McDonals ingrediente oferite spre "testare" jurnalistilor. Erau însoţite şi de eticheta producătorilor.

In Romania Mea

McDonald’s transparenta totala

La Ziua Porţilor Deschise McDonald’s a fost invitată şi presa în spatele tejghelelor. Am mers cu prejudecăţile la mine 🙂 la restaurantul din Piaţa Romană, dar foarte curioasă să aflu mai multe, mai ales că nu-mi las gemenii să mânânce la fast-food. Am fost echipaţi cu halate şi plase pentru păr, exact aşa cum sunt echipaţi şi angajaţii, şi ni s-au arătat toate cele care fac restaurantul funcţionabil, de la depozitarea alimentelor şi până la vestiarul angajaţilor, unde am primit explicaţii date de către Alin Popescu, medicul Echipei Naţionale de Rugby, invitat să ne răspundă la orice probleme legate de alimentaţie şi sănătate. Am fost întâmpinaţi cu o introducere făcută chiar de către Daniel Boaje directorul general McDonald’s România, care  lucrează de 17 ani în această companie.

Ca şi jurnalist cu experienţă în domeniul casă şi grădină m-au impresionat ordinea, curăţenia şi ergonomia tuturor aparatelor electrocasnice şi a dotărilor din bucătărie. Totul calculat la milimetru, cu instrucţiunile de folosire la vedere. Părea că fiecare obiect a fost dispus în ansamblu atât de logic şi de precis, încât orice nou venit să poată intui, din prima, fluxul activităţilor. Camerele frigorifice foarte bine organizate, separate pentru produsele din carne faţă de cele destinate legumelor şi cu etichete de identificare a ingredientelor.

Am aflat amănunte interesante, cum ar fi faptul că uleiul este constant monitorizat şi se aruncă după ce indicatorii aparatelor arată acest lucru; carnea este complet deshidratată şi apoi congelată tocmai pentru a împiedica dezvoltarea microorganismelor, bacteriilor dăunătoare; provenienţa ingredientelor este absolut transparentă şi că orice consumator poate afla de unde e achiziţionată  brânza Cedar (Cheddar), spre exemplu, sau salata, carnea, chiflele ori ouăle incluse în preparatele McDonald’s. Plus că abia acum am aflat despre hârtia din tavă pe spatele căreia sunt trecute valorile nutritive pentru fiecare preparat în parte. Până acum, de câte ori am fost la McDonald’s, nici nu m-am uitat pe această hârtie. Am crezut că e doar un suport pentru reclamă.

McDonals ingrediente oferite spre "testare" jurnalistilor. Erau însoţite şi de eticheta producătorilor.

Ingrediente de la McDonald’s oferite spre „testare” jurnalistilor. Erau însoţite şi de eticheta producătorilor.

Ne-au dat o pungă mare în care au pus principalele ingrediente folosite în meniurile McDonald’s: de la salată la Coca-cola. Am folosit toate produsele şi mi s-au părut foarte ok. Inclusiv brânza despre care aveam îndoieli s-a dovedit foarte bună.

Cu ce-am rămas? Am tras o concluzie simplă: sănătos este ce-ţi place (şi să fie comestibil :)), dar să nu întreci măsura. Cred că nu e sănătos să mănânci zilnic fast-food, aşa cum nu e sănătos nici să haleşti zilnic slană, cu ceapă şi să le stingi apoi cu ţuică sau să ai la fiecare masă carne de porc sau numai lactate sau numai dulciuri. Pe bune. Deci, dacă gemenii mei vor dori să meargă la McDonald’s, treaba lor, pentru că ei sunt activi, fac sport şi nu mănâncă zilnic la restaurant (până sunt în grija mea, cel puţin). McDonald’s e pentru ei locul perfect să se vadă cu gaşca, cu prietenii, să se simtă bine şi să mănânce ceva ce le place. Şi la fel şi pentru mine. E comod să mă văd cu cineva la o cafea într-un restaurant McDonald’s aflat în centrul, la îndemâna oricui.

McDonalds cafea

McDonalds cafea

Şi dacă vrei şi tu să afli cum e în bucătăria unui restaurant McDonald’s, fii pe fază şi urmăreşte, pe pagina de Facebook McDonald’s, perioadele când se organizează Zilele Porţilor Deschise McDonald’s. Te înscrii pe listă şi ai ocazia să vezi totul cu ochii tăi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *