adelaparvu.com despre Hotel les Grands Montets, hotel cu interior rustic Franta (2)

In Case, Design Interior, Horeca

Idei pentru un decor rustic elegant

Ce înseamnă pentru majoritatea dintre noi rustic? Mulți se gândesc la ceva ca de la țară, adică ceva desuet, care nu mai este la modă. Ei bine, rusticul în ziua de azi se referă în special la textura finisajelor, la prezența din plin a unor materiale naturale – lemn, piatră, ceramică și obiecte manufacturate. Da, imperfecțiunile vorbesc despre lucrul făcut de mâna omului, despre urmele pe care acesta le lasă cu uneltele, de unde și rugozitatea suprafețelor. Atunci când vine vorba despre idei de decorare în stil rustic poate că nu te gândești că acestea ar putea veni din spațiile unui hotel de munte. Dar crede-mă că în ziua de azi rusticul nu doar că e la modă, dar e din ce în ce mai prețuit tocmai pentru că meșterii de altădată sunt mai puțini, deci mai valoroși. Uite, am găsit câteva idei într-un hotel de patru stele din Franța, unul care se află în topurile agențiilor de turism din multe țări europene.

adelaparvu.com despre Hotel les Grands Montets, hotel cu interior rustic Franta (9)

Este vorba despre Hotel les Grands Montets amenajat într-un vechi chalet (sau cabană) din Valea Chamonix, Franța, un loc împânzit de pârtii de schi. Proprietarii Stella și Alain și-au trăit visul cu ochii prin deschiderea acestui loc. Împătimiți de munte, și-au părăsit căminul din Vercors și ș-au apucat de treabă aici. El este instructor de schi, iar ea este schiore de fond. Nu degeaba au format un cuplu și nu e deloc întâmplător că și-au unit destinele cu muntele. S-au apucat de renovat o veche cabană la poalele ghețarilor și au transformat-o într-o casă uriașă, gândindu-se la oaspeții lor ca la o mare familie. Aici majoritatea turiștilor sunt părinți cu copii, așa că și decorul l-au conceput pentru ca toți să se simtă bine, să aibă parte de căldură, să se simtă ca la bunici. Lemnul vechi a cărui patină parcă șoptește povești de altădată, devine fundalul pentru decoruri rustice încântătoare.

adelaparvu.com despre Hotel les Grands Montets, hotel cu interior rustic Franta (5)

Mi-a plăcut holul hotelului conceput ca un living uriaș ce are în centru un șemineu cu focarul deschis. Da, el se poate vedea de pe toate laturile, în jurul lui fiind canapele și fotolii. Un loc perfect pentru socializare și de relaxare după o zi pentrecută pe munte. Apoi, camerele pe cât de simple pe atât de primitoare. Uite, spre exemplu ideea unei galerii de perdea de care sunt agățate perne face ca fiecare căpătâi de pat să fie ușor personalizat. Mobilierul din lemn masiv este și el accesorizat cu perne, cuverturi și lenjerii de pat confortabile, dar care aduc un plus de culoare și textură în încăperile îmbrăcate în lemn. Și da, mi-au plăcut și corpurile de iluminat excelent alese pentru astfel de decoruri, unele cu abajururi care îndulcesc lumina și cu suporturi reglabile pentru a fi la îndemână în lipsa noptierelor. De asemenea, draperiile, care aduc o notă de eleganță la fel ca și celelalte textile decorative. Sunt idei de împrumutat, unele pe care nu te-ai aștepta să le găsești într-un hotel, nu-i așa? Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre Hotel les Grands Montets, hotel cu interior rustic Franta (1)

adelaparvu.com despre Hotel les Grands Montets, hotel cu interior rustic Franta (6)

adelaparvu.com despre Hotel les Grands Montets, hotel cu interior rustic Franta (3)

adelaparvu.com despre Hotel les Grands Montets, hotel cu interior rustic Franta (4)

adelaparvu.com despre Hotel les Grands Montets, hotel cu interior rustic Franta (13)

adelaparvu.com despre Hotel les Grands Montets, hotel cu interior rustic Franta (7)

adelaparvu.com despre Hotel les Grands Montets, hotel cu interior rustic Franta (12)

adelaparvu.com despre Hotel les Grands Montets, hotel cu interior rustic Franta (8)

adelaparvu.com despre Hotel les Grands Montets, hotel cu interior rustic Franta (11)

adelaparvu.com despre Hotel les Grands Montets, hotel cu interior rustic Franta (10)

9 raspunsuri pentru Idei pentru un decor rustic elegant

 1. Dy spune:

  E Raiul pe pamant. Cald si primitor!!!

 2. […] Adela Parvu Ce înseamnă pentru majoritatea dintre noi rustic? Mulți se gândesc la ceva ca de la țară, […]

 3. alina spune:

  Imi place foarte mult atmosfera, mai ales in living si dormitoare!
  Lemnul si vederea sunt exceptionale!

 4. Lidia spune:

  Într-adevăr , hotelul degajă o atmosferă caldă primitoare în care te întorci cu plăcere de pe pârtia de ski sau de la săniuş, la o cană de vin fiert. Adela , dacă drumurile tale te vor purta spre Obârşia Lotrului , „Hanul Haiducilor OK. ” te întâmpină cu aceeaşi ambianţă rustică, caldă numai bună de ascultat la gura sobii, poveşti despre lotrii ce au bântuit odată locurile de o rară frumuseţe , nemaivorbind de splendoare panoramei de pe pârtia de ski aflată în apropiere, asupra lacului Vidra… Şi la noi se poate !

 5. […] de elaborat poate fi conceput un decor într-un stil prea puțin apreciat și înțeles la noi. Da, rusticul nu înseamnă doar lemn și piatră, iar o cabană nu înseamnă doar bârne și mobilier […]

 6. Irina Anghel spune:

  De notat şi clopotele bavareze, ce încadrează şemineul şi care completează tradiţional scenografia.

 7. matei spune:

  EXCEPTIONAL ! DE DORIT…

 8. […] poate că stilul rustic nu pare să fie opțiunea pentru un cuplu tânăr cu copii, dar sunt familii, care asaltate de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *