adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 41 mp, designer Tatiana Fursova, Foto Nikita Teplitsky (8)

In Design Interior, Garsoniere

Garsonieră de 41 mp redecorată pentru închiriere

Acum există în ofertele dezvoltatorilor imobiliari așa numitele garsoniere duble sau studiouri, spații de locuit mici, dar dacă au separat balconul. Sunt destul de multe cazuri când aceste studiouri sunt achiziționate ca și investiție pentru a fi ulterior închiriate. Dar cum poți amenaja suficient de interesant o garsonieră pentru a atrage atenția unor chiriași mai cu dare de mână, dar și grijulii? Prin designul interior, desigur. Proprietarii acestei locuințe de 41 metri pătrați au mizat pe asta, așa că au apelat la designerul Tatiana Fursova, care le-a propus o amenajare tinerească, cu finisaje neutre și accente vesele de galben. Pe lângă asta, dispoziția mobilierului a fost gândită pentru ca viitorii chiriași să beneficieze de cât mai mult spațiu de depozitare, dar și de mai multe funcțiuni. Dar hai să vezi planul locuinței și apoi modul cum a fost gândit totul.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 41 mp, designer Tatiana Fursova, Foto Nikita Teplitsky (14)

Locuința nu a mai fot modificată ca și compartimentare. Spațiul deschis între living și bucătărie a fost păstrat, dar totul gândit cât mai optim din punct de vedere al mobilării. Cea mai mare provocare pentru designer a fost să creeze cât mai multe spații de depozitare, astfel că în dormitor, în jurul ușii interioare a creat un ansamblu de dulapuri, la fel și pe holul de la intrare. În balconul închis spațiul a fost prevăzut ca loc de lectură și de birou, deci încă două funcțiuni binevenite mai ales pentru cei care lucrează și de acasă.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 41 mp, designer Tatiana Fursova, Foto Nikita Teplitsky (2)

Imediat la intrarea în casă există un cuier și spațiu de depozitare închise. Mobila a fost realizată pe comandă pentru ca toată suprafața disponbilă să fie exploatată. O comodă suplimentară cu sertare a fost aleasă pentru depozitarea pantofilor, așezată de-a lungul holului. Mobila albă cu mânere frezate nu iese în evidență, ci lasă loc culorilor și texturilor din lemn să fie puse în valoare.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 41 mp, designer Tatiana Fursova, Foto Nikita Teplitsky (12)

Încă de la intrare accentele vesele sunt prezente prin combinația contrastantă de galben și albastru. Placarea realizată din PAL conferă un plus de dinamism și orginalitate locuinței.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 41 mp, designer Tatiana Fursova, Foto Nikita Teplitsky (9)

Holul comunică deschis cu zona de zi, de aceea designerul a avut în vedere ca acesta să fie cât mai simpatic amenajat. De asemenea, modul de iluminare artificială s-a făcut în relația cu acest spațiu, iar finisajele sunt similare, pardoseala fiind acoperită cu plăci din plută care asigură un plus de confort. Culoarea deschisă a pardoselii face ca totul să pară mai luminos și sugerează o abordare în stil scandinav, plăcut reinterpretată.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 41 mp, designer Tatiana Fursova, Foto Nikita Teplitsky (6)

Bucătăria este organizată la centimetru cu spațiu generos între plită și chiuvetă și cu toate electrocasnicele încorporate. Nuanța de galben solar îi conferă un aer vesel, optimist, o pată de culoare binevenită în monocormia alb-negru prezentă în rest. Deși fereastra este mai joasă decât mobilierul, designerul a prevăzut ca frontul de lucru să fie în fața ei tocmai pentru ca spațiul destinat gătitului să fie cât mai generos și organizat în formă de U.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 41 mp, designer Tatiana Fursova, Foto Nikita Teplitsky (1)

Pentru că inițial poziția caloriferelor incomoda așezarea mobilierului, radiatoarele au fost mutate ca și poziție, dar au fost alese și modele care să arate bine în ansamblu. Combina frigorifică este încorporată și amplasată în dreptul locului de luat masa.Pereții sunt finisați într-o nuanță deschisă de gri în zona locului de luat masa, respectiv cu un tapet vinilic care se curăță ușor.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 41 mp, designer Tatiana Fursova, Foto Nikita Teplitsky (11)

Canapeaua este poziționată noncomformist, adică pe mijlocul spațiului și aproape de ușa de intrare în dormitor. Prin această așezare s-au demarcat clar funcțiunile. Pentru ca iluminatul și prizele să fie la îndemână, aceasta au fost modificate în prealabil pentru a se potrivi noii așezări a mobilierului.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 41 mp, designer Tatiana Fursova, Foto Nikita Teplitsky (8)

Modul de amplasare al canapelei s-a făcut în așa fel încât și televizorul să fie în cel mai vizibil loc din garsonieră. Practic, designerul s-a gândit că peretele livingului pentru televizor poate fi folosit și pentru amplasarea mobilierului, dar și că ecranul poate fi văzut și din bucătărie și locul de luat masa. Placare din PAL care imită lemnul mascahează cablurile, iar corpurile de mobilier sunt vopsite ingenios pentru un joc de lumini și umbre care conferă un aer inedit spațiului mic.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 41 mp, designer Tatiana Fursova, Foto Nikita Teplitsky (4)

Draperii bogate au fost alese în living nu doar pentru a obtura lumina naturală, ci și pentru a separa spațiile dacă este nevoie de mai multă intimiate pe balconul închis, care oferă noi funcțiuni. În plus, draperiile pot masca prezența caloriferelor amplasate de o parte și de alta a ușii balconului.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 41 mp, designer Tatiana Fursova, Foto Nikita Teplitsky (13)

Pe balconul de formă lungă și îngustă capetele au fost spațiului au fost folosite pentru loc de birou și respectiv loc de lectură. Și aici s-au retrasat prizele și iluminatul, după ce în prealabil a fost conceput proiectul de amenajare și s-a stabilit unde va veni mobilierul. Practic, în funcție de mobilier s-a modificat și instalația electrică.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 41 mp, designer Tatiana Fursova, Foto Nikita Teplitsky (5)

Fiecare centimetru pătrat contează, așa că da, canapeaua a fost special aleasă ca să încapă la fix în dreptul ușii de la intrarea în dormitor.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 41 mp, designer Tatiana Fursova, Foto Nikita Teplitsky (3)

Spațiul mic al dormitorului, de circa 9 metri pătrați a fost excelent exploatat cu un dulap organizat în jurul ușii. Realizat alb ca și pereții și ușa de intrare, ansamblul de depozitare nu încarcă încăperea mică.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 41 mp, designer Tatiana Fursova, Foto Nikita Teplitsky (7)

Ca să nu mai ocupe spațiu cu tăblia patului, designerul a ales o somieră tapițată pentru o saltea de 160 cm lățime, deci foarte confortabilă. În locul tăbliei clasice (al unui pat obișnuit), designerul a prevăzut placarea peretelui cu un parchet laminat. În rest, s-a folosit de un tapet cu motive vegetale mărunte care să dea impresia de spațiu mai intim și mai personalizat.

adelaparvu.com despre amenajare garsoniera 41 mp, designer Tatiana Fursova, Foto Nikita Teplitsky (10)

O locuință mică, dar actuală și plăcut amenajată, fără lucruri complicate, ci bine organizate și interesant combinate, care pur și simplu creează o atmosferă veselă și relaxantă. Cu siguranță sunt mulți tineri care și-ar dori să găsească astfel de locuințe spre închiriere. Reamenajarea a costat circa 14.000 de euro de la proiectare la manoperă, mobilă și decorațiuni, deci cu totul. Sper să te inspire și pe tine!

Foto: Nikita Teplitsky

Un raspuns pentru Garsonieră de 41 mp redecorată pentru închiriere

  1. Bianca spune:

    Sunteti extraordinara! Sunteti exact pe gustul meu! Imi place absolut tot ce faceti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *