adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca prezentata de Sanziana Pop Foto Catalin Georgescu (11)

In Case, Design Interior, Romania Mea

Absolut de vis acest interior tradițional românesc!

Doamne ce frumoasă este casa aceasta! Parcă e din visele mele – și tradițională și colorată! Și mai presus de toate și adaptată traiului de secol XXI. Mi-au plăcut la nebunie combinația de materiale, mobilă și decorațiuni. Tinerii proprietari, Alina și Ciprian, au știut să le aleagă astfel încât să îmbine frumos tot ce e legat de dotări și electrocasnice actuale cu partea de tradițional românesc. Sobele de teracotă sunt prezente, dar și o mulțime de țesături minunate. Ai să vezi cu această ocazie ce impact extraordinar au covoarele într-o locuință, dar și cât de mult contează ca imagine și căldură tapiseriile pe perete.

De fapt și de drept această casă este un vis împlinit al Alinei, care și-a dorit un colț de rai tradițional românesc. A umblat să se documenteze la Muzeul Satului și a ales până la urmă să combine stiluri din diferite zone ale țării pentru a-și materializa visul. A fost înțeleaptă să aleagă într-o zonă de câmpie o casă joasă, cu un singur nivel, dar pentru decorul prispei s-a inspirat din motivele tipice zonei Sibiului. Pentru că a colecționat ani de zile țesături realizate manual, de la covoare la tapiserii și pentru că ele erau din variate regiuni ale țării, și-a spus că va face totul colorat, așa cum simte.

Casa are o cameră de zi foarte spațioasă, circa 33 de metri pătrați ce include și bucătăria. A ales ca electrocasnicele să fie din gama Retro de la Gorenje ca să se potrivească stilului vizat aici, dar și plăci ceramice în nunațe vii care să însuflețească atmosfera și să se asorteze cu varietatea de țesături tradiționale colorate. A ponderat foarte bine totul cu alte decorațiuni textile albe, cum ar fi cele de la ferestre, dar și cu mobilă pe comandă (majoritatea pieselor sunt de la Szel Mob). Multe din corpurile de iluminat sunt luate de prin târgurile de antichități, iar altă parte din ele de la Ikea, unde a găsit abajururi textile și suporturi rustice.

De ce sobe de teracotă? Alina și Ciprian și-au dorit o casă sănătoasă și au urmat rețetele tradiționale, cu ziduri de lut, cu tencuieli și finisaje pe bază de var. Le-au luat ceva să ridice casa, dar spun că au avut noroc de un an secetos în care n-a plouat și astfel materialele nu au fost afectate. Planșeele din lemn, ca și dușumeaua din lemn completează fericit lista materialelor naturale, iar sobele de teracotă sunt perfecte pentru un astfel de mediu. Casa aceasta respiră, iar vara este răcoare pe când iarna cald și bine. Baia, destul de generoasă de circa 9 mp, are apă curentă, caldă grație unui boiler, iar apa rece este extrasă din puțul din curte cu ajutorul unei pompe și al unui hidrofor. Desigur și-au făcut fosă septică, chiar dacă cei de la primărie spuneau că vor trage canalizare. Cei doi tineri au preferat să nu aștepte și să-și termine casa cu toate cele necesare.

Tâmplăria casei este și ea din lemn, căci cea termoizolantă nu și-ar fi găsit locul în povestea aceasta rustic tradițională. În plus, la calitatea naturală a materialelor cu siguranță ar fi afectat și atmosfera de la interior. Pe lângă camera mare de zi, mai au două dormitoare, fiecare de 12 mp, iar între ele au mai prevăzut o cameră de 8 mp, care poate deveni dressing. Desigur, fiind o casă la țară au prevpzut și o cămăra, dar și un beci care se află sub casă. Și da, spațiile interioare superb decorate și mobilate au o extindere exterioară, respectiv cele două prispe, una în fața casei, cealaltă în spatele ei. Este o casă minunată, aflată într-o zonă cu pădure, unde vremea e mult mai plăcută chiar și pe timp de caniculă. Iarna, vânturile și gerul sunt potolite de perdeaua de arbori. În plus, se ajunge ușor, căci la doar 18 kilometri de București distanța chiar e mică. O casă de vis, o adevărată oază de încântare, exact pe sufletul nostru! Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca prezentata de Sanziana Pop Foto Catalin Georgescu (23)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca prezentata de Sanziana Pop Foto Catalin Georgescu (21)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (25)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (21)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (20)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (23)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (22)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (5)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (1)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (3)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (9)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (4)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (2)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (8)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (18)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (7)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (10)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (6)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (13)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (14)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (12)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (15)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (11)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca prezentata de Sanziana Pop Foto Catalin Georgescu (1)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca prezentata de Sanziana Pop Foto Catalin Georgescu (2)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca prezentata de Sanziana Pop Foto Catalin Georgescu (19)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (16)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (30)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca prezentata de Sanziana Pop Foto Catalin Georgescu (25)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (27)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (31)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (28)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca prezentata de Sanziana Pop Foto Catalin Georgescu (27)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca prezentata de Sanziana Pop Foto Catalin Georgescu (3)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (29)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (33)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (32)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca prezentata de Sanziana Pop Foto Catalin Georgescu (29)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca prezentata de Sanziana Pop Foto Catalin Georgescu (30)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (34)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (24)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (35)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (37)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (36)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca, designeri proprietarii Alina si Ciprian, Foto Catalin Georgescu (38)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca prezentata de Sanziana Pop Foto Catalin Georgescu (7)

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca prezentata de Sanziana Pop Foto Catalin Georgescu (8)
Foto: Cătălin Georgescu

30 Responses to Absolut de vis acest interior tradițional românesc!

  1. cristina niculae spune:

    Absolut superba! Ne uimiti de fiecare data! Imi permit sa ii promovez pe bunii mei prieteni Zina si Sorin Manesa Burloiu, meşterii populari in lemn, din Brasov, recunoscuti in toata lumea pentru minunatele lor lucrari! Va puteti bucura de energia lor pozitiva zilele acestea la Târgul de Sf. Niculae la Muzeul Tăranului Român pozitionati in „acvariu”. Va asigur ca nu veti regreta sa ii cunoasteti. Va doresc din toata inima numai bine, pentru minunatele posturi cu care ne incantati , cu povestile uimitoare!

  2. Superbă, chiar dacă pe alocuri e aproape Provensala 😀

    O mică nebunie de frumusețe! 🙂

  3. camelia spune:

    simplu: fantastic, unic mai trebuie zapada, caldura o cana de vin fiert ,
    uiti sa mergi la servici.
    Superb, fara cuvinte

  4. Pios Marian spune:

    Frumos, un traditional impanat de elemente moderne. Se vede modernul din diversele stiluri taranesti din diferite zone geografice, care conlucreaza la o idee de armonie. Degaja multa pace interioara.

  5. Maria spune:

    Foarte frumoasa! Imi amintește de copilărie petrecuta la bunici! Aroma de cozonac, placinta de dovleac, intelepciune si povesti la gura sobei despre războiul trăit de bunici…

  6. Mala spune:

    Splendid ! Pe sufletul si inima mea!

  7. epicturi spune:

    Casa asta parca e o poveste minunata pentru copii!!! Imi aduce aminte de copilarie si de casa bunicilor.

  8. Mari spune:

    Cand vad atata culoare in traditia romaneasca, nu pot sa nu ma gandesc la cat de mult ne-am schimbat, noi, ca natie, cat de „cenusii”, tristi si pesimisti am devenit. O astfel de casa nu poate decat sa bucure sufletul vizitatorilor virtuali- asa ca si noi- , iarpe locatarii ei permanenti sa-i fericeasca! Mi-ar placea sa am posibilitatea sa transform candva casa parinteasca intr-o copie a acesteia!

  9. Geox spune:

    Unde gasim faianta asa colorata? 😀

  10. Alina spune:

    Minunat! Pur şi simplu minunat! Mulţumim Adela pentru aceste imagini superbe ! Sunt o sursă de inspiraţie pt mine….chiar aveam nevoie. Am găsit in lada bunicii mele o perdea din in, cusută manual, care are in jur de 120 de ani ( bunica mea o are de la bunica ei-zestre de nuntă)şi vroiam să o pun în valoare, alături de nişte preşuri de ţoale, cum zicem noi moldovenii…. Mersi mult încă o dată!

  11. Rodi spune:

    Sunt incintata sa stiu ca cei tineri iubesc si apreciaza traditionalul.

  12. corina spune:

    Oare nu stiti unde au gasit material pentru perdelute? In magazine nu am gasit.
    Multumesc

  13. Speranta din Chisinau (R.Moldova) spune:

    cit a costat amenajarea casei si lucrurile care amenajeaza casa?

  14. silvialuli spune:

    O casa de vis. Superlative pentru toate adjectivele pe care le putem spune(scrie).

  15. Sofia spune:

    In loc de panza aia de o culoare incerta pe lavita din salon/sala de mese/living, ar trebui sa fie tot un „macat” tesut si colorat, din lana. Ca sa fie mai frumos si mai autentic. Mamaia mea asta ar fi pus.

  16. adi spune:

    superb.am copilarit la tara si nu uit atmosfera casei taranesti.felicitari,m-ati intors in timp.

  17. TANASA CRISTINA spune:

    Deosebit de frumos reamenajata traditional. Si noi am achizitionat o casa la tara, as dori foarte mult sa o pot reconditiona in stil traditional. Sursa de inspiratie realmente ! Felicitari

  18. Simona spune:

    Superba amenajare!Colorata, fără sa fie încărcată. Ador plăcile ceramice. Sunt facute manual? Știți unde se pot comanda? Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *