adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (39)

In Design Interior, DIY/ Inainte si dupa, Romania Mea

Casa familiei Voicu din emisiunea Visuri la Cheie de la ProTv, sezonul 2

Da, a fost ultima dată în acest sezon 2015 când echipa Visuri la cheie a strigat la poartă numele unei familii. Dragoș Bucur ne-a rugat să strigăm cu toții: familia Voicu! Am ajuns la familia Voicu din orașul Pantelimon, aflat aproape de capitală, pe o stradă foarte intens circulată, dar unde casa Mirelei și a fetelor ei gemene Ioana și Maria stătea neterminată de ani de zile.
Povestea Mirelei este una care m-a pus pe gânduri. De ce? Pentru că după ce s-a căsătorit s-a trezit că e singura înhămată pentru susținerea familiei. Soțul ei pur și simplu n-a mai mers la muncă. Din delăsare. Dar pe mine m-a pus pe gânduri asta pentru că sunt mamă de băieți și nu mi-aș ierta-o dacă gemenii mei ar ajunge astfel de soți și tați.

Cred că atunci când un bărbat tânăr, în putere, devine leneș este și din vina mamei lui. Atenția exagerată acordată din partea mamei băiatului ei, de la simple gesturi cum ar fi a-i aduce la pat mâncarea, apa până la a-i rezolva problemele școlare sau financiare când se face mai mare, îl poate transforma, încet dat singur, într-un asistat permanent, într-un leneș ca să o spun pe șleau. Asta e părerea mea, așa că în privința gemenilor mei, care au 15 ani, îmi dau seama că rolul meu de mamă este să-i învăț să fie independenți, să se descurce singuri, să ia decizii și să ți le asume. M-aș simți vinovată să-i văd peste ani de zile că așteaptă de la soțiile lor să-i întrețină or că n-ar fi în stare să-și susțină familia. Cu atât mai mult m-ar revolta să facă copii și să nu aibă grijă de ei. Așa că mi-am luat măsuri de precauție de pe acum prin educație și atitudine.

Mirela ne-a impresionat prin determinare, prin sacrificiu, dar și prin ambiție. A ridicat o casă pentru familia ei, dar după ce a constatat că e singura care trage pentur binele familiei a decis să divorțeze. Am auzit vecini care spuneau că nu înțeleg de ce a divorțat, că doar bărbabtul ei n-o bătea, nu-i făcea nimic, ca și cum dacă un bărbat nu face nimic trebuie suportat. Păi exact faptul că nu face nimic este un motiv serios de divorț. Mirela și-a asumat asupra ei toate poverile. Deja era oarecum obișnuită și a plătit ani de zile conștiincioasă creditele pe care le-a luat. Din salariul ei de 1500 lei plătește și acum 1000 de lei pentru credite. Ea a avut un vis: să le ofere gemenelor Ioana și Maria un cămin adevărat și a luptat pentru asta, dar mai mult, cred că le-a oferit și fetelor un model de mamă ambițioasă, care nu s elasă, ci găsește soluții atunci când are un scop și un obiectiv clar definite.

Dacă ai fi aflat din prima că lucrează la o bancă ca și casier poate ai fi spus că are salariul mare, dar adevărul este că în bănci nu se câștigă atât de mult cum crede lumea. Ea are un salariu de 1500 lei, iar eu știu directori de sucursală care au în jur de 2500 lei salariu și mulți cred că ar avea cel puțin dublu. Și lucrează în București, unde salariile sunt mai mari ca în restul țării. Poate că alții ar fi procedat altfel în privința casei, ar fi vândut-o, dar noi românii avem acest atașament față de locuințe. Muncim mult pentru ele, o ducem greu, cu gândul că va veni ziua în care casa pentru care am tras din greu va deveni căminul familiei noastre. Însă e o parte tristă la mijloc. Anii trec, exact acei ani ai tinereții când ar trebui să te poți bucura de viață, când ar trebui să le poți deja oferi condiții bune copiilor tăi. Și uite, acești ani trec și visul pare departe, căci și copii cresc, tu nu ajungi să te subestimezi, să nu mai ai încredere în tine și în loc să poți avea răgazul să te gândești cum să te dezvolți, cum să evoluezi, ajungi să cauți soluții ca să supraviețuiești și să păstrezi ceea ce ai reușit să faci până atunci.

Gemenele Ioana și Maria au fost foarte afectate de eforturile mamei lor, dar au trecut la un alt nivel. Și-au propus să acționeze, așa că au muncit și ele pe brânci cu școala ca să obțină burse, iar din banii de burse au cumpărat două ferestre pentru casă. Da, au vrut să-și ajute mama pe care o iubesc nespus de mult, dar o iubesc nu doar cu vorbele, ci mai ales cu faptele. Gemenele au simțit că dacă în restul vieții lor lucrurile nu pot fi rezolvate așa cum și-ar fi dorit mama lor, ele pot să facă ceva: să învețe. Apoi, când au văzut emisiunea și-au spus să încerce și să înscrie pentru ea (au completat formularul aici) și redacția de la ProTv le-a contactat, le-a vizitat, ca mai apoi să ne trimită pe noi cu autocarul în fața porții lor.

De ce au fost alese de către ProTv? Pentru că munca, atitudinea corectă, conștinciozitatea, modestia trebuie răsplătite. Da, mesajul nostru a fost clar: munca nu este degeaba, la fel nici sacrificiile. Când faci eforturi, când ești corect, când lumea știe că se poate baza pe tine și pe cuvântul tău, roata se întoarce și în favoarea ta!
Acum, noi am găsit casa la stadiul de gri, adică ridicată, compartimentată, cu o parte din instalații trase (electrică, sanitară), dar din trei camere, Mirela și fetele ai foloseau practic bucătăria și un dormitor, alături de baie. Celelalte două camere erau pe post de magazie. Magazie de vise am spune, căci își tot făceau planuri despre cum va fi și primeau d ela vecini și rude tot soiul de piese de mobilier în speranța că le vor fi de folos cândva.

Cum ar reoganizat arhitecții casa? Păi inițial din holul de la intrare se putea accede în toate celelalte camere. Pe stânga bucătăria și un dormitor, în față baia (față-n față cu intrarea principală), în dreapta alte două camere. Arhitecții Andrei Samoil și Alina Vîlcu au recompartimentat puțin zona de intrare în casă, cu scopul de-a masca ușa de la baie și de a separa frumos zona de zi (living și bucătărie) de zona de noapte (cele două dormitoare). Au creat așadar un hol de intrare care comunică direct către living, iar o ușă culisantă separă livingul de bucătărie. Livingul este separat de zona de noapte (baie, dormitoare) printr-o ușă armonică. Ambele uși au fost realizate după proiectul arhitecților de către Casa Rusu și au fost tratate ca și uși de mobilier, deci ușoare. O altă recompartimentare a fost în privința dormitorului care era folosit de către cele trei, respectiv soba a fost desființată, iar o parte consistentă din spațiul dormitorului a devenit camera centralei termice care are acces din afara casei.

În living cea mai spectaculoasă soluție este cea cu peretele cu licheni. Arhitectul Andrei Samoil și-a dorit inițial un soi de perdea din plante, adică o perdea vie. Ne-am interesat și eu și Dragoș Isăcescu și l-am direcționat pe Andrei către Cristian Anghel de la Arta Grădinilor, despre care știam că face proiecte mai speciale, de la acoperișuri verzi la grădini verticale de interior. Cristian Anghel i-a propus lui Andrei o altă variantă – peretele cu licheni. Ce este pufos, verde și stă pe perete? Lichenii. Asta a fost gluma preferată a lui Andrei pe timpul acestui episod. Și da, de la perdele colegul nostru a ajuns să conceapă un adevărat paravan peste ferestre, frumos decupat pentru a asigura și lumină naturală, dar totul ornat cu licheni. Aceștia au o culoare vie pentru că sunt tratați cu coloranți alimentari și lipiți cu silicon pe toată suprafața panoului.

Acest panou cu licheni e bine să aibă o ramă, de preferat metalică, una care să încadreze lichenii. Lichenii sunt antistatici, nu absorb praful, respiră, își trag umiditatea din aer și rezistă în forma în care-i vezi și în imagini circa 10 ani. Costul pe metru pătrat pentru așa ceva este între 360-400 de euro (în funcție de dimensiuni, combinație de culori, sunt 24 de nuanțe la alegere, iar prețul include tot sistemul și manopera, Cristian Anghel tel 0743.605.158). În spatele panoului au fost montate plisee (de la Ikea), care se pot acționa ușor, dar care lasă și lumina să pătrundă plăcut la interior.

Pe partea opusă panoului cu licheni a fost concepută o bibliotecă cu rafturi și loc de tv încadrată de multiple spații de depozitare cu sistem push, deci fără mânere), care lasă aspectul întregului ansamblu curat și elegant. O canapea și două fotolii sunt dispuse pe lungimea camerei, iar deasupra mesei din living un grup de corpuri simple de iluminat, dar cu becuri mari aduc un plus de culoare și lumină. Fiecare s epoate aprinde independent, deci se poate crea și atmosferă cu intensitate diferită a luminii. Livingul este parțial separat de holul d ela intrare printr-un riflaj din stânghii de PAL lucios (între care au fost atârnate decorațiuni Cassima), iar în dreptul lor e și o bancă de ședere cu loc de depozitare în ea. Toata mobila este de la Casa Rusu.

Bucătăria a devenit mult mai aerisită și spațioasă prin reorganizarea spațiului, dar și prin eliminarea sobei. Aici mobilierul realizat de Casa Rusu după proiectul lui Andrei Samoil a fost frumos grupat în L pe pereții cu ferestre, electrocasnicele sunt toate încorporate, iar locul de masa este creat ca o extensie a blatului de bucătărie. Scaunele sunt de la Phoenix Bucea din Cluj și ele ne-au fost trimise gratuit pentru această familie. Pe peretele opus celui de lucru, cu mobila, a fost creat un ansamblu decorativ, respetiv perete îmbrăcat în tapet, cu poze frumos înrămate și cu mic grup de corpuri modulare. Având în vedere că pe aici s e poate ieși pe fereastră, s-a păstrat practic un culoar de trecere către ea, înfrumusetând totodată aspectul bucătăriei la nivel estetic. Tapetul a fost cumpărat de la Dedeman, iar decorațiunile de la Casa Rusu. Ramele pentru fotografii au fost realizate din PAL pe comandă tot de către Casa Rusu, dar numai pentru emisiune.

În dormitorul fetelor, Alina Vîlcu și-a propus să creeze o cameră tinerească, dar și cu o atmosferă plăcută, intimă. A ales finisaje diferite pentru variatele funcțiuni și le-a separat frumos, prin contraste de efect. Astfel a placat cu PAL de la Casa Rusu zona paturilor și le-a delimitat pratic de zona de birouri. Între paturi și birouri și între paturi și dulapul cu oglinzi a aplicat o vopsea în nuanțe intense de magenta, care aduce un plus de culoare și feminitate, dar care estompează și nuanța închisă a PALului. Peste aceste placări a venit cu altele, respectiv cu un decupraj vopsit în alb făcut pe calculator și realizat ulterior din OSB. În fața paturilor plăcile de PAL au fost decuprate pentru efect decorativ cu o zonî de alb pentru a scoate în evidență un loc de tablou sau fotografie, iar sub ea un loc de banchetă încadratp cu două lampadare de la Ikea.

Birourile fetelor sunt dispuse în fața ferestrei, iar de o parte și de alta a acesteia pereții au fost finisați cu vopsea cu efect de tablă, de la Dedeman. Astfel, fiecare dintre ele își poate personaliza bucata ei cu desene scrise direct pe perete. În dreptul acestor table pe pereți sunt corpuri de iluminat suspendate de la Dedeman. Pe lângă scaunele de la Phoenix Bucea, cele galbene (un alt contrast tineresc), sub mesele de birou sunt așezate taburete rotunde care să le folosească fetele atunci când le vin prietenele în vizită. Dulapul este mare și încăpător, iar fețele lui sunt placate cu oglinzi. Simetria a fost ideea de bază în această amenajare, iar prin detaliile decorative, prin inscripții traforate și culori s-a personalizat frumos ambientul.

În dormitorul mamei, care s-a micșorat din cauza necesității conceperii unei camere tehnice cu acces din afara casei pentru centrala termică, ambientul mi l-am dorit conform spiritului Mirelei – ceva tineresc, dar creativ, dar am venit cu nuanțe calme, relaxante de albastru și mult alb ca să temperez totul. Este o cameră de odihnă până la urmă, dar mi-am imaginat că aici Mirela se va și relaxa și regăsi. Fereastra a fost transformată în ușă de acces către terasă, iar în rest spațiul a fost ambientat cu strictul necesar – pat, dulap, comodă tv. În locul unei tăbli clasice am optat pentru parchet pe care l-am urcat și pe perete pentur că mi-a plăcut textura și finisajul lui, dar și pentru că era fundalul perfect pentru obiecte decorative și flori deasupra poliței.

Amenajarea mi-a fost inspirată de nuanțele și culorile din tabloul de la Artforms (firma din Tg. Mureș despre care am scris aici), dar și de mesajul său. Știu că Mirelei îi plac florile și mai ales trandafirii, așa că am încercat să îmbin motivele florale cu texturi naturale sugerate de desenul tapetului, dar și de textura mobilierului. Polița de deasupra patului este decupată pentru a face loc becurilor să o traverseze, iar deasupra patului m-am folosit de o placă de parchet pentru a face un corp de iluminat mai special. Am luat de la Dedeman separat dulii, cablu, regletă pentru a crea sistemul de funcțional de corpuri de iluminat și becuri de diferite forme pentru a aduce un plus de inedit la nivelul plafonului. Am suspendat totul, evident cu ajutorul meșterilor, de lanțuri dispuse într-o parte și alta a lamelei de parchet.

Comoda tv este și loc pentru valiza veche transformată în zonă de toaletă. Am folosit hârtie frumos imprimată de la Colorit, și tot de aici am cumpărat culori acrilice și mici accesorii pentru a realiza oglinzile pe care am suspendat bijuurile. Pentru caseta de bijuuri de la fete din cameră am fost la Art and Hobby, iar o mare paret dintre bijuurile sunt de la mine. Am ales ca aceste mici oglinzi să fie suspendate de panglinci lungi, albe pentru un efect mai pronunțat și pentru a le ordona în raport cu suspensiile albe, corpuri de iluminat reglabile. M-am folosit de altă placă de parchet pentru a realiza din ea o deocrațiune suspendată cu sticle pe post de vaze, pentru ca Mirela să-și poată pune acolo trandafirii ei mult iubiți, când vrei să se bucure de ei și la interiorul casei. Pentru grădină cei de la FamousRoses au donat mai multe grupuri de trandafiri minunat de parfumați, care anul viitor nu doar că-i vor aroma grădină, dar o vor și colora în nuanțe splendide, grație florilor acestor trandafiri.

Grădina a picat ca de obicei în sarcina lui Dragoș Isăcescu care de fiecare dată s-a lovit de aceeași problemă: lipsa timpului. A avut la dispoziție doar două zile în care să facă totul. Ca noutate a fost aleea pentru role dedicată gemenelor, care nu pot să se bucure de acest sport pe stradă în lipsa unor trotuare bune, a unui parc în apropiere, dar și din cauza faptului că e periculos afară. Dragoș Isăcescu a încadrat însă această alee și spațiile de lângă casă cu rulouri de gazon și plante de la Gazonul Brașov, inclusiv a plantat stejari tineri, care pe viitor vor aduce un plus de umbră în curte. A păstrat toate plantele preferate ale Mirelei, dar a reorganizat grădina din spate în grădină de legume, fructe și cea dedicată trandafirilor, o alee ce direcționează către grătarul din spate și el renovat, dar nu așa cum și-ar fi dorit Dragoș, și asta din lipsă de timp). Isăcescu s-a bătut cu noi în argumente pentru a păstra magazia existentă în fața casei și a folosit-o pentru depozitare de lemne. Excedentul de lemne le-a folosit la exterior pentru a îmbrăca magazia. Pe măsură ce lemnele uscate de la interior se folosesc, cele de la exterior sunt băgate la uscat, dar sunt la îndemână. O idee simplă, dar de mare efect.

Terasa casei a fost și ea regândită în raport cu noul exterior care a deventi foarte decorat. Traforuri din plăci de OSB vopsite în alb au fost placate pe fațadele casei și asta transformă total aspectul ei. De aici traforurilor eu fost continuate și în desenul balustradei terasei, iar pe terasă pufuri făcute de Cara Rusu, alături de mici tabureți din suporturi de plante și perne de la Dedeman creează o atmosferă primitoare și colorată.

Ne-a făcut mare plăcere să lucrăm la acest ultim proiect din sezonul 2 Visuri la cheie și am avut mari emoții atunci când familia a venit acasă. Am fost toți copleșiți nu doar de reacția Mirelei și a gemenelor ei, dar și de faptul că era ultima oară în acest an când ne mai vedeam.

Și chiar dacă sezonul s-a încheiat, voi cei care știți de familii cu adevărat deosebite, merită să le înscrieți pe siteul Visuri la Cheie secțiunea încrieri – uite AICI pentru că anul viitor se vor alege alte familii despre care tu ne poți semnala. Poate că gemenele Ioana și Maria n-au crezut că vom veni, dar de acum încolo sunt sigură că au căpătat mai multă încredere în oameni. Visuri la Cheie – Crede în oameni!

p.s. Poți vedea emisiunea în reluare duminică la ProTv de la ora 16, dar și pe voyo.ro, protvplus.ro, iar știri despre emisiune și echipă vei avea și pe visurilacheie.protv.ro

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (86)

Fațada principală a casei înainte și după.

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (24)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (87)

Fațada aterală a casei înainte și după. E partea de casă pe unde este făcută intrarea principală.

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (74)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (90)

Camera de depozitare, prima pe dreapta de la intrarea în casă, a devenit livingul cu perete din licheni.

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (17)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (91)

Camera de depozitare a lemnelor a devenit camera gemenelor.

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (2)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (94)

Bucătăria era înainte și un fel de living. Acum a devenit o cameră luminoasă numai pentru bucătărie și servit masa, cu deschidere către terasă.

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (23)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (92)

Dormitorul în care dormeau cele trei a devenit dormitorul mamei, iar o parte din spațiu a devenit camera centralei termice pe lemne. Accesul la centrala termică se face din afara casei, așa cum prevede legislația în vigoare.

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (4)

Mai jos câteva imagini din timpul filmărilor

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (28)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (29)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (43)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (54)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (58)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (69)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (72)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (71)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (69)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (80)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (81)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (82)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (83)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (54)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (85)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (84)

Și acum casa renovată

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (39)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (42)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (25)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (24)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (27)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (73)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (75)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (76)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (77)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (41)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (14)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (20)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (17)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (16)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (18)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (19)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (47)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (48)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (46)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (56)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (23)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (12)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (51)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (11)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (57)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (50)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (22)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (2)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (3)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (1)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (64)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (63)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (62)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (60)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (61)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (9)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (10)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (52)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (21)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (38)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (4)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (7)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (8)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (6)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (5)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (34)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (36)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (35)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (55)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (40)

adelaparvu.com despre casa familiei Voicu, episodul 8, sezonul 2 Visuri la cheie, ProTv (26)

Fotografiile de calitate sunt realizate de ProTv – Visuri la cheie

69 Responses to Casa familiei Voicu din emisiunea Visuri la Cheie de la ProTv, sezonul 2

 1. condor carmen spune:

  Nu pot decât să vă felicit!

 2. Stefania spune:

  Ați făcut o treabă excelentă! Totul arată perfect! Bravo întregii echipe!

 3. Iuliana spune:

  Foarte frumos ! De vis

 4. Oxana spune:

  foarte frumos…asteptam urmatorul sezon 🙂

 5. Daniela spune:

  incredibil de frumos, bun gust, profesionisti in adevaratul sens al cuvantului……

 6. Georgiana spune:

  Buna seara, Adela voiam sa te intreb de unde pot cumpara acele plante in globuletele acelea de sticla ,nu stiu cum sa explic, cele care sunt atarnate la intrare in living..sunt plante suculente? Sau de unde se pot achiziona asa. Multumesc frumos

 7. Drumea Ilie spune:

  ma uimeste fiecare casa renovata de voi super.

 8. Maria Fratila spune:

  Adela, imi plac foarte, foarte mult cele 2 mici tablouri din dormitorul Mirelei, cele cu bucatile de oglinda pe mijloc. Sunt sigura ca-s facute de tine! Ne poti spune cum le-ai confectionat? Sunt din lemn si acoperite cu bucati colorate de hartie? Felicit intreaga echipa, pentru tot ce creati!

  • Adela Parvu spune:

   Buna Maria! Am cumparat oglinzile de-a gata. Costa circa 19 lei bucata si le poti gasi la Art & Hobby si la Ikea. Desigur poti picta rama lor. Pentru ca rama este din lemn am putut fixa in ele mici carlige. De aceste carlige am fixat o sarma mai moale ca sa pot agata de ea cercei, iar de carligele mici (cumparate de la Dedeman) am fizat coliere. Ca sa le pictezi poti face mai intai un fond deschis, desenezi cu creionul formele, apoi folosesti culori acrilice. Ca sa fie fixate aceste culori dai la final cu un vernis sub forma de spray. In loc de o simpla sfoara am ales sa folosesc panglica alba pe care am cumparat-o de la o mercerie. Sper ca iti de folos detaliile 🙂

   • Maria Fratila spune:

    Multumesc, Adela! Mi-am zis eu ca tu esti „mainile dibace” care au creat asa frumuseti! Mi-ar placea sa am si eu asa ceva pe un perete in holul de la intrarea in apartament!

 9. Raluca spune:

  Adela, buna. Ador corpurile de iluminat simple folosite de voi. Imi poti spune te rog de unde sunt? De asemenea, tot ce inseamna perne si lenjerie de pat turcoaz, de unde sunt? Multumesc.

 10. cristina preda spune:

  Imi place tot ce faceti!Urmaresc fiecare emisiune si de fiecare data plang.Sunteti niste oameni minunati!Tineti-o tot asa!

 11. Carmen spune:

  Adela ești o faină! Din toate punctele de vedere.
  Mă surprinzi de fiecare data cu ideile inedite pe care le pui în practică :).

  P.S. Am și eu doi băieți și da, ai dreptate, noi trebuie să îi ghidăm să fie așa cum așteptăm noi sa ne fie soții. ♡

 12. anatati spune:

  Bună, Adela. Din ce material sunt plintele folosite? Sunt albe şi nu par plinte clasice de parchet laminat.

  Minunată amenajare!

 13. Laurentiu spune:

  Felicitari ptr. emisiune dar mai ducetiva si prin MOLDOVA ca sunt oameni care nu au dupa ce bea apa.Numai faceti emisiuni numai in BUCURESTI si impreur.

 14. ANDREEA spune:

  sincer…as lasa cu draga inima casa mea pe mana voastra cateva saptamani…sa o faceti asa cum imi doresc …eu am atat de putina imaginatie….bine inteles, cu costurile de rigoare…pff…am realizat multe in ea, dar cand vad cum aranjati si decorati parca imi mai piere din satisfactia de a fi amenajat eu….suuper!

 15. Dorian spune:

  1.E grozav peretele din living acoperit in intregime cu dulapuri pana in tavan. Daca aplic acest model pot amplasa in spatiul din mijloc un TV, PC si etajera pt carti? (va trebui sa desfiintez biblioteca veche)
  2.E grozav peretele placat cu parchet , trebuie sa fie in aceiasi culoare cu mobila si parchetu de pe podea ?
  Va multumesc pentru idei

  • Adela Parvu spune:

   Dorian, hai sa-ti rapsund tot pe puncte:
   1.Poti amplasa ce-ti doresti, atentie insa sa ai priza in zona ca sa nu te trezesti cu cabluri. Pentru PC o sa-ti fie greu sa lucrezi daca nu ai unul dintre rafturi iesite in afara sau sa ai loc sub acest raft ca la un birou.
   2. Nu e musai ca parchetul sa fie la fel ca cel de pe podea, dar ideea a fost aici de prelungire a lui intr-o camera mica. Daca parchetul e diferit e bine sa-l legi cu alte elemente de aceeasi textura sau culoare ca sa ai armonie in camera.

 16. Claudia spune:

  Superb! Felicitări! O echipa talentată!

 17. mada spune:

  felicitari pentru emisiune!
  o intrebare, va rog: cum se numesc cuverturile acelea inguste de la marginea patului din camera fetelor?

 18. ALINA ILIE spune:

  Felicitari!Cred ca este cea mai frumoasa casa de pana acum din punctul meu de vedere!Mersi,Adela,pt toate ideile minunate!

 19. Miki Alexandru spune:

  Am ajuns sa va astept ,in ficare saptamana,cu sufletul la gura,la fel cum asteapta copiii dimineata Craciunului ca sa vada ce gasesc sub pom.
  Sunt la fel de fericita , emotionata si grozav de curioasa sa vad ce mai iese din capul, inima si mainile voastre.
  Tare o sa-mi mai lipsiti pana la noul sezon.
  Dar pana atunci, felicitari din tot sufletul, echipei voastre minunate, si abia astept sa reveniti la anul ( si la multi ani!!!)
  Adela , care-i magazinul (ca locatie) de unde tu si Alina (pe langa piesele grele de mobila) cumparati acele obiecte decorative?

 20. Roxana spune:

  Buna Adela! Abia te asteptam si ieri nu prea am avut net. Ca de obicei sunteti super! Aveti asa un fel de a croi designul pentru fiecare caz in parte, ca parca prindeti suflete in poze. Si, din nou, ma impresioneaza comportamentul echpei voastre, modul in care vorbesc cu oamenii, in care interactioneaza cu ei. E fantastic! Am observant adesea ori ca voi puneti fotografii in baie. Nu ma gandisem niciodata ca baia poate fi altceva decat un spatiu util. Chiar daca sunt intr-o continua goana, acum imi place sa privesc pozele haioase cu baietelul sora-mi pe care le-am asezat pe dulapiorul din baie. Felicitari!

 21. Oana V. spune:

  Felicitari Adela, tie si intregii echipe! Sunteti o echipa grozava-ingeniosi, dibaci si mai presus de toate, sunteti oameni frumosi. Sunteti o delectare pentru ochi si suflet. Ne veti lipsi in serile reci de miercuri ce vor urma :).
  Adela, am o intrebare legata de mastile pentru calorifer pe care le-am tot observat in emisiuni: ai o recomandare pentru vreo firma care face asemenea masti? Noi suntem din Cluj. Am gasit cate ceva pe net, dar m-ar interesa daca ai putea sa imi recomanzi tu ceva.

  Iti multumesc mult!
  Te salut, Adela!

  • Adela Parvu spune:

   Oana, aceste masti de calorifere le poti face la orice firma care realizeaza mobilier din PAL. Noi le-am facut din PAL si am pus panouri decorative. Gasesti astfel de panouri la Gelutrade si la Gold House Concept, evident cu modele diferite fiecare.

 22. Miki Alexandru spune:

  Adela draga, iti multumesc din suflet,nu atat de mult pt raspunsul dat, cat pt efortul de a-mi raspunde la ora 2.30 noaptea cand, dupa atata alergatura, ar fi trebuit sa dormi!!!
  N-am cuvinte!…
  Dar, da , stiu ca e vorba de Casa Rusu, si eu ii iubesc si-i cunosc, dar am crezut (prosteste) ca mergeti la un magazin anume, ca un fel de reprezentanta ( in loc sa-mi dau seama ca mergeti la cel mai apropiat magazin de locul unde lucrati in acel moment).
  Avem si noi in Dr Taberii, pe langa stadionul din Ghencea, doua magazinele,dar sunt doar cu mobila (sau, nu mai stiu eu de acum cateva luni???)
  Imi place sa cumpar si on line, dar cand le aleg eu cu mana mea, parca bucuria e mai mare.
  Te imbratisez cu drag si bucuria pe care o daruiesti sa ti se intoarca nemasurat.

  • Adela Parvu spune:

   Miki, cei de la Casa Rusu am deschis partea de decoratiuni din acest an. Se poate ca in magazinele de langa tine sa gasesti acum si decoratiuni. Stiu sigur ca la Vitan si la Colentina au astfel de departamente.

 23. Anca spune:

  Va felicit pentru tot ce ati realizat in acest sezon al emisiunii! Imi poti spune de unde este perdeaua din camera Mirelei? Ramele albe de poze si lampadarele din camera fetelor sunt de la Casa Rusu?

 24. Cum am mai scris si altadata, sunteti fantastici si ador ce ramane in urma ideilor si actiunilor voastre.
  Adela am si eu o intrebare asemeni unei doamne care a postat mai sus: de unde sunt achizitionate sau cum sunt facute corpurile de iluminat, in special cele din living si hol?

  Multumesc!
  Succes in tot si toate si felicitari pentru blog, il citesc cu drag!

  Gia

 25. Larisa Popa spune:

  Adela, te urmaresc de foarte mult timp si esti fenomenala! Am si eu doua curiozitati: de unde sunt bolurile de sticla cu plante (am gasit deja raspunsul tau la alte comentarii dar ti-as multumi daca mi-ai mai indica si alte locuri in care se pot gasi astfel de decoratiuni care sa poata fi atarnate din tavan) si de unde sunt lustrele (in special cel din living) caut de foarte mult timp ceva asemanator. Multumesc!

 26. Veronica spune:

  Buna Adela! Imi poti spune , te rog, daca acele pufuri de la Casa Rusu pot fi achizitionate de la ei? Sau au fost facute special acum pe comanda? Ma intereseaza sa stiu daca au si cam cat ar costa.
  Multumesc mult.

 27. Mary C spune:

  Draga Adela,

  Este minunat ce faceti!!! Felicitari!
  Imi place mult si ce ati facut pentru fiecare familie din fiecare sezon! Pentru ca Mirela a fost ultima, vrea sa-ti spun ca mi-a placut mult felul ei si ca merita din plin! Imi plac romanii care desi o duc greu, nu au uitat sa fie oameni si parinti adevarati… Stiu ca poate unii ma vor judeca, insa romanii ar trebui sa invete ca poti fi curat si primitor, chiar daca nu ai lux… Lumea trebuie educata in spiritul curateniei si al responsabilitatii fata de orice, chiar daca esti sarac…Sa nu uitam cum erau vremurile inainte la tara, vremuri in care nu prea erau curtii neingrijite si case la fel… Sunt tare curioasa cum arata casele si curtile unora dintre ei dupa 1 an… De asemenea, sunt curioasa cati dintre ei au invatat pilda emisiunii si au apreciat cu adevarat ceea ce li s-a intamplat…

  Mult succes in continuare :)!

  PS: Am observat ca nu ai postat penultima emisiune din acest sezon si as dori sa stiu daca o vei mai posta.

  • Adela Parvu spune:

   Buna Mary! Multumesc pentru cuvintele tale. Da, am sa postez si penultima casa in cursul zilei de maine. Am avut zile agitate si n-am apucat sa postez nimic. In plus am fost si foarte trista cu toate evenimentele care s-au intamplat la noi.

 28. MARY C spune:

  Multumesc mult, Adela! Pentru tot…

 29. birou21 spune:

  Sunteti deosebiti. Felicitari!

 30. Junjan Silvia spune:

  Superb,felicitari inca o data pentru ceea ce ati reusit sa faceti.Ati facut un lucru minunat.

 31. Madalina Nicola spune:

  Felicitari! Sunteti minunati! Abia astept noul sezon!

 32. Andreea L spune:

  Buna Adela tare mult mi-a placut peretele din living …mor dupa culoarea ai verde cred ca daca as avea acasa un perete din acesta m-as uita toata ziua! Multe idei frumoase 🙂 abia astept noul sezon. Nu spun va astept in Moldova 🙂 ca aceste decizii sigur nu sunt luate de voi dar cine stie poate veniti sa ajutati o familie si pe aici. Sunteti super!

 33. Buna Adela am ramas impresionat de licheni imi poti spune te rog de unde as putea sa-mi cumpar si eu ? si daca sunt greu de lipit pe perete din care am vazut in emisiune au fost lipiti cu silicon

 34. alina spune:

  Minunate idei, ati imbinat totul atat de armonios. Pentru mine prezintă un interes deosebit acel panou decupat din camera fetelor. Cum as putea sa realizez ceva similar? Mulțumesc mult Adela!

 35. Lili spune:

  minunat! Imi puteti spune de unde pot cumpara tapetul de bucatarie?
  Multumesc!!! Totul e foarte frumos!

 36. Caty spune:

  Buna Adela,

  am remarcat plinta alba din fotografii si as dori sa stiu cum ati reusit sa o montati pe parchet, incat sa fixeze foarte bine parchetul. Eu am cumparat de la Dedeman modelul de plinta alba din mdf, inalta VKM de 68 mm si intampin probleme in montarea ei. Teoretic se folosesc pentru montare niste cleme metalice tip clips pentru prindere plinta VKM68. Le-am gasit la Dedeman, insa acestea nu se potrivesc cu plinta in cauza, fiind prea inalte. Distanta dintre canal si sol este mai mare la clema decat la plinta. Ce alte solutii ar fi?
  Multumesc anticipat pentru sfat!

  P.S. Sincere felicitari pentru blog! Articolele tale ne sunt foarte utile!

 37. ank spune:

  Adela de unde sunt achizitionate perdelele si lenjeria de pat din camera mamei?

  • Adela Parvu spune:

   Anca, noi le-am facut pe comanda cu ajutorul celor de la Casa Rusu. Sunt concepute de noi si realizate din materialele de tapiterie de la Casa Rusu. Poti sa faci si tu astfel de draperii cu ajutorul unui designer de perdele sau cu o firma care se ocupa de draperii si perdele.

 38. Ionut spune:

  Un proiect reusit! Sustinem revitalizarea locuintelor compacte , locuinte foarte economice in timp.
  Felicitari!
  Studio Office Kolectiv – Birou proiectare Arhitectura si Urbanism
  http://www.studiokolectiv.ro

 39. Mihai spune:

  Buna seara
  De unde se pot cumpara lichenii? Pe net nu sunt prea multe informatii.

  Multumesc!

 40. Raluca Hara spune:

  Buna, Adela! Ce fel de silicon s-a folosit pt lipirea lichenilor? Arata incredibil, m-am indragostit pe loc!

 41. […] mai spun că la restaurantul Elisyum, zona dedicată saunelor, ai să vezi pereți întregi cu licheni? Sau că aici este cel mai mare complex de saune din România, cu cele șase saune de capacitate […]

 42. Cristina spune:

  Adela,
  Ajuta.mă te rog sa iau legătură cu fetele Voicu. Vreau sa ajut. Mulțumesc.

  Cristina

 43. Ana spune:

  Buna Adela,
  Poti sa imi dai mai multe detalii despre cum a fost facut tablia/panoul alb de la capul patului fetelor? Sau unde a fost realizat?
  Multumesc mult,
  Ana

 44. Paula Diaconu spune:

  Buna ziua , as vrea sa impart cu voi si povestea mea.! Se mai realizeaza emisiunea Visuri la cheie!

 45. […] centimetru pătrat cu un mobilier bine gândit. Și ce înseamnă bine gândit? Conceput pentru depozitarea lucrurilor și conturarea clară a funcțiunilor. Dar în timp ce un om fără experiență vede mobilierul […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *