aproape de capitala nu stiu. La noi toate firmele serioase sunt aproape de padure, adica de unde se exploateaz lemnul. Dar daca aflu ceva intre timp iti spun. Cu buget limitat case pe structura din lemn iti poate face Danut Hotea, dar e din Maramures 🙂

 14. Bog spune:

  Salut din nou! 🙂

  Eu incerc sa-mi fac o casa rezonabila si cu o suprafata mica ( greu de gasit proiecte prin Ro sub 100 mp2).

  Am analizat destul de multe proiecte dar ce e foarte interesant majoritatea firmelor nu-si dau adresa de contact fizica..cam ciudat..

  Pe mine ma intereseaza sa dau de o firma care executa cap coada un proiect si am constatat cu surprindere ca in Bucuresti unde in teorie avem cel mai dezvoltat segment in realitate avem cei mai putini constructori. ( scuze pt lipsa virgulelor dar sint pe drum si cu un smartphone mai slab).

  Iti multumesc pt raspuns! Puteam sa mai dau si eu niste link-uri dar n-as vrea sa se considere reclama! 🙂

  • Adela Parvu spune:

   Poti sa dai linkuri nu ma supar, mai ales daca le prinde bine celorlalti cititori. Am cunoscut de curand un patron tanar care are o firma care construieste case, dar in zona Berceni. Daca te intereseaza iti dau contactul lui 🙂

 15. Iulia spune:

  Unde pot gasi planul acestei case?

 16. […] apelat la specialiști, respectiv la designerii de interior de la biroul MM Estudi și decoratoarea Gemma Mateos. Designerii au prevăzut, în primul rând, organizarea interioară a locuinței în funcție de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *