adelaparvu.com despre living colorat, interior design DACH Design 1 (2)

In Cum sa..., Idei pentru acasa

Cum pot combina mai mult de trei culori într-o amenajare?

Am primit un mail interesant cu o întrebare și mai interesantă. Livia îmi scrie că-i place mult combinația de culori pe care o regăsește în jucăriile copiilor adică roșu, galben, verde și albastru. I se pare o una  veselă și optimistă, dar “Crezi că aș putea să amenajez livingul cu aceste culori fără să pară o cameră de copii? Ce părere ai Adela?”. Părerea Adelei, a vecinei, a prietenilor, a rudelor nu contează! Eu sunt de principiul că dacă îți dorește ceva pipota, dă-i, mai ales când e vorba despre culoare. Că doar tu vei locui acolo, nu eu. Corect? Contează în schimb părerea soțului, a copiilor, adică a celor care locuiesc cu tine. Am găsit o propunere veselă și optimistă care s-ar putea să te inspire. Eu zic că se poate, acum urmează să-ți dai tu cu părerea dacă-ți place sau nu acest living :).

adelaparvu.com despre living colorat, interior design DACH Design 1 (1)

Secretul la o astfel de combinație cromatică este să alegi una dintre culori ca fiind dominantă. Aici a fost ales albastrul pe care-l regăsești în zugrăveala pereților, în tapițeria corpului de mobilă voluminos – canapeaua colțar și în covorul din sufragerie. De ce albastru? Pentru că este o culoare relaxantă. În plus, finisajul pardoselii este lemn natur (poți să-l consideri un fel de galben) și se creează un contrast plăcut. Un tapet pe o suprafață mică și care include toate culorile amintite vine să lege totul. Mai departe din nuanțele tapetului sunt preluate și în obiecte, adică așa au fost alese ca să se asorteze. Dar fii pe fază că cea mai stridentă dintre culori – roșul, apare ca și accent. Într-un astfel de ambient colorat mai multe piese de mobilă albe sau deschise la culoare dau bine, la fel ca și perdele sau draperii albe. De ce? Pentru că oferă ochiului zone de respiro binevenite. Mie mi-a plăcut cum au amenajat această zonă de zi designerii de la DACH Desing. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre living colorat, interior design DACH Design 1 (2)
Sursa foto: DACH Design

2 raspunsuri pentru Cum pot combina mai mult de trei culori într-o amenajare?

 1. vasile spune:

  Destul de frumos – fiecare cu gusturile lui, eu nu-s adeptul curcubeului si ce-i prea mult strica. Daca stai sa privesti din afara e placut dar, pentru living-ul meu, nu a-si alege atatea culori si nuante, Pana la urma un loc de relaxare trebuie sa creeze o atmosfera, cat de cat, linistita.( daca era camera de joaca – perfect.)
  O zi minunata.

 2. florina spune:

  te urmaresc de ceva timp, postarile sunt senzationale si ma inspira. felicitari!
  sugerez si eu un blog interesant..

  http://customizerlifestyle.blogspot.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *