adelaparvu.com despre rulouri parasolare si rulouri opace VELUX (4)

In Idei pentru acasa

La mansardă, răcoare și umbră cu rulouri exterioare și interioare

Cine are mansardă și ferestre de mansardă, știe că lumina naturală este diferită de-a lungul anului. Astfel, dacă vara ea este intensă și caldă, pe timpul iernii este binevenită, mai ales că ziua este mai scurtă și cerul de regulă mai înnorat. Dar pe timpul verii cantitatea și temperatura luminii pot fi supărătoare, ca atare este nevoie de rulori. Mulți proprietari care au la mansarde instalate ferestre VELUX consideră că un singur tip de rulou este suficient pentru protecție solară și optimizarea cantității de lumină, dar adevărul este că un control perfect poate fi obținut numai prin instalarea atât la exterior, cât și la interior a rulourilor dedicate. De ce? Hai să afli mai multe de la specialiștii VELUX din informațiile pe care le-am aflat de la ei.

adelaparvu.com despre rulouri parasolare si rulouri opace VELUX (3)

Rulourile completează excelent ferestrele VELUX. Cele exterioare au rol de parasolar, adică poți regla cu ajutorul lor cantitatea de căldură emanate de razele soarelui, iar rulourile opace de interior te ajută să obții o ambianță plăcută, fără ca lumina de pe timpul verii să te deranjeze.

adelaparvu.com despre rulouri parasolare si rulouri opace VELUX (4)

Practic, cele două rulouri se completează pentru că cele parasolare împiedică încălzirea suprafeței de geam și transferul termic la interior, fără a obtura lumina, iar cele opace de interior te ajută să obturezi complet lumina, dar nu pot împiedica efectul de seră. Dacă ai instalat doar ruloul de exterior, nu ai cum să controlezi cantitatea de lumină, iar dacă ai numai ruloul opac de interior nu ai cum să împiedici căldura soarelui. De aceea, soluția optima este să le ai instalate pe amândouă, astfel vei avea control perfect al căldurii și luminii, dar și un consum de energie mai mic pe timpul verii pentru că nu vei consuma electricitate pentru climatizare.

adelaparvu.com despre rulouri parasolare si rulouri opace VELUX (2)

Identificarea celor două tipuri de rulouri se face foarte ușor pentru orice tip de fereastră. Fiecare proprietar de mansardă unde există ferestre VELUX trebuie să știe doar modelul de fereastră. În funcție de acest model, introduce codul pe site-ul veluxshop.ro și poate găsi exact tipul de rulou parasolar potrivit, la fel și pe cel opac de interior. Dacă rulourile parasolare sunt uni și reușesc să asigure vizibilitatea asupra peisajului sau cerului, cele opace de interior pot fi alese în nuanțele preferate, oricare culoare din cele 1800 disponibile în gama Colour by You, pentru a fi frumos integrate în designul interior.

adelaparvu.com despre rulouri parasolare si rulouri opace VELUX (1)

De asemenea, montajul rulourilor parasolare de exterior și a celor opace de interior se face extrem de simplu. Ai să găsești tutoriale video vizavi de montaj AICI pentru cele de exterior și AICI pentru cele opace de interior, astfel că îți poți da seama că le poți comanda fără probleme și fără stresul că mai trebuie să apelezi la meseriași. Așa că dacă ai ferestre VELUX și îți dorești ca pe timpul verii să ai un control maxim asupra căldurii, dar și cantității de lumină din mansardă, poți comanda fără rezerve de pe site-ul veluxshop.ro cele două rulouri împreună. Sper să-ți prindă bine informațiile acestea!

Foto: VELUX

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *