adelaparvu.com despre sopron transformat in casa rustica, Foto Christophe Rouffio (4)

In Case, Design Interior

Și un șopron poate deveni casă și încă una frumoasă

Din ciclul în spatele oricărei întâmplări nefericite se ascunde o oportunitate fericită sau tot răul spre bine, cum spunem noi, proprietarii de față n-ar fi ajuns să aibă casa visată fără să fie enervați și sâcăiți în avion. Da, erau într-o călătorie, iar în spatele lor o familie cu doi copii le-a făcut tot zborul amar. Ba i-au împins cu picioarele, ba au vărsat sucul pe ei. Erau foarte iritați, dar așa au intrat în vorbă cu părinții și au aflat că sunt artiști plastici. Au schimbat adrese de mail, iar ulterior au fost în vizită la casa acestora. Au rămas uimiți cât de frumos și-au aranjat totul într-un fost hambar, așa că s-au interesat de o proprietate în apropiere. Cei doi soți francezi Nathalie și Bertrand au ajuns să cumpere un șopron în regiunea Lille, care a devenit o casă foarte frumoasă și plăcută.

adelaparvu.com despre sopron transformat in casa rustica, Foto Christophe Rouffio (12)

Ca să vezi ce înseamnă să fii deschis și să ai puterea să ierți mici întâmplări neplăcute, căci nu doar regiunea i-a încântat, ci și noi lor prieteni cu copii lor “enervați”. Acești artiști plastici i-au îndrumat și chiar i-au consiliat cum să transforme locul pentru că erau pasionați de tot ce înseamnă recuperare și reciclare a construcțiilor vechi. Proprietatea pe care au cumpărat-o era practic o ruină, casa de secol XIX era dărăpănată, dar culmea e că șopronul era construcția în cea mai bună stare. Aici au fost sfătuiți să înceapă totul, având în vedere că zidurile erau din cărămidă, iar bârnele de lemn solide și cu aer rustic, patinat de vreme. Fostul șopron a devenit locul parterului, care găzduiește acum livingul generos, bucătăria și sufrageria, iar la etaj, unul mansardat, se află dormitoarele și băile aferente.

adelaparvu.com despre sopron transformat in casa rustica, Foto Christophe Rouffio (3)

Interiorul este foarte plăcut amenajat. Nathalie și Bertrand și-au dorit să păstreze aspectul rustic, așa că zidurile din cărămidă, bârnele din lemn la vedere, podele sănătoase din lemn recuperat constituie cadrul unitar al casei. Și de aici au început să completeze totul cu mobilă ce are alură clasică, piese mici din lemn, textile naturale din in și bumbac și accesorii antichizate. De altfel, o bună parte a mobilierului l-au cumpărat din magazine de antichități, la fel ca și unele corpuri de iluminat. E interesant că totul este neutru, dar mici pete de culoare liliachii, roz și mov vin să înveselească atmosfera. Contează mult și prezența ferestrelor generoase, dar și spațiile ample, care comunică între ele. Șemineurile din casă clar conferă șarm, iar țesăturile, de la covoare la draperii imprimă familiaritate, senzația de cămin. O casă neașteptat de plăcută, în ciuda paletei restrânse de culori, dar care a devenit căminul perfect pentru cei doi soți, care după ce s-au mutat în casa asta au devenit părinți. Cine știe pe cine va supăra și copilul lor în avion și ce povești se vor mai țese de acum încolo. Mi-a plăcut casa lor tare mult. Sper să te inspire și pe tine!

adelaparvu.com despre sopron transformat in casa rustica, Foto Christophe Rouffio (4)

adelaparvu.com despre sopron transformat in casa rustica, Foto Christophe Rouffio (2)

adelaparvu.com despre sopron transformat in casa rustica, Foto Christophe Rouffio (1)

adelaparvu.com despre sopron transformat in casa rustica, Foto Christophe Rouffio (5)

adelaparvu.com despre sopron transformat in casa rustica, Foto Christophe Rouffio (6)

adelaparvu.com despre sopron transformat in casa rustica, Foto Christophe Rouffio (9)

adelaparvu.com despre sopron transformat in casa rustica, Foto Christophe Rouffio (7)

adelaparvu.com despre sopron transformat in casa rustica, Foto Christophe Rouffio (8)

adelaparvu.com despre sopron transformat in casa rustica, Foto Christophe Rouffio (10)

adelaparvu.com despre sopron transformat in casa rustica, Foto Christophe Rouffio (14)

adelaparvu.com despre sopron transformat in casa rustica, Foto Christophe Rouffio (13)

adelaparvu.com despre sopron transformat in casa rustica, Foto Christophe Rouffio (11)

adelaparvu.com despre sopron transformat in casa rustica, Foto Christophe Rouffio (15)

adelaparvu.com despre sopron transformat in casa rustica, Foto Christophe Rouffio (16)

adelaparvu.com despre sopron transformat in casa rustica, Foto Christophe Rouffio (17)
Sursa foto: Cristophe Rouffio/ East News/ Weranda

2 raspunsuri pentru Și un șopron poate deveni casă și încă una frumoasă

 1. […] Aici ai să vezi o construcție veche, care a funcționat ca anexă a unei case, un soi de șopron, hambar cum vrei să-i spui, care a fost transformat în casă de oaspeți. Dar unul dintre primele criterii […]

 2. […] și loturile de teren aferente, iar cea de față este una dintre cele mai mari. Practic este o construcție simplă din lemn cu laturile de 10 pe 8 metri, deci la interior să tot aibă aproape către 75 de metri pătrați. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *