adelaparvu.com despre reinventarea prin scenografie, Foto Adela Parvu (2)

In In trend

Despre reinventare în 2021

Sunt oameni care se simt foarte bine profesional, mai ales când ajung să aibă o experiență mare și sunt deja familiarizați cu domeniul lor și sunt oameni mereu curioși, care fug de rutină și se pun mereu în postura de învățăcel. Ei bine, mărturisesc că eu sunt foarte curioasă. Am realizat că mi-aș dori să explorez un domeniu cu și mai multă creativitate și l-am descoperit în scenografie. Așa că m-am înscris la masterat la UNATC, Universitatea Ioan Luca Caragiale din București, deci din nou studentă. Da, vreau să-mi reinventez orizonturile creative și odată cu ele să aflu de alți oameni minunați, alți oameni extraordinari de talentați, care mă ajută să redescopăr totul în jurul meu din alte perspective. Cu toții suntem personaje, dar mai ales scenariștii care le creează, cu toții suntem capabili să ne alegem povestea, dar și scenografia în care ea să se desfășoare.

Decorul spectacolului "Ultimii", scenariu și regia Mimi Brănescu, de la Teatrul Metropolist din București.

Decorul spectacolului „Ultimii”, scenariu și regia Mimi Brănescu, de la Teatrul Metropolis din București.

adelaparvu.com despre reinventarea prin scenografie, Foto Adela Parvu (2)

Da, eu mi-am propus să mă reinventez profesional în 2021 prin scenografie, o lume unde creativitatea se îmbină de minune cu tehnologia. Un domeniu unde ai nevoie nu doar de idei, ci și de unelte care să te ajute să le expui, după cum poți vedea și din imagini. Pentru că da, când ai oportunitatea să lucrezi cu cel mai bun producător din industria muzicală sau cu un scenarist și regizor de succes, ai nevoie să te miști repede, să-ți prezinți ideile rapid și concludent. Așa că nu e de mirare că pentru mine contează performanțele instrumentelor pe care le folosesc.

Primul meu laptop Dell XPS cumpărat la recomandarea bunului meu prieten Robert Pufan de la Microsoft.

Primul meu laptop Dell XPS cumpărat la recomandarea bunului meu prieten Robert Pufan.

Cei de la Dell m-au întrebat dacă pentru mine contează performanța și inovația în privința unui laptop. Am zâmbit când mi-au spus că vor să-mi prezinte modele XPS 13. De ce am zâmbit? Pentru că dacă ai prieteni adevărați și foarte buni profesioniști ai parte și de cele mai bune recomandări, iar trainerul Robert Pufan Partner Technical Architect Microsoft mi-a recomandat pentru munca mea, încă de la lansarea Dell XPS, fix un astfel de model. Cu Windows 10 instalat pe el, cu magicul spațiu de stocare în cloud OneDrive (vezi aici video) care-ți permite să lucrezi de oriunde cu fișiere mari și cu legături minunate între smartphone și laptop. Pfff…magic!

Decor pentru una din scenele videoclipului Inimă naivă, regia Hprtensiu Atanasie, producător Marius Moga.

Decor pentru una din scenele videoclipului Inimă naivă, regia Hortensiu Atanasie, producător Marius Moga.

adelaparvu.com despre reinventarea prin scenografie, Foto Adela Parvu (5)

Acum sunt și mai performante aceste laptopuri Dell, mai ales că pentru proiecte de design interior, arhitectură și scenografie, ca să nu mai spun de materiale video, sunt necesare caracterisitici excelente și o placă video mega performantă. Și da, musai să te poți baza o periodă lungă de timp, adică să aibă bateria super perfomantă să poți lucra în locuri unde nu ai mereu posibilitatea să găsești o priză. Dar n-am să-ți spun despre detalii tehnice pe care le poți afla aici, ci și despre faptul că aceste laptopuri sunt prietenoase mediului, pentru producția lor fiind folosite materiale care permit o reciclare ușoară, respectiv 90% din componentele laptopului pot fi ușor reciclate sau refolosite, iar tăvile de ambalare din bambus alb sunt 100% reciclabile.

Cadru de la filmările videoclipului Inimă naivă, regia Hprtensiu Atanasie, producător Marius Moga.

Cadru de la filmările videoclipului Inimă naivă, regia Hortensiu Atanasie, producător Marius Moga.

Eu spun că e bine să ne facem ce simțim, iar eu simt să mă reinventez profesional și îmi place să o fac la nivel înalt, așa că și laptopul trebuie best în show, iar Dell XPS a fost catalogat astfel în cadrul CES2020 drept „Best in show” – cel mai bun laptop de 13’’ în categoria sa. Asta trebuie să fim și noi: cele mai bune variante ale noastre. Așa că-ți doresc ca din acest an 2021 să fii și tu Best în show, adică să fii cel mai inspirat scenarist care să se reinventeze și să se transpună în cea mai inovatoare variantă de personaj și să trăiască o viață frumoasă!

Foto: Adela Pârvu

11 raspunsuri pentru Despre reinventare în 2021

  1. eva spune:

    Va doresc mult succes

  2. Elena Dorneanu spune:

    Felicitări ptr decizie, Adela !! Și eu cred că ne putem reinventa mereu și niciodată nu e prea târziu. Succes !!

  3. Dana Olteanu spune:

    Felicitari, Adela!! Tot timpul o inspiratie, nu te dezminti! Iti doresc mult succes si impliniri profesionale, le meriti pe deplin! Te imbratisez cu admiratie si cu drag!

  4. Lacramioara spune:

    D-zeu lucrează prin oameni!Da,un om mimunat, face lucruri minunate!O femeie frumoasa din toate punctele de vedere, poate sa facă lucruri excepționale, de vis!!! Felicitări și mult succes! O viata avem!Toate cele bune! Cu aleasa considerație îți doresc mult succes!

  5. Cleo spune:

    Bravo!!! Viața e făcută, cred eu, pentru căutări și reinventări ori de câte ori nu ne mai regăsim complet într-o situație. Doar așa ne îmbogățim spiritual și reușim să tindem spre fericire și împlinire. Sper să ne faci părtași la cât mai multe dintre proiectele tale!

  6. Liana spune:

    Felicitări pentru toate realizările de până în prezent, mulțumiri pentru tot ce ne-ati pus la dispoziție pentru inspirație si incantare, va doresc mult succes si visuri implinite!

  7. Virginia spune:

    Felicitari, multumesc pentru aricole, pentru inspiratie, Om drag.

    Virginia

  8. MIHAELA spune:

    Felicitări și succes în noul drum ales ! Sper să ne ții la curent în continuare cu articolele tale cu care ne-am obișnuit .

  9. Topor spune:

    Va doresc succes! In viata e important sa facem ceea ce ne pasioneaza si sa incercam sa ne depasim limitele!

  10. Silvia spune:

    Foarte bine scris articolul, multumesc pentru recomandari!

  11. David spune:

    Va doresc mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *