adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro centru sport

In Case, Design Interior, Mesteri, Romania Mea

Vrei o casă tradițională ca a lui Doru Munteanu? Uite că-ți dă lista lui cu meșteri

Ce e frumos se construiește greu, dar durează pentru totdeauna! Și e cu atât mai valabil când vine vorba despre casa ta. Țărănească, tradițională, reinterpretată după model tradițional, spune-i cum vrei, cert este că Doru și-a dorit un loc pentru el și familia lui care să vorbească clar despre România. De ce? Pentru că a văzut multe, a umblat prin nenumărate locuri și a ajuns la concluzia că în peisajele de la noi cel mai bine se potrivesc casele făcute de ai noștri. Pare simplu, dar drumul a fost lung. Și de fapt și de drept acest drum a pornit cu un vis, unul al copilăriei, când, în casa bunicului său, preot în Sălaj, a descoperit cărți vechi, obiecte ce vorbeau despre tradiție, despre artă, dar pentru el toate spuneau povestea familiei lui. Tradițional sau țărănesc nu înseamnă ceva desuet, care nu mai e la modă, ci are o semnificație profundă legată de familie. Când prețuiești vechiul înseamnă să te gândești cu respect la cei care au fost înaintea ta și ale căror strădanii de a fi mai buni, de a trăi mai bine și mai frumos nu se pierd odată cu tine. Ca atare, de ce ar fi ales el balustrade de inox groase cât brațul dacă brazii din Colibița îi șopteau altceva, iar mirosul rășinii lor, al a aerului tare de munte l-au teleportat înapoi în universul magic din casa bunicului? A făcut ce a simțit, dar mai mult, acum îți spune și ție cum s-o faci. Dar hai să-ți zic mai multe.

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro centru sport (14)Doru Munteanu, proprietarul casei  și al clubului Căliman Club Holidays

Doru Munteanu spune că nu poate înțelege de ce românii aleg cu atâta ușurință să ridice case cu materiale care nu le plac. Mi-a povestit cum în timp ce lucra la casă mulți oameni i-au bătut la poartă pentru a o fotografia, fie că era vară, fie că era iarnă. Și nu doar arhitecți, medici, intelectuali, artiști, ci și țăranii din zonă. Se minunau în fața casei lui și spuneau că așa ceva aveau și bunicii lor, dar că acum soțiile vor ca la oraș, să fie totul moden, a se înțelege și cu balustrade de inox. Amuzant a fost când mi-a povestit Doru de un grup mai năbădăios, cu muzica pe ritmuri orientale dată la maximum în mașină, dar care s-au oprit în fața casei lui și în timp ce o admirau i-au povestit despre ce casa mare și urâtă și-au făcut ei de îi doare capul când se uită la ea. Deci, da, Doru are o casă pe care mulți o admiră, dar el tot nu înțelege de ce oamenii nu-și fac locuințele ca ale lui. Nu, nu se așteaptă ca la oraș să fie ridicate case de genul acesta, dar uite, spre exemplu la Colibița, unde e acum, de ce ar alege altcineva alt stil? Eu înțeleg de ce și ai să pricepi și tu la finalul articolului.

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro centru sport (2)Fațada casei iarna, una care a atras mulți admiratori și turiști.

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro centru sport (15)

Pare că-i ușor să-ți faci casă în stil tradițional, ba chiar mai ieftin pe alocuri, cum spune Doru, dar adevărul este că-ți trebuie răbdare și o tenacitate fantastică. Chiar el mi-a povestit cum în calitate de ghid turistic, care se ocupă preponderent de grupuri de străini, a bătut țara în lung și în lat și a făcut nenumărate fotografii la case, mănăstiri, biserici, clădiri mai vechi, detalii de la ele, deci tot ce-i plăcea. Da, dar asta i-a luat cel mai mult timp: să afle exact ce-i place și cum își dorește să arate casa lui. Apoi, i-a luat timp să găsească pe cineva care să-i ordoneze preferințele pe hârtie, adică să-i facă un proiect de arhitectură. Și aici a avut mari probleme. Arhitecții noștri din păcate nu studiază în facultăți prea multe despre construcțiile tradiționale. Multe meserii practicate de meșterii de la țară s-au pierdut, iar cei care au rămas au cereri foarte mici ori nu sunt cunoscuți. Pe de altă parte, e greu să adaptezi la standardele de confort actuale o imagine tradițională. E greu, dar nu imposibil, așa cum au dovedit-o și Liliana Chiaburu și Adrian Păun, arhitecți care s-au specializat în așa ceva. Însă el a apelat la un arhitect pur și simplu, și după ce a ridicat casa, Doru și-a dat seama că erau niște probleme care l-ar fi împiedicat să ajungă la imaginea tradițională pe care și-o dorea. Cum ar fi spre exemplu pridvorul lat de 2,5 metri care nu putea fi susținut decât cu o temelie din beton, deci cum s-o acopere ca să arate din lemn? Sau cum să facă cu acoperișul pentru care își dorea șindrilă (și nu țigle din lemn cum spuneau unii) în condițiile în care nu știa niciun producător de așa ceva? Ori cum să realizeze ferestrele acelea vechi, cu încadramente, dacă arhitectul n-avea cunoștință de vreun furnizor de așa ceva? Ei bine, Doru nu s-a lăsat. A făcut modificările la casă inspirându-se din pozele sale și din vizitele la muzeele satelor de prin țară.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da, a fost greu cu meșterii locului care îi făceau la muchie totul, când el și-ar fi dorit să mai aibă vreo urmă de daltă, o mică imperfecțiune, așa rustică. Dar a descoperit că atunci când i-a întrebat – cum se făcea pe vremuri, meșterii au început să-i spună, să-i explice, dar să și aplice. I-a provocat să redescopere vechile metode și să le adapteze la noile materiale. Da, e clar că, spre exemplu, balustradele din lemn n-avea cum să le cumpere de-a gata, dar a cerut meșterilor să-i facă 3-4 mostre din lemn masiv cumpărat la metru cub și a ales cel mai simplu model. Apoi materialele de construcție sunt actuale, dar modul cum sunt puse în operă contează. S-a chinuit la soba din casă pentru a o rotunji și a-i îndulci muchiile cu propriile mâini. A luat pur și simplu un burete umed și a dat peste tencuiala proaspăt aplicată, apoi cu bidineaua până ce i-au ieșit texturile dorite. Când l-a văzut meșterul a spus că trebuia să-i spună de la început cum și ce vrea, așa că acesta a continuat până a finalizat soba, care încălzește livingul, dar și mansarda, grație coșului de fum care traversează casa pe înălțime. Da, parchetul ar fi fost mai la îndemână,  dar Doru a optat pentru podea din lemn, iar la bucătărie a ales plăci ceramice, dar mai către nuanța teracotei, fără suprafețe lucioase sau model marmorat.

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro centru sport

Își aduce aminte că pentru șindrilă a bătut Bucovina ca să achiziționeze câte 2000, 3000, 4000 de bucăți, pe rând, de la diverși gospodari care le aveau depozitate prin curte, după ce ei își puseseră tablă modernă, ca la oraș, pe casele proprii. Pentru toată casa a avut nevoie de circa 15.000 de bucăți. Dar are satisfacția că acum, după ce și-a ridicat-o, meșterul la care a apelat a început să le producă (1 leu bucata), să le manufactureze pentru că oamenii i-au cerut contactul acestuia și el l-a dat mai departe (am să-ți dau și eu mai jos datele). Și pentru piatra de pe soclu a umbrat mult. Și-a dorit-o mai deschisă la culoare și cu rotunjimi, nu felii pătrățoase și a găsit-o undeva pe lângă Putna. Cu mobila de la interior s-a chinui și cu ea. A cumpărat-o de-a gata din Sighișoara, dar l-a chemat pe meșterul Cramariuc din Suceava să i-o încrusteze, apoi pe alt artist care să i-o picteze și să i-o patineze. Cei care-i calcă pragul casei au impresia că mobila lui e veche de sute de ani. Și cu perdelele s-a spetit. A găsit până la urmă două doamne în vârstă care le cos de mână, dar o perdeluță mică durează să fie cusută, le ia doamnelor o săptămână, iar una mai mare circa trei săptămâni. Cu covoarele la fel, a ajuns la o mănăstire de maici unde le-a comandat, dar a așteptat după ele. Ce mai? I-a luat șapte ani să ajungă către final și mi-a mărturisit că de abia acum, în mai 2015, a reușit să aibă tot ce și-a propus, construcția începând-o în 2008.

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro centru sport (13)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dar Doru Munteanu e obișnuit să fie tenace și mai ales să fie primul. Da, e primul care și-a făcut o casă nouă în stil tradițional în Colibița, primul care a făcut rafting pe râurile din Bistrița și care are licență pentru așa ceva, primul care a avut o placă de snowboard în Bistrița și a participat la concursuri în Brașov, primul care a făcut filmări sportive și le-a difuzat la o televiziune din Cluj. Da, și uite, este primul proprietar care-ți oferă lista lui completă de meșteri care l-au ajutat să-și împlinească visul. Ba mai mult, este primul proprietar pe care-l știu să se hotărască să-și deschidă casa și oaspeților. A amenajat special trei camere la mansardă unde poate găzdui șase persoane. Inițial și-a dorit ca aici să aibă biroul lui. Este și jurist consult și face consultață pentru firme străine, dar și ghid turistic, un împătimit al munților. La 48 de ani, după ce a cutreierat lumea și bate țara în lung și în lat s-a hotărât să se stabilească la Colibița, unde va finaliza și o mică pensiune, desigur, tot în stil tradițional. Și pentru că visul lui este să vadă peste tot în țară numai case frumoase, îți dă și ție lista lui de meșteri ca să poți avea casa ta românească mai repede de cât i-a luat lui s-o facă. Doru vrea să lase ceva în urma lui, dar ceea ce lasă să fie în armonie cu munții pe care-i îndrăgește, cu locurile bistrițene, cu rădăcinile lui și familia din care se trage. Doru Munteanu – nu se putea să aibă un nume mai predestinat – dor de țară, dragoste de munte. Sper să te inspire și pe tine!

Lista de meșteri a lui Doru Munteanu:

GHEORGHE POPESCU, comuna Straja, jud. Suceava, 0742.674.208 – acoperiș din șindrilă
VASILE PAVEL, comuna Bistrița-Bârgăului, jud. Bistrița-Năsăud, 0742.639.494 – cerdacurile și stâlpii din lemn, podelele și scările interioare, tavanele din bârne, încadramente de lemn la ferestre
ALEXE UIUIU, comuna Feldru, jud. Bistrița-Năsăud, 0760.518.726) – cuptor tradițional
LUCIAN POP, Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud, 0745.395.185 – vitralii
DENIS PETERFI, comuna Apold, jud. Mures, 0724.206.346 – mobila tradițională
FLORIN CRAMARIUC, Suceava, jud. Suceava, 0741.679.458 – sculptură în lemn
AURICA BUBURUZAN, comuna Mănăstirea Humorului, jud. Suceava, 0754.807.987 – covoare tradiționale
JUCAN ELENA, comuna Mănăstirea Humorului, jud. Suceava, 0754.851.354 – perdele tradiționale
STEFAN NAGY, satul Sic, jud. Cluj, 0749.211.073 – fețe de masă tradiționale
BLEDEA ZAHARIA, Baia Mare, jud. Maramureș,0745.137.225 – serviciu de masă din ceramică tradițională

adelaparvu.com despre Casa Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro Foto

adelaparvu.com despre Casa Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro Foto

adelaparvu.com despre Casa Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro Foto

adelaparvu.com despre Casa Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro Foto

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro centru sport (3)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

adelaparvu.com despre Casa Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro Foto

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro centru sport

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro centru sport

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro centru sport

adelaparvu.com despre Casa Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro Foto

adelaparvu.com despre Casa Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro Foto

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro centru sport

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro centru sport

adelaparvu.com despre Casa Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro Foto

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro centru sport

adelaparvu.com despre casa traditionala romaneasca Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro centru sport
adelaparvu.com despre Casa Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro Foto
adelaparvu.com despre Casa Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro Foto
adelaparvu.com despre Casa Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro Foto
adelaparvu.com despre Casa Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro Foto
adelaparvu.com despre Casa Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro Foto
adelaparvu.com despre Casa Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro Foto
adelaparvu.com despre Casa Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro Foto
adelaparvu.com despre Casa Colibita, proprietar Doru Munteanu, caliman.ro FotoFoto: Doru Munteanu www.caliman.ro

 

48 Responses to Vrei o casă tradițională ca a lui Doru Munteanu? Uite că-ți dă lista lui cu meșteri

 1. Adrian spune:

  este un adevarat exemplu pentru cei ce doresc sa-si construiasca o casa, pornind de la stilul traditional pe care a dorit sa-l foloseasca, la gasirea mesterilor ce l-au ajutat si la realizarea in sine a constructiei.

  Adrian

 2. rabbyt spune:

  Îmi place. Își merită toată investiția.

 3. Anda Istrate spune:

  Ce minunatie de casa! Asa arata si casa mea din vis, cocheta, primitoare, mirosind a lemn lacuit si a levantica… si plina de musafiri, nerabdatori sa deguste bunataturile facute de mine in cuptorul din casa… 🙂

 4. Iuliana spune:

  Superba casa!Multumesc pentru lista cu mesteri,sigur pe vreo doi dintre ei ii voi contacta.De unde a cumparat corpurile de iluminat?

 5. Ale spune:

  o frumusete

 6. Grozescu Livia Camelia spune:

  O casa splendidă,tot respectul si toată admirația pentru proprietar pentru că a avut răbdare să găsească materialele si mai ales meșterii cu ajutorul cărora să-si materializeze viziunea!!!

 7. Grozescu Livia Camelia spune:

  Felicitări pentru acest articol,este preferatul meu!!!Sunt fericita când văd că sunt oameni minunati,iubitori de natură,de tradiții,care pun suflet si pasiune in tot ce fac.

 8. Camelia Cristea spune:

  Tot respectul pentru acest domn si pentru mesteri ca mai pastreaza si azi traditia noastra romaneasca , casa e un vis pe care nu multi si-l mai pot permite dar cine poate si are cu ce si mai are si o inima de roman adevarat , tot respectul , admiratia si consideratia mea

 9. G. spune:

  Minunata aceasta casa, exact asa mi-as face si eu, ador stilul traditional romanesc . Se poate sti cu aproximatie cat a costat?

 10. Magda spune:

  Casa =asa da , de s-ar inspira cat mai multi, iar ideea cu adresa mesterilor este foarte buna. Pe mesterii pe care i-am avut eu (si au fost destui pana mi-am renovat casa) nu i-as recomanda nici dusmanilor mei, de la ” la ca mere sasa” la unii mai buni dar care au avut nevoie de stimulente spirtoase.

 11. Diana spune:

  Este cam ceea ce imi doream eu, poate chiar mai rustica,..cu peretii exteriori denivelati ..si alte „ciudatenii” 🙂 Buna ideea listei!Mesteri buni nu gasesti, mereu trebuie sa repari dupa ei..chestia cu bautura la locul de munca o urasc, pe cei ce a trebuit sa-i folosesc in unele lucruri unde eu si sotul meu nu am reusit singuri, nu i-am „omenit” cu altceva in afara de apa chioara, sa „rugineasca” saracii..si nu i-am lasat pana nu au facut asa cum am ziseu, fara „las’ ca merge si asa” cum aveau ei de gand. Felicitari!

 12. Rodica spune:

  Il stiu pe Doru Munteanu de cand era mic…Inca de atunci era foarte istet si deosebit, ca sa nu zic nonconformist dar drumurile noastre nu s-au mai intersectat din copilarie :). Fiind iubitori de munte si drumetii am auzit despre activitatile lui si am admirat casa de mai multe ori la Colibita dar nu am stiut cine este proprietarul. Bravo, are toata admiratia mea pentru tenacitate si pastrarea stilului rustic traditional romanesc!

  • Doru Munteanu spune:

   Rodica, mai facut curios….cine esti ? Te rog suna-ma 0744-600.148 iar cand mai treci prin Colibita te rog suna-ma si la usa !

 13. alina spune:

  Frumoasa casa.
  Imi plac materialele alese, stilul, caldura casei, integrarea in peisaj.
  Intr-adevar, acest stil cald si prietenos, cu materiale pe masura, se incadreza frumos in peisajul natural.

  Referitor la faptul ca romanii isi fac case cu materiale care nu le plac, eu cred ca asta se intampla din cauza costurilor, accesibilitatii materialelor si suprafetei alese a casei totodata.
  Deseori e mai inspirat sa ne facem o casa mai mica (dar pe masura posibilitatilor de construire si intretinere), dar sa nu facem prea mult rabat de la calitate.
  Pentru o familie obisnuita, o casa cu 2-3 dormitoare si suprafete medii nu cred ca e deloc putin. Nici nu e musai ca fiecare copil sa aiba camera proprie, cand e vorba de copii de acelasi gen. Cand stam la curte, ne putem bucura si folosi si de mediul inconjurator.

  Felicitari proprietarului acestei case!

 14. briela spune:

  Mi-a mers la suflet aceasta casuta, mai ales ca stiu zona Lacului Colibita si cred ca se potriveste de minune cu peisajul. Multumim, Adela pentru toata munca depusa spre a ne fi de folos noua, cititorilor. Multumesc si proprietarului ca a fost de acord sa ne arate si sa ne dezvaluie toate aceste minunatii.

 15. adi4x spune:

  Si mie imi place.. am totul traditional dar parca lipseste ceva.

  Aaaa.. Da.. Sa imi faca si mie un televizor Led Full HD ! OK ?

 16. Valentina spune:

  Deosebit! Felicitari!

 17. Delyth Shaw spune:

  Great to see traditional Romanian architecture and materials being used in this tourist development.

 18. Român spune:

  Interesant articol, pãcat cã nu cunoastem costul casei… Era foarte util si un pret…

 19. Stefan spune:

  Superba!

 20. mihaela spune:

  Foarte frumos! Felicitari! Nu cred ca a fost deloc simplu.Visul meu e sa am o astfel de casa la tara, bineinteles mai mica . Am convingerea ca visele pot deveni realitate.

 21. valeriu spune:

  Superba ! Da se realizeaza cu mult sacrificiu, dar…merita !

 22. Maricica spune:

  Ma duce gandul la bunici, cand privesc asa minunatie!

 23. rodica spune:

  Pot spune doar atat, mi-au dat lacrimile si am simtit fiori! Oare de ce? Ma bucur ca mai existam, oameni care simtim romaneste! Va multumesc domnule!

 24. CRISTIAN LAZAR spune:

  Buna tuturor, felicitari Doru pentru coltul tau de rai, consider ca ce ai construit tu acolo e mai mult decat o casa care sa te fereasca de intemperii, acolo este un camin care spune o poveste, care transmite emotie pentru ca ne aminteste de bunici si mai mult decat atat este un punct energetic pentru ca acolo au lucrat oameni pasionati, dedicati si BUNI. Cred ca orice om ar trebuii sa-si construiasca proprul colt de rai fie el intr-o casa mare sau mica, fie intr-o curte sau in balconul de la bloc sau daca nu are inca posibilitati, chiar si in spatiul virtual. Felicitari si Adelei pentru initiativa, pe mine, articolul m-a inspirat si chiar ma va ajuta in proiectul meu actual. Anul trecut am cumparat o casuta de tara din 1900 cu acoperis de stuf, in satul Lipia, com. Gruiu, Ilfov pe care o voi reconditiona cu metode traditonale si sper ca anul viitor Adela sa va mai impartaseasca o poveste, poate mai frumoasa. Toate bune!

 25. Mioara spune:

  Felicitari! Este un om iubit de Dumnezeu, care a atins o felie de Rai! Se pare ca poate exista si „perfect”, cu tenacitate, gust si iubire de natura! FELICITARI!

 26. Adriana spune:

  Nici nu are sens sa va spun cat de mult mi-a placut articolul sau casa si ca este o adevarata sursa de inspiratie pt mine! Sincera sa fiu, sunt un pic „obsedata” de acest stil si este singurul in care ma regasesc pe deplin. Mi-au placut enorm ferestrele cu ancadramentele lor de lemn si de asta voiam sa va intreb daca sunt cumva din lemn stratificat cu geam termopan iar mesterul VASILE PAVEL a facut doar ancadramentele si nu ferestrele in sine. Va multumesc anticipat! 🙂

 27. teona spune:

  superb!! felicitari domnului pt initiativa si felicitari dumneavoastra pt articolul minunat!! multumesc din suflet pt lista. ma voi folosi de ea in viitor.

 28. Horatiu Muresan spune:

  Doru Munteanu, FELICITARI!!! Tot respectul pentru cineva care a realizat asa o minunatie. Candva in viitor imi doresc si eu sa ma intorc pe plaiurile natale si daca o fac atunci in asa o casa as dori sa stau. Stiu ca proiectul a fost finalizat in ani si ani de munca si cautari pentru materiale adecvate de aceea nu stiu daca intrebarea mea isi va gasi un raspuns simplu si de aceea inteleg sincer daca nu poti raspunde. Care ar fi un buget realist pentru un astfel de proiect?

 29. Adrian spune:

  Se vede ca nu este o casa de autor. Faptul ca a fost construita pe doua nivele a fost clar
  visul proprietarului care a infipt-o intr-o panta (musai). Partea de jos nu da spre nimic.Fara vedere. In rest arata mai mult a han de provincie decat a casa de vacanta, facuta mai mult pentru prieteni sau vizitatori decat pentru locuit. Interiorul este fortat traditional popular.
  A costat mai mult ca sigur o gramada de bani. Sa o stapaneasca sanatos iar admiratorii doritori , sa o copieze.. Mesterii din lista sunt probabil foaoarte buni, cu tarife pe masura..

 30. elena spune:

  felicitari,foarte frumoasa! daca nu te superi,o idee : incastreaza plasma intr-un dulap ingust de lemn,care ziua poate fi inchis,cind vrei deschizi usile dulapului,asa mai reduci din modernitatea televizorului care nu prea merge cu restul casei.

 31. Serj spune:

  Foarte frumoasa, dar are un aer de muzeu, ceva lipseste, ceva …. 🙂

 32. Camelia Motoc spune:

  Asta da casa,dl.Munteanu,multe si sincere felicitari.

 33. Aurora Popescu spune:

  Am fost gazduiti o noapte in aceasta casa si pot sa va spun ca este atat de frumoasa si primitoare incat simti ca ai dori sa nu mai pleci niciodata de acolo. Nu stiu cum de a deschis Doru Munteanu aceasta comoara pentru niste straini, dar acest gest este la fel de cald si frumos ca si casa. Multumim mult atat lui Doru cat si sotiei sale. Ne-ati oferit o uimitoare calatorie in masina timpului pentru o zi.

 34. nipoco spune:

  dle Adrian, parerea mea este ca dta esti un arhitect frustrat pt ca reactionezi exact ca un medic de medicina alopata cand vine vorba de medicina naturista; sa sti ca unii mai inteligenti decat dta daca nu au un munte fac un deal artificial ca sa si infiga casa in el dar poate dta esti un copil de asfalt si mai ai si cultul caselor de manelisti in care stilul si fantezia se identifica cu rigla si polobocul

 35. Erbenia spune:

  Linda casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *