adelaparvu.com about old log house Photo Marek Szymanski, Weranda Country (5)

In Case, Design Interior

Casa de bușteni, locul perfect pentru un cuplu de vegetarieni să-și țină caii

Când locuiești de când te știi la oraș și te trezești că primești moștenire o bucată de teren a țară, prima reacție este să te gândești s-o vinzi. Așa s-a întâmplat și în cazul de față, când el a fost anunțat că i-a revenit un teren într-un sat de munte. Se întreba ce să facă cu el? De agricultură nici gând să se apuce, de turism nici așa, că doar avea treabă cu afacerea lui cu piscine. Dar soția lui a întrevăzut oportunitatea de a-și împlini visul. Ea este avocat, dar mereu era cu gândul la animalele mult iubite: caii. Și-a dorit întotdeauna să aibă căluții ei numai că pentru asta ai nevoie de multe lucruri. Îngrijirea acestor animale este costisitoare. Bani aveau, dar n-aveau un loc a lor. Ei bine, cu această moștenire pare-se că problema asta urma să se rezolve.

adelaparvu.com about old log house Photo Marek Szymanski, Weranda Country (2)

Cei doi soți sunt vegetarieni de peste zece ani. De ce? Din dragoste pentru animale. Spun că iubesc prea mult acest ființe ca să le mănânce. Și nu se referau doar la caii pe care-i adoră. Pentru ei este de neimaginat că se face salam din carne de cal. Magda și Julius îi cheamă pe cei doi și locuiesc la Varșovia. Bucata de teren pe care au primit-o se află destul de aproape de oraș. Au venit, au văzut locul, iar Magdei i-a venit ideea să cumpere o casă veche din bușteni și s-o amplaseze pe terenul moștenit. Locul era perfect și pentru a crește cai. A găsit de vânzare, în altă localitate, o căsuță veche de peste un secol la doar 5000 de euro. E adevărat că mai avea nevoie de multe îmbunătățiri, iar cu transportul și montajul final avea să mai cheltuie cel puțin încă pe atât. Și caii a știut ce rasă să aleagă, că doar se informase dinainte. Huțulii sunt perfect adaptați vieții de munte, așa că au cumpărat doi mânji pe care i-au botezat Saturn și Jeronimo.

adelaparvu.com about old log house Photo Marek Szymanski, Weranda Country (1)

Cu ridicatul casei din bușteni s-au lovit de greutăți tipice și la noi. Ei erau cu treburile lor la oraș, au dat lucrarea pe mâna unora din zonă. Când au venit odată neanunțați, i-au găsit pe muncitori cu berea-n bot la umbra unor tufișuri din apropiere. Și-au dat seama că dacă nu sunt acolo n-au cum să termine la timp ce au de făcut, plus că au observat lipsurile construcției. S-au pus și ei pe treabă, au apelat la specialiști care le-au consolidat casa și cu un zid de piatră (calcar), iar la interior Magda și-a făcut totul cum a crezut de cuviință. Ba s-a apucat și a pictat singură pe ici pe colo deasupra ușii de la intrare. A ales ea tapiserii, mobilă și a tocmit meșteri care să-i refacă soba veche ce exista în centrul casei. Acum soba e pe o parte șemineu, pe cealaltă parte loc de gătit cu plită. Ei au schimbat organizarea interioară, la parter au acum o mare încăpere deschisă și soba e chiar în centrul ei. Inițial îndreptul sobei a existat un zid ce separa camera bună de locul dedicat bucătăriei. Podul l-au mansardat și acolo și-au făcut dormitoarele și baia.

adelaparvu.com about old log house Photo Marek Szymanski, Weranda Country (4)

Au readaptat casa veche astfel încât să aibă tot confortul necesar, iar băile și bucătăria să fie modern utilate. Pentru a păstra imaginea rustică s-au folosit de materiale și motive ornamentale care să fie în acord cu atmosfera casei. Au fost deștepți și și-au făcut și o verandă, de unde se bucură de peisajul din zonă. Și când vremea e prielnică se relaxează făcând lungi plimbări cu dragi lor cai. I-au cumpărat ca mânji și e au fost primii care i-au călărit. Se ocupă de ei ca de copii lor. Le-au făcut și căluților un grajd confortabil aproape de casă și au grijă ca locul să fie mereu curat și bine întreținut. Acum, după toată aventura, lui Julius nu-i vine a crede că era să renunțe la o moștenire care, iată, i-a schimbat viața. E adevărat că nu face agricultură, dar uite, se bucură de natură și își petrece timpul liber în familie într-un loc de vis, locul perfect și pentru caii lor dragi, dar și pentru când vor îmbătrâni. Mi-a plăcut povestea lor, sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com about old log house Photo Marek Szymanski, Weranda Country (3)

adelaparvu.com about old log house Photo Marek Szymanski, Weranda Country (5)

adelaparvu.com about old log house Photo Marek Szymanski, Weranda Country (6)

adelaparvu.com about old log house Photo Marek Szymanski, Weranda Country (8)

adelaparvu.com about old log house Photo Marek Szymanski, Weranda Country (7)

adelaparvu.com about old log house Photo Marek Szymanski, Weranda Country (11)

adelaparvu.com about old log house Photo Marek Szymanski, Weranda Country (12)

adelaparvu.com about old log house Photo Marek Szymanski, Weranda Country (9)

adelaparvu.com about old log house Photo Marek Szymanski, Weranda Country (10)

adelaparvu.com about old log house Photo Marek Szymanski, Weranda Country (14)

adelaparvu.com about old log house Photo Marek Szymanski, Weranda Country (18)

adelaparvu.com about old log house Photo Marek Szymanski, Weranda Country (13)

adelaparvu.com about old log house Photo Marek Szymanski, Weranda Country (16)

adelaparvu.com about old log house Photo Marek Szymanski, Weranda Country (15)

adelaparvu.com about old log house Photo Marek Szymanski, Weranda Country (17)Sursa foto: Marek Szymanski/ Weranda Country

7 raspunsuri pentru Casa de bușteni, locul perfect pentru un cuplu de vegetarieni să-și țină caii

 1. Juli spune:

  Foarte frumos

 2. Nemeth Janos spune:

  Da! Soba e de senzație!

 3. costyu spune:

  Este superba…si cu asta cred ca am spus tot.

 4. anca spune:

  pentru cateva momente m-am imaginat aici…sentimentul…de nedescris…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *